Cel mai scump gem din lume e fabricat in Romania
Last Updated: Aug 13 2017 09:45, Started by
Dares
, Dec 07 2014 19:17
·
0
#37
Posted 08 August 2015 - 08:57
#38
Posted 11 August 2015 - 15:57
gabicen, on 07 august 2015 - 23:35, said: Reteta este simpla: fructe + zahar fierte pe aragaz. Fara conservanti, fara arome chimice. Zahar: 200-400 grame la 1kg de fructe. Ăia de la Topoloveni spun că nu fac nici cu zahăr, nici cu conservant. Karhu, on 08 august 2015 - 08:57, said:
Pai pretul ala e aproape similar cu cel de aici, fiind extrem de mare raportat la salariile din Ro. Ce rost are acel ''numai''? Măcar în București nu-ți cad urechile de ger ca la voi. În cel mai rău caz îți pleznește capul de căldură. |
#39
Posted 11 August 2015 - 22:41
retele, on 11 august 2015 - 15:57, said:
Foarte mult zahăr, rezultând un produs destul de nesănătos. Ăia de la Topoloveni spun că nu fac nici cu zahăr, nici cu conservant. Doar gemul de prune (magiunul) se preateaza sa-l faci fara zahar si conservanti si trebuie fiert extrem de mult. Altfel iti doresc succes sa faci un gem de capsuni sau visine fara zahar sau conservanti.....cand gasesti reteta sa ne-o zici si noua.... Edited by bubalus, 11 August 2015 - 22:42. |
#40
Posted 12 August 2015 - 07:42
Și eu aș fi interesat de conservarea gemurilor fără adaosuri suplimentare. Oricum, să ai aproape 50% zahăr (uneori și 60-70%) din cantitatea de fruct mi se pare nesănătos.
Magiunul de prune de la Topoloveni se face doar prin pasteurizare, nu văd de ce nu s-ar preta și alte fructe la treaba asta. |
#41
Posted 13 August 2015 - 20:30
Nu e vorba doar de pasteurizare, in cazul prunelor e vorba si de niste proprietati specifice ale fructului in sine, care permit sa se faca magiunul Acela fara zahar si care tine. Nu toate fructele merg....
|
#42
Posted 13 August 2015 - 22:09
Tocmai ce-am venit de la magazin, am descoperit la raionul de dulcețuri multe alte borcane cu fructe conservate doar prin pasteurizare, fără zahăr și fără conservanți, și aici ma refer la cireșe, vișine, gutui, coacăze, etc
Singurul impediment este prețul, dacă unele "zaharisite" costau aproximativ 20 lei/kg, astealalte naturale erau 40 lei, 60 lei, și chiar 100 lei/kg (dulceața de... topinambur !!) Și pentru că muream, și de fructul ăsta (leguma) nu auzisem, m-am informat: Topinamburul (Helianthus tuberosus), numit și „picioică”, „măr-de-pământ”, „morcov-porcesc”, „nap porcesc”, „pere-iernatice”, „guli" „cartoful săracilor" (din maghiară) este o plantă din familia Asteraceae, aparținând, ca și floarea soarelui, genului Helianthus. Topinamburul este o plantă de cultură de la care se folosesc, asemeni cartofului, tuberculii subterani. Numele de topinambur provine de la tribul amerindian "Topinambas". Edited by retele, 13 August 2015 - 22:09. |
#43
Posted 13 August 2015 - 22:44
Imi pare rau dar trebuie sa contrazic:Cel mai scump gem din lume are o reteta folosita de 700 ani si pastrata la fel si este facut in Franta in localitatea Bar Le Duc.85gr=$40.
Attached Files |
#44
Posted 13 August 2015 - 23:00
Matematic, mie mi-a dat 456€/kg ăsta rumânesc, și 422€/kg franțuzescul.
|
#45
Posted 14 August 2015 - 12:00
Gemu' ala a lu' tanti aia e marketing. Charles cumpara de acolo, pretenii lu' Charles vor cumpara tot de acolo, ca nu-s nici ei mai prejos.
|
#46
Posted 21 August 2015 - 18:27
bubalus, on 11 august 2015 - 22:41, said:
Daca nu pui zahar nu tine peste iarna. Trebuie sa pui conservanti si nici ala nu-i prea sanatos. Doar gemul de prune (magiunul) se preateaza sa-l faci fara zahar si conservanti si trebuie fiert extrem de mult. Altfel iti doresc succes sa faci un gem de capsuni sau visine fara zahar sau conservanti.....cand gasesti reteta sa ne-o zici si noua.... richelieu, on 13 august 2015 - 20:30, said:
Nu e vorba doar de pasteurizare, in cazul prunelor e vorba si de niste proprietati specifice ale fructului in sine, care permit sa se faca magiunul Acela fara zahar si care tine. Nu toate fructele merg.... Am auzit ca se poate inlocui zaharul cu suc de mere, dar nu stiu proportii, pentru a face gemuri. |
|
#47
Posted 21 August 2015 - 19:19
bubalus, on 11 august 2015 - 22:41, said:
Daca nu pui zahar nu tine peste iarna. Trebuie sa pui conservanti si nici ala nu-i prea sanatos. Doar gemul de prune (magiunul) se preateaza sa-l faci fara zahar si conservanti si trebuie fiert extrem de mult. Altfel iti doresc succes sa faci un gem de capsuni sau visine fara zahar sau conservanti.....cand gasesti reteta sa ne-o zici si noua.... Singurul fruct din care se poate face ceva fara zahar e pruna si atunci iese magiun....daca pui zahar iese gem. Restul sunt etichete de luat banii la prosti.... Adica ca sa simplific: magiun - nu are zahar deloc si se face numai din prune gem are putin zahar 200 gr-400 gr la kg de fruct dulceata proportia e cam 1 kg de zahar la 1 kg de fructe... Fierturile se pun fierbinti in borcane dupa care borcanele de baga in paturi ,.cuverturi. si se tin acolo pana se racesc de la sine....poate dura si 2 zile.... Ce pasteurizare.... asta iau ochii la fraieri cand citesc etichetele.... Se va tine cont ca dulceata...magiunul se intareste dupa racire iar dupa 1-2 ani poti chiar pleca cu el la vanatoare de tare ce se face....Deci aveti grija cat il fierbeti. Edited by Clovis, 21 August 2015 - 19:22. |
#48
Posted 22 August 2015 - 22:41
LL13G, on 21 august 2015 - 18:27, said:
Prunele contin pectina multe, asa ca nu e nevoie e nimic. Am auzit ca se poate inlocui zaharul cu suc de mere, dar nu stiu proportii, pentru a face gemuri. Rețeta pentru gem/dulceață fără zahăr sau alți conservanți artificiali o reprezintă înlocuirea acestora cu concentrat de suc de mere, în proporție de aproximativ 30%, plus pasteurizarea. Prunele n-au nevoie nici de sucul de mere. |
#49
Posted 28 August 2015 - 08:28
Gatit la foc de lemne de fructe? Da ce, trece fumul prin cratita? Inteleg sa conteze la un carnat, salam, pastrama, sunca etc cu ce le afumi, dar la gem mi se pare o cretinatate.
|
#50
Posted 28 August 2015 - 09:17
Am facut un gem din prunele mele, la tuci, la foc de lemne de n-a gustat printul Charles.
The_Cult, on 28 august 2015 - 08:28, said:
Gatit la foc de lemne de fructe? Da ce, trece fumul prin cratita? Inteleg sa conteze la un carnat, salam, pastrama, sunca etc cu ce le afumi, dar la gem mi se pare o cretinatate. Incredibil dar focul de lemne, vasele de lut si alte secrete stramosesti fac diferenta. Gusti si decizi. Blackbeard, on 13 august 2015 - 22:44, said:
Imi pare rau dar trebuie sa contrazic:Cel mai scump gem din lume are o reteta folosita de 700 ani si pastrata la fel si este facut in Franta in localitatea Bar Le Duc.85gr=$40. Da, e facut din radacina de rubarba care rasare numai in joia mare, se coace pe luna plina cu lemn de stejar din sicriul lui Henric XIV si se ambaleaza de marmote dresate. |
#51
Posted 28 August 2015 - 10:26
Lasa mai, una e vasele de lut si focul pe lemne si alta e tipul lemnelor. Sau te pomenesti ca fiind lemn de nu stiu ce fruct face intensitatea focului mai altfel.
|
|
#52
Posted 28 August 2015 - 11:56
Nu zice ca e foc de lemne de fructe, ci ca e făcut la foc de lemne, din fructe.... Era necesara o virgula acolo, dar oricum, e din și nu de...
|
#53
Posted 28 August 2015 - 12:33
Sorry, am citit eu aiurea. Si totusi.365 euro?! Doar daca doneaza 300 in scopurile alea caritabile. Ma indoiesc ca e asa. Si cum prosti gramada vor fi mereu in toata lumea nu doar in Romania, e de inteles succesul babei.
|
#54
Posted 28 August 2015 - 12:35
În general oamenii au tendința de a cumpăra mai degrabă o poveste decât un produs. Iar pentru poveste sunt dispuși sa cheltuiască în general mai mult...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users