Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Wok
Ultima postare: mar 03 2020 19:37, Inițiat de
edy_wheazel
, oct 18 2018 15:02
·
0
#19
Publicat: 18 octombrie 2018 - 17:06
Nu cred ca carnea se marineaza cu ulei si amidon. Mai curind cu otet, zeama de legume, de fructe etc. Ceva acid.
giuliani, on 18 octombrie 2018 - 16:14, said: Carnea de vita era grasa? Ca daca e vorba doar de carne macra sosul de soia fiind acid nu face decat sa o intareasca. Explica richelieu pe un alt topic ca astfel de carnuri foarte slabe trebuie marinate fara sa se foloseaca marinade acide (vin, sos de soia, otet). |
#21
Publicat: 18 octombrie 2018 - 23:41
edy_wheazel, on 18 octombrie 2018 - 15:02, said: - Wok-u' frige, sfaraie si scoate fum. Am o hota care-mi trage capacu' de pe oala, da' tot se simtea miros de fum, Astept cu nerabdare sfaturi. Mi-am comandat sos de stridii, ulei de susan si altele, cred ca-s omniprezente astea in retetele vazute. Eu nu consum mancare chinezeasca, nu-mi plac schimbarile mari in arta culinara, am wok dar il folosesc pentru alte proceduri, l-am primit cadou, n-as fi dat bani pe asa ceva. Cred ca n-ai vazut unde gatesc chinezii si majoritatea celori care folosesc wok, in aer liber! Am vazut la un american casatorit cu o vietnameza ca bucataria era curata, rece, chiar respingatoare la vedere si ne-a invitat la masa. Mancarea se aducea din spatele casei, unde tevile intra in casa cu gaz si apa. Acolo se fierbea si prajea totul, era inconjurat de ceva din stuff in 3 laturi incaperea. Mi-au spus ca ei asa traiesc si acasa. Totusi lumea gateste in wok ca se vinde, dar ei stie cum procedeaza. |
#22
Publicat: 19 octombrie 2018 - 19:14
balauru69, on 18 octombrie 2018 - 19:04, said:
Nu-ti va iesi in veci ca la un "chinezesc". Pentru gatit la wok iti trebuie flacara foarte puternica, dublu arzator. Si nu wok de fonta, asa cum au mai zis si altii. Nu o sa iasa chinezesc pentru ca in primu' rand nu am ingredientele chinezesti. Flacara ii cea mai mica problema, am dublu arzator, in 3-4 minute ajunge fonta la temperatura corespunzatoare. O sa incerc la un moment dat si un wok de otel, deocandata ar rade nevasta-mea de mine ca-mi cumpar mai multe oale decat ea. Aranzazu, on 18 octombrie 2018 - 23:41, said:
Eu nu consum mancare chinezeasca, nu-mi plac schimbarile mari in arta culinara, am wok dar il folosesc pentru alte proceduri, l-am primit cadou, n-as fi dat bani pe asa ceva. Cred ca n-ai vazut unde gatesc chinezii si majoritatea celori care folosesc wok, in aer liber! Am vazut la un american casatorit cu o vietnameza ca bucataria era curata, rece, chiar respingatoare la vedere si ne-a invitat la masa. Mancarea se aducea din spatele casei, unde tevile intra in casa cu gaz si apa. Acolo se fierbea si prajea totul, era inconjurat de ceva din stuff in 3 laturi incaperea. Mi-au spus ca ei asa traiesc si acasa. Totusi lumea gateste in wok ca se vinde, dar ei stie cum procedeaza. Io n-am curte. Am hota. Una puternica. Singura problema ii ca wok-ul e mai mare decat acopera hota si nu trage chiar tot fumu'. Mie imi plac schimbarile in arta culinara, da' numa' alea care le fac io. Nevestei ii plac chestiile, da' kinderii nu-s prea incantati, bine, aici nu-i nici o surpriza, in afara de supa de pui si sarmale alora nu le place nimic. Editat de edy_wheazel, 19 octombrie 2018 - 19:16. |
#23
Publicat: 19 octombrie 2018 - 20:20
giuliani, on 18 octombrie 2018 - 16:14, said: Carnea de vita era grasa? Ca daca e vorba doar de carne macra sosul de soia fiind acid nu face decat sa o intareasca. Explica richelieu pe un alt topic ca astfel de carnuri foarte slabe trebuie marinate fara sa se foloseaca marinade acide (vin, sos de soia, otet). Ai trebuie “simțit” momentul in care sa te opresti cu ea. edy_wheazel, on 19 octombrie 2018 - 19:14, said:
Io n-am curte. Am hota. Una puternica. Singura problema ii ca wok-ul e mai mare decat acopera hota si nu trage chiar tot fumu'. Dacă hota e suficient de puternica, înseamnă ca nu ai tiraj. Deschide un geam/usa in colțul opus. |
#24
Publicat: 19 octombrie 2018 - 20:33
richelieu, on 19 octombrie 2018 - 20:20, said:
Nu aia e problema. O hota bine dimensionată, trebuie sa schimbe tot aerul din încăpere de 10 ori intr-o ora. Dacă hota e suficient de puternica, înseamnă ca nu ai tiraj. Deschide un geam/usa in colțul opus. Hota are "amprenta" cat aragazu'. Daca prajesc ceapa la cratita nu se simte deloc. Practic, nici wok-u' nu ma deranjeaza neaparat, in plus am un geam mare chiar langa aragaz. Bun, mi-am comandat niste sosuri care teoretic trebuiau sa ajunga azi. Practic ... Cargus. Sper sa ajunga pe maine. |
#25
Publicat: 19 octombrie 2018 - 22:09
#27
Publicat: 20 octombrie 2018 - 05:38
edy_wheazel, on 19 octombrie 2018 - 20:33, said: Hota are "amprenta" cat aragazu'. Daca prajesc ceapa la cratita nu se simte deloc. Practic, nici wok-u' nu ma deranjeaza neaparat, in plus am un geam mare chiar langa aragaz. Bun, mi-am comandat niste sosuri care teoretic trebuiau sa ajunga azi. Practic ... Cargus. Sper sa ajunga pe maine. Evident, pe ăla îl va trage primul. Însă dacă e bine dimensionată și executata (tub suficient de gros și scurt), ar trebui sa fie ok. Dar are nevoie de aport de aer proaspăt de undeva. |
#28
Publicat: 22 octombrie 2018 - 08:20
No, bun.
Am facut o poza cu flacara de la aragaz, acolo apare si un suport pe care insa nu prea il folosesc. Chestii de week-end: - piept de pui cu legume si ciuperci, sos de stridii si taietei de orez. - fetish-u' meu, organe de pui cu legume si ciuperci, sos de stridii si taietei de orez. Pieptu' de pui a fost macerat cateva ore, sos din amidon de porumb, ulei de susan, sos de soia. A iesit excelent. Sosu' de stridii insa nu m-a incantat in mod deosebit, data viitoare o sa-l pun direct. Fișiere atașate |
|
#30
Publicat: 23 octombrie 2018 - 14:44
wok-ul de fonta e un fel de tuci.
p.s. arata bine farfuriile (la ce foame am acum...) dar nu le mai face poze de sus ci cam pe la 45grade, inclinat, gasesti tu unghiul. nu e nevoie sa se vada toata mancarea clar (in focus) ci doar o parte... Editat de arg, 23 octombrie 2018 - 14:49. |
#31
Publicat: 24 octombrie 2018 - 06:34
trollerul_de_serviciu, on 23 octombrie 2018 - 14:05, said:
Cum ziceam, fa si tu niste poze mai de calitate. Preparatele arata excelent Multam. Gustu' ii pe masura arg, on 23 octombrie 2018 - 14:44, said:
wok-ul de fonta e un fel de tuci. p.s. arata bine farfuriile (la ce foame am acum...) dar nu le mai face poze de sus ci cam pe la 45grade, inclinat, gasesti tu unghiul. nu e nevoie sa se vada toata mancarea clar (in focus) ci doar o parte... Merci pt. sfat. Nu prea le am cu pozele, o sa incerc varianta inclinata. Deocandata fac o pauza, din lipsa de timp, revin dupa ce mai fac una alta. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi