Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Asomator electric sau cu capse ?
#19
Posted 09 December 2018 - 23:43
myshyk, on 09 decembrie 2018 - 23:39, said:
Da, se poate aduna sangele pentru sangerete. Am asistat la asomarea cu capse, efect imediat si foarte de efect. Poc si jos. La 180 de kile. Problema e sa-l poti nimeri drept in frunte, sa nu fie speriat, agitat cand ii pui pistolul pe frunte. Oricum, la injunghiere, iti trebuie inca un "sanatos" sa-l tina de piciorul din spate. Daca nu cumva cunosti metoda cu sania de fier. La oameni se foloseste sa-i scoale din morti, n-ai vazut in filme? |
#20
Posted 09 December 2018 - 23:51
Cu pistolul, cade fulgerat si nici nu misca cateva zeci de secunde, aveti timp sa-l imbilizati. Doat dupa injunghiere se zbate tare. Dar nu zice nici mâc. Nici nu afla vecinul ca i-ai taiat porcul.
Edited by myshyk, 09 December 2018 - 23:54. |
#21
Posted 10 December 2018 - 00:07
myshyk, on 09 decembrie 2018 - 23:51, said:
Cu pistolul, cade fulgerat si nici nu misca cateva zeci de secunde, aveti timp sa-l imbilizati. Doat dupa injunghiere se zbate tare. Dar nu zice nici mâc. Nici nu afla vecinul ca i-ai taiat porcul. Am gasit si un ghid... Si parca cred ca-i mai sigur pistolul.doar sa sun sa vad daca-i cu bolt penetrant sau nepenetrant http://www.ansvsa.ro...ci-in-focar.pdf |
#22
Posted 10 December 2018 - 00:37
Da,cade, dar doar dacă îl nimerești unde trebuie. Dacă îl nimerești in rât vă ia porcul la fugărit prin țarc.
Dacă e vreunul de ăla blajin, să stea să îl mângâi, ii pui asomatorul intre ochi,ceva mai sus și aia e. Ăla cu capse. Ăla electric in ceafă. |
#23
Posted 10 December 2018 - 00:47
softaipan, on 09 decembrie 2018 - 23:43, said: De tinut de picioare dupa ce cade jos nu-i problema Problema o am la inceput cand trebuie trantit jos.... Nu trebuie neaparat trantit jos...e drept, in mai putin de doi oameni nu am asistat la asta dar cred ca il poti dovedi si singur, daca ii strecori un laț in gura, sa il agațe in partea de sus unde are coltii, il tragi langa un copac, infasori lațul (de preferat sa fie din ceva oțelit, gen șufa nu funie) si il tai de unul singur, porcul se va trage numai inapoi sa scape si nici sa muste nu poate...de aia e bine sa fie doi, pana il agati, apoi te descurci usor. |
#24
Posted 10 December 2018 - 00:55
Nu asomezi porcul doar de amorul artei cu un asomator cum cred unii pe-aici care o tot dau înainte cu sacrificarea tradițională !!! Sunt sute de studii și teste de laborator din toată lumea care confirmă clar că porcul tăiat prin violență cu cuțitul, chinuit de nu știu câte persoane, va descărca în carnea lui multe toxine, hormoni și acid lactic din chinul și spaima la care a fost supus, chiar s-a demonstrat că această carne este periculoasă pentru cei cu sistemul imunitar scăzut, în special copii și bătrâni, pe lângă acest aspect carnea își schimbă proprietățile și gustul, se alterează mult mai repede decât carnea de la porcii asomați și apoi înjunghiați !!!
|
#25
Posted 10 December 2018 - 00:56
Viorelsolar, on 10 decembrie 2018 - 00:55, said:
Nu asomezi porcul doar de amorul artei cu un asomator cum cred unii pe-aici care o tot dau înainte cu sacrificarea tradițională !!! Sunt sute de studii și teste de laborator din toată lumea care confirmă clar că porcul tăiat prin violență cu cuțitul, chinuit de nu știu câte persoane, va descărca în carnea lui multe toxine, hormoni și acid lactic din chinul și spaima la care a fost supus, chiar s-a demonstrat că această carne este periculoasă pentru cei cu sistemul imunitar scăzut, în special copii și bătrâni, pe lângă acest aspect carnea își schimbă proprietățile și gustul, se alterează mult mai repede decât carnea de la porcii asomați și apoi înjunghiați !!! In sfarsit un raspuns ca la carte. |
#26
Posted 10 December 2018 - 01:01
Viorelsolar, on 10 decembrie 2018 - 00:55, said:
Nu asomezi porcul doar de amorul artei cu un asomator cum cred unii pe-aici care o tot dau înainte cu sacrificarea tradițională !!! Sunt sute de studii și teste de laborator din toată lumea care confirmă clar că porcul tăiat prin violență cu cuțitul, chinuit de nu știu câte persoane, va descărca în carnea lui multe toxine, hormoni și acid lactic din chinul și spaima la care a fost supus, chiar s-a demonstrat că această carne este periculoasă pentru cei cu sistemul imunitar scăzut, în special copii și bătrâni, pe lângă acest aspect carnea își schimbă proprietățile și gustul, se alterează mult mai repede decât carnea de la porcii asomați și apoi înjunghiați !!! |
#27
Posted 10 December 2018 - 01:05
@iulian0512, îți este lene să cauți pe gogu” sau ce ???
|
#28
Posted 10 December 2018 - 01:09
MembruAnonim, on 10 decembrie 2018 - 00:56, said: In sfarsit un raspuns ca la carte. Si complet inutil. Desi o parte de adevar poate avea, sutele de ani in care traditia e asta si faptul ca totusi, produsele din gospodaria omului facute in maniera traditionala sunt cele mai cautate si mai gustoase, isi spun cuvantul. Sau poate romanului ii e scris in gene sa aprecieze mai mult si sa i se para mai gustoasa carnea plina de toxine si alti hormoni produsi la stres Viorelsolar, on 10 decembrie 2018 - 00:55, said:
Sunt sute de studii și teste de laborator din toată lumea... La fel cum sunt studii care atesta ca inteligenta porcului e mare, asa ca teoriat asomatorului nu tine, porcul oricum stie ca va fi sacrificat, deci tot elibereaza toxine si alte treburi in sange, deci tot compromisa e carnea P.S.: sunt sute de studii care dovedesc faptul ca e nociv sa consumi carne de porc, dar totodata alte sute de studii care dovedesc faptul ca, carnea de porc e buna pentru om...asa si cu toxinele si stresul, if you know what i mean. Edited by Darkman48, 10 December 2018 - 01:12. |
|
#29
Posted 10 December 2018 - 01:21
#30
Posted 10 December 2018 - 01:22
Nu am de ce sa nu cred ceva ce toata lumea stie si face de sute de ani... Sacrificarea in forma traditionala e cumva cea mai usoara, dureroasa nu e niciuna pentru acea fiinta, cu asta se amagesc aia de servesc pomana porcului.
Edited by Darkman48, 10 December 2018 - 01:24. |
#31
Posted 10 December 2018 - 01:29
@darKman48 ești total pe dinafară, în momentul asomării dacă porcul nu este siluit de nici o persoană, ci pur și simplu i se pun niște boabe de porumb și în momentul când se apleacă atunci se asomează, paralizându-i creierul care nu mai dă și nici nu mai primește nici o informație de la corpul fizic, practic este anihilat total, nu mai simte când este înjunghiat !
Degeaba o dai cu sutele de ani de tradiție și preparate tradiționale, atunci nu existau asomatoare, dacă ar fi existat cu siguranță le-ar fi folosit, oricum străbunii noștri aveau mai multă compasiune decât călăii din ziua de azi ! Mai există și o latură a umanității, a compasiunii, mulți am ”socializat” cu Ghiță până a sosit momentul sacrificării, mi se pare o lașitate și cruzime de neiertat să nu-i oferi o moarte mai ușoară unui suflet nevinovat, celui care îți va oferi carnea atât de gustoasă pe care o căutăm cu toții ! |
#32
Posted 10 December 2018 - 01:33
Viorelsolar, on 10 decembrie 2018 - 01:29, said:
mulți am ”socializat” cu Ghiță până a sosit momentul sacrificării, mi se pare o lașitate și cruzime de neiertat să nu-i oferi o moarte mai ușoară unui suflet nevinovat, celui care Ă®ți va oferi carnea atât de gustoasă pe care o căutăm cu toții ! Nu cred ca realizezi ca te contrazici singur, daca ai tinut la acel suflet, nu il sacrifici, te duci la supermarket si cumperi carne din "alti" Ghita cu care nu ai socializat, asa insa, sa mananci o fiinta la care ai tinut mi se pare parșivitate, asta asa, spusa la modul elegant. Deci ori cu asumator, ori cu zeama de cutit, tu tot un criminal esti, doar ca dormi noaptea mai bine ca nu i-ai vazut suferinta. P.S.: zic sa lasam sentimentalismele, aici e vorba de sacrificare, nu de suferinta animalului, oricum sufera si oricum moare si ajunge mancat. P.P.S.: ca si la om, nimeni nu stie ce se intampla, ce simte, ce reactii are creierul unei fiinte cand moare...ca tu nu mai vezi acea fiinta ca se zbate, asta nu inseamna ca nu simte ceva sau nu sufera, oricat de paralizat ar fi, asa ca eu las balta discutia, o dam in alte arii si initiatorul nu a cerut pareri legate de anatomie. P.P.P.S: sper ca nu cumperi peste viu de la pescarie, e mai greu sa ii explici cum sa faca sa nu elibereze toxine in carne de la atata stres Edited by Darkman48, 10 December 2018 - 01:42. |
#33
Posted 10 December 2018 - 01:44
Viorelsolar, on 10 decembrie 2018 - 00:55, said:
Nu asomezi porcul doar de amorul artei cu un asomator cum cred unii pe-aici care o tot dau Ă®nainte cu sacrificarea tradițională !!! Sunt sute de studii și teste de laborator din toată lumea care confirmă clar că porcul tăiat prin violență cu cuțitul, chinuit de nu știu câte persoane, va descărca Ă®n carnea lui multe toxine, hormoni și acid lactic din chinul și spaima la care a fost supus, chiar s-a demonstrat că această carne este periculoasă pentru cei cu sistemul imunitar scăzut, Ă®n special copii și bătrâni, pe lângă acest aspect carnea Ă®și schimbă proprietățile și gustul, se alterează mult mai repede decât carnea de la porcii asomați și apoi Ă®njunghiați !!! Vai de mine, chiar așa ? Ai putea sa le postezi ? |
|
#34
Posted 10 December 2018 - 01:54
#35
Posted 10 December 2018 - 02:00
irulan_corrino, on 10 decembrie 2018 - 01:44, said:
Vai de mine, chiar așa ? Ai putea sa le postezi ? Chiar așa tu ăsta cu aproape 3600 de postări goale fără conținut, nici măcar n-a trecut un an de zile de când postezi aiureli pe softpedia și deja ai devenit flegmatic ??? Caută naibii pe gogu” ori vrei să-ți dau eu mură-n gură ??? Edited by Viorelsolar, 10 December 2018 - 02:01. |
#36
Posted 10 December 2018 - 02:07
Bine mai Firicele, dacă zici tu " chiar și așa ", caut naibii pe Gogu, doar nu o sa cer unuia care a făcut o afirmație sa o și demonstreze ...
Matale ești la Contabilitate la postări ? Sau spre deosebire de ala care moare de drum lung tu mori din altă cauză ? |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users