Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Vreau să cumpăr bicicletă electrică IEFTINĂ

- - - - -
  • Please log in to reply
336 replies to this topic

#55
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014

View Postpg-soare, on 12 aprilie 2014 - 12:13, said:

Nici eu nu mi-as lua asa ceva cu 2000lei. Dar daca n-o sa -i para rau de bani, sa incerce. Eu personal mi-as lua un sistem care se pune o bicicleta normala.
Eu sunt din specia aia care preferă să scoată banul din buzunar în loc să meșterească. Nu mi-a plăcut niciodată „atelierul” la școală.
Ca să-ți faci o idee cât de leneș sunt, deși sunt un jucător ultra-pasionat de ping-pong, prefer să dau bani amicilor să-mi lipească fețele noi de paletă (pe care le schimb des).
Mi se pare inimaginabil să mă apuc de șurubărit la bicicletă, nici măcar nu umflu roțile, dau câțiva lei la un nene la benzinărie să mi-o facă...

View Postf300, on 13 aprilie 2014 - 07:44, said:

Da. Ce scrie pe incarcator?
Poze:

Attached Files


Edited by Spring76, 13 April 2014 - 07:56.


#56
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Apropo ca un mod indirect (nu f precis dar f bun informativ) de supraveghere a chestiilor de genul "cit am consumat, cit s-a incarcat, etc" e bun si un device care iti masoara pur si simplu puterea si energia consumata din priza de genul: http://dan-blog.ro/aparat-pentru-masurat-consumul-de-energie-electrica-unitec-eim-812.html

Nu te arunca la unul scump, acolo zice de 50RON, habar n-am ce-i pe piata, dar pare un pret corect.
Trebuie sa verifici:

- sa masoare energia cu cel putin doua zecimale la kWh, exemplu 0.32 kWh
- sa masoare puterea cu precizie de 1W (gen 32W), desi unele pot si o zecimala peste gen 2.2W (mai foloseste sa vezi cit consuma diferite chestii prin casa in standby)

Dupa aia poti sa vezi usor si cit consuma incarcarea "acum" si cit a incarcat (bine incluzind pierderile din incarcator dar alea sint relativ proportionale). Poti sa vezi cind nu mai baga mai nimic, poti sa compari cit a bagat cind acumulatorul era gol cu cit a bagat cind te-ai plimbat azi de dimineata sa-ti faci o idee ca ai consumat 20% sau 90% din el, etc.

Am prins si informatia de pe incarcator, 1.2A. Deci ideal 10 ore, cu pierderile aferente, 12-14; asta daca s-ar incarca cu 1.2A tot timpul dar e in mod sigur un incarcator "floating voltage" (nu constant current) adica pe scurt incarca cu un curent din ce in ce mai mic (se poate confirma f simplu cu scula mentionata mai sus). Adica lasa-l in priza pina vine ora sa te plimbi sau pina se face verde, dureeeeaza. O zi insorita ca si eu cred ca ies sa ma plimb!

#57
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,032
  • Înscris: 06.09.2008
Tu ai vrut "alt fel" de masina, nu o bicicleta.
Privind faptul ca pedalezi usor si ajunge la 30km/h, asa sunt si bicicletele normale, deoarece cantaresc mai putin de jumatate Posted Image

View PostSpring76, on 13 aprilie 2014 - 07:53, said:

Eu sunt din specia aia care preferă să scoată banul din buzunar în loc să meșterească.
Ca să-ți faci o idee cât de leneș sunt,...
M-ai convins de mult Posted Image

Acum sa o stapanesti sanatos, si sa te tina.

Aaah, eu as scoate-o din priza
Edit2: sau mai las-o...

Edited by sirgoofy, 13 April 2014 - 08:15.


#58
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014

View Postsirgoofy, on 13 aprilie 2014 - 08:09, said:

Tu ai vrut "alt fel" de masina, nu o bicicleta.

Păi n-am zis că vreau un loc în Rai, pentru că salvez planeta și în primul rând orașul de poluare? Posted Image Da, vreau să înlocuiesc mașina (în primul rând!) pentru câte drumuri pot. Ar trebui să-mi ridici statuie și să te rogi să facă mai mulți ca mine în București. Ce oraș frumos ar fi dacă toți ar renunța la mașini pe vreme frumoasă și s-ar urca pe biciclete, fie ele și electrice! Dar cine ar mai hrăni politicienii noștri din accize?!

Edited by Spring76, 13 April 2014 - 08:21.


#59
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013

View PostSpring76, on 13 aprilie 2014 - 07:53, said:

Prefer să dau bani amicilor să-mi lipească fețele noi de paletă (pe care le schimb des).

Daca romanii ar intelege asta, ca succesul capitalismului sta in micii intreprinzatori, am fi fost departe. De asemenea ne-ar fi fost mult mai bine daca intelegeam utilitatea bicicletei electrice.

Ia uite ce baga chinezii la biciclete electrice: http://www.alibaba.c...t=electric bike

#60
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Eu aş fi atent să nu-mi rup gâtul, în primul rând. Furcile Zoom nu sunt cele mai bune furci din lume, ca să mă exprim delicat. Verifică şi ce anvelope are, pe e-bike se folosesc de obicei anvelope speciale. N-ar strica nici să verifici roţile – centrare, verificat după un timp cum se comportă, dacă se descentrează des ar fi o problemă, de exemplu. Nu-s foarte încântat de faptul că au doar frână pe jantă, măcar pe faţă puteau pune disc. (Apropo, ştii că se frânează cu faţa, nu cu spatele, da?)

În mod normal o bicicletă bine reglată poate suporta liniştit până la 200kg. Dar cu cât creşte viteza şi masa cresc şi riscurile şi responsabilitatea.

La treaba cu dâmburile anti-viteză şi gropi şamd trebuia să te gândeşti dinainte, ştii foarte bine cum e în Bucureşti. Iar dâmburile au rostul lor în zonele rezidenţiale, pe străzile care nu au am văzut prea des nebuni gonind cu maşina deşi aveau 10cm liberi în stânga şi-n dreapta.

#61
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014
Azi am pedalat (asistat) cam ȘASE ORE EFECTIV (am fost plecat cu bicicleta vreo opt ore de-acasă). Bicicleta asta e CRIMINALĂ: faci efort fără să-ți dai seama. Efortul e relativ mic dar susținut, nu-ți vine să te dai jos de pe bicicletă și stai ore întregi pe ea. Mi se împleticesc încă picioarele și cred că fac febră musculară.
Am fost cu câțiva amici care au Cube și Merida. I-AM FĂCUT DE RÂS! Acum vor și ei să-și ia biciclete electrice. Diferența a făcut-o între noi faptul că, după ce ești nevoit să încetinești, dacă reaccelerezi asistat electric nu mai pierzi timp și energie aiurea.
Claxonul la bicicleta asta este DEMENȚĂ! Posted Image E atât de strident dar totuși cumva autoritar (nu doar isteric!), că parcă te înjură. Am „educat” toți pietonii care călcau pe pista de biciclete în Parcul Titan. Și erau mulți! Și se speriau ca dracu'! Posted Image Posted Image Posted Image
Mai am un amic care, la 34 de ani, nu știe să meargă deloc pe bicicletă. Acum vrea să învețe, numai ca să folosească bicicletă electrică. Posted Image
-----
Problemele:
1) În continuare nu pot folosi în condiții optime pinionul de mare viteză din spate (cel mai mic). În rest merg toate silențios.
2) Încărcătorul a rămas pe portocaliu, nu a trecut pe verde, chiar după vreo 18 ore de încărcare. Dar acumulatorul a ținut vreo 40 km azi, față de 10 km la prima încărcare. Dar cu aproape tot drumul ajutat un pic de pedale! Și probabil că a contat mult și faptul că am umflat cauciucurile azi la 5,2 bari (maximul admis), față de 3,4 bari ieri (minimul admis).
3) Șaua trebuie obligatoriu schimbată cu alta mai solidă și mai comodă!
4) Bicicleta având peste doi metri (!) lungime, nu poate fi întoarsă în spații înguste, la faza asta au râs de mine cei cu Cube și Merida.
5) La orice denivelare mai serioasă, din cauza acumulatorului enorm, bicicleta geme în spate. Ar fi trebuit amortizor și acolo. Pe față furca telescopică își face datoria minunat.
6) Bicicleta este EXTREM de stabilă la drum plat și plan: e foarte lungă și foarte grea.

Edited by Spring76, 13 April 2014 - 22:17.


#62
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,032
  • Înscris: 06.09.2008
1. la orice magazin de biciclete mai serios trebuie sa fie si service, da acolo cativa lei ca sa-ti regleze schimbatorul spate ;)
3. exista modele de sei groase/ late, pt oras, cu gel, care cica sunt comode...nu am probat, poate stie cineva daca asa e..

#63
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Nu gelul contează ci potrivirea pe fund şi arcurile. Selle Royal făceau de obicei nişte şei foarte bune şi comode, poate găseşte pe undeva.

#64
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014

View Postlex404, on 10 aprilie 2014 - 20:42, said:

Eu cred c-as da cu ea de pamant in Cluj Posted Image
Pun pariu ca din centru pana in Zorilor, se opreste dupa primii 25m Posted Image
is curios, ce putere au astfel de biciclete? Tare am impresia ca stiu sa mearga doar la vale, si uneori pe drum drept
Ai dreptate! Am testat-o și la „deal” azi, cu mare seriozitate și curiozitate.
Concluzii:
1) Nu face față urcării în rampă abruptă decât ajutată de pedale și ar fi indicat să și schimbi pinionul, exact ca la o bicicletă ne-electrică.
2) Dacă rampa nu e abruptă și nu e foarte lungă, totuși poate face față și exclusiv pe electric - dar geme!
3) Daca nu e abruptă și e totuși lungă, merge și fără să schimbi pinionul dar trebuie să și pedalezi - și nu mai geme!
4) Dacă rampa e FOARTE abruptă, te dai jos de pe bicicletă și demarezi electric, ca să nu simți greutatea bicicletei pe care o cari la deal.
-----
Astăzi s-a aprins și ledul verde de la încărcător, deci, după câteva ezitări, s-ar părea că acumulatorul iși face totuși datoria. Rămân însă sceptic că această bicicletă poate duce peste 15 km numai pe electric, fără să o ajuți din pedale.
-----
De unde cumpăr și eu din București un ciclometru ieftin și bun, potrivit pentru bicicleta asta cu roți de 28 inci? Nu mă interesează mari statistici, doar distanța parcursă și viteza.

Edited by Spring76, 14 April 2014 - 12:29.


#65
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Din orice magazin de biciclete, Lidl, Decathlon etc. Ce vrei tu sunt funcţiile de bază pe orice ciclometru, adică să-i pui tu circumferenţa roţii la cât vrei, respectiv distanţa şi viteza.

#66
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014

View Postwirespot, on 14 aprilie 2014 - 12:34, said:

Din orice magazin de biciclete, Lidl, Decathlon etc. Ce vrei tu sunt funcţiile de bază pe orice ciclometru, adică să-i pui tu circumferenţa roţii la cât vrei, respectiv distanţa şi viteza.
Aaaa, corect, Decathlon, da! Mersi.
Eu am un magazin de biciclete lângă mine, în Pantelimon, dar culmea, ăștia au prețuri de Cotroceni și Primăverii la orice. Cea mai ieftină bicicletă e 25 milioane și au modele și de 130 de milioane, am rămas cu gura căscată. Nu sunt electrice! Când i-am întrebat de bicicletă electrică, s-au uitat ăia la mine de parcă aș fi pârțâit în biserică în timpul slujbei de Paști. :(

#67
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Corect, vezi sa nu cumva sa iti iei ieftin si wireless (daca exista), poti sa ai probleme - dar ieftin cu fir e ok.

Poate te uiti si de un multimetru ieftin, mai ales daca ai acces la pinii acumulatorului (presupun pe jos) cit timp se incarca sa-l masori.

Recomand un multimetru cu minim 4000 counts (adica arata 36.45 de exemplu); la 2000 counts iti arata de exemplu 19.32 dar la peste 19.99 arata de exemplu 36.4.

#68
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Ce magazin ai găsit care să nu aibă un ciclometru ieftin, de 40-70 de lei?

De biciclete nu are rost să zicem nimic, fiecare magazin îşi face oferta după cum crede de cuviinţă. În gama de jos sunt greu de găsit biciclete decente şi unele magazine preferă să nu se mai complice.

Şi stai liniştit că sunt şi biciclete de 400 de milioane.

#69
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014

View Postwirespot, on 14 aprilie 2014 - 13:18, said:

Ce magazin ai găsit care să nu aibă un ciclometru ieftin, de 40-70 de lei?

De biciclete nu are rost să zicem nimic, fiecare magazin îşi face oferta după cum crede de cuviinţă. În gama de jos sunt greu de găsit biciclete decente şi unele magazine preferă să nu se mai complice.

Şi stai liniştit că sunt şi biciclete de 400 de milioane.
Ăsta! Încep de la 279 de lei.

#70
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,032
  • Înscris: 06.09.2008
Asta o fi bun ? mai multe detalii aici
Vad ca are optiunea de roti 700c, nu stiu cum e la tine, nu stiu cu ciclo astea Posted Image,
Inteleg totusi de ce ai nevoie cu acea bicicleta

Edited by sirgoofy, 14 April 2014 - 13:25.


#71
Spring76

Spring76

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 418
  • Înscris: 13.03.2014

View Postsirgoofy, on 14 aprilie 2014 - 13:23, said:

Asta o fi bun ?
Habar n-am cu ciclo astea Posted Image, inteleg totusi de ce ai nevoie cu acea bicicleta
Pare perfect, mulțumesc! Și magazinul din Colentina e și relativ aproape de mine. Săru'mâna!

#72
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
E excelent, e si Cateye!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate