Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 

Colon iritabil

- - - - -
  • Please log in to reply
205 replies to this topic

#19
andoceo

andoceo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 642
  • Înscris: 09.02.2005

View PostNicanor, on Aug 2 2006, 21:19, said:

nu induc in eroare, e o parere.  am observat ca la oboseala si alimentatie aiurea o data cu senzatia de ficat marit apar si dureri ale colonului, sa zic uneori. mai mult, in momentul in care mi-au aparut niste pete de la ficat mi s-a umflat un ganglion din zona apendicelui.
colin iritabil = senzatia nevoii de excretie, senzatie de presiune in rect si de febra musculara parca a stomacului, dureri in zona de jos a  "burtii" , crampe in criza , constipatii alternate cu diaree , mucus in excretie. uneori radiaza la testicul sau spre picior. asta e la mine...


Colon iritabil, asa am fost diagnosticat si eu, dar ce e ciudat e ca se manifesta doar prin durere in abdomen, nu constipatii, crampe, diaree, chesti...hm....

#20
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
la mine am observat ca , nu mereu dar de cele mai multe ori , sucul de morcovi si odihna(somn) , mai ales cand vin de la servici, imi fac foarte bine. eu stau mult pe scaun, 10 ore pe zi, si mai stateam si acasa la pc noapte tarziu uneori...:(

#21
suparici77

suparici77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.10.2006

View PostNicanor, on Jul 22 2006, 14:27, said:

... de un an doctorii spun ca am colon iritabil. cum se poate trata si ce regim ii face bine? e deranjant rau ...
  Eu ma confrunt cu aceiasi problema.
  Cred ca stresul de la servici mi-a cauzat aceasta neplacere.Am demisionat.Au trecut 2 ani de atunci.
  Acum m-am reinmatriculat la facultate si am inceput sa ma confrunt cu aceiasi problema.Sint disperata pentru ca nu pot sta la cursuri. Sper sa ma obisnuiesc cu colegii si cu materiile si poate nu voi mai avea probleme.
  MI-am dat seama ca trebuie sa renunt la cafeaua de dimineata,la tigara .Eu maninc de mai multe ori pe zi si chiar si la 21-22.00 seara. Cred ca trebuie sa renunt la prajeli.
  Dimineata ma trezesc cu arsuri,merg des la Wc ,iar cind ajung in sala de cursuri....balonari. Problemi mari dimineata par sa fie. :huh:
  Am inceput sa beau cei de sunatoare si musetel. Fructe ,lapte nu maninc.
  Vreau sa cumpar redigest.Este bun pentru colon iritabil?

#22
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006
Am facut analize de scaun,trimis de medicul gstroenterolog si mi-a iesit giardia!Babeste mi s-a recomandat sa mananc seminte de dovleac si morcov ras+suc!Am luat si un tratament complet cu Zentel,acum dupa vreo luna ma simt parca mai bine,fenomenele s-au redus simtitor.Atentie mare la apa de baut de la ghiuveta,se pare ca si acolo e giardia prezenta.

#23
FelixTheCat

FelixTheCat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 24.10.2006
Acum vreo 2 ani, am avut acelasi diagnostic: sindromul intestinului iritabil. Am facut tratament, dar nu mai stiu cum se numesc medicamentele(+regim). Sa spunem ca durerile cu care ma trezeam in fiecare dimineata s-au mai diminuat in intensitate in primele luni, dar odata ce am oprit tratamentul, am revenit la starea initiala. Am uitat sa precizez ca toate astea faceau front comun cu o gastrita 'mai veche'. Am renuntat  la mancarea foarte variata, la prajeli, fast-food sau mancaruri de restaurant, sucuri acidulate iar dupa un timp si la medicamente(nu mai simtem nici un efect). Acum e mult mai bine, fara multa bataie de cap si pumni de pastile(bleah...)

Probabil ca aici nu poate fi vorba de un regim prestabilit. Mananci ce iti face bine si incerci sa elimini din alimentatia curenta ceea ce nu iti prieste. De asta sunt recomandate mancarurile simple, pt a putea face diferenta intre ceea ce "permiti" si ce nu.

#24
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
kandya, apasand pe "report" in loc de "reply"  :P  wrote:



In primul rand nu cred ca vei scapa vreodata :)
Sunt
diagnosticata si eu cu colon iritabil, dar  ma doare doar atunci cand mananc ceva
ce nu imi prieste cum ar fi: fructe cu coaja, varza, fasole, lapte
dulce.... acestea sunt mancarurile care irita colonul si pentru a duce la
insanatosirea lui mai intai trebuie sa eviti sa mananci asa ceva.
Un
rezultat bun in tratamentul colonului iritabil este si medicamentul
spasmomen care se ia o perioada de 7 zile cate 3 pe zi...plus anumite
ceaiuri, dar sa nu uiti de regimul alimentar.
Totusi cel mai bine stie
un doctor in cauza..."de interne".
Bafta

#25
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
nicanor,cine e acest domn Fulga? Macar e medic? Stii ca in farmacii si la magazinele naturiste un flacon de ulei de catina este maxim 30 Ron? Si cel putin stii ca sunt respectate anumite standarde de fabricatie! Daca nu vrei sa iei medicamente, de ce nu te duci sa te consulte un medic homeopat sau fitoterapeut?
Nu vreu sa fiu rea, sau sa te descurajez, uleiul de catina intr-adevar este foarte bun la o multime de boli, dar ca adjuvant in terapie, si nu ca tratament de baza. Este o sursa naturala de vitamina A, mai ales, are si multe enzime si fitohormoni, dar mare atentie de unde il iei. Si in ce doze. Cat despre regimul ala de iepuri, as zice sa ai grija cu el, pentru ca de multe ori consumul anumitor legume si fructe crude (rosii, castraveti, mere) agraveaza boala. Si as mai zice sa nu renunti la carne. Daca organismul tau este slabit, stresat, ai nevoie de proteine. Evident, nu trebuie sa mananci prajeli. Si cel mai important este sa nu te mai agiti atata, mai ales din cauza asta, nu te ajuta cu nimic.

cati ani ai?(nu trebuie sa-mi raspunzi, e mai mult o intrebare retorica). Pentru ca daca si cei care au sub 50 de ani au inceput sa se trateze la tot felul de domni care le vand cinci litri de ceai si patru carti cu doua milioane... macar ti-a dat chitanta?

#26
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...multumesc adadoi, am 31.
am tinut regimul de dezintoxicare al lui iulian fulga cam doua luni, atat am rezistat. cand am vazut ca slabesc sub 60 (am 64) am zis stop. ce sa zic , ma asteptam sa o i-a aciditatea razna si tocmai de ea mi se pare ca am scapat. cu colonul nu am rezolvat nimic, am in continuare dureri, chiar in momentul asta :(. am revenit la 64.
fulga este medic am impresia dar pensionat. oricum ce iti da el este o adunatura de principii din medicina traditionala romaneasca si asiatica.

colonelul asta mi-a venit de hac, habar n-am ce imi face bine si ce imi face rau. sambata ma duc la un control la medicover, la policlinica mea nu mai am incredere in doctori.

din observatiile mele branza nefermentata face bine laptele in schimb nu.

#27
3com

3com

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 463
  • Înscris: 15.05.2005
Toata viata in colon se depun reziduri pe care se tot acumuleaza si nu sunt niciodata indepartate total pe cale naturala, excretorie. Din aceasta cauza foarte multe boli interne isi au originea in colon. Sunt anumite metode de a indeparta aceste depuneri care ne intoxica organismul.
O metoda simpla si eficienta este, in descriere generala, ingurgitarea unei cantitati de apa in care se adauga sare, suficienta pentru a declansa prin actiune mecanica expulzarea continutului tubului digestiv.
Ziua inaintea aplicarii acestei metode se recomanda o hranire usoara.
Prin inghitirea repetata a apei cu sare se ajunge la "inmuierea" si desprinderea de pe peretii colonului a rezidurilor vechi acumulate in zeci de ani. Se repeta operatiunea in cursul unei zile pana cand la evacuare, vedem ca apa rezultata este cat mai curata.
Dupa o ora de la oprirea inghitirii apei mancam obligatoriu orez fiert in apa si cu putina sare si unt. mancam o cantitate suficienta pentru a nu ne simti flamanzi.
Apoi avem un regim sanatos de hranire si traim fericiti pana la adanci batraneti si repetam macar de 2-3 ori pe an metoda de curatare a colonului.
Detalii amanuntite pe pm.

#28
Peacekeeper

Peacekeeper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 08.01.2005

View Post3com, on Nov 14 2006, 22:03, said:

Toata viata in colon se depun reziduri pe care se tot acumuleaza si nu sunt niciodata indepartate total pe cale naturala, excretorie.

Fals. Singurul mod in care s-ar putea depune "reziduuri" ar fi aparitia unor diverticuli. In rest miscarea colonului elimina materiile fecale (in colonul normal)
Dar chiar daca am porni de la ideea ca premisa ta este corecta nu vad ce legatura au aceste "depuneri" cu colonul iritabil.
Decat tratamentul tau cred ca mai confortabila ar fi o clisma, care ar avea cam acelasi efect, fara a fi nevoit sa bei apa sarata (poate mai are omu' o tensiune ceva si il bagi in mormant).

Sunt perfect de acord cu asta

Quote

avem un regim sanatos de hranire si traim fericiti pana la adanci batraneti

Edited by Peacekeeper, 14 November 2006 - 23:14.


#29
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
pai si fulga tot pe o chestie ca asta isi pune baza la inceputul si sf tratamentului, bei niste sticlute cu ceai si te curata, am ramas cu gura cascata ce tampenii am dat din mine (niste carcase de mazare compresate, ziceai ca sunt bonibon :D)...

#30
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006

View PostNicanor, on Nov 14 2006, 12:27, said:

...multumesc adadoi, am 31.
am tinut regimul de dezintoxicare al lui iulian fulga cam doua luni, atat am rezistat. cand am vazut ca slabesc sub 60 (am 64) am zis stop. ce sa zic , ma asteptam sa o i-a aciditatea razna si tocmai de ea mi se pare ca am scapat. cu colonul nu am rezolvat nimic, am in continuare dureri, chiar in momentul asta :(. am revenit la 64.
fulga este medic am impresia dar pensionat. oricum ce iti da el este o adunatura de principii din medicina traditionala romaneasca si asiatica.

colonelul asta mi-a venit de hac, habar n-am ce imi face bine si ce imi face rau. sambata ma duc la un control la medicover, la policlinica mea nu mai am incredere in doctori.

din observatiile mele branza nefermentata face bine laptele in schimb nu.

Fulga este medic? Probabil ca veterinar. Tratamentele lui sunt apa de ploaie.
Laptele n-a mers niciodata la colon iritabil. Incearca Ibutin si Colospasmin.

#31
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
habar n-am ce e, are niste autorizatii.
nu mai beau lapte de luni si sunt mult mai bine. deasemenea ceaiul gastric imi face bine, spanacul, ciorba de legume, piure, orez. pui gratar, peste la cuptor.
mai iau liv 52....

#32
exxes

exxes

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.11.2006
.. in urma cu cateva luni a, fost diagnosticat cu "colon iritabil" ( plus alta belea : gastroduodenita) .
Am vizitatat mai multi medici si toti mi-au dat acelasi diagnostic. Nu stiu ce simptome au altii insa la mine e diferit ..  sacaune moi mai tot timpul .. balonari .. si un zgomot ciudat in intestine de parca ar fii tevile de la canalizare  :confuzzled:  ..
mi-am schimbat si locul de munca+tratament ( lucru recomandat de unu dintre medici ) si surprise .. a dat ceva rezultate, insa nici pe departe sa fi trecut .
Am observat ca uleiul nu e bun de loc ( fie el de masline ).. de altfel tot ce e grasime vegetala/animala nu imi este buna, parajelile se exclud, carnea de porc interzisa categoric, lactatele, fructele si legumele crude la fel - nu imi fac bine .
Peste si pui in schimb pot manca si am inceput sa impart cele 3 mese zilnice in doua.. deci sa mananc de 6 ore pe zi ceea ce mancam de 3 ori.
Ce mi-a mai recomandat unul dintre medici, .. eliminarea stressului si o viata cat mai echilibrata . Si eu cred ca asta face cel mai mult decat orice medicament.
Nu stiu daca e de folos cuiva insa voi scrie medicamentul pecare l-am folosit eu ( medicul a spus ca acesta este medicamentul  recomandat la colon iritabil ), DUSPATALIN . Pe langa Duspatalin am mai luat Amrase si Nexium dar acestea doua sunt pt gastroduodenita.

#33
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...sa ne mai spui evolutia bolii.
la ce spui mai adaug ca nu ii place sa amani mesele, sa intarzii seara cu somnucu, sa stai prea mult pe scaun. cam ce spui tu cu mancarea si la mine e valabil. fructe reusesc sa mananc cu jumatate de ora inainte de o masa mai serioasa.
eu intre timp am inceput la medicover niste investigatii cu un doctor haidar, sa vedem ce iese...

#34
exxes

exxes

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.11.2006
" Sindromul de colon iritabil


O mare parte a colitelor de fermentație sînt etichetate astăzi ca "sindrom de colon iritabil". Afecțiunea este foarte răspîndită în zilele noastre, stresul fiind o cauză principală a apariției bolii.

Sindromul de colon iritabil cuprinde un complex de tulburări funcționale, fără procese inflamatorii sau modificări ale mucoasei intestinale. Boala poate să apară la vîrsta tînără sau adultă, în special la oamenii nervoși. Semnul cel mai important de boală este diareea, cu crize de la cîteva ore la cîteva zile, întrerupte de perioade de constipație. Constipația se produce din cauza spasticității exagerate a colonului, care împiedică înaintarea conținutului intestinal.
Alt semn important al acestei afecțiuni este durerea, localizată de-a lungul colonului stîng, care la palpare apare ca o coardă dureroasă. Durerea, însoțită de balonare abdominală, dispare de obicei odată cu evacuarea gazelor sau conținutului intestinal. În faze avansate, durerea se extinde în tot abdomenul, cu excepția regiunii periombilicale. În mod normal, intestinele se contractă, se relaxează și secretă "sucuri" intestinale după un "program" care este condus de nervii din peretele intestinal și chiar de centrii nervoși din creier. Așa că, intestinele se contractă circular (fragmentază alimentele) și longitudinal, într-un anumit ritm, pentru a împinge alimentele de-a lungul intestinelor pînă cînd ajung în rect și de aici sînt împinse afară ca materii fecale. În sindromul colonului iritabil, "programul" după care se contractă și se relaxează intestinele este dereglat și alimentele nu mai sînt fragmentate și împinse normal de-a lungul intestinelor. Din această cauză, în abdomen se strîng gaze și apar balonări de "parcă te apasă ceva pe ficat".
Unele persoane au crampe și dureri abdominale care "se plimbă" din stînga în dreapta, în sus și în jos. Frecvent, scaunele sînt moi și însoțite de multe gaze. Durerea de burtă cedează la defecație și bolnavul se "liniștește". Dacă jena (sau durerea) este doar în partea dreaptă sau acolo este mai frecventă sau mai intensă, toată lumea (nu medicii) consideră că suferă cu "bila" și că au "bila cam leneșă". Așa că încep să ia tratament pentru "bilă", în general recomandat de prieteni, "care știu ei ce trebuie făcut, pentru că au sau au avut cîndva și ei asta". De aceea, pentru a ne trata corect, vizita la medicul gastroenterolog este obligatorie în astfel de cazuri.
Dieta acestor bolnavi, în cazul semnelor manifestate prin diaree, constă în evitarea alimentelor bogate în reziduuri, care balonează (fructe crude în cantități mari, legume), evitarea alimentelor grase (vegetale și animale), evitarea băuturilor carbogazoase, evitarea alimentelor bogate în lactoză (laptele), sau cu potențial laxativ (ceai, cafea, condimente).
Dacă nu sînt modificări morfologice intestinale sau alte suferințe organice, sindromul de colon iritabil se vindecă prin psihoterapie, sedative, evitarea stresului și a alimentelor iritabile, cum sînt fructele și legumele proaspete cu conținut bogat în celuloză. Bolnavii de colon iritabil trebuie să se abțină de la consumul de lapte și de dulciuri concentrate, să evite consumul de alcool, fumatul, băuturile prea reci sau prea fierbinți, condimentele, grăsimile, mesele copioase și ingestia rapidă. Sînt indicate atît un orar fix al alimentației, cît și un orar regulat al defecației.
Dacă diagnosticul pus de medic este sindrom de colon iritabil, atunci, alături de medicamentele prescrise, tot cu acordul medicului, se pot încerca și unele remedii naturiste. Cu acțiune sedativă, carminativă și antispasmodică, fitoterapia recomandă un amestec, în părți egale, din frunze de mentă, flori de tei, frunze de roiniță, coada racului, flori de salcîm și de coada șoricelului. Se prepară infuzie dintr-o lingură de amestec la cană și se beau 2-3 căni/zi. Infuzia poate fi îndulcită cu miere de albine. Efecte deosebite au și tincturile de beladonă sau de valeriană, cîte 15-25 de picături, de 2-3 ori/zi, în puțină apă îndulcită cu miere de albine. " (C.Iacob)


Am gasit articolul asta  pe site-ul Evenimentul.ro , si am considerat ca e unul bun. Sper sa ajute cuiva pt ca domnul asta C.Iacob are f. mare dreptate .

#35
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
nota 10 x!! in parte am ajuns empiric la concluziile astea iar incercand sa  tin  postul de craciunului, s- a ameliorat oarecum starea. ma gandesc cu groaza la sarmale :)...

#36
Ligia

Ligia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 07.12.2006
Buna ziua,

Am citit cu interes toata discutia despre colon si diversele remedii mai mult sau mai putin naturiste. Mama mea a fost diagnosticata cu colon iritabil acum vreo 2 ani. In urma a tot ceea ce am citit pe net, pe forumuri si prin articole, vreau sa ajung la acest domn Fulga. Am citit intr-un articol ca Protectia Consumatorului i-ar fi desfiintat cabinetul din Pta Muncii. Inainte sa ma apuc sa caut prin zona posibilul cabinet, avand in vedere ca am citit pe aici ca unii dintre voi l-ar fi vizitat....se poate sa imi raspundeti cu adresa si eventual un numar de telefon?
Am citit parerile si pro si contra acestui om, dar eu fac parte din tagma oamenilor care vor sa vada cu ochii lor. Asa ca....vreau sa ajung sa vorbesc cu el.

Multumesc frumos pentru ajutor.
O zi usoara.
Ligia

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate