Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
Ultima postare: mai 04 2024 07:15, Inițiat de
Digix
, mar 09 2012 19:53
·
91
#4393
Publicat: 18 aprilie 2017 - 11:17
Ca si vin rosu de paste (a fost vreme de craciun), am baut un Cabernet Sauvignon-La Conac, tot Averesti de care am mai scris....E bun tare, sec, 13% alcool, an 2015, imbuteliat in noiembrie 2016. E un vin rosu destul de acid, tanar si vioi fara a se simti gustul de lemn. Pret 11 lei. Uite ca si magazinele de cartier de la parterul blocului sunt bune.
Fișiere atașate |
#4395
Publicat: 18 aprilie 2017 - 12:10
QuickSpeed, on 18 aprilie 2017 - 11:19, said:
Gust de lemn? Barriquare excesiva...nu-mi place pentru ca acopera fructul... E la moda sa scoti vinuri rosii excesiv de baricate numite premium si scumpe..., iar la gust parca musti din niste copaci de pe marginea drumului. Nu-mi place stilul..., totusi exista si vinuri rosii baricate normal sau cu cipsuri de lemn de diferite esente: stejar francez, unguresc, american (asa zisele vinuri cipsate),etc.... kodiak, on 16 aprilie 2017 - 17:38, said:
In Banat îi zice simplu: "răchie", urmat de fructul din care e facuta, de prune, de mere, de dude, sau "răchie dă bucace", pe domnește rachiu de bucate, adică un soi de whiskey distilat din cereale fermentate. La tescovină îi zice "răchie dă loză", loza fiind ce ramane din struguri dupa stoarcerea mustului! Ce am pus între ghilimele e în grai bănățean! Am citit ca cele mai bune butoiase de tuica se fac din lemn de dud, dau tuicii o culoare galbena onctuoasa si un gust unic. Din pacate duzii sunt rari, sunt ocrotiti de lege pentru sericicultura (oare cei din generatia decereteilor isi mai aduc aminte cum erau trimisi de scoala sa culeaga frunze de dud pentru industria de viermi de matase?!). Cei ce vor un astfel de butoi, se mai gasesc prin secuime cativa mesteri, dar e mai greu cu lemnul de dud. Editat de cristian_e, 18 aprilie 2017 - 12:11. |
#4397
Publicat: 18 aprilie 2017 - 13:45
Eu nu pricep la vinuri si de aceea, de cate ori am nevoie sa cumpar pentru cate o ocazie, citesc pe aici si prin alte parti parerile unora care chiar le beau si chiar se pricep. Am invatat intre timp sa evit blogurile care scriu despre vinuri ca acolo pana si eu imi dau seama ca sunt recenzii platite de marii producatori - si daca ii iei la bani marunti, ei nu beau vinul ala . Si nici nu dau cautare dupa cele mai bune vinuri romanesti, ca acolo risti sa dai peste reclama desantata. Ci dau cautare dupa cele mai proaste vinuri romanesti si, de acolo incep sa le tai de pe lista .
Si asa mi-e clar ce sa evit: Vincon, Murfatlar, Jidvei....e clasic deja. Pastile la sticla http://fn24.ro/12668-2/ http://www.freshtabl...eaza-in-romania http://www.obiectiv....anii_31382.html Si, invariabil, aleg crame mici cu referinte bune pe forumuri, intreb prieteni pe FB....si am ajuns sa iubesc Crama Oprisor, vin rose sec, Caloian |
#4399
Publicat: 18 aprilie 2017 - 18:42
petit_christian, on 18 aprilie 2017 - 12:45, said:
M-ai facut sa rid copios. Las' ca cine vrea butoi de dud se descurca! Au ras altii munti intregi si nu i-a vazut nimeni, acum nu poate un gospodar sa taie un dud?!?! Padurarul nu ar bea si el o rachie buna? Salcimul se poate folosi deasemenea cu succes. Oare sa vorbim cu Verestoi Atilla pentru ceva duzi? Tipul mai e numit si Drujba lui Dumnezeu sau Kerestoi (de la cherestea) Lasand gluma la o parte cred ca nu se prea gasesc duzi de anumite grosimi. Uite aici vorbim cu Szőke Tibor din Covasna ce face si butoiase de dud, dar si pentru purtat la gatul cainilor Saint Bernard. http://www.budonka.eu/?lang=ro http://agrointel.ro/...in-muntii-alpi/ Hitmaker, on 18 aprilie 2017 - 17:57, said:
Eu ca vin rosu am avut un Syrah din gama Cocosul dintre vii de la Recas. Mediocru. da stiu, nu mai e ce a fost...De fapt nici gama asta nu mai exista probabil ai luat ceva stocuri vechi...Acum e gama "Domeniile Recas" Editat de cristian_e, 18 aprilie 2017 - 18:46. |
#4402
Publicat: 21 aprilie 2017 - 10:54
Contadi Castaldi - Curtefranca Bianco 2015. O surpriza placuta fiind vorba despre un chardonnay baricat partial. Galben auriu stralucitor, cu fructe exotice in fata si mai in spate un ceva de migdale. Mineralitate buna. A curs foarte bine toata seara.
80 de lei in wine-bar. |
|
#4403
Publicat: 21 aprilie 2017 - 11:47
Apropo de wine baruri, au inceput sa apara incet incet...
Poate cel mai vechi e cel de pe str. 11 iunie http://www.1000dechipuri.ro/ Bruno Wine bar de pe str Covaci http://www.brunowine.ro/ Corks pe str Bacani http://www.corks.ro/ Marvin wine bar pe str Sf. Elefterie http://www.marvin-wineshop.ro/ cam astea le stiu eu, desi sunt mai multe Editat de cristian_e, 21 aprilie 2017 - 11:47. |
#4404
Publicat: 21 aprilie 2017 - 11:52
Eu am fost aseara la Industry Wine Bar. Proprietarul este un connaisseur adevarat, are vinuri misto pt toate gusturile si o tolba plina de povesti despre vin pe care o deschide cu placere daca esti interesat.
Locul este in centrul vechi, chestie enervanta, dar locul e misto. |
#4405
Publicat: 21 aprilie 2017 - 13:52
cristian_e, on 21 aprilie 2017 - 10:28, said: Pinot Noir - Beciul Domnesc, demisec, an 2015, 12% alcool....naspa! pret 17 lei Merlot Schwaben Wein, demisec, an 2015, 13% alcool.....si mai naspa ca primul! in schimb CS sec din aceeasi gama e foarte bun.-pret 12 lei Cat despre Beciul Domnesc, no comment. |
#4406
Publicat: 21 aprilie 2017 - 18:22
Merlotul mi s-a parut prea dulce....PN desi avea un gust cam de paie umede (dop mucegait), era mai echilibrat, mai catre sec.
Legat de beciul domnesc, anul trecut aveau un CS sec cu o medalie pe la IWCB, a fost chiar foarte ok http://lucruribune.b...vignon-sec.html Editat de cristian_e, 21 aprilie 2017 - 18:24. |
#4407
Publicat: 21 aprilie 2017 - 18:52
Da, stiu dar nu era in gama asta pe care o gasesti in marele retail.
Am baut Mustoasa de Maderat 2015 din gama Wine Princess de la Balla Geza. Bun. Un pic prea sec si poate o tara inexpresiv pentru gustul meu (probabil asta e soiul) dar un vin care poate fi un hit instant vara la o terasa cu multi oameni care vor ceva fresh, racoritor si cat mai lipsit de zahar rezidual. In concluzie, mi-a placut! |
|
#4408
Publicat: 24 aprilie 2017 - 11:19
Innocentia, un vin roze produs de Domeniile Baniei-Wine Segarcea (adica Vie-Vin-Segarcea, a nu se confunda cu Domeniul Coroanei-Segarcea). Vinul este un Cabernet demidulce, an 2014, imbuteliat la 1 Noi. 2016. Un vin roze interesant ce eu unul l-am simtit demisec ci nu demidulce, cu note minerale, calcaroase, pe alocuri acid-intepator. Foarte bun, mi-a placut! Pret 20 de lei.
Acum 2 ani cumparam regulat cate un bib la 3 litri de Tamaioasa Romaneasca demidulce de la magazinul Casa Vinului-Dr. Pusca din Sos. Iancului, vin produs tot de cei de la Segarcea. Din pacate nu l-au mai adus ca nu au mai cazut la intelegere cu pretul sau cam asa ceva. Vinul a fost livrat am aflat ulterior pe la terase, pizerii de cartier, etc...Era un vin foarte reusit, m-am mirat ca era la bib. Fișiere atașate |
#4409
Publicat: 25 aprilie 2017 - 11:11
Scrumbia la gratar e un peste gras ce merge bine cu un vin sec, un Aligote, o Feteasca alba sau un Riesling. Aligote nu am gasit in cartier, FA era cea de la Jidvei asa ca am mers pe Riesling de Recas, tot din gama Huniade. Un vin racoritor de vara, echilibrat cu gust de mere verzi, si corcoduse galbene, 12% alcool, pret 18 lei....A reusit sa "topeasca" de pe cerul gurii grasimea omega 3 a scrumbiei...
Fișiere atașate |
#4410
Publicat: 26 aprilie 2017 - 22:19
Rose din cabernet franc de la Crama Dragasi. Wow! Vara insasi cu fructe coapte, zemuind si parfumand dulce a soare si a bogatie. Dupa nasul asta incantator vine un soc intepator si aspru, numai ca nu ai timp sa fii deranjat pentru ca se rotunjeste imediat si se aseaza echilibrat perfect pe toata gura. Sec deci, fara asprimi, dar si, slava domnului, fara aroma aia de bombonica caracteristica atator rose-uri. Curge usor chiar daca are 14% alcool! Foarte versatil, e un rosu de vara, il poti asocia practic cu orice pui pe masa.
Editat de CorinaP1, 26 aprilie 2017 - 22:20. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi