Macaroane groase
Last Updated: Feb 04 2020 11:51, Started by
M0D3
, Jan 15 2019 21:38
·
0
#1
Posted 15 January 2019 - 21:38
Stiti daca se mai gasesc macaroane groase, precum cele care se gaseau pe vremea lui Ceausescu si alti cativa ani dupa revolutie? Erau parca o idee mai subtiri decat pennele de azi, cel putin eu asa imi amintesc din copilarie. As vrea sa fac macaroane cu branza, dar cele care se gasesc acum sunt doar cu putin mai groase decat spaghetele. Sunt bune si acelea, dar, macar pentru nostalgie, as incerca si macaroane mai groase daca as gasi pe undeva.
|
#2
Posted 15 January 2019 - 21:47
Macaroanele aveau "gaura", spaghetele nu au.
Macaroane se gasesc. Cele romaniesti. Se umfla dupa fierbere. Daca folosesti penne romanesti, ai exact macaroanele copilariei. Edited by pasilla, 15 January 2019 - 21:51. |
#3
Posted 15 January 2019 - 21:57
M0D3, on 15 ianuarie 2019 - 21:38, said:
Stiti daca se mai gasesc macaroane groase, precum cele care se gaseau pe vremea lui Ceausescu si alti cativa ani dupa revolutie? Erau considerate "mancare de puscarie" si nu se mai fabrica. Exista insa niste spaghete mai groase (in LIDL parca) si clasicele paste scurte gaurite (penne rigate). |
#4
Posted 15 January 2019 - 22:07
pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 21:47, said:
Macaroane se gasesc. Cele romaniesti. Se umfla dupa fierbere. Dar nu penne. In Lidl sunt niste macaroane putin mai groase decat spaghetele, de acolo iau in mod obisnuit. Dar mai groase nu am vazut. Attached Files |
#5
Posted 15 January 2019 - 22:08
Noi ne-am obisnuit cu pastele flescaite, care se inmoaie foarte tare cand le fierbi. Daca iti plac din alea, ia pastele Tiradell de la Lidl. Daca vrei mai "al dente", ia Combino (tot de la Lidl) sau Barilla ori alta marca italiana.
|
#6
Posted 15 January 2019 - 22:08
cred ca Barilla Bucatini este ce te intereseaza pe tine.
|
#7
Posted 15 January 2019 - 22:11
Acum ,de cand suntem europeni cu drepturi,le zice ziti lunghi.
http://www.cevabun.ro/tipuri-de-paste/ |
#8
Posted 15 January 2019 - 22:19
Fane, on 15 ianuarie 2019 - 22:08, said:
cred ca Barilla Bucatini este ce te intereseaza pe tine. Am cautat pe net si se pare ca ar avea asa ceva in Cora si Carrefour, acum sa vad daca le gasesc in magazine. adisz, on 15 ianuarie 2019 - 22:11, said:
Acum ,de cand suntem europeni cu drepturi,le zice ziti lunghi. http://www.cevabun.ro/tipuri-de-paste/ |
#9
Posted 15 January 2019 - 22:33
Era o melodie celebra pe vremuri - "Macaroane", o mai tine cineva minte?
Macaroana de te tine Sar fetitele pe tine E domnita, e cucoana Moare dupa macaroana [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0m9hcfvF69g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#10
Posted 15 January 2019 - 22:51
Oh, doamne... macaroane cu branza telemea...brrrr
Am oroare de ele. Se faceau cu "melcisori" sau cu ce iti cadea la indemana, [ https://www.bucataras.ro/uploads/modules/news/34082/656x440_paste-cu-lapte-168240.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#11
Posted 15 January 2019 - 22:56
Sunt foarte bune, daca "macaroanele" sunt un pic "al dente", iar telemeaua este calita cu ceva unt + un strop de mustar.
|
#12
Posted 15 January 2019 - 23:11
pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 22:56, said:
Sunt foarte bune, daca "macaroanele" sunt un pic "al dente", iar telemeaua este calita cu ceva unt + un strop de mustar. Iar unt pun de fiecare data cand fac paste cu branza sau cascaval... le amestec cu unt cat sunt inca fierbinti si prind un gust nemaipomenit, pot fi mancate si asa, simple, doar cu putina sare si piper. Mustar nu folosesc, nici nu cred ca am mancat vreodata paste in aceasta combinatie. |
#13
Posted 15 January 2019 - 23:14
Incearca si cu un strop de mustar, pe post de potentiator de gust.
|
#14
Posted 15 January 2019 - 23:17
Le numeam "Tuburi Bergman" (in maghiara) erau serviti in cantina scolii odata pe saptamana cu jumeri si branza de oaie care se intindea.
|
#15
Posted 16 January 2019 - 01:32
Nu m-am omorat niciodata dupa paste, indiferent cu ce erau facute - parca strica ingredientele...si cu atat mai mult in cazul macaroanelor.
Nu degeaba sunt uitate acum grosolaniile alea. |
|
#16
Posted 16 January 2019 - 01:42
M0D3, on 15 ianuarie 2019 - 23:11, said:
Branza maturata, in special cea de oaie, este mult mai buna cu paste. Iar unt pun de fiecare data cand fac paste cu branza sau cascaval... le amestec cu unt cat sunt inca fierbinti si prind un gust nemaipomenit, pot fi mancate si asa, simple, doar cu putina sare si piper. Mustar nu folosesc, nici nu cred ca am mancat vreodata paste in aceasta combinatie. Si, evident, branza. Telemea, burduf, nu conteaza. Gusturile copilariei. In armata ne dadeau un fel de tocanita cu macaroane de-alea groase. Nu era chiar rea. Ii ziceam compot de conducte. Initiator, ce amintiri mi-ai trezit. Multumesc! Neaparat caut si eu macaroane! LE Mi-am amintit: ostropel de pui cu macaroane, asa-i zicea la mancarea aia din armata. Alaturi de stufatul de ceapa erau cele mai frecvente in meniu. Edited by claz, 16 January 2019 - 01:44. |
#18
Posted 16 January 2019 - 08:25
Nu am mai vazut nici eu, le-as folosi la pastitsio. Pe care il fac, pana la urma, cu pene.
Macaroane cu branza fara branza = meniul taberelor pre '89 adevarul e ca si mama spala "macaroanele" dupa ce le fierbea, de nu mai aveau nici un gust ) colarez - daca nu confund, e cumva o fiertura de paste cu zahar? Am auzit de curand de chestia asta, in context de mucenici |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users