Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cum conectez un switch WIFI la 60...

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?
 Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!
 La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour
 

Cel mai scump gem din lume e fabricat in Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#37
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,037
  • Înscris: 25.06.2007

View Postgabicen, on 07 august 2015 - 23:35, said:

afine poti cumpara din Romania, din piata, in BU, la numai vreo 25 lei/kg.
Pai pretul ala e aproape similar cu cel de aici, fiind  extrem de mare raportat la salariile din Ro.
Ce rost are acel ''numai''? :habarnam:

#38
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

View Postgabicen, on 07 august 2015 - 23:35, said:

Reteta este simpla: fructe + zahar fierte pe aragaz. Fara conservanti, fara arome chimice.
Zahar: 200-400 grame la 1kg de fructe.
Foarte mult zahăr, rezultând un produs destul de nesănătos.
Ăia de la Topoloveni spun că nu fac nici cu zahăr, nici cu conservant.

View PostKarhu, on 08 august 2015 - 08:57, said:

Pai pretul ala e aproape similar cu cel de aici, fiind  extrem de mare raportat la salariile din Ro.
Ce rost are acel ''numai''? Posted Image

Măcar în București nu-ți cad urechile de ger ca la voi.
În cel mai rău caz îți pleznește capul de căldură.

#39
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005

View Postretele, on 11 august 2015 - 15:57, said:

Foarte mult zahăr, rezultând un produs destul de nesănătos.
Ăia de la Topoloveni spun că nu fac nici cu zahăr, nici cu conservant.

Daca nu pui zahar nu tine peste iarna.  Trebuie sa pui conservanti si nici ala nu-i prea sanatos.
Doar gemul de prune (magiunul) se preateaza sa-l faci fara zahar si conservanti si trebuie fiert extrem de mult.
Altfel iti doresc succes sa faci un gem de capsuni sau visine fara zahar sau conservanti.....cand gasesti reteta sa ne-o zici si noua....

Edited by bubalus, 11 August 2015 - 22:42.


#40
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Și eu aș fi interesat de conservarea gemurilor fără adaosuri suplimentare. Oricum, să ai aproape 50% zahăr (uneori și 60-70%) din cantitatea de fruct mi se pare nesănătos.
Magiunul de prune de la Topoloveni se face doar prin pasteurizare, nu văd de ce nu s-ar preta și alte fructe la treaba asta.

#41
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,491
  • Înscris: 04.05.2006
Nu e vorba doar de pasteurizare, in cazul prunelor e vorba si de niste proprietati specifice ale fructului in sine, care permit sa se faca magiunul Acela fara zahar si care tine. Nu toate fructele merg....

#42
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Tocmai ce-am venit de la magazin, am descoperit la raionul de dulcețuri multe alte borcane cu fructe conservate doar prin pasteurizare, fără zahăr și fără conservanți, și aici ma refer la cireșe, vișine, gutui, coacăze, etc

Singurul impediment este prețul, dacă unele "zaharisite" costau aproximativ 20 lei/kg, astealalte naturale erau 40 lei, 60 lei, și chiar 100 lei/kg (dulceața de... topinambur !!)

Și pentru că muream, și de fructul ăsta (leguma) nu auzisem, m-am informat:

Topinamburul (Helianthus tuberosus), numit și „picioică”, „măr-de-pământ”, „morcov-porcesc”, „nap porcesc”, „pere-iernatice”, „guli" „cartoful săracilor" (din maghiară) este o plantă din familia Asteraceae, aparținând, ca și floarea soarelui, genului Helianthus.
Topinamburul este o plantă de cultură de la care se folosesc, asemeni cartofului, tuberculii subterani. Numele de topinambur provine de la tribul amerindian "Topinambas".

Edited by retele, 13 August 2015 - 22:09.


#43
Blackbeard

Blackbeard

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 717
  • Înscris: 01.07.2015
Imi pare rau dar trebuie sa contrazic:Cel mai scump gem din lume are o reteta folosita de 700 ani si pastrata la fel si este facut in Franta in localitatea Bar Le Duc.85gr=$40.

Attached Files

  • Attached File  x.jpg   41.02K   18 downloads


#44
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Matematic, mie mi-a dat 456€/kg ăsta rumânesc, și 422€/kg franțuzescul.

#45
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Gemu' ala a lu' tanti aia e marketing. Charles cumpara de acolo, pretenii lu' Charles vor cumpara tot de acolo, ca nu-s nici ei mai prejos.

#46
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006

View Postbubalus, on 11 august 2015 - 22:41, said:

Daca nu pui zahar nu tine peste iarna.  Trebuie sa pui conservanti si nici ala nu-i prea sanatos.
Doar gemul de prune (magiunul) se preateaza sa-l faci fara zahar si conservanti si trebuie fiert extrem de mult.
Altfel iti doresc succes sa faci un gem de capsuni sau visine fara zahar sau conservanti.....cand gasesti reteta sa ne-o zici si noua....

View Postrichelieu, on 13 august 2015 - 20:30, said:

Nu e vorba doar de pasteurizare, in cazul prunelor e vorba si de niste proprietati specifice ale fructului in sine, care permit sa se faca magiunul Acela fara zahar si care tine. Nu toate fructele merg....
Prunele contin pectina multe, asa ca nu e nevoie e nimic.

Am auzit ca se poate inlocui zaharul cu suc de mere, dar nu stiu proportii, pentru a face gemuri.

#47
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Postbubalus, on 11 august 2015 - 22:41, said:

Daca nu pui zahar nu tine peste iarna.  Trebuie sa pui conservanti si nici ala nu-i prea sanatos.
Doar gemul de prune (magiunul) se preateaza sa-l faci fara zahar si conservanti si trebuie fiert extrem de mult.
Altfel iti doresc succes sa faci un gem de capsuni sau visine fara zahar sau conservanti.....cand gasesti reteta sa ne-o zici si noua....
Vezi ca confunzi ..banuiesc eu..... gemul cu dulceata....De obicei din visine, capsune, fructe de padure se face dulceata....Din restul se face gem ...

Singurul fruct din care se poate face ceva fara zahar e pruna si atunci iese magiun....daca pui zahar iese gem.
Restul sunt etichete de luat banii la prosti....

Adica ca sa simplific: magiun - nu are zahar deloc si se face numai din prune
   gem are putin zahar 200 gr-400 gr la kg de fruct
   dulceata proportia e cam 1 kg de zahar la 1 kg de fructe...

Fierturile se pun fierbinti in borcane dupa care borcanele de baga in paturi ,.cuverturi. si se tin acolo pana se racesc de la sine....poate dura si 2 zile....
Ce pasteurizare.... asta iau ochii la fraieri cand citesc etichetele....
Se va tine cont ca dulceata...magiunul se intareste dupa racire iar dupa 1-2 ani poti chiar pleca cu el la vanatoare de tare ce se face....Deci aveti grija cat il fierbeti.

Edited by Clovis, 21 August 2015 - 19:22.


#48
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

View PostLL13G, on 21 august 2015 - 18:27, said:

Prunele contin pectina multe, asa ca nu e nevoie e nimic.

Am auzit ca se poate inlocui zaharul cu suc de mere, dar nu stiu proportii, pentru a face gemuri.

Rețeta pentru gem/dulceață fără zahăr sau alți conservanți artificiali o reprezintă înlocuirea acestora cu concentrat de suc de mere, în proporție de aproximativ 30%, plus pasteurizarea.
Prunele n-au nevoie nici de sucul de mere.

#49
The_Cult

The_Cult

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,423
  • Înscris: 11.11.2014
Gatit la foc de lemne de fructe? Da ce, trece fumul prin cratita? Inteleg sa conteze la un carnat, salam, pastrama, sunca etc cu ce le afumi, dar la gem mi se pare o cretinatate.

#50
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,118
  • Înscris: 09.01.2007
Am facut un gem din prunele mele, la tuci, la foc de lemne de n-a gustat printul Charles.

View PostThe_Cult, on 28 august 2015 - 08:28, said:

Gatit la foc de lemne de fructe? Da ce, trece fumul prin cratita? Inteleg sa conteze la un carnat, salam, pastrama, sunca etc cu ce le afumi, dar la gem mi se pare o cretinatate.

Incredibil dar focul de lemne, vasele de lut si alte secrete stramosesti fac diferenta. Gusti si decizi.

View PostBlackbeard, on 13 august 2015 - 22:44, said:

Imi pare rau dar trebuie sa contrazic:Cel mai scump gem din lume are o reteta folosita de 700 ani si pastrata la fel si este facut in Franta in localitatea Bar Le Duc.85gr=$40.

Da, e facut din radacina de rubarba care rasare numai in joia mare, se coace pe luna plina cu lemn de stejar din sicriul lui Henric XIV si se ambaleaza de marmote dresate.

#51
The_Cult

The_Cult

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,423
  • Înscris: 11.11.2014
Lasa mai, una e vasele de lut si focul pe lemne si alta e tipul lemnelor. Sau te pomenesti ca fiind lemn de nu stiu ce fruct face intensitatea focului mai altfel.

#52
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,491
  • Înscris: 04.05.2006
Nu zice ca e foc de lemne de fructe, ci ca e făcut la foc de lemne, din fructe.... Era necesara o virgula acolo, dar oricum, e din și nu de...

#53
The_Cult

The_Cult

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,423
  • Înscris: 11.11.2014
Sorry, am citit eu aiurea. Si totusi.365 euro?! Doar daca doneaza 300 in scopurile alea caritabile. Ma indoiesc ca e asa. Si cum prosti gramada vor fi mereu in toata lumea nu doar in Romania, e de inteles succesul babei.

#54
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,491
  • Înscris: 04.05.2006
În general oamenii au tendința de a cumpăra mai degrabă o poveste decât un produs. Iar pentru poveste sunt dispuși sa cheltuiască în general mai mult...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate