Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
dieta paleo
#37
Posted 03 June 2011 - 22:10
#38
Posted 03 June 2011 - 22:47
richelieu, on 3rd June 2011, 22:59, said: 1. Nici nu trebuie, ar fi intr-adevar o idiotenie... 2. Dar de 5 mese/zi...ce zici? 3. Nu-i chiar asa simplu, sa stii. Chiar daca nu ai senzatia de foame, asta nu inseamna ca e ok pentru organism. Intrebare, de curiozitate: ce varsta ai? (nu ma intereseaza neaparat exacta, ci intr-un interval de....sa zicem 5 ani ) Corect. Totul depinde insa, despre ce grasimi este vorba. nu mai sunt ignore? ai sa te miri ca vorbea chiar despre o ceafa la gratar... acuma...sa ma dau exemplu personal: nu evit grasimile, nu beau lapte, dar mananc branza, iaurt si samantana-nedietetice, nu refuz o ceafa la gratar, fac snitele in ulei de palmier, mananc salata cu ulei de masline sau de samburi de struguri, nu prea mananc paine, de ceva vreme folosesc la prajituri mai mult zahar brut (da' fac si mananc prajituri), mananc multe condimente...si tocmai ce mi-au iesit analizele perfecte.. |
#39
Posted 03 June 2011 - 23:08
Dev, on 1st June 2011, 14:53, said: Intoleranta la lactoza s-a mai ameliorat la rasa alba in Europa dar nici acolo nu a disparut total. La unii se manifesta foarte urat si atunci chiar trebuie sa inceteze cu consumul de lapte in stare neprocesata sau lactate per total. In general insa cam toti suntem intoleranti la lactoza dupa o anumita varsta doar ca ne-am obisnuit cu starea accentuata de balonare si-o vedem ca normala. Nu e. malicious earn, on 1st June 2011, 15:59, said: Evolutia se intampla incepand de la 100.000 de ani in sus. Agricultura avem de vreo 10.000. Omul este singurul animal care bea lapte dupa perioada de intarcare, si singurul animal care bea lapte de la alte animale. Apropo, laptele pe care il suge copilul de la mama este bogat in grasimi. Au rol esential in dezvoltarea creierului, care, ghici ce, contine peste 60% grasime. malicious earn, on 1st June 2011, 15:59, said: Dar compensezi cu carbohidrati. Multi carbohidrati fiindca sunt o sursa de energie mai slaba. Problema cu carbohidratii e ca practic sunt convertiti in zahar. Zaharul declanseaza producerea de insulina. Insulina in excess produce mai multe efecte, printre care: - inhiba semnalele de satietate deci creierul crede ca ti-e foame chiar daca esti plin => mananci mai mult - inhiba eliberarea de glucoza din celulele adipoase => nu poti folosi propria grasime ca sursa de energie => obezii nu sunt lenesi, ei nu pot metaboliza grasimea pe care o au deci trebuie sa manance tot mai mult - la un moment dat pancreasul nu mai poate face fata la crearea de insulina => diabet Grasimea in schimb se transforma in ketones in loc de glucoza. Ketonele sunt o sursa mai buna de energie, si nici nu ridica insulina. Cateva articole despre avantajele grasimilor pentru creier: malicious earn, on 1st June 2011, 15:59, said: Dupa cum spuneam, la nastere incepi prin a manca grasimi - sunt esentiale in dezvoltarea creierului. Singurul efect negativ al consumului mare de grasimi pe termen lung este probabil intelepciunea. Dev, on 1st June 2011, 21:49, said: Eu as vrea sa'mi explici pastrarea traditiilor din generatie in generatie si menopauza daca oamenii in paleolitic traiau asa de putin. Ca medie da putin intradevar, pentru ca mureau pana in zece-cinspe ani pe capete din cauza conditiilor aspre de viata. Dar ajungeau binisor in anii 50-60-70 daca treceau de varsta critica. |
#40
Posted 03 June 2011 - 23:42
m3th0dman, on 3rd June 2011, 23:08, said: ideea e de statistică, nu de cazuri mai aparte. Pe bune, cazuri mai aparte? Daca din 100 oameni, 50 de copii mor la 1 an ca-i mananca lupul/le cade stanca'n cap si restul 50 ajung la 70 ani fara probleme majore de sanatate iti iese o medie de 35.5. Pe mine ma intereseaza mai mult ca aia 50 au ajuns la batranete nu cat face 1+70/2. Si dupa cum incercam sa sugerez, daca per total nu depaseam 30-40 de ani des, mecanismul menopauzei nu aparea in dezvoltarea umana, natura-i ceva mai desteapta ca noi si-ar fi fost o chestie total ineficienta dpdv al evolutiei daca nu apucai s-o traiesti Stlx cand am mai mult timp o sa-ti raspund si cu grauntele mai detaliat. richelieu, on 3rd June 2011, 21:59, said: 2. Dar de 5 mese/zi...ce zici? Mie urmatoarea treaba mi se pare o chestie foarte importanta de retinut. Am supravietuit ca specie sute de ani (nici macar nu ma leg de paleolitic, e prea departe si nu stim prea bine ce s-a intamplat) fara sa filozofam la infinit despre ce mancam si in ce cantitati mancam, cati carbohidrati, cate grasimi si cate proteine. Mancam carne ca aia era peste tot, iarna, vara primavara, mancam radacinoase ca rezistau fara frigider, mancam fructe si legume in sezon, resturi de lapte si branza cand aveam o vaca/capra in batatura care facuse pui - ca n-aveam luxul inseminarii artificiale si trebuia sa lasam si vitelul sa creasca - si cam atat. Marile probleme de sanatate au aparut in ultima suta de ani cand oamenii destepti au descoperit ca pot face bani multi din vanzarea mancarii proaste si in consecinta a medicamentelor. Pana acum vreo 50 de ani grasimea nu era considerata rea. O mana de oameni a facut "studii" platite despre "sanatatea" uleiurilor vegetale in comparatie cu grasimea animala (folosita sute si sute de ani), despre cat de bune's granele si cat de proasta'i carnea, au facut lobby la guverne pentru a primi subventii in agricultura, au produs in prostie (vezi istoria minunatei soia si cat a crescut vanzarea in ultimii zeci de ani de cand e SUA al doilea producator mondial) etc. Eu nu neg faptul ca in momentul in care s-a dezvoltat agricultura ne-am permis sa nu mai petrecem timpul vanand si am dezvoltat tehnica din ziua de azi. Nici nu neg beneficiile unor medicamente. Dar de aici pana la a accepta sa mananc tot ce ne vinde guvernul de bun cand imi permit sa gandesc, sa ma informez si sa aleg ce e bine pentru mine (da, cu o doza de egoism) e cale lunga. Da, na, fiecare gandeste pentru el, nu va baga nimeni grasimea'n gura, daca considerati ca nu va e necesara n-o mancati. Pana la urma e important sa fiti multumiti cu alegerile pe care le faceti ca daca stati mereu stresati gandindu'va cum e mai bine, nu rezolvati nimic, stresul e unul din cele mai periculoase elemente pentru sanatate. |
#41
Posted 03 June 2011 - 23:44
m3th0dman, on 3rd June 2011, 23:08, said: Depinde de grăsimi. Nu vorbeam de sunca de porc versus grasime de peste. Prin grasimi vreau sa zic trigliceride din alea sau cum dracu le zice. Substanta chimica de baza. Aia e la fel indiferent de sursa. Ca pestele mai are si alte chestii bune e alta treaba. Dar grasimea in sine este foarte buna pentru organism. |
#42
Posted 04 June 2011 - 05:20
m3th0dman, on 3rd June 2011, 23:08, said: Sunt o sursă de energie mai slabă, dar toată chestia e că nici eu nu consum multă energie; în principiu stau toată ziuă... pe când omul în paleolitic alerga toată ziua. E normal să aibă nevoie de multe grăsimi. Daca ma duc cu mertzanul de la Bucuresti la Constanta ii bag motorina. Daca ma duc doar pana la piata ii pun vodka in rezervor sau ii bag mai putina motorina? Edited by malicious earn, 04 June 2011 - 05:22. |
#43
Posted 04 June 2011 - 08:19
anknic, on 3rd June 2011, 23:47, said: ...sa ma dau exemplu personal: nu evit grasimile, nu beau lapte, dar..., nu prea mananc paine, de ceva vreme folosesc la prajituri mai mult zahar brut ...si tocmai ce mi-au iesit analizele perfecte.. Deocamdată grăsimile saturate (și mai ales în exces) încă sunt considerate un factor de risc în cardiovasculare, iar carnea în exces un risc în anumite tipuri de cancer. Nu spun că grăsimile saturate au cel mai mare risc, mult mai nocive sunt considerate zahărul și grăsimile polinesaturate. Când ai o problemă de sănătate sau când analizele indică faptul că te îndrepți spre una, nu strică să micșorezi riscurile, să încerci să elimini tot ce se presupune că mărește riscul. Așa că deocamdată uleiul de măsline e rege, poa' să fie neînchipuit de bun untul că eu mănânc doar rar de tot, când mi se face dor de-o pâine cu unt și miere sau de-un sandvici cu unt și somon piperat. malicious earn, on 4th June 2011, 06:20, said: Daca ma duc cu mertzanul de la Bucuresti la Constanta ii bag motorina. Daca ma duc doar pana la piata ii pun vodka in rezervor sau ii bag mai putina motorina? Dev, on 4th June 2011, 00:42, said: Ca'i mult si ca-i nevoie sa mananci de 5 ori in zi pentru ca nu mananci cum/ce trebuie. ... Da, na, fiecare gandeste pentru el, nu va baga nimeni grasimea'n gura, daca considerati ca nu va e necesara n-o mancati. Pana la urma e important sa fiti multumiti cu alegerile pe care le faceti ca daca stati mereu stresati gandindu'va cum e mai bine, nu rezolvati nimic, stresul e unul din cele mai periculoase elemente pentru sanatate. Faptul că îmi pun probleme legat de alimentația corectă și schimb mereu câte ceva in funcție de ceea ce mai citesc nu înseamnă că stau stresată, păstrez stresul pt. chestii mai grave că, din păcate, mai sunt și de-astea în viață. Aștept noutăți despre grăunțe, cum ai promis. Aici parcă-parcă aș avea probleme în a renunța de tot și nici nu-s convinsă că ar fi bine. În general, mănânc pâine neagră cu semințe sau pâine de secară și ceva furaj de ovăz, dar ăsta mai rar. Patiseria aș putea-o scoate, probabil și pastele în mare măsură, deși sunt atât de comod de preparat. Cu raportul dintre omega3 și omega6, am văzut și eu în wiki că scrie că ideal ar fi între 1 la 1 și 1 la 4, în carțile mele recente scrie că 1 la 5, naiba mai știe, cel mai mult mă enervează informațiile astea contradictorii, cine are timp să investigheze cine are dreptate și cine se înșeală, mai ales dacă nu te arde și nu ești stresat de asta, cum spui tu. |
#44
Posted 04 June 2011 - 09:31
Dev, on 4th June 2011, 00:42, said: Pe bune, cazuri mai aparte? Daca din 100 oameni, 50 de copii mor la 1 an ca-i mananca lupul/le cade stanca'n cap si restul 50 ajung la 70 ani fara probleme majore de sanatate iti iese o medie de 35.5. Pe mine ma intereseaza mai mult ca aia 50 au ajuns la batranete nu cat face 1+70/2. Si dupa cum incercam sa sugerez, daca per total nu depaseam 30-40 de ani des, mecanismul menopauzei nu aparea in dezvoltarea umana, natura-i ceva mai desteapta ca noi si-ar fi fost o chestie total ineficienta dpdv al evolutiei daca nu apucai s-o traiesti malicious earn, on 4th June 2011, 00:44, said: Nu vorbeam de sunca de porc versus grasime de peste. Prin grasimi vreau sa zic trigliceride din alea sau cum dracu le zice. Substanta chimica de baza. Aia e la fel indiferent de sursa. Ca pestele mai are si alte chestii bune e alta treaba. Dar grasimea in sine este foarte buna pentru organism. malicious earn, on 4th June 2011, 06:20, said: Daca ma duc cu mertzanul de la Bucuresti la Constanta ii bag motorina. Daca ma duc doar pana la piata ii pun vodka in rezervor sau ii bag mai putina motorina? Și corpul uman nu funcționează ca un motor termic. |
#45
Posted 04 June 2011 - 13:16
stlx, on 4th June 2011, 08:19, said: Știi cum se spune, nu-ți ajunge nici pe-o măsea. Nu știu alții cum sunt, dar eu trebuie totuși să mânânc o anumită cantitate ca să mă simt sătulă, altfel mă gândesc toată ziua la mâncare și nu-s bună de nimic altceva. Așa că are un sens și mâncatul de chestii mai inconsistente. 1. Nu e vorba ca sunt inconsistente. E vorba ca se transforma in zahar, care cere insulina, care etc. nu mai reiau. Deci nu bagi vodka in rezervor doar pentru ca motorina iti trebuie putina. 2. Satietatea nu tine de cantitate. Daca trebuie sa mananci de 5 ori pe zi e clar ca ceva nu functioneaza: ori corpului ii lipseste ceva si cere mereu mancare, ori corpul e satul dar semnalele de satietate nu mai functioneaza din cauza insulinei. 3. Daca mananci de 5 ori pe zi stomacul este sub un stres continuu. Pot intelege cum asta duce la ulcer. Si nu, stomacul gol nu duce la ulcer, corpul lasat in pace nu e cretin sa se autodistruga. 4. De cand am trecut pe sunca mananc cam o data la 30 de ore si atunci mai mult din plictiseala decat de foame. Edited by malicious earn, 04 June 2011 - 13:17. |
#46
Posted 04 June 2011 - 16:36
anknic, on 3rd June 2011, 23:47, said: 1.nu mai sunt ignore? 2.ai sa te miri ca vorbea chiar despre o ceafa la gratar... 2. Banuiam, mai precis nu aveam dubiu. Dev, on 4th June 2011, 00:42, said: Ca'i mult si ca-i nevoie sa mananci de 5 ori in zi pentru ca nu mananci cum/ce trebuie. Bunica la tara cat de des manca? O data dimineata si-o tinea pana noaptea tarziu. Poate mai ciugulea un fruct pe camp vara, o mura din boschete sau o rosie coapta. Hmm....din nou ajungem la discutia cu....bunica de la tara? Bunica de la tara statea la un birou 8 ore, +1-2 ore cu funduletu'n scaunul masinii, asa cum fac eu? Si macar ca eu mai si alerg zilnic, mai fac si ceva sala.....cat de cat sa mai compensez lipsa miscarii fizice. Si-n plus, prin adolescenta am lucrat destul de mult la camp si crede-ma....masa de pranz era masa de pranz, chiar daca se lua pe patura. Se aduceau si se consumau de toate si in cantitati indestulatoare. Sa stii ca am aplicat si eu tehnica aia cu mancatul 1data/zi, cu precadere carne si produse din carne ...rezultatul fiind un...+20kg in nici un an..si metabolismul varza. Cu 5 mese/zi, ma simt super OK. Acum sa nu crezi (de fapt stii) ca 2 din ele sunt chiar mese, ci gustari. A...si sa nu uit: Eu CONSUM grasimi, nu le evit. Doar ca, nu le consum nonstop. Am vazut cum e cu colesterol 350 si trigliceride 210. NU mai vreau @malicious__earn: nu mi-ai raspuns la cea mai importanta intrebare: varsta. Si nu am pus-o intamplator...... Edited by richelieu, 04 June 2011 - 16:42. |
|
#47
Posted 04 June 2011 - 18:26
richelieu, on 4th June 2011, 16:36, said: Hmm....din nou ajungem la discutia cu....bunica de la tara? richelieu, on 4th June 2011, 16:36, said: Bunica de la tara statea la un birou 8 ore, +1-2 ore cu funduletu'n scaunul masinii, asa cum fac eu? |
#48
Posted 04 June 2011 - 18:56
#49
Posted 05 June 2011 - 05:24
Dev, on 4th June 2011, 19:26, said: Nu stiu a ta, da' a mea pan' la 68 de ani cand s-a mutat la oras si a inceput sa manance paine, ... n-a avut probleme de sanatate. Faptul ca te misti mai putin inseamna ca ar trebui sa mananci mai putin sau mai prost? Dev, la țară era mai sănătoasă viața, știu, acolo nu se murea de cancer sau cardiovasculare, acolo se murea că i-o venit vremea. Și nu trebuie să mănânci mai puțin dacă te miști mai puțin? |
#50
Posted 05 June 2011 - 07:21
malicious earn, on 4th June 2011, 14:16, said: 2. Satietatea nu tine de cantitate. Daca trebuie sa mananci de 5 ori pe zi e clar ca ceva nu functioneaza: ori corpului ii lipseste ceva si cere mereu mancare, ori corpul e satul dar semnalele de satietate nu mai functioneaza din cauza insulinei. 3. Daca mananci de 5 ori pe zi stomacul este sub un stres continuu. Pot intelege cum asta duce la ulcer. Si nu, stomacul gol nu duce la ulcer, corpul lasat in pace nu e cretin sa se autodistruga. 4. De cand am trecut pe sunca mananc cam o data la 30 de ore si atunci mai mult din plictiseala decat de foame. La mine stomacul gol combinat cu un măr a dus la gastrita aia. Medicul mi-a spus apoi că din cauza particularităților anatomice ale stomacului meu e preferabil să mănânc puțin și des. 4. Tu ești ce? Vezi că șunca nu-i prea sănătoasă în cantități mari, e carne conservată și are niște toxine sau dezvoltă în organism toxine. Risc de cancer la creieri, sânge, colon. Măcar mănânc-o cu multe legume verzi, să contracarezi efectele alea rele. |
#51
Posted 05 June 2011 - 08:45
malicious earn, on 28th May 2011, 05:29, said: Am citit cate ceva despre dieta paleo in ultimul timp si suna interesant. ...Cat despre ce sa mananci: grasimi vreo 60%, ... |
|
#52
Posted 05 June 2011 - 09:22
Quote Da, na, fiecare gandeste pentru el, nu va baga nimeni grasimea'n gura, daca considerati ca nu va e necesara n-o mancati. Pana la urma e important sa fiti multumiti cu alegerile pe care le faceti ca daca stati mereu stresati gandindu'va cum e mai bine, nu rezolvati nimic, stresul e unul din cele mai periculoase elemente pentru sanatate. Cand mancam plastice, normal c-o mai dam intr-un cancer si alte minunatii. |
#53
Posted 05 June 2011 - 10:10
pg-soare, on 5th June 2011, 10:22, said: Cand mancam plastice, normal c-o mai dam intr-un cancer si alte minunatii. Pe lângă carnea conservată de care am scris mai de dimineață, mai există un pericol de la excesul de carne preparată prin prăjire, ba chiar și prin frigere sau coacere la temperaturi înalte. Este vorba de aminele heterociclice HCA care apar în carne la procesarea la temperaturi înalte, compuși ce-s considerați responsabili de creșterea riscului de cancer și de cardiovasculare. De aceea, e preferabil să gătim carnea prin înăbușire, fierbere, cuptor cu microunde sau prin frigere/coacere îndelungată, la temperaturi reduse. și să mâncăm nepărat cât mai multe legume și fructe pentru antioxidanții ce contracarează radicalii liberi produși de HCA. Se recomandă, pentru carnea friptă, să se îndepărteze grăsimea rezultată prin frigere, să nu se folosească la sosuri. Un bun procedeu de înlăturare a pericolului se spune că e introducerea bucății crude de carne la cuptorul de microunde unde se ține câteva minute, se scurge de zeama/grăsimea rezultată, se șterge și apoi se pune pe grătar. Se spune că în felul ăsta se reduc cu 90% acele HCA. Acuma, am înțeles eu, nu zice nimeni că dintr-un cotlet sau șnițel prăjit în tigaie o să pățim ceva, sau din zece. Ideea e să nu facem asta zi de zi, timp de ani de zile. Și chiar și atunci, nu zice nimeni că faci cancer sau cardiovasculare, doar CREȘTE RISCUL. Nu înseamnă că suntem stresați dacă mai citim din când în când și ne preocupă alimentația sănătoasă, poate citim și nu aplicăm, eu, cel puțin, am aplicat prea puține din cele citite, cele mai multe văd că le-am uitat, nu-i rău să mi le reamintesc din când în când și să mai aflu lucruri noi, sau chiar răsturnarea lucrurilor vechi știute de bune care acum pot fi ne-bune și invers, în sensul ăsta întrebam "ce se mai spune"... Edited by stlx, 05 June 2011 - 10:14. |
#54
Posted 05 June 2011 - 11:14
stlx, on 5th June 2011, 05:24, said: pâine albă și tot felul de pâinițe mici pentru copiii din casă stlx, on 5th June 2011, 05:24, said: Și nu trebuie să mănânci mai puțin dacă te miști mai puțin? stlx, on 5th June 2011, 08:45, said: Grăsimile alea și le luau paleoliticii din toate alimentele (nuci, ouă, carne, legume) și nu în principal din carne, carnea lor era vânat, cu puțină grăsime și ceva omega3. Vaca, porcul și găina de azi sunt pline de grăsime saturată și omega3 aproape inexistentă. Vânatul are 4,3% grăsime, astea domesticite ajung azi și la 25-30% grăsime. http://www.tribeoffi...ming-bison.html Cred c-ar trebui sa iei in considerare si faptul ca ei mancau animalul intreg, inclusiv maduva, creier, organe interne, pe cand noi suntem fandositi si mancam doar muschiul (gresit evident, da' asta a inceput tot in ultimii ani de cand sunt blamate grasimile saturate). Cat despre omega3 da, sunt deacord, de altfel am zis si eu mai in urma de mancat animale care au pasunat si-au trait liber nu de gaini din baterii "crescute" pe banda rulanta. Si nici de oua "3". Stlx, m-am tot gandit ce sa-ti recomand sa citesti "nou", cred ca ar fi interesant sa citesti researchurile lui Weston Prince daca nu ai facut-o inca, nu blameaza granele si a studiat lucruri destul de interesante per total si cred ca ar fi o lectura interesanta. Uite ca tot am zis de paine fermentata, un articol de inceput: http://web.mac.com/s...ston_Price.html (l-am cautat la intamplare, nu stiu ce se gaseste pe blogul ala in rest ) |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users