Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Macaroane groase
Last Updated: Feb 04 2020 11:51, Started by
M0D3
, Jan 15 2019 21:38
·
0
#19
Posted 16 January 2019 - 09:31
Daca vedeam paste ca cele din poza lui @MOD3 in magazine puteam sa jur ca-s lumanari.
|
#20
Posted 16 January 2019 - 09:34
Adm, on 15 ianuarie 2019 - 22:51, said:
Oh, doamne... macaroane cu branza telemea...brrrr Am oroare de ele. Se faceau cu "melcisori" sau cu ce iti cadea la indemana, [ https://www.bucataras.ro/uploads/modules/news/34082/656x440_paste-cu-lapte-168240.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Mie imi placeau de mor de pofta acum cand imi aduc aminte, baza la macaroane era amestecul de branza, ala este secretul, si date un pic la cuptor, gratinate cu ceva cascaval. dar in secolul nostru, cand branza nu stie ce e ala lapte este mai greu sa faci niste macaroane decente cu branza. |
#21
Posted 16 January 2019 - 09:39
karapok, on 16 ianuarie 2019 - 09:34, said: Mie imi placeau de mor de pofta acum cand imi aduc aminte, baza la macaroane era amestecul de branza, ala este secretul, si date un pic la cuptor, gratinate cu ceva cascaval. dar in secolul nostru, cand branza nu stie ce e ala lapte este mai greu sa faci niste macaroane decente cu branza. |
#22
Posted 16 January 2019 - 10:23
incearca sa cauti in magazine paste de la pambac, varianta denumita "tuburi mici", par sa fie cele mai apropiate de ce cauti...singurul "defect" - sunt scurte.
http://www.pambac.ro...te&brand=Pambac sau de la producatorul baneasa, varianta serpentine sau macaroane scurte : https://pastebaneasa.ro/produse/forme daca nu, in gama barilla gasesti sortimentul bucatini, seamana mult cu macaroanele pe care le cauti. incearca eventual si in kaufland, acolo am vazut tot felul de paste fainoase de la marci/producatori mai putin cunoscuti, poate gasesti ceea ce cauti. sau in metro/selgros, daca ai in orasul tau. Edited by corinadaniela, 16 January 2019 - 10:23. |
#23
Posted 16 January 2019 - 10:54
irina2014, on 16 ianuarie 2019 - 08:25, said:
Macaroane cu branza fara branza = meniul taberelor pre '89 Și după '89. Țin minte că avea macaroane de-alea în fiecare zi. De fapt e singura mâncare pe care mi-o amintesc din tabere. Și ceaiul ăla, care era de fapt apă cu zahăr. irina2014, on 16 ianuarie 2019 - 08:25, said:
colarez - daca nu confund, e cumva o fiertura de paste cu zahar? Am auzit de curand de chestia asta, in context de mucenici Colarezul e un griș cu lapte, făcut cu făină. Se face o amestecătură cu făină, apă și lapte și iese o cremă. |
#24
Posted 17 January 2019 - 12:40
M0D3, on 15 ianuarie 2019 - 22:07, said:
In Lidl sunt niste macaroane putin mai groase decat spaghetele, de acolo iau in mod obisnuit. Dar mai groase nu am vazut. |
#25
Posted 18 January 2019 - 08:05
M-am uitat in jur in alimentarile americane de la mine si cineva mi-a spus sa merg in magazinul Italian ca precis voi gasi acolo.
Maine voi trece si voi vedea, o singura data am intrat, cautam malai de mamaliga si aveau la vreo 8 dolari 1 kg sau mai putin asta acum 25 de ani. N-am dat bani pe malaiul lor, doar punga era Made in Italy si asa, restul la New York City se prepara. |
#26
Posted 20 January 2019 - 01:06
Rigatoni si tortiglioni de la Barilla sunt mai groase. Tot Barilla au niste macaroane mai subțiri decat cele dorite de tine dar sunt macaroane adica sunt găurite, se numesc bucatini n.9
Cel mai bine ar fi sa mergi la un hypermarket si sa la alegi pe cele mai albe de la firme românești. Cele galbene au ou si nu se înmoaie ca macaroanele de pe vremuri Attached FilesEdited by Freddy12, 20 January 2019 - 01:18. |
#27
Posted 20 January 2019 - 01:24
Aranzazu, on 18 ianuarie 2019 - 08:05, said:
M-am uitat in jur in alimentarile americane de la mine si cineva mi-a spus sa merg in magazinul Italian ca precis voi gasi acolo. Maine voi trece si voi vedea, o singura data am intrat, cautam malai de mamaliga si aveau la vreo 8 dolari 1 kg sau mai putin asta acum 25 de ani. N-am dat bani pe malaiul lor, doar punga era Made in Italy si asa, restul la New York City se prepara. |
#28
Posted 20 January 2019 - 04:20
irina2014, on 16 ianuarie 2019 - 08:25, said:
colarez - daca nu confund, e cumva o fiertura de paste cu zahar? Am auzit de curand de chestia asta, in context de mucenici nu-s paste parca erau niste cocoloase de paste facute din faina cu mana, lapte si zahar cred ca nu am mai mancat asa ceva de vreo 92 de ani |
|
#29
Posted 20 January 2019 - 05:07
da, exact niste fostoloage din faina fierte n lapte, mancare la moda mai ales pe timpul lu ceașcă in zonele rurale.
|
#30
Posted 20 January 2019 - 09:26
pai da, mucenici (de casa) fierti in apa cu zahar. Existau si forme, dar majoritatea faceau de mana, niste... cocoloase, exact
Chiar acusi vin mucenicii. |
#32
Posted 13 July 2019 - 06:29
#33
Posted 04 February 2020 - 01:17
Mai stie cineva reteta de macaroane cu branza ca pe vremuri ? Pe net gasesc numai macaroane facute in stil american, nici nu stiu cum le spune la coturile alea micute, mie imi placeau cand imi facea mama, asa cum spunea cineva mai sus, baza este branza, ca la merdenele, nu le ies la astia merdenelele nici daca ii pici cu ceara, sau placinta Dobrogeana cu branza sarata, in fiecare duminica eram in centru la patiseria aia care era vis a vs de actualul mcdonalds de pe bulevard, Capitol parca ii zicea, uneori faceau si cu carne, dobrogeana cu carne si o sticluta de sana era perfecta, dar as manca niste macaroane cu branza,mi-a facut topicul asta o pofta.....
|
|
#34
Posted 04 February 2020 - 08:09
Bunica ne facea pastele cu branza de burduf amestecata cu telemea. Punea si zahar
Amesteca bine toata compozitia, dupa care o punea pe macaroanele fierte, fierbinti, proaspat strecurate, si le amesteca bine pana se topea branza. Sa ai pofta Produsele de patiserie de acum nu mai au aclasi gust ca odinioara. Vazusem un reportaj la televizor in care aratau cum inmultesc branza cu gris fiert. Se "dilueaza" gustul, e afectata si textura... |
#35
Posted 04 February 2020 - 08:28
initiator-scrie pe punga din poza ta ce suntnu mai cauta bazaconii..Macaroni sunt altceva...Pastele sunt doar pe nume si numere.....De aia tot repet eu,cind vreti sa mincati acasa mincare italieneasca luati paste mioritice si borhot Panzani,si va puneti o melodie italieneasca si aia e,sunteti acolo.... Ah,si pastiCCIO se poate face si cu peNNE......
|
#36
Posted 04 February 2020 - 08:37
Platon, on 04 februarie 2020 - 01:17, said:
Mai stie cineva reteta de macaroane cu branza ca pe vremuri ? Daca vrei reteta de macaroane cu branza din armata uite-o aici: 100 grame de branza telemea la 10 kile de macaroane. claz, on 04 februarie 2020 - 08:09, said:
Produsele de patiserie de acum nu mai au aclasi gust ca odinioara. Vazusem un reportaj la televizor in care aratau cum inmultesc branza cu gris fiert. Se "dilueaza" gustul, e afectata si textura... Asta cu grisul e veche, nu s-a inventat acum, m-am intalnit cu ea pana in '89. Si poate nu mi-as fi dat seama daca nu s-ar fi exagerat grosolan, am gasit pateuri la care era atat de mult gris incat aveam impresia ca e doar gris si zer. Si la strudelele cu mere se folosea pesmet pentru diluare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users