Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
De ce nu cumparam produse romanesti?
#271
Publicat: 19 aprilie 2015 - 14:46
MrReason, pe 19 aprilie 2015 - 13:31, a scris:
Daca lasi conspiratita si aberatiile a la mecinicopschi deoparte, ai sa descoperi ca si produsele "de supermarket" sunt de calitate, poate (mult) mai de calitate decat cele de la "micii producatori". Am stat cu prietena mea intr-o zi o ora in Auchan in sectia de mezeluri ca sa cautam ceva comestibil, indiferent de pret. Am citit etichete basically. Cu o singura exceptie, o chestie italiana, prosciutto, care era practic carne uscata si afumata fara nici un aditiv, restul sunt cancer. Carne uscata si afumata cum se face la tara, that is. Eu nu inteleg cum puteti sa fiti atat de ignoranti in epoca internetului. |
#272
Publicat: 19 aprilie 2015 - 14:49
SerrWaff, pe 19 aprilie 2015 - 14:46, a scris:
Cu o singura exceptie, o chestie italiana, prosciutto, care era practic carne uscata si afumata fara nici un aditiv Eu nu inteleg cum puteti sa fiti atat de ignoranti in epoca internetului. Cu cat tupeu ii faci tu pe altii ignoranti, cand tu habar n-ai ce e ala prosciutto . Cati ani ai ? "carne uscata si afumata"... cuvantul „şuncă" iti spune ceva? |
#273
Publicat: 19 aprilie 2015 - 14:51
SerrWaff, pe 19 aprilie 2015 - 14:46, a scris:
Am stat cu prietena mea intr-o zi o ora in Auchan in sectia de mezeluri ca sa cautam ceva comestibil, indiferent de pret. Am citit etichete basically. Cu o singura exceptie, o chestie italiana, prosciutto, care era practic carne uscata si afumata fara nici un aditiv, restul sunt cancer. Carne uscata si afumata cum se face la tara, that is. Eu nu inteleg cum puteti sa fiti atat de ignoranti in epoca internetului. Editat de MrReason, 19 aprilie 2015 - 15:01. |
#274
Publicat: 19 aprilie 2015 - 14:53
Byblos4, pe 19 aprilie 2015 - 14:49, a scris:
Cu cat tupeu ii faci tu pe altii ignoranti, cand tu habar n-ai ce e ala prosciutto . Cati ani ai ? "carne uscata si afumata"... cuvantul „şuncă" iti spune ceva? Pai uite, tu esti motivul lol. Prosciutto (/prəˈʃuːtoʊ/,[1] Italian: [proʃˈʃutto],[2] Italian ham) is a dry-cured ham that is usually thinly sliced and served uncooked; this style is called prosciutto crudo in Italian and is distinguished from cooked ham, prosciutto cotto. Hai, baga 10 flotari repede Varsta e scrisa la profil, si data nasterii daca vrei sa imi cumperi ceva frumos. Mr reason, cu tine chiar n-are rost discutia, esti din alt film lol. Editat de SerrWaff, 19 aprilie 2015 - 14:54. |
#276
Publicat: 19 aprilie 2015 - 14:55
#278
Publicat: 19 aprilie 2015 - 14:59
SerrWaff, pe 19 aprilie 2015 - 14:53, a scris: Pai uite, tu esti motivul lol. Prosciutto (/prəˈʃuːtoʊ/,[1] Italian: [proʃˈʃutto],[2] Italian ham) is a dry-cured ham that is usually thinly sliced and served uncooked; this style is called prosciutto crudo in Italian and is distinguished from cooked ham, prosciutto cotto. Hai, baga 10 flotari repede Varsta e scrisa la profil, si data nasterii daca vrei sa imi cumperi ceva frumos. Mr reason, cu tine chiar n-are rost discutia, esti din alt film lol. Prosciutto crudo, e cam singurul "mezel" din Europa produs la nivel comercial serios (adica nu artizanal) fara nici un conservant in afara de sare, dar atentie,nu toate, ci doar cele sub marca Parma sau San Daniele. |
#279
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:00
ionutzitaly, pe 19 aprilie 2015 - 14:54, a scris:
Analfabetism sa sustii ca multe din E-uri sunt cancerigene? Tu ai baut... Nu exista E cancerigen! Asta e o aberatie absurda si extrema. Litera E este asociata strict acelor substante care au fost testate si dovedite a fi sigure pentru folosirea in alimentatie! |
#280
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:01
SerrWaff, pe 19 aprilie 2015 - 14:53, a scris:
Pai uite, tu esti motivul lol. Prosciutto Ideea era ca tu ai aflat abia atunci, in Auchan, ce e ala prosciutto. LoL. Si nici nu ai stiut sa-i spui "sunca", i-ai zis "carne uscata si afumata". Dublu LoL Iar acum ai dat un search rapid pe google si un copy-paste de pe wikipedia, ca de unde altundeva Triplu LoL ia.. ce inseamna LoL? Si nu trisa cu google si wikipedia ))) Editat de Byblos4, 19 aprilie 2015 - 15:04. |
|
#281
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:03
SerrWaff, pe 19 aprilie 2015 - 14:57, a scris:
scrie cei "ce-i" si in aceeasi fraza zice "analfabetism"... n-ai cu cine. badsica, pe 19 aprilie 2015 - 14:55, a scris:
Bine ca ne-ai luminat tu! |
#282
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:12
MrReason, pe 19 aprilie 2015 - 15:00, a scris: Eu nu am baut deloc. Lumea e analfabetizata la modul extrem in legatura cu subiectul asta, prostita total de niste dobitoci extraodinar de prosti. Nu exista E cancerigen! Asta e o aberatie absurda si extrema. Litera E este asociata strict acelor substante care au fost testate si dovedite a fi sigure pentru folosirea in alimentatie! Mai infomeaza-te tu... Nu tot ce este E este nociv, dar multe din ele au fost demonstrate ca si cancerigene, mi ales daca se exagereaza in cantitate la consum sau se adauga peste masura la productie. Mai ai putin si spui ca grasimea hidrogenata e medicament pentru sanatate:) |
#283
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:12
Toate mezelurile (99% dintre ele) contin o gramada de chestii groaznic de toxice/cancerigene: nitriti, monoglutamat de sodiu, aspartam samd, lista e lunga si variata.
Tot ce ai de facut e sa la iei la puricat, iti ia juma' de ora din viata niste research si te scuteste sa te faci de cacao pe forumuri publice. Din partea mea, oamenii autodezinformati merita tot ce patesc/urmeaza sa. Dar de asta avem forumuri, te fac neprost (cu conditia sa iti dai seama ca nu stii o chestie, e fundamental sa realizezi ca nu esti miezu' din dodoasca si ca nu le stii pe toate). Editat de SerrWaff, 19 aprilie 2015 - 15:13. |
#284
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:18
MrReason, pe 19 aprilie 2015 - 14:51, a scris:
,. Toate E-urile au fost TESTATE si aprobate ca fiind sigure. De aia se numesc E-uri, Da,au fost testate de marile corporatii producatoare care au dat spagi nationale si internationale ca sa fie incluse in nomenclatorul national sau mUE.Chestia se pune daca mananci 40-50 de ani aceste mezeluri sau alte alimente cu E-uri si ajungi sa acumulezi zeci de kilograme de astfel de substante toxice.Nici cu arsenul nu mori din prima doza. |
#285
Publicat: 19 aprilie 2015 - 15:39
Pa cred ca e clar acceptat ca nitratul de sodiu care in general e folosit in mezeluri ca si conservant la caldura se transforma in nitrosamine,substanta cancerigena, cred ca orice persoana educata din punctul asta de vedere stie ca unu dintre cele mai perixuloase alimente sunt mezelurile prajite (sunculita de langa ou) tocmai pentru ca se produce nitrosamina. La fel se stie si e demonstrat si aceptat de majoritatea cercetatorilor in domeniu ca nitrosamina e factor principal in cazul cancerului la colon. La fel se stie si e acceptat ca E211 reactioneaza cu E300(vitamina c) si formeaza o substanta cancerigena, OMS s-a batut ani de zile sa faca ceva in privinta asta si sa-i convinga pe prodicatori sa aiba grija la acest aspect.
Eu nu sunt impotriva E-urilor, sunt multe ok, altele banale, altele care le luam din natura la greu, vitamina C este codificat ca si "E". Dar multe sunt periculoase pentru sanatate, mai ales daca se consuma mult. Ganditi-va doar la faptul ca limita acceptata de nitriti in apa potabila e de 100.000 ori mai mica decat la productia de mezeluri. Va da de gandit,nu? Editat de ionutzitaly, 19 aprilie 2015 - 15:29. |
|
#286
Publicat: 19 aprilie 2015 - 16:02
MrReason, pe 19 aprilie 2015 - 14:51, a scris:
Singurii ignoranti sunt cei care o ard cu "E-urile sunt rele, cancerigene" si alte tampenii asemenea. Analfabetism curat. Toate E-urile au fost TESTATE si aprobate ca fiind sigure. De aia se numesc E-uri, MrReason, pe 19 aprilie 2015 - 15:00, a scris:
Eu nu am baut deloc. Lumea e analfabetizata la modul extrem in legatura cu subiectul asta, prostita total de niste dobitoci extraodinar de prosti. Nu exista E cancerigen! Asta e o aberatie absurda si extrema. Litera E este asociata strict acelor substante care au fost testate si dovedite a fi sigure pentru folosirea in alimentatie! |
#288
Publicat: 19 aprilie 2015 - 17:28
Cam dobitoci sunt cei care cred ca prosciutto ar fi vreun aliment sanatos in esenta lui. Si ca lipsa vreunui E inofensiv l-ar face mai bun. E o carne plina de colesterol al carei singur atribut e ca are gust bun. La fel ca slanina aia "sanatoasa" care ii lasa pe maramuresni la coada topului cu speranta de viata.
Editat de sddan, 19 aprilie 2015 - 17:29. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi