Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...

Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...
 Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...

smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.
 Smecher de talie grea

PH apa plata

Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix
 Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...

Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit
 

Wok

* * * * * 1 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
163 răspunsuri în acest subiect

#19
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 16.322
  • Înscris: 01.10.2006
Nu cred ca carnea se marineaza cu ulei si amidon. Mai curind cu otet, zeama de legume, de fructe etc. Ceva acid.

View Postgiuliani, on 18 octombrie 2018 - 16:14, said:


Carnea de vita era grasa? Ca daca e vorba doar de carne macra sosul de soia fiind acid nu face decat sa o intareasca. Explica richelieu pe un alt topic ca astfel de carnuri foarte slabe trebuie marinate fara sa se foloseaca marinade acide (vin, sos de soia, otet).
Ups. Acu' vazui.

#20
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.869
  • Înscris: 27.08.2005
Nu-ti va iesi in veci ca la un "chinezesc". Pentru gatit la wok iti trebuie flacara foarte puternica, dublu arzator. Si nu wok de fonta, asa cum au mai zis si altii.

Editat de balauru69, 18 octombrie 2018 - 19:05.


#21
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.108
  • Înscris: 24.09.2018

View Postedy_wheazel, on 18 octombrie 2018 - 15:02, said:

- Wok-u' frige, sfaraie si scoate fum. Am o hota care-mi trage capacu' de pe oala, da' tot se simtea miros de fum, Astept cu nerabdare sfaturi. Mi-am comandat sos de stridii, ulei de susan si altele, cred ca-s omniprezente astea in retetele vazute.

Eu nu consum mancare chinezeasca, nu-mi plac schimbarile mari in arta culinara, am wok dar il folosesc pentru alte proceduri, l-am primit cadou, n-as fi dat bani pe asa ceva.  Cred ca n-ai vazut unde gatesc chinezii si majoritatea celori care folosesc wok, in aer liber!   Am vazut la un american casatorit cu o vietnameza ca bucataria era curata, rece, chiar respingatoare la vedere si ne-a invitat la masa.
Mancarea se aducea din spatele casei, unde tevile intra in casa cu gaz si apa. Acolo se fierbea si prajea totul, era inconjurat de ceva din stuff in 3 laturi incaperea.  Mi-au spus ca ei asa traiesc si acasa.
Totusi lumea gateste in wok ca se vinde, dar ei stie cum procedeaza.

#22
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007

View Postbalauru69, on 18 octombrie 2018 - 19:04, said:

Nu-ti va iesi in veci ca la un "chinezesc". Pentru gatit la wok iti trebuie flacara foarte puternica, dublu arzator. Si nu wok de fonta, asa cum au mai zis si altii.

Nu o sa iasa chinezesc pentru ca in primu' rand nu am ingredientele chinezesti. Flacara ii cea mai mica problema, am dublu arzator, in 3-4 minute ajunge fonta la temperatura corespunzatoare.
O sa incerc la un moment dat si un wok de otel, deocandata ar rade nevasta-mea de mine ca-mi cumpar mai multe oale decat ea.

View PostAranzazu, on 18 octombrie 2018 - 23:41, said:

Eu nu consum mancare chinezeasca, nu-mi plac schimbarile mari in arta culinara, am wok dar il folosesc pentru alte proceduri, l-am primit cadou, n-as fi dat bani pe asa ceva.  Cred ca n-ai vazut unde gatesc chinezii si majoritatea celori care folosesc wok, in aer liber!   Am vazut la un american casatorit cu o vietnameza ca bucataria era curata, rece, chiar respingatoare la vedere si ne-a invitat la masa.
Mancarea se aducea din spatele casei, unde tevile intra in casa cu gaz si apa. Acolo se fierbea si prajea totul, era inconjurat de ceva din stuff in 3 laturi incaperea.  Mi-au spus ca ei asa traiesc si acasa.
Totusi lumea gateste in wok ca se vinde, dar ei stie cum procedeaza.

Io n-am curte. Am hota. Una puternica. Singura problema ii ca wok-ul e mai mare decat acopera hota si nu trage chiar tot fumu'.
Mie imi plac schimbarile in arta culinara, da' numa' alea care le fac io. Nevestei ii plac chestiile, da' kinderii nu-s prea incantati, bine, aici nu-i nici o surpriza, in afara de supa de pui si sarmale alora nu le place nimic.

Editat de edy_wheazel, 19 octombrie 2018 - 19:16.


#23
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.506
  • Înscris: 04.05.2006

View Postgiuliani, on 18 octombrie 2018 - 16:14, said:



Carnea de vita era grasa? Ca daca e vorba doar de carne macra sosul de soia fiind acid nu face decat sa o intareasca. Explica richelieu pe un alt topic ca astfel de carnuri foarte slabe trebuie marinate fara sa se foloseaca marinade acide (vin, sos de soia, otet).
Sosul de soia e ok, nu e atât de acid. Însă vita, dacă e pulpa...e tare pretențioasa la wok. Se prăjește ea prima data, pe urma se da la o parte și se încorporează la sfârșit in mâncare. Altfel se face talpa.
Ai trebuie “simțit” momentul in care sa te opresti cu ea.

View Postedy_wheazel, on 19 octombrie 2018 - 19:14, said:

Io n-am curte. Am hota. Una puternica. Singura problema ii ca wok-ul e mai mare decat acopera hota si nu trage chiar tot fumu'.
Nu aia e problema. O hota bine dimensionată, trebuie sa schimbe tot aerul din încăpere de 10 ori intr-o ora.
Dacă hota e suficient de puternica, înseamnă ca nu ai tiraj. Deschide un geam/usa in colțul opus.

#24
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007

View Postrichelieu, on 19 octombrie 2018 - 20:20, said:

Nu aia e problema. O hota bine dimensionată, trebuie sa schimbe tot aerul din încăpere de 10 ori intr-o ora.
Dacă hota e suficient de puternica, înseamnă ca nu ai tiraj. Deschide un geam/usa in colțul opus.

Hota are "amprenta" cat aragazu'. Daca prajesc ceapa la cratita nu se simte deloc. Practic, nici wok-u' nu ma deranjeaza neaparat, in plus am un geam mare chiar langa aragaz.

Bun, mi-am comandat niste sosuri care teoretic trebuiau sa ajunga azi. Practic ... Cargus. Sper sa ajunga pe maine.

#25
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.108
  • Înscris: 24.09.2018

View Postedy_wheazel, on 19 octombrie 2018 - 19:14, said:

Singura problema ii ca wok-ul e mai mare decat acopera hota si nu trage chiar tot fumu'.  

Nu pot imagina cine ti-a desenat bucataria cu hota mai mica decat suprafata aragazului?  Vorbesti germana, altfel credeam ca locuiesti in Congo

#26
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007

View PostAranzazu, on 19 octombrie 2018 - 22:09, said:

Nu pot imagina cine ti-a desenat bucataria cu hota mai mica decat suprafata aragazului?  Vorbesti germana, altfel credeam ca locuiesti in Congo

Probabil citesti in germana, ca io n-am scris asa ceva.

#27
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.506
  • Înscris: 04.05.2006

View Postedy_wheazel, on 19 octombrie 2018 - 20:33, said:



Hota are "amprenta" cat aragazu'. Daca prajesc ceapa la cratita nu se simte deloc. Practic, nici wok-u' nu ma deranjeaza neaparat, in plus am un geam mare chiar langa aragaz.

Bun, mi-am comandat niste sosuri care teoretic trebuiau sa ajunga azi. Practic ... Cargus. Sper sa ajunga pe maine.
Pai asta ziceam....ca hota, indiferent cât de mică/mare e, trage tot aerul din încăpere, nu doar pe cel de sub ea.
Evident, pe ăla îl va trage primul. Însă dacă e bine dimensionată și executata (tub suficient de gros și scurt), ar trebui sa fie ok. Dar are nevoie de aport de aer proaspăt de undeva.

#28
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007
No, bun.
Am facut o poza cu flacara de la aragaz, acolo apare si un suport pe care insa nu prea il folosesc.

Chestii de week-end:
- piept de pui cu legume si ciuperci, sos de stridii si taietei de orez.
- fetish-u' meu, organe de pui cu legume si ciuperci, sos de stridii si taietei de orez.

Pieptu' de pui a fost macerat cateva ore, sos din amidon de porumb, ulei de susan, sos de soia. A iesit excelent. Sosu' de stridii insa nu m-a incantat in mod deosebit, data viitoare o sa-l pun direct.

Fișiere atașate

  • Fișier atașat  3.jpg   42,64K   230 download-uri
  • Fișier atașat  1.jpg   129,11K   65 download-uri
  • Fișier atașat  2.jpg   74,91K   54 download-uri


#29
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.987
  • Înscris: 23.03.2018
Cum ziceam, fa si tu niste poze mai de calitate.
Preparatele arata excelent Posted Image

Editat de trollerul_de_serviciu, 23 octombrie 2018 - 14:05.


#30
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 38.193
  • Înscris: 19.09.2005
wok-ul de fonta e un fel de tuci.

p.s. arata bine farfuriile (la ce foame am acum...) dar nu le mai face poze de sus ci cam pe la 45grade, inclinat, gasesti tu unghiul.
nu e nevoie sa se vada toata mancarea clar (in focus) ci doar o parte...

Editat de arg, 23 octombrie 2018 - 14:49.


#31
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007

View Posttrollerul_de_serviciu, on 23 octombrie 2018 - 14:05, said:

Cum ziceam, fa si tu niste poze mai de calitate.
Preparatele arata excelent Posted Image

Multam. Gustu' ii pe masura :D

View Postarg, on 23 octombrie 2018 - 14:44, said:

wok-ul de fonta e un fel de tuci.
p.s. arata bine farfuriile (la ce foame am acum...) dar nu le mai face poze de sus ci cam pe la 45grade, inclinat, gasesti tu unghiul.
nu e nevoie sa se vada toata mancarea clar (in focus) ci doar o parte...

Merci pt. sfat. Nu prea le am cu pozele, o sa incerc varianta inclinata. Deocandata fac o pauza, din lipsa de timp, revin dupa ce mai fac una alta.

#32
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.987
  • Înscris: 23.03.2018
Pozele de pina acum nu sufera din cauza unghiului / compozitiei.
Sint neclare / blurate / nefocalizate.
Poate s-a aburit lentila, daca tii telefonul direct deasupra farfuriei.
Poate si lumina prea slaba.

#33
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 38.193
  • Înscris: 19.09.2005
unghiul o sa-i faca probleme cu focalizarea... o sa ajunga sa o controleze si pe aia.

Editat de arg, 24 octombrie 2018 - 21:21.


#34
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007
Am facut tot reteta de mai sus, da' cu ceafa de porc. N-am mai facut poze, ii cam la fel treaba. Am pus-o la "macerat" vreo jumate de ora, a iesit foarte frageda.

#35
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 40.409
  • Înscris: 13.01.2011
@edy
Uite la ce se refera colegii, cind spun despre unghiul de pozare.
Nu mai poza fix de sus.

Fișiere atașate



#36
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.059
  • Înscris: 31.07.2007
Fain! Arata bine, ce-i in poza?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate