Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Bors Danila vs Bors Olympia
Ultima postare: apr 22 2019 05:40, Inițiat de
robert8197
, ian 06 2015 20:57
·
0
#1
Publicat: 06 ianuarie 2015 - 20:57
Sal,
Eram azi la magazin si voiam sa cumpar bors danila http://www.emag.ro/s...2/pd/D62J1BBBM/ si un om din spate spune ca nu-i bun si afira cu tarie ca borsul olympia este cel mai bun http://www.emag.ro/s...2/pd/DBRF1BBBM/ Voi ce alegeti? Danila mi se pare mai acru , olympia este mai normal ... nu prea acru |
#5
Publicat: 06 ianuarie 2015 - 21:06
Cumperi sau faci rost de niste usti si iti faci singur intr-un vas.
Nu este deloc complicat. Nici Danila nici Olimpia nu pun frunze de visin si leustean. Iar cel mai important nimeni in procesul industrial nu lasa suficient la fermentat. Editat de mihai!, 06 ianuarie 2015 - 21:12. |
#11
Publicat: 08 ianuarie 2015 - 00:25
Poti sa folosesti orice bors la sticla daca pe eticheta scrie ca este facut doar din tarate de grau. Borsul din tarate contine vitamina C, vitamine tip B, minerale, etc.
Spre deosebire de borsurile naturale din tarate de grau, borsurile "magice" vandute la plic contin ca substanta chimica de acrire acid citric (sare de lamaie) amestecat cu glutamat monosodic si uneori cu iozinat disodic, guanilat disodic si ribonucleat disodic + putin leustean uscat + putina clorura de sodiu (sare de bucatarie). Daca va apucati sa faceti o ciorba si totusi nu aveti bors la sticla, folositi zeama de la o lamaie (suficienta pentru 4 litrii de ciorba). Zeama de lamaie se poate folosi si pentru acrirea ciorbelor insuficient de acrite cu borsul din tarate. Noi, pentru acrire, folosim in casa borsuri la sticla din comert, conserva de corcoduse verzi facuta in casa si uneori zeama de varza din butoiul de pe balcon. Zeama de varza este buna pentru acrit ciorbele cu fasole si/sau carne de porc. Borsul la sticla si zeama de varza il fierbem/clocotim separat in alta oala cateva minute inainte de a le pune in oala cu ciorba, apoi mai fierb inca vreo 5 minute impreuna cu ciorba pana adaugam leusteanul si patrunjelul dupa care inchidem focul la oala cu ciorba. Prin fierbere poate vitamina C se distruge dar se distrug si eventualele bacterii "dubioase". Borsul se adauga la sfarsitul prepararii ciorbei iar verdeturile (leustean, patrunjel) se adauga dupa ce inchidem focul. In oala de ciorba se obtine o infuzie(ceai) de plante aromate. La ciorba de fasole se pune de obicei leustean si tarhon. Nu se continua fierberea ciorbelor dupa ce am pus leustean, tarhon sau patrunjel fiindca aromele degajate de aceste plante se vor evapora (la propiu) din oala de ciorba. Editat de gabicen, 08 ianuarie 2015 - 00:31. |
#16
Publicat: 13 aprilie 2015 - 01:51
si Danila si Olimpia sunt oribile ... eu cumparam Olimpia dar de la o vreme are nu stiu ce gust ca am stricat si ciorba ...apoi am citit pe`aici despre Danila si am cumparat pt ciorba de miel... si inainte sa`l pun in ciorba l`am dat intr`un clocot si nu pot sa va zic ce miros era in toata casa ..parca de otet nu stiu de ce oricum era f cu un gust si miros oribile .. l`am aruncat si am coborat la chiosc de am cumparat bors magic la plic.. stiu ca nu e sanatos nici ala ..dar ciorba era deja pe foc si nu mai aveam ce sa fac..oricum a iesit f buna ..dar gata m`am hotarat..desi nu fac des ciorbe o sa`mi fac bors in casa pt ca este mult mai bun la gust si mai sanatos ..si nici nu se face greu..numai ca uneori lenea este f mare..sau lipsa de timp...
|
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi