Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

Nokia Lumia 920 vs Samsung Galaxy S4 mini (sau S3)

- - - - -
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#37
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 10.11.2013

View Postwirespot, on 23 mai 2014 - 11:39, said:

Este acelaşi caz. Degeaba scoate Google versiuni noi de Android dacă producătorii şi operatorii nu le fac să ajungă pe telefoane. Telefoanele cu Android curat au primit update-uri – Nexus S este din 2010 şi a primit 4.2, Galaxy Nexus e din 2011 şi a primit 4.3, restul Nexusurilor au primit 4.4.

Mda, probabil ca asa e..insa sa stii ca versiunile customizate de android nu cred ca sunt upgradabile cu ce ofera google, aia e treaba producatorului s-o faca insa.. Nu stiu cati o fac si pentru cat timp, din cate stiu eu foarte putini si timp limitat..au explicat altii aici ce si cum, nu mai am ce adauga pe marginea acestui subiect.

Edited by n-amname, 23 May 2014 - 12:02.


#38
Ouroboros

Ouroboros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,983
  • Înscris: 08.01.2014

View Postxkos, on 23 mai 2014 - 11:27, said:

Nu contest calitatea lui 920 si viteza Os-ului. Sunt f ok facute. Contesc doar functionalitatea OS-ului si cred ca-ti dai seama ca nu ma leg de-un wallpaper sau nu stiu ce ringtone.
Facilitatile care le urmaresc eu la wp 8.1  sunt:
- Accesare telefon via wifi din pc si invers, sa pot pune fisiere pe telefon cat si sa pot lua prin retea fisiere. Chiar si symbian permitea asa ceva. A aparut acum un metro explorer dar nu permite mare lucru.
- call recorder inexistent, doar o aplicatie ce inregistreaza apelul pe te miri unde si apoi iti trimite tie inapoi inregistrarea, deci nu este inregistrare direct pe telefon
- trimitere fisiere cu usurinta fie de pe sd card fie din telefon prin bluethoot.
-salvare contacte pe card, pc cum era la symbian, te forteaza sa le bagi direct in contul microsoft. Poate fi un lucru bun dar si rau. A venit un tip cu lumia 520 si avea contu facut de altcineva. nu stia parola de la cont, si ne uitam amandoi la cont ca nu putem salva contactele pe sim, card sau pc, era necesar sa faca un factory reset dar nu am facut din cauza ca ramanea fara numere.
- streaming live nu merge pe lumia, sa asculti radio live gen kiss fm.
- am descarcat fisiere arhivate, podcasturi, de pe net, le descarca dar nu mi le deschide ( arhivele)... iarasi un minus major...trebuie sa-mi descarc cu pc podcasturile, sa le dezarhivz si sa stau cu cablu sub sa pun muzica pe telefon, macar de mergea prin wifi.
-descarcare cu torent nema...
Astea asa la prima strigare. In rest plusurile le-am zis in pagina trecuta.
Daca ar fi 920 cu android clar as alege 920 cu android. De altfel era un telefon n9 cu meego si se putea pune android pe el. Cred cu tarie ca daca Nokia ar fi ales de acum cativa ani varianta android erau departe, samsung ar fi facut parte din categoria...restul.
Pe cele pe care le-am subliniat cu roșu:
-se folosește cu tupeu aplicația TuneIn din Store. Faci streaming la ce post de radio vrei tu in timp real si alegi si formatul (mai calitativ au ba)
-pe WP8.1 exista aplicatia Podcast care e super: te abonezi la ce vrei tu, descarci ce vrei tu prin ea, poate descarca automat ce e in ziua respectiva de actualitate.

Cele cu verde ar trebui sa re rezolve cu un fie manager bun. Poate al lor pe care-l vor lansa in iunie.

Call recorderele pe android, alea bune cereau de obicei Root. La fel si blockerele. Aiurea la garantie, complicat.

Suntem in 2014, contactele au mai multe detalii nu numai: gheorge 074.... Simul nu salveaza si asta din pacate

#39
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 10.11.2013
Pentru arhive exista programe in store insa nu le-am incercat ( n-am avut nevoie) .
Metro a pare a fi una dintre ele, am aplicatia in telefon, e ok, s-ar putea sa mearga si la extractia arhivelor desi daca o are baiatul care a incercat inseamna ca n-a reusit cu ea deci nu merge la toate ( A aparut un update aseara la metro, poate dupa asta).
Stiu de la o prietena ca nici pe iphone nu poti salva contacte pe sim ( e posibil sa nu se fi priceput ea dar ma indoiesc, a avut nevoie si n-a reusit).
Din cate stiu si pe android fara root sunt probleme la salvarea contactelor direct pe sim.
In fine.. am pierdut destul timp pe aici, mi-am zis deja parerea si se da in offtopic.
Sa aveti o zi perfecta.

#40
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002

View PostOuroboros, on 23 mai 2014 - 11:45, said:

Cele cu verde ar trebui sa re rezolve cu un fie manager bun. Poate al lor pe care-l vor lansa in iunie.

Nu-ţi face speranţe foarte mari. Sistemul de izolare dintre aplicaţii folosit pe iOS şi WP nu permite ca o singură aplicaţie să poată accesa fişiere arbitrar aşa cum fac file managerele. Este posibil ca acel "file manager" să fie doar un frontend pentru cloud storage. Sau să fie file manager "pe bune", dar să i se permită acces complet doar pe SD card (ceea ce Lumia 920 nu are, şi atunci degeaba).

#41
OriOn20

OriOn20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,676
  • Înscris: 07.04.2010

View Postwirespot, on 23 mai 2014 - 11:39, said:


Este acelaşi caz. Degeaba scoate Google versiuni noi de Android dacă producătorii şi operatorii nu le fac să ajungă pe telefoane. Telefoanele cu Android curat au primit update-uri – Nexus S este din 2010 şi a primit 4.2, Galaxy Nexus e din 2011 şi a primit 4.3, restul Nexusurilor au primit 4.4.
Bine in exemplu dat de el este vb. de operatori: Orange, AT&T etc. dar in cazul Android mai intra si producatorii de telefoane: Samsung, LG, Sony. Deci nu este chiar acelasi lucru.

#42
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Desigur, pentru că Google permite producătorilor să modifice Android iar Microsoft nu le permite să modifice WP – ceea ce-i reduce pe producători la stadiul de OEM, lucru care, apropo, nu le place. Ăsta e motivul pentru care producătorii nu se înghesuie să facă telefoane cu WP, pentru care Microsoft a trebuit să-i plătească cu miliarde pe cei care o fac, şi pentru care Microsoft au fost nevoiţi să cumpere Nokia ca să se poată baza că scoate cineva telefoane cu WP.

O să vedem pe termen lung ce-o să iasă, că aparent niciuna dintre variante nu e câştigătoare. Laşi producătorii să facă ce vor, fac o ciorbă. Nu-i laşi, n-ai producători.

Apple măcar a rupt pisica de la început, a zis "noi facem totul, nu depindem de nimeni, absolut nimeni (utilizatori, operatori) nu schimbă nimic pe telefoane". Posibil ca şi Microsoft să ajungă tot acolo.

#43
alin62

alin62

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,452
  • Înscris: 26.02.2012

View Postenoxcj, on 23 mai 2014 - 06:44, said:

Si au regretat amarnic. Numai ca nu recunosc, iar tata/mama nu mai are 1000 ron sa cumpere altul la baietel/fetita.
Acum, pe bune, mi-au trecut catrva telefoane in mana, nu sunt expert, dar nu am vazut Android, pe care pui minim 10 aplicatii/jocuri si sa nu aiba lag. Pt. Mine cel putin lagul e extrem de suparator. Degeaba ai nspemii de aplicatii care masoara temperatura pe Luna sau gps cu orientare in Padurea Neagra, daca nu poti accesa in timp util Phonebook, cand ti-e lumea mai draga. Pana la urma e telefon, nu consola de jocuri sau carte de colorat.
Am htc one cu memoria aproape plina, peste 200 aplicatii si merge impecabil. Deci permite mi sa nu te cred.

#44
Hondarul_21

Hondarul_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 990
  • Înscris: 20.10.2010
Vad ca se tot joaca cartea aia cu " Da uau, avem suport din partea firmei pe 3 ani, firma care intre timp se prinde de lucruri penibile cum ar fi ca utilizatorul vrea sa isi puna un wallpaper la telefon sau ca nu strica un manager de fisiere sa isi organizeze omu' cum vrea fisierele prin telefon ofera suport pe 3 ani, ceea ce Google nu face cu nici un telefon" .

Pe aceasta cale oficialii Google isi cer scuze ca fac din prima un sistem de operare complet .
Sa imi zica cineva 3 functii pe care le va aduce MARELE windows 8.1 care nu se afla pe andorid 2.3

Bine ca Apple este aspru criticat pentru ca are un ecosistem inchis,dar Microsoft este ridicat in slavi.

#45
sorin83

sorin83

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,262
  • Înscris: 19.08.2007
Ce nu intelegi tu e ca nu roti au nevoie de toate functiile androidului. Sunt oameni care trăiesc foarte bine (si fără sa vrea mai mult) si cu jumătate din functiile wp 8.0. De-asta e bine sa fie concurenta si o oferta cat mai variata, ca utilizatorul final sa-si aleagă exact ce crede ca are nevoie.

N-am avut niciodată android 2.3 dar iti pot spune ce mi-a plăcut mie la 8.0 si nu gasesti pe android:
-live tile-uri care iti oferă posibilitatea sa ai oricând vizibile notificari pentru multe aplicării (pana la 70 de aplicării in 8.1 cu 6 rânduri de tile-uri)
-jump list pentru aplicării
-hub-uri pentru muzica, jocuri, poze si persoane
-interfata minimalista si "eleganta"
-Office integrat

Un alt factor pentru care am luat wp este ca numai asa exista Lumia 920 care mi-a plăcut foarte mult. Apropo de asta... Azi iar mi-a cazut de la 1 m pe gresie (fără nici o protectie aplicata) si n-a părut nimic. :)

#46
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
pai poti sa aprinzi o lumanare ca nu ai inca probleme:) de la cazaturi. I-ai o husa, e mai ieftina decat eventuala reparatie.

Edited by xkos, 23 May 2014 - 15:52.


#47
mkdan2004

mkdan2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 16.07.2008
Le am pe amindoua. S3 personal si 920 de la servici. Din start spun ca nu exista un cistigator clar intre cele doua. Lumia face poze ceva mai bune (nu este mare diferenta) dar descarca bateria mai rapid. Windows OS se misca mai bine per total dar cu citeva exceptii pe care le conoaste toata lumea si S3 se misca impecabil. Cu siguranta este mai usor de folosit S3 din cauza greutatii dar si a formei (poate m-am obisnuit cu el mai mult). Daca ar fi sa aleg strict unul dintre cele 2 as alege S3 dar doar pentru ca folosesc foarte des telefonul pe post de modem WiFi si pe Windows nu este posibil acest lucru. Mie imi plac foarte mult ambele OS-uri si cu siguranta decizia se va face in functie de necesitatile fiecaruia.
P.S. Nu mai aruncati cu noroi in nici un OS, in special daca nu la-ti testat personal macar un timp relevant. Nu este nici unul prost, poate doar nepotrivit cu necesitatile fiecaruia.

#48
sorin83

sorin83

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,262
  • Înscris: 19.08.2007
Cred ca trebuie sa dau spargerea la biserica la cate cazaturi a luat săracul... :) Sincer sunt foarte multumit de constructia lui (are si gabaritul asta de 185g avantajele lui).
Am si huse dar nu le pun decât in cazuri extreme (plaja, situatii cu multa mizerie) pentru ca prefer "sa-l simt si vad gol".

Toate telefoanele cu wp8 au internet sharing (deci si Lumia 920) daca la asta te referi.

Edited by sorin83, 23 May 2014 - 16:04.


#49
mkdan2004

mkdan2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 16.07.2008
Nu are USB tethering din pacate, de altfel nici pe iPhone nu am vazut aceasta optiune, doar pe android.

#50
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002

View PostHondarul_21, on 23 mai 2014 - 14:56, said:

Bine ca Apple este aspru criticat pentru ca are un ecosistem inchis,dar Microsoft este ridicat in slavi.

Apple e criticat pentru că are sistem închis și produse scumpe. Pentru unii asta e echivalent cu a te căca la ușa omului apoi să suni să ceri hârtie.

Lumia e o gamă cu produse pentru toate buzunarele și atunci se trec cu privirea niște lucruri.

#51
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 10.11.2013

View PostHondarul_21, on 23 mai 2014 - 14:56, said:

Vad ca se tot joaca cartea aia cu " Da uau, avem suport din partea firmei pe 3 ani, firma care intre timp se prinde de lucruri penibile cum ar fi ca utilizatorul vrea sa isi puna un wallpaper la telefon sau ca nu strica un manager de fisiere sa isi organizeze omu' cum vrea fisierele prin telefon ofera suport pe 3 ani, ceea ce Google nu face cu nici un telefon" .

Pe aceasta cale oficialii Google isi cer scuze ca fac din prima un sistem de operare complet .
Sa imi zica cineva 3 functii pe care le va aduce MARELE windows 8.1 care nu se afla pe andorid 2.3

Bine ca Apple este aspru criticat pentru ca are un ecosistem inchis,dar Microsoft este ridicat in slavi.

Google face din prima un sistem de operare complet? Asta este gluma zilei, uite, vezi, exact cei ca tine fac de ras sistemul android si partile lui bune.
Cred ca Google a avut nevoie de vreo 3 ani sa faca ceea windows phone 8 a reusit in 2 si IOS a reusit din prima, a.k.a un sistem de operare mobil functional, complet si bun....iar Google a mai avut un an si ceva la dispozitie sa se "inspire" de la IOS , dupa cum au recunoscut chiar creatorii sistemului de operare. Si te rog, din acest moment, sa nu-ti mai faci update la android si sa le spui milioanelor de oameni care au platit bani munciti pe telefoane cu android sa mai taca naibii odata cu cererile lor de actualizari, deoarece google a facut un sistem complet si nu au nevoie de altceva.

Nu vreau sa-mi amintesc ceea ce cunosc, "din auzite, desigur", despre Android pana la versiunea nr 4 a softului. Cel putin pe dispozitivile low end si middle range era o gluma a naturii.. care se facea de ras ori de cate ori era pus fata-n fata cu IOS sau Symbian. Inca se face, din cate "aud", desigur. Asta cand reuseai sa-l faci sa functioneze si nu pica in meteahna care i-a atras porecla, pe deplin meritata la vremea respectiva, "Lagroid". Am mai zis-o eu, si altii care as tinde sa cred ca se pricep mai bine decat mine: Android a fost cel mai slab sistem de operare smart la vremea respectiva dar a avut norocul sa fie singurul concurent pe touch al lui IOS si sa fie sustinut cu bani grei de Google prin campanii agresive de spalare a creierului pe net, de denigrare a concurentei si de cererea pietei care dorea o alternativa ieftina la Iphone (Imi amintesc de o reclama la niste tablete de 300 de lei in 2011: 90% din functionalitatea ipad la 10% din pret..lol).
Daca n-ar fi mers pe touch sau daca nokia ar fi facut symbianul open source si optimizat pe touchscreen mai devreme poate ca alta ar fi fost situatia astazi.
De la versiunea 4 lucrurile cica s-ar mai fi schimbat dar nu s-au remediat definitiv.. Multi utilizatori android au zis-o pe aici de ce si eu am vazut pe la prietenii care au astfel de dispozitive, desigur, este un sistem de operare bun, dar nu e nici pe departe perfect si nici la ani-lumina de ios sau windows phone, asa cum unii "stans" ar sustine.. E o chestie de gusturi, de nuante dar cand plecam de la ideea ca sa-njuram concurenta ne ... pe ele de gusturi si preferinte sau de respectarea parerii celuilalt.

Degeaba o arzi la modul "eu le stiu pe toate, dar hai sa injuram apple si microsoft pentru ca google e un sfant". Unul ca tine se crede desteptul pamantului inventandu-si motive sa placa un produs in defavoarea celuilalt. Si oricat de mult poti prefera un produs celuilalt nu cred ca aia 1 miliard de utilizatori android ( sau ma rog, 100 de milioane sau cati folosesc pe bune produsele si nu le tin in sertar) stau sa-njure toata ziua concurenta "pentru ca microsoft/apple" si "pentru ca ma-nchin la google.".

Iar asta cu ecosistemul inchis-deschis e o frectie si se scorojesc peretii de plictiseala cand o invoca lumea ca si argument..Cat timp lumea nu doreste android fara google play iar celor de la google le iese banul ( mult mai putin decat banul celor de la apple din appstore dar asta e, iau si ei ceva) le convine sa lase sistemul liber si sa plateasca armatele de troli pe net ca sa injure concurenta si sa te plictiseasca cu motive pentru care tu, utilizator normal, sa le alegi sistemul in defavoarea altora (Nu insinuez ca ar fi cineva platit in acest topic, dar cine-a mai colindat pe siteurile straine si are ceva memorie plus inteligenta stie bine la ce ma refer)... Le convine si sa-si lase sistemul mai usor de spart si aplicatiile sa poate fi piratate si de-un copil ce abia a invatat sa citeasca, pana la urma acesta fiind argumentul real dupa care multi oameni merg pe android sau windows cand vine vorba de calculatoare desktop.

In fine, te las sa-ti mai gasesti cateva argumente si sa mai injuri microsoft, eu ma retrag deoarece nici nu ma plateste microsoft sa-ti raspund la aberatii si nici nu cred ca are vreun rost sa continui, din moment ce tu pleci de la ideea ca tre sa-njuri microsoft cu orice pret asta nu mai e un dialog ci timp pierdut de pomana, du-te de te cearta cu Bill Gates si fa-l sa-si ceara iertara in genunchi ca si-a permis sa creeze aceasta companie pe care tu si alte cateva mii de persoane o urati cu patos. Amin.

Edited by n-amname, 24 May 2014 - 03:10.


#52
Hondarul_21

Hondarul_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 990
  • Înscris: 20.10.2010
1.windows 8 a reusit in 2 ani ce ? haahahahahaha
2.nu am telefon cu andorid ( ia vezi, poti trece de socul asta?)
3.symbianul era atat de prost scris incat adaptarea lui la belle os sau alte gainarii ,nu l-au putut ajuta sa ramana in viata
4.reclamele la tabletele  cu 300 de lei nu reflecta deloc performantele android ci doar incercariile disperate ale unor producatori de a intra pe piata low-end
5.andorid a fost lansat in 2008, cand microsoft avea pe telefoane windows mobile 6.5. daca tu afirmi ca e mai bun wm 6.5 decat android 1.6, e clar..tragi prenandez din punga
6.nu o ard cu " eu le stiu pe toate" ci cu " eu citesc un pic mai mult ca aia care nu aduc argumente din viata reala" .Am dovedit cronologic mai sus faptul ca microsoft isi baga picioarele in clientii de terminale mobile
7.aia cu ecosistemul e o chestie pe care nu am adus-o ca argument ci doar am pomenit de ea, fa diferenta.
8.nu esti primul si nici ultimul care afirma ca arunc cu rahat in MS, de parca as lucra la Apple sau ceva. Nu, eu doar sunt CONSTIENT de faptul ca ei arunca la gunoi platforme intregi doar pentru ca ISI PERMIT

+
1.nu se intreaba nimeni pe un forum de programatori , de ce anume consuma mai putin ram platforma windows. Sa fie programatorii aia de la MS atat de buni incat sa optimizeze sistemul de operare atat de bine ? yeah right Posted Image) sa fie sistemul rudimentar si mai primitiv? parca suna mai realist
2.si asta ti-o subliniez pentru ca ma amuza cel mai tare.faptul ca ultimul edit l-ai dat azi,sambata dimineata la ora 4.10 ma AMUZA TERIBIL. Parca te si vad rosu in fata calculatorului cum nu ai dormit de nervi ,incercand sa imi demonstrezi mie niste lucruri . Sfat: Respira!

Edited by Hondarul_21, 24 May 2014 - 08:24.


#53
OriOn20

OriOn20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,676
  • Înscris: 07.04.2010
Cica WP este primitiv pt. ca poate sa gestioneze memoria telefonului cum trebuie. Dar Ios 7 este si ala primitiv pt. ca la fel nu are nevoie de memorie ram fara numar sa functioneze decent??
Cand s-a lansat Windows 8 l-am testat pe un sistem Sempron 1.8ghz si 1.5gb de ram. In comparatie cu Windows 7, windows 8 se misca ceva mai bine si avea consum mai mic de memorie ram. Si l-am comparat cu Windows 7 cu functia Aero dezactivata. Deci cum vine asta?

Edited by OriOn20, 24 May 2014 - 20:39.


#54
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,942
  • Înscris: 18.10.2007
Nu am folosit android pana in prezent, se ofera cineva sa faca o comparatie si sa-mi explice, ca la prosti, ce functii utilizate de "Gigel" are android fata de wp?
Intrebarea nu are tenta malitioasa si vine din curiozitate sincera.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate