Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani
 

Aer Conditionat „centralizat„ la casa

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
40 răspunsuri în acest subiect

#37
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.768
  • Înscris: 29.11.2007

 teknotronik, on 29 mai 2014 - 10:09, said:

Tuburile circulare , conducte pe intelesul tau, la care ma refeream sunt conductele de tabla circulare care ies din conducta principala si care nu sunt terminate deoarece se afla deasupra nivelului tavanului fals ce se va construi.
Poate ca este vorba de un tavan fals de tip Armstrong si atunci se va putea conecta capatul final al conductelor circulare de refulare, sa nu le mai spun tuburi ca se interpreteaza gresit.
Dar daca este vorba de un tavan fals din rigips conductele ar fi trebuit sa aiba o curba catre in jos ajungand sub nivelul tavanului fals pentru a putea ulterior monta grilele de refulare.

Tubulaturi Posted Image sau, mai rar, conducte; in nici un caz tuburi; "curba catre in jos" = tronson. Asa scrie in Biblia mea:
http://www.scribd.co...ului-Ventilatii

Nu ai fi de acord sa lasam mistourile la o parte, fiindca si asa nu duc la nimic bun?!


Revenind la partea tehnica, este evident ca lucrarea mai are niste accesorii care nu sunt inca montate, fiindca altminteri nu puteam face poze la stadiul asta. Ideea era sa ne concentram pe faptul ca, pe calea de intoarcere a aerului, nu este tubulatura si ca incinta formata din planseul acoperisului, pereti si planseul acoperisului se foloseste ca plenum. Asta-i tot.

Editat de DIY, 29 mai 2014 - 20:46.


#38
gall71

gall71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.972
  • Înscris: 12.08.2007

 DIY, on 29 mai 2014 - 03:42, said:




Cred ca fiecare are in cap o alta imagine. Cea pe care o am eu arata ca in schita atasata.


[ https://www.bpa.gov/Energy/N/energy_tips/weatherization/figures/figure3.20.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

1. Daca podul este izolat, in mod normal are si bariera de vapori, continua, fara intreruperi. In felul acesta s-a format o cavitate etansa (asta-i rolul barierei de vapori) si izolata care poate functiona ca plenum. Perna aceasta de aer, in cazul unui pod izolat, deci sub stratul izolator, nu ofera cine stie ce izolatie suplimentara, asa ca folosirea spatiului ca plenum nu creste drastic capacitatea sistemului. Sa consideram ca acoperisul respectivului pod are un unghi de 30%. Cum aporturile de caldura nu se calculeaza la volumul incaperii ci la suprafata expusa si, respectiv,  transferul de caldura prin elementele de constructie ... inseamna ca suprafata de transfer creste de la valoarea in plan (izolatie deasupra planseului cand se foloseste tubulatura izolata in pod), la valoarea ariei desfasurate a acoperisului in zona cu pricina. Procentual, este undeva la12-13% din totalul prin acoperis. 13% (estimati de mine) din maxim 50% (si aici am pus o cifra exagerata!) ceea ce reprezinta aporturile prin acest element de constructie, duce la o crestere a necesarului de racire de aproximativ 5%. Un calcul precis ar putea reduce chair si acest coeficient. In 99% din cazuri acest 5% este inclus in echipament oricum, fiindca rar se poate gasi un echipament care sa aiba capacitatea de racire fix egala cu necesarul. Acesta este punctul meu de vedere.

2. O suprafata imbracata in bariera de vapori ,continua, este curata si usor de intretinut. Mai curata si mai usor de intretinut decat tubulatura flexibila pe traseul de intoarcere a aerului la unitatea de interior. Fiecare cu fixatia lui. Pentru mine tubulatura flexibila pe traseul de intoarcere este un atac asupra sanatatii. Aerul de intoarcere este umed si umezeala poate condensa in pliurile tubulaturii flexibile. Si sa vezi atunci distractie si probleme cu bacterii si boli ale aparatului respirator.

3. Ce te faci daca, adaugand tubulatura pe calea de intoarcere a aerului ai pierderi de sarcina totale care depasesc presiunea statica externa data de aparat? Nu esti nevoit sa iei, fie unul de capcitate mai mare, cu un ventilator mai puternic, fie cu unul mai performant care sa aiba comutator pentnu reglajul suplimentar al acestei presiuni statice? Ambele variante insemna un pret mai mare.

Dupa cum spuneam, fara date exacte nu facem decat sa ne dam cu parerea si fiecare are argumentele lui in a sustine o varianta sau alta. Eu le-am expus pe ale mele.
Prostii,o adaptare prosteasca a notiunii de plenum,tu chiar lucrezi in acest domeniu?

#39
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.768
  • Înscris: 29.11.2007

 teknotronik, on 29 mai 2014 - 10:28, said:

[...]
Asadar, ca sa ramana clar celor care citesc, nu este nici o problema daca montezi conducte flexibile pe aspiratie la un asemenea sistem cat timp instalatia o face o persoana calificata!
Daca respectivele conducte sunt de genul celor care se folosesc pentru ventilatie, fara izolatie, pot aparea asemenea probleme, insa cat timp au izolatia necesara spatiului unde sunt instalate nu pot exista probleme de acest gen, cu atat mai putin pot fi un atac la sanatatea omului cum a afirmat @DIY!
[...]

Buuun  ... Din toate link-rile ai ales sa-l comentezi numai pe cel care se refera la defecte de montaj. Trec peste faptul ca alte linkuri dadeau si explicatii despre ceea am sustinut eu. Deci, nu-i nimic, o sa ma refer exclusiv la greselile de montaj, ca sa-ti spun de ce am eu fixatia asta (ma rog .. pe laga altele :-) ...) Fiindca, dupa cum clar am mentionat, asta este o fixatie de-a mea, personala, bazata pe experienta mea si cunostintele mele. Atat. N-am apus ca tu trebuie sa faci ca mine. Am spus doar ca eu nu fac ca tine.

Fara sa intru in alte aspecte, tin sa-ti atrag atentia ca, in replica ta, te bazezi pe infailibilitatea montajului. Eu asupra instalatorului nu am control, decat in masura in care prind diverse chestii pana se inchid plafoanele si peretii. Iar pe lumea asta sunt instalatori prosti, pe care ii descaloific, instalatori mediocri (pe capu' carora ajung sa stau aproape zilnic) si instalatori buni. Asa ca m-am obisnuit sa iau cat de multe masuri de precautie pot, prin proiectare si cerinte. Una dintre masuri este aceea ca nu folosesc tubulatura flexibila. Nu numai pe absorbtie, dar nici pe refulare! Dar. ca sa nu te contrazic, ma voi referi acum la instalatorii buni, persoane calificate, ca sa te citez.

Motivele care, in cazul meu, duc la masurile astea de prevedere (poate extreme, pentru unii) sunt:
1. Nici un instalator nu este perfect. Chiar si cei care se dedica trup si suftet meseriei pot avea o zi proasta pur si simplu, un ghinion nenorocit, vreo problema personala care le intuneca mintile, sau ... un ucenic fara aceeasi etica profesionala (am tinut sa mentionez si asta fiindca n-o sa-l vezi pe-ala cu zeci de ani de experienta tragand de tubulaturi; asta-i treaba ucenicului).
2. Chiar si cand montajul a iesit perfect, el - instalatorul - practic nu mai are nici un control asupra a ceea ce se intampla ulterior. Iar oamenii sunt incredibil de inventivi cand este vorba de prostie. Si am vazut la viata mea tubulaturi felxibile trase si impinse aiurea de cei care au lucrat, dupa cei cu AC-ul, prin tavane. Si am gasit tubulaturi flexinlie rasucite si cu apa (!) baltind in ele. Si am gasit tubulaturi (si nu numai flexibile, ci chiar rigide) desfacute, gaurite sau stangulate pur si simplu.

Ca deh, cate nu vede omul in atatia ani de jucat cu jucariile astea ... Si nu cred ca in cei douazecci de ani de experienta pe care-i ai, nu ai intalnit si tu asemenea chestii. Deci lucrurile de genul asta m-au invatat minte sa nu ma apropii, printre altele, de tubulatura flexbila. Pacat de asa inventie. Pacat ca, oricat ar fi de buna, tubulatura flexibila este - ca sa folosim vorba celor din domeniu - cel mai uzat si ... abuzat produs din HVAC.

Si ca sa nu te las suparat hai sa-ti povestesc macar doua dintre chestiile care m-au lasat fara replica; apropo de ce se intampla dupa ce pleaca instalatorul.

1. Am primit o plangere cum ca la o lucrarea de-a mea (refulare prin tubulaturi, aspiratie prin plenumul de sub planseu) brusc nu mai au suficient aer in niste birouri. Lucrarea se daduse in folosinta cu mai bine de un an in urma. Am desfacut tot ce-am putut, pe unde am putut si am gasit ... o nou nouta teava de scurgere (canalizare! nici macar pluviala) care trecea prin tronsonul meu prinicipal de distributie. Nu numai ca nea cutare a taiat doua gauri meseriase in tubulatura, ca sa nu se mai osteneasca sa ocoleasca, dar le-a taiat si atat de mari ca o buna parte din aer refula direct in plenumul de intoarcere.
2. Ma suna un client ca vrea sa relocheze o unitate de interior intr-un sistem VRF. II spun ca trebuie sa ia o oferta de pret de la cel care a facut instalarea si care asigura si lucrarile de garantie. Ma intreaba daca nu poate administratorul cladirii sa faca treaba asta. Ii spun ca nu, si insist ca administratorul nu are voie sa deconecteze nimic. Aici am gresit. Ar fi trebuit sa spun ca nu are voie sa a-tin-ga nimic. Peste o saptamana ma suna - suparare mare! - s-a oprit din functionare tot sistemul. Nu au vrut sa platesca instalatorul si adminstratorul ... nu a deconectat nimic. A mutat fumusel unitatea de interior indoind tevile si a decupat o bucata din peretele de rigips ca sa ia telecomanda fara sa o deconecteze si a "reinstalat-o" in alt punct.

Cum poti evita asemena situatii? Numai cu prinicipiul paza buna ... si, dupa cum se vede din exemplele de mai sus, nici chiar atunci nu exista vreo garantie.

Asa ca eu iti doresc spor la instalat tubulaturi flexibile. Sunt milioane de asemenea tubulaturi in functiune in lumea asta mare. Eu, la randu-mi, nu le voi recomanda sau accepta in proiectele mele. Asta-i tot.

 gall71, on 29 mai 2014 - 20:52, said:

Prostii,o adaptare prosteasca a notiunii de plenum,tu chiar lucrezi in acest domeniu?

Vorba englezului: Let's agree to disagree.

#40
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 1.585
  • Înscris: 29.11.2008

 DIY, on 29 mai 2014 - 20:43, said:

Tubulaturi Posted Image sau, mai rar, conducte; in nici un caz tuburi; "curba catre in jos" = tronson. Asa scrie in Biblia mea:
http://www.scribd.co...ului-Ventilatii

Nu ai fi de acord sa lasam mistourile la o parte, fiindca si asa nu duc la nimic bun?!


Revenind la partea tehnica, este evident ca lucrarea mai are niste accesorii care nu sunt inca montate, fiindca altminteri nu puteam face poze la stadiul asta. Ideea era sa ne concentram pe faptul ca, pe calea de intoarcere a aerului, nu este tubulatura si ca incinta formata din planseul acoperisului, pereti si planseul acoperisului se foloseste ca plenum. Asta-i tot.

Nu cred ca daca ai fi vrut sa intelegi ce am vrut sa spun nu ai fi putut.
Sa nu te ofilesti cumva ca le-am numit tuburi si nu conducte, daca am facut-o am avut motivele mele si nu trebuie sa-ti dau explicatii.

Inca ceva, eu nu te-am luat deloc la misto, tu ai facut pe istetul spunand ca esti singurul pe aici cu experienta, si nu aveai deloc dreptate.
Efectiv nu ma intereseaza experienta ta, nu ma intereseaza cum si ce instalezi sau cate cifre sau linkuri ai capacitatea sa imprastii pe aici in speranta ca inocentii te pot vedea ca pe un semizeu, nu este asta problema mea ci a lor daca o fac.
Imi mentin in continuare opinia precum ca nu este corect sa folosesti podul unei case ca plenum, ca de acolo a pornit discutia, mentin in continuare ca atat timp cat montajul il face un profesional nu ai voie sa ai condens pe aspiratie indiferent daca folosesti conducte flexibile si ca nu reprezinta "un atac la sanatatea publica" cum sustii tu.
Nu suntem aici sa ne-o masuram sa vedem cine o are mai lunga ci sa ajutam dezinteresat, cei care o facem, si sa recunoastem atunci cand gresim, tot cei care o facem.

Este in dreptul tau sa nu fii de acord cu mine si nu te condamn pentru asta, fiecare este liber la opinie iar cititorii au capacitatea de a decide ce este bine si ce este rau.
Spor in continuare la bani si instalatii fara probleme iti doresc.

 DIY, on 29 mai 2014 - 22:07, said:

Buuun  ... Din toate link-rile ai ales sa-l comentezi numai pe cel care se refera la defecte de montaj. Trec peste faptul ca alte linkuri dadeau si explicatii despre ceea am sustinut eu.

Din toate linkurile 2 nu le-am putut deschide iar pentru celelalte nu am avut timp, nu a fost intentionat.

Eu asupra instalatorului nu am control.

Exact ce banuiam, tu nu instalezi ci proiectezi, gresesc?

(am tinut sa mentionez si asta fiindca n-o sa-l vezi pe-ala cu zeci de ani de experienta tragand de tubulaturi; asta-i treaba ucenicului).

Este clar, traim in lumi diferite.
Aici mai ales cei care au zeci de ani de experienta "trag de tubulaturi".


2. Chiar si cand montajul a iesit perfect, el - instalatorul - practic nu mai are nici un control asupra a ceea ce se intampla ulterior. Iar oamenii sunt incredibil de inventivi cand este vorba de prostie. Si am vazut la viata mea tubulaturi felxibile trase si impinse aiurea de cei care au lucrat, dupa cei cu AC-ul, prin tavane. Si am gasit tubulaturi flexinlie rasucite si cu apa (!) baltind in ele. Si am gasit tubulaturi (si nu numai flexibile, ci chiar rigide) desfacute, gaurite sau stangulate pur si simplu.

As dori sa impingi si sa rasucesti toate conductele flexibile pe care le-am instalat eu pana vei gasi tu condens in ele.
In cel mai rau le poti strangula dar condens nu o sa gasesti niciodata.


Ca deh, cate nu vede omul in atatia ani de jucat cu jucariile astea ... Si nu cred ca in cei douazecci de ani de experienta pe care-i ai, nu ai intalnit si tu asemenea chestii. Deci lucrurile de genul asta m-au invatat minte sa nu ma apropii, printre altele, de tubulatura flexbila. Pacat de asa inventie. Pacat ca, oricat ar fi de buna, tubulatura flexibila este - ca sa folosim vorba celor din domeniu - cel mai uzat si ... abuzat produs din HVAC.

Aici nu este cel mai uzat produs, este doar uzat acolo unde este necesar, de baza raman tot conductele rigide.



Asa ca eu iti doresc spor la instalat tubulaturi flexibile. Sunt milioane de asemenea tubulaturi in functiune in lumea asta mare. Eu, la randu-mi, nu le voi recomanda sau accepta in proiectele mele. Asta-i tot.

Esti liber sa alegi, dar trebuie sa recunosti ca faci asta doar pentru ca vrei sa nu ai probleme ulterior datorita altor persoane care nu stiu sa utilizeze/manipuleze asemenea materiale si nu pentru ca nu ar corespunde din punct de vedere tecnic sau de securitate.

.Mesajul asta nu am apucat sa-l citesc inainte postului meu anterior.

#41
Bazilide

Bazilide

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 290
  • Înscris: 16.03.2009
Guys, ma  puneti pe ganduri...WTF, daca e atat de complicat, pun unitati individuale pe stilul traditional si am scapat de dileme.
Din pacate, am avut o perioada algomerata si nu am putut ajunge la o firma care face astfel de instalatii. Realizabile sunt asta e limpede, ramane de vazut daca investitia se justifica.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate