Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Macaroane groase
Ultima postare: feb 04 2020 11:51, Inițiat de
M0D3
, ian 15 2019 21:38
·
0
#1
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 21:38
Stiti daca se mai gasesc macaroane groase, precum cele care se gaseau pe vremea lui Ceausescu si alti cativa ani dupa revolutie? Erau parca o idee mai subtiri decat pennele de azi, cel putin eu asa imi amintesc din copilarie. As vrea sa fac macaroane cu branza, dar cele care se gasesc acum sunt doar cu putin mai groase decat spaghetele. Sunt bune si acelea, dar, macar pentru nostalgie, as incerca si macaroane mai groase daca as gasi pe undeva.
|
#3
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 21:57
M0D3, on 15 ianuarie 2019 - 21:38, said:
Stiti daca se mai gasesc macaroane groase, precum cele care se gaseau pe vremea lui Ceausescu si alti cativa ani dupa revolutie? Erau considerate "mancare de puscarie" si nu se mai fabrica. Exista insa niste spaghete mai groase (in LIDL parca) si clasicele paste scurte gaurite (penne rigate). |
#4
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 22:07
pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 21:47, said:
Macaroane se gasesc. Cele romaniesti. Se umfla dupa fierbere. Dar nu penne. In Lidl sunt niste macaroane putin mai groase decat spaghetele, de acolo iau in mod obisnuit. Dar mai groase nu am vazut. Fișiere atașate |
#7
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 22:11
Acum ,de cand suntem europeni cu drepturi,le zice ziti lunghi.
http://www.cevabun.ro/tipuri-de-paste/ |
#8
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 22:19
Fane, on 15 ianuarie 2019 - 22:08, said:
cred ca Barilla Bucatini este ce te intereseaza pe tine. Am cautat pe net si se pare ca ar avea asa ceva in Cora si Carrefour, acum sa vad daca le gasesc in magazine. adisz, on 15 ianuarie 2019 - 22:11, said:
Acum ,de cand suntem europeni cu drepturi,le zice ziti lunghi. http://www.cevabun.ro/tipuri-de-paste/ |
#9
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 22:33
Era o melodie celebra pe vremuri - "Macaroane", o mai tine cineva minte?
Macaroana de te tine Sar fetitele pe tine E domnita, e cucoana Moare dupa macaroana [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0m9hcfvF69g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#10
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 22:51
Oh, doamne... macaroane cu branza telemea...brrrr
Am oroare de ele. Se faceau cu "melcisori" sau cu ce iti cadea la indemana, [ https://www.bucataras.ro/uploads/modules/news/34082/656x440_paste-cu-lapte-168240.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#12
Publicat: 15 ianuarie 2019 - 23:11
pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 22:56, said:
Sunt foarte bune, daca "macaroanele" sunt un pic "al dente", iar telemeaua este calita cu ceva unt + un strop de mustar. Iar unt pun de fiecare data cand fac paste cu branza sau cascaval... le amestec cu unt cat sunt inca fierbinti si prind un gust nemaipomenit, pot fi mancate si asa, simple, doar cu putina sare si piper. Mustar nu folosesc, nici nu cred ca am mancat vreodata paste in aceasta combinatie. |
#16
Publicat: 16 ianuarie 2019 - 01:42
M0D3, on 15 ianuarie 2019 - 23:11, said:
Branza maturata, in special cea de oaie, este mult mai buna cu paste. Iar unt pun de fiecare data cand fac paste cu branza sau cascaval... le amestec cu unt cat sunt inca fierbinti si prind un gust nemaipomenit, pot fi mancate si asa, simple, doar cu putina sare si piper. Mustar nu folosesc, nici nu cred ca am mancat vreodata paste in aceasta combinatie. Si, evident, branza. Telemea, burduf, nu conteaza. Gusturile copilariei. In armata ne dadeau un fel de tocanita cu macaroane de-alea groase. Nu era chiar rea. Ii ziceam compot de conducte. Initiator, ce amintiri mi-ai trezit. Multumesc! Neaparat caut si eu macaroane! LE Mi-am amintit: ostropel de pui cu macaroane, asa-i zicea la mancarea aia din armata. Alaturi de stufatul de ceapa erau cele mai frecvente in meniu. Editat de claz, 16 ianuarie 2019 - 01:44. |
#18
Publicat: 16 ianuarie 2019 - 08:25
Nu am mai vazut nici eu, le-as folosi la pastitsio. Pe care il fac, pana la urma, cu pene.
Macaroane cu branza fara branza = meniul taberelor pre '89 adevarul e ca si mama spala "macaroanele" dupa ce le fierbea, de nu mai aveau nici un gust ) colarez - daca nu confund, e cumva o fiertura de paste cu zahar? Am auzit de curand de chestia asta, in context de mucenici |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi