Cel mai scump gem din lume e fabricat in Romania
Last Updated: Aug 13 2017 09:45, Started by
Dares
, Dec 07 2014 19:17
·
0
#19
Posted 07 December 2014 - 20:30
#20
Posted 07 December 2014 - 20:48
Dares, on 07 decembrie 2014 - 19:17, said:
Cel mai scump gem din lume e fabricat in Romania. Un borcan costa 365 de euro. La 365 de euro pentru 800 de grame, gemul mamei Gherda este, probabil, cel mai scump din lume. Il prepara la foc de lemne din fruncte culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri. Mama Gherda nu stie de conservanti, deci nu ii foloseste. Adauga foarte putin zahar si are grija sa fiarba cantitati mici, astfel incat gemul sa pastreze intacta aroma fructelor. Produsele exclusiviste sunt apoi livrate in toata Europa cu ajutorul a doua fundatii, iar o parte din banii obtinuti ajung in diferite proiecte sociale legate de educatia copiilor din mediul rural. Faima pretioaselor daruri din Transilvania a ajuns pana la Casa Regala a Marii Britanii, iar Printul Charles este fan declarat al bunatatilor romanesti. http://stirileprotv....n-declarat.html Edited by Clovis, 07 December 2014 - 20:50. |
#21
Posted 07 December 2014 - 20:48
#22
Posted 07 December 2014 - 20:51
Pentru banii aia ma astept sa vina nepoata lu' Gherda asta sa-mi intinda gemul pe paine in fiecare dimineata si sa-mi si calce camasile
Edited by Mar-zZz, 07 December 2014 - 20:52. |
#23
Posted 07 December 2014 - 21:13
#24
Posted 07 December 2014 - 21:13
#25
Posted 08 December 2014 - 01:44
#26
Posted 08 December 2014 - 01:55
Dares, on 07 decembrie 2014 - 19:17, said:
Cel mai scump gem din lume e fabricat in Romania. Un borcan costa 365 de euro. La 365 de euro pentru 800 de grame, gemul mamei Gherda este, probabil, cel mai scump din lume. Il prepara la foc de lemne din fruncte culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri. Mama Gherda nu stie de conservanti, deci nu ii foloseste. Adauga foarte putin zahar si are grija sa fiarba cantitati mici, astfel incat gemul sa pastreze intacta aroma fructelor. Produsele exclusiviste sunt apoi livrate in toata Europa cu ajutorul a doua fundatii, iar o parte din banii obtinuti ajung in diferite proiecte sociale legate de educatia copiilor din mediul rural. Faima pretioaselor daruri din Transilvania a ajuns pana la Casa Regala a Marii Britanii, iar Printul Charles este fan declarat al bunatatilor romanesti. http://stirileprotv....n-declarat.html Aberatii. La ce gem imi face maica-mea ma pis pe gemurile lu' Cearlz, a lu Tzurlui sau a mai stiu eu cui.... |
#27
Posted 08 December 2014 - 01:59
#28
Posted 08 December 2014 - 02:58
Gemul acela este handmade si bio. Pe deasupra se ofera si 5 stejari cumparatorului. Un fel de recompensa pentru alegerea sa.
I idee frumoasa. |
|
#29
Posted 08 December 2014 - 08:36
Deci cu 800 de euro primesti defapt o remorca de lemne si un borcan de dulceata.
|
#30
Posted 08 December 2014 - 12:13
LA magazinele bio din Vest sunt oameni care intra si dau 1000 pentru o sacosa se produse...
Deci nu m*ar mira sa coste atat un gem de ala! |
#31
Posted 08 December 2014 - 12:27
gemul ala e un gem comun asa cum fac si alte "mamai" pe la tara..... cred ca costa mai mult borcanul ala decat continutul. rama de stajar, stejarii, ideea, marketingul.
ca si cost de productie, e undeva modest. in plus nici nu e bio. chiar mamaia gherda a zis ca a cumparat mere din piata..... sa fie bio trebuie ca si materia prima sa fie bio. Edited by bubalus, 08 December 2014 - 12:27. |
#32
Posted 08 December 2014 - 12:55
Poate sa coste si 5 mii de euro , este fraier ala care plateste. In vest este o moda cu produsele bio.
|
#34
Posted 08 December 2014 - 17:30
Voi tot nu ați inteles ca de fapt nu este despre gem?
|
#35
Posted 06 August 2015 - 14:01
Am fost duminica trecuta la un targ traditional de fructe de padure, la Ranua, in special cloudberry se vinde acolo, dar si afine, capsuni etc
Am luat 3 kg de cloudberry (14 euro/ kg) si vreo 2 kg de afine de padure (6 euro/ kg) au iesit niste borcane de gem pt la iarna, plus ca am mancat si noi pe saturate. Gemul de cloudberry merge minunant cu branza camembert sau cu branza traditionala finlandeza. Fructele proaspete sunt cam astringente, dar cui ii plac merg bine la micul dejun, mai ales cu niste afine, totul indulcit cu miere. Attached Files |
#36
Posted 07 August 2015 - 23:35
Karhu, on 06 august 2015 - 14:01, said:
Am fost duminica trecuta la un targ traditional de fructe de padure, la Ranua, in special cloudberry se vinde acolo, dar si afine, capsuni etc Am luat 3 kg de cloudberry (14 euro/ kg) si vreo 2 kg de afine de padure (6 euro/ kg) au iesit niste borcane de gem pt la iarna, plus ca am mancat si noi pe saturate. Gemul de cloudberry merge minunant cu branza camembert sau cu branza traditionala finlandeza. Fructele proaspete sunt cam astringente, dar cui ii plac merg bine la micul dejun, mai ales cu niste afine, totul indulcit cu miere. Nu stiu ce inseamna cloudberry dar afine poti cumpara din Romania, din piata, in BU, la numai vreo 25 lei/kg. Eu fac gemuri in fiecare an: incep cu gemul de capsune si termin cu gemul de gutui dupa ce trec prin cirese, visine, caise, etc Reteta este simpla: fructe + zahar fierte pe aragaz. Fara conservanti, fara arome chimice. Zahar: 200-400 grame la 1kg de fructe. Gemurile facute de mine sunt bune si dupa doi ani dar nu au blazon si eticheta ca cele din Viscri. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users