Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Mini duplex in Berceni –ilfov

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1057 replies to this topic

#1027
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006
In cativa ani se va folosi numai 5G. Am vazut un documentar cu niste doamne din Franta care de frica radiatiilor locuiau intr-o pestera.

#1028
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011

View Postcumparator, on 23 noiembrie 2018 - 10:11, said:

In cativa ani se va folosi numai 5G. Am vazut un documentar cu niste doamne din Franta care de frica radiatiilor locuiau intr-o pestera.
Exista solutii moderne dupa cum am prezentat dar costa.
Deci daca doresti sa nu ai probleme cotizezi odata si bine sau toata viata catre industria farma primesti si puncte de fidelitate la farmacie si carduri..etc

#1029
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8yL19r-MttI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1030
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Au mama mea.

#1031
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Ceva studii acreditate sunt pe tema asta? Ca mie mi se pare teoria constipatiei, cum e si treaba cu chem trails si polistirenul cancerigen. Intotdeauna a fost o teama de noile tehnologii, aborigenii erau disperati ca aparatul foto le fura sufletul etc. O mai aud pe la cunoscuti si pe aia cu microundele desi nu exista niciunde un studiu care sa arate ca se schimba calitatea alimentelor incalzite in cuptorul cu microunde. Le-am zis catorva care sa dadeau de ceasul mortii si nu voiau sa incalzeasca mancarea pentru copil la microunde si dupa ce au cautat una si alta au vazut ca "studiile" pe care le credeau ei adevarate nu sunt decat un mare fas au lasat treaba asta.

La fel si cu mitul ca apa de la retea nu e buna si trebuie sa cumparam apa de la magazin, sa ne rupem carca de atata carat. Cred ca cel putin 5 familii am trecut pe cani filtrante, ar trebui sa ma recompenseze astia de la Brita.

Iar treaba cu Big Pharma se inscrie la perfectie in profilul celui care adora teoria conspiratiei. Pe de o parte sunt o gramada de oameni care dau din gura si pe de alta parte sunt fapte. Faptele arata ca speranta de viata a crescut foarte mult odata cu dezvoltarea medicinei.

Nu vine pfizer sa te oblige sa bagi hamburgeri toata ziua ca sa iti vanda sortis pentru colesterol. Nu vine pfizer sa te tintuiasca 12 ore la birou + 2 in masina + 2 pe canapea. Pe astea ti le faci cu mana ta. Nu pfizer baga nitriti si nitrati si zahar si sare in toate semipreparatele si mezelurile din supermarket si nu pfizer iti pune cuitul la gat sa le cumperi si sa le mananci.

Nu ma refer la tine personal, dar am detectat un pic de retorica din asta care nu i se potriveste unui om rational, adevarul e undeva la jumatate. Da, se fac bani din suferintele oamenilor, dar nici oamenii nu incearca sa previna si sa duca o viata sanatoasa.

Daca un medic ii spune uni pacient ca trebuie sa ia un medicament si sa faca 2 ore de inot pe saptamana si 2 de alergare in cate cazuri crezi ca respecta intreaga recomandare si in cate cazuri crezi ca ia numai medicamentul?

Edited by Bylly00, 24 November 2018 - 15:08.


#1032
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
Am mai spus fiecare sa isi faca temele sa traga concluzii si sa scoata banu'  intr-o directie  ori alta depinde de individ si alegerile facute!
Medicii sunt la fel ca doreii cu ochii pe bani si sa te dea afara mai repede pe usa  sa vina urmatorul fraier la norma !
Stiinta actuala este una corupta finantata de corporatii!!

Edited by tataiepure, 24 November 2018 - 17:20.


#1033
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011

View Postcatalijns, on 21 noiembrie 2018 - 08:36, said:

Pentru treaba cu clima ai dreptate, e complexa treaba. Dar chiar daca drumul mai "coteste" trebuie urmarita directia, exista statistici bazate pe masuratori clare si de necontestat care ne dezvaluie ca in ultima suta de ani (si in special dupa anii '50) planeta se incalzeste iar ritmul cu care face asta se accelereaza. Acum..sunt zone si zone..perioade si perioade..incalzirea asta creeaza si variatii mari pe termene scurte. Dar directia (efectul) e clar, se incalzeste! Cu atat mai nasol daca soarele isi reduce activitatea si totusi temperaturile cresc, probabil ar trebui sa ne uitam mai atent la cauze..
Cazul Romaniei inchideti termocentralele pe carbune , inchideti minele ca noi stim mai bine si instalati centrale eoliene subventionate cu certificate verzi de fraierii de romanii
iar apoi energia subventionata sa o exportati catre europa centrala cehia si ungaria
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oYhCQv5tNsQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://www.cotidian...hiar-de-romani/
http://www.economica...ent_108391.html
Nu au mai fost articole recente dar credeti ca practia a incetat? la cum sunt conducatorii ?

#1034
lapcat

lapcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 23.01.2007
Stii ce e tragic? Nu ca subventionam dezvoltarea energiei verzi, ci faptul ca nu suntem in stare sa producem ceva cu ea si o exportam. Necesarul e mult mai mare decat apare in graficele alea fiindca nu avem consum constant (gen ziua vs. noaptea, iarna vs. vara) si de aceea inca se mai cere finantare pentru dezvoltarea parcurilor, dar ideal ar fi ca ce platim noi in factura sa si produca ceva, nu sa fie exportat.
Cat despre restul, avem suficienta poluare generata de masini si nu numai in orase, inchiderea termocentralelor e mai mult decat binevenita. De fapt la noi abia acum se inchid, nu din cauza ca nu e nevoie de ele ci fiindca falimenteaza. Europa a trecut de mult pe procent mult mai mare de energie nucleara si verde si a renuntat la termo. Mai nou vor sa le inchida si pe cele nucleare din cauza problemelor de management al deseurilor, noi inca n-avem in plan sa facem si celellate doua reactoare de la Cernavoda.

#1035
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Posttataiepure, on 23 noiembrie 2018 - 10:19, said:

Exista solutii moderne dupa cum am prezentat dar costa.

View Posttataiepure, on 24 noiembrie 2018 - 17:19, said:

Stiinta actuala este una corupta finantata de corporatii!!

Pai si cu sufletul curat si cu ...nu prea e posibil., solutiile alea moderna nu au aparut din..diateza reflexiva... Suntem imbracati in haine de firme, cu un iphone in buzunar si o cola in mana dar injurind de mama focului corporatiile (sau eventual pe net', o alta inventie/investitie a unor corporatii). Ar fi interesant sa isi faca fiecare o lista cu cate produse/servicii ale unor corporatii foloseste in mod voluntar zilnic, alegeri proprii in ideea ca iti fac viata mai buna. Sigur ca lumea in care traim este gri cu muuulte nuante si desigur ca fara interes material nu exista investitie dar acelasi lucru facem si noi la nivel personal/micro. Si desigur ca multele abuzuri care se fac nu trebuie sa fie tolerate ci pedepsite in mod proportional cu raul provocat.
Altfel dintotdeauna unii au profitat, cei slabi de cei puternici, cei isteti de fraieri, cei informati de cei dezinformati, etc. Daca avem asteptari ca (toata) lumea este etica/morala atunci indubitabil apar si dezamagirile. Poate daca suntem furati asa usor ar trebui sa ne intrebam niste lucruri...despre noi insine - nu de alta dar conducatorii/"alesii" sunt dupa chipul si asemanarea boborului...daca ne lasam prostiti asa usor de fiecare data..daca nu facem nimic sa iesim din bucla ..ne meritam soarta 100%.

In toate sectoarele economice se fac abuzuri (in special insa in farma, banking, fmgc, energie, armament). Dar ele au rolul lor, isi imagineaza cineva cum ar arata lumea in care traim doar cu medicina traditionala? Va reamintesc ca la inceputul secolului 20 in Romania speranta de viata era de 41 de ani, 50% decese pana la varsta majoratului. Eu zic sa vedem totusi padurea de copaci..altfel pe pricipiul asta prima oara desfiintam parlamentul ca e plin de dobitoace. Insa nu stiu ce ne va aduce bun anarhia sau o eventuala dictatura..am mai experimentat si imi amintesc ca ne era cam foame...Apropo: tot stiinta a rezolvat si asta altfel nu era posibil sa hranesti atatea miliarde. Sigur la o calitate uneori mai..indoielnica.

Cand peste 97% dintre oamenii de stiinta confirma incalzirea globala, concentratie de CO2 e la niveluri care nu s-au mai atins de muulte vreme (se pare ca ceva milioane de  ani) atunci te intrebi serios daca nu cumva chiar asa e.. Nu zic sa nu ii asculti si pe ceilati 2-3%, ar fi o greseala pentru ca uneori, punctual pe anumite subiecte, chiar au avut dreptate. Dar daca ii asculti doar pe aia e ca si cum te uiti doar la intr-un colt de lume dar prin generalizare ai impresia ca esantionul e reprezentativ si ca "vezi" toata lumea dar daca ridici putin privirea si schimbi unghiul.. constati ca lucrurile stau cu totul altfel!
Ce ne facem daca aia 97% chiar au dreptate si ne indreptam catre...a 6-a extinctie? Nu zic sa salvam planeta ca oricum se curata si singura (purge) in cateva zeci de mii de ani e ca noua, nici nu zici ca am fost pe aici.. iar asta inseamna cateva minute la scara vietii unei planete.  Dar macar sa dam o sansa generatiilor viitoare sa reuseasca ceea ce nu vom reusi noi...sa le acordam putin timp macar, sa le lasam ceva apa si aer curat. Altfel vom fi probabil vazuti ca nist e maimute lacome

Daca insa totul e "aranjat", doar scenarii "servite" catre usefull eaters - atunci nu mai e nimic de facut... csf/ncsf. Unii mai sofisticati il numesc confort cognitiv.

Te rog interpreta ca fiind ceva personal aceste discutii generale, nici daca te-as cunoaste bine nu as proceda asa. Cu atat mai mult cu cat ne-ai ajutat dezinteresat pe unii dintre noi la un moment dat cu sfaturi si recomandari.

#1036
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011

View Postlapcat, on 24 noiembrie 2018 - 20:48, said:

Stii ce e tragic? Nu ca subventionam dezvoltarea energiei verzi, ci faptul ca nu suntem in stare sa producem ceva cu ea si o exportam. Necesarul e mult mai mare decat apare in graficele alea fiindca nu avem consum constant (gen ziua vs. noaptea, iarna vs. vara) si de aceea inca se mai cere finantare pentru dezvoltarea parcurilor, dar ideal ar fi ca ce platim noi in factura sa si produca ceva, nu sa fie exportat.
Cat despre restul, avem suficienta poluare generata de masini si nu numai in orase, inchiderea termocentralelor e mai mult decat binevenita. De fapt la noi abia acum se inchid, nu din cauza ca nu e nevoie de ele ci fiindca falimenteaza. Europa a trecut de mult pe procent mult mai mare de energie nucleara si verde si a renuntat la termo. Mai nou vor sa le inchida si pe cele nucleare din cauza problemelor de management al deseurilor, noi inca n-avem in plan sa facem si celellate doua reactoare de la Cernavoda.
Nu ai inteles de asta a facut CEZ parc eolian aici sa exporte energie ieftina acasa subventionata de prosti...
deci aia sa isi plateasca certificatele verzi daca consuma energie verde si ieftina produsa in RO
Din aceasta cauza am ales sa ma mut inafara orasului , a poluarii traficului.
Europenii or sa scoata tot ce se poate din fundul pamantului pt a se incalzii in urmatorii 50 ani
La noi inca nu se inchid pentru ca ele echilibreaza SEN cand kkturile de moristi se opresc iar oprirea si pornirea lor produce costuri ce le suporta statul
proprietarii de moristi iau subventia si exporta ieftin
http://www.economica...co2_117314.html
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2NI1bQe8I4A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Iata o solutie eficienta de ardere a lemnului ce as dori sa o implementez ca solutie de backup  "off the grid".
Diferenta o face arderea supereficienta si captarea energiei gazelor arse intr-o masa termica
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/St5zRDyICas?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by tataiepure, 25 November 2018 - 10:24.


#1037
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
Da @catalin am cercetat ambele puncte de vedere in fiecare problema la fel alegi platesti etc...nu iti este incalcat liberul arbitru de la dumnezeu ...undeva intr-un coltisor mic esti avertizat sau eticheta este lungaaa sa ajunga.
In Romania a fost dictatura nationalista  iar Ceausescu independet iar cand au inteles  rusii si americanii ca ii joaca cum vrea el s-a decis eliminarea lui
Estici/vesticii au pus si inca au marionete la conducerea tarii pt falimentarea industriei romanesti ce exista atunci pentru a obtine un bazin de forta de munca ieftina
si o piata excelenta de desfacere deh tara de farmacii , banci ,malluri  mai ceva ca ciupercile!
Romania  fost singura fortata sa returneze datoria catre creditori toctmai pentru a forta condiitii precare asupre populatiei lucru recunoscut de CIA ulterior.

Edited by tataiepure, 25 November 2018 - 10:57.


#1038
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
Boul de ceașca si prostii din jurul lui (copii lor conduc si azi lagarul ciumei rosii din Ro), au hotarat sa fie Ro, singura tara din lume, cu datoriile platite. Credea ca va fi lasat in pace...de rusi ori americani.

#1039
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006

View Posttataiepure, on 25 noiembrie 2018 - 10:57, said:

In Romania a fost dictatura nationalista  iar Ceausescu independet iar cand au inteles  rusii si americanii ca ii joaca cum vrea el s-a decis eliminarea lui
Estici/vesticii au pus si inca au marionete la conducerea tarii pt falimentarea industriei romanesti ce exista atunci pentru a obtine un bazin de forta de munca ieftina
si o piata excelenta de desfacere deh tara de farmacii , banci ,malluri  mai ceva ca ciupercile!
Romania  fost singura fortata sa returneze datoria catre creditori toctmai pentru a forta condiitii precare asupre populatiei lucru recunoscut de CIA ulterior.

Bine ca e CIA de vina si nu faptul ca suntem prosti ca noaptea, hoti si combinatori (ma refer la medie, nu la oamenii de aici de pe forum, evident). Aveam emotii, dar acum mi s-a luat o piatra de pe inima.

#1040
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postcumparator, on 25 noiembrie 2018 - 20:31, said:

Bine ca e CIA de vina si nu faptul ca suntem prosti ca noaptea, hoti si combinatori (ma refer la medie, nu la oamenii de aici de pe forum, evident). Aveam emotii, dar acum mi s-a luat o piatra de pe inima.

Mecanismul gandirii umane are niste bias-uri dovedite cu cercetare si studii serioase. Unul dintre bias-uri este acela in care nu iti asumi anumite nereusite, este un mecanism de protectie/supravietuire al creierului prin care are tendinta de a responsabiliza pe altii pentru propriile esecuri. Iarasi zic ..se doarme bine :)

Altfel intre state/organizatii nu exista prietenii ci doar interese..daca asteptarile sunt insa altele urmeaza..dezamagirile. Daca am fi ceva mai isteti si mai patrioti in adevaratul sens al notiunii (nu falfait de steag, mers la parada si mancat carnati cu fasole sau ragait mici cu bere..) atunci ne-am apara interesele mai bine si ar fi mai greu si pentru ceilalti. Cine a falimentat fabricile dupa '89, nu tot "ai nostri" ? Bineinteles ca si cei din exterior care au avut interese (de ex.  inlaturarea competitiei) i-au sustinut dar fara hotii nostri girati de bobor oare ar fi reusit?  A cui e vina ca am pus botul la sloganul "nu ne vindem tara!", am inghitit gogosi vreo 20 si ceva de ani pe cand altii au strans cureaua si si-au suflecat manecile dupa care s-au apucat de treaba iar in cativa ani erau deja muult inaintea noastra? Ex. Cehia, Polonia, Slovacia.. A cui e vina cand noi credem de ex. ca se poate sa obtinem salarii/pensii duble fara munca pe masura asa cum promit actualii guvernanti?

#1041
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Posttataiepure, on 25 noiembrie 2018 - 10:57, said:

Estici/vesticii au pus si inca au marionete la conducerea tarii pt falimentarea industriei romanesti ce exista atunci pentru a obtine un bazin de forta de munca ieftina
Poate la tine in oras.

La mine in oras, multe fabrici comuniste au fost cumparate de cativa fosti securisti de rang inalt, genul de "romani descurcareti" care au prosperat sub toate regimurile politice, si lasate sa dea faliment, pentru ca sa le poata vinde la fier vechi si sa poata pune mana pe terenuri. Acum, terenurile au ajuns sa valoreze enorm, pentru ca se construiesc mall-uri si blocuri turn pe ele.

Nimanui nu i-a pasat de "forta de munca ieftina". Cumpararea si falimentarea fabricilor a fost facuta strict ca si "investitie imobiliara", de catre cativa romani de-ai nostri.

Edited by kolfleading, 25 November 2018 - 21:27.


#1042
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
Care, regimuri politice?
Dupa 89, eu nu am vazut niciun partid, necontrolat (inclusiv creat) de către securisti.
Cand spui "reg.pol.", te referi la denumirile partidelor,mai mult,asta cred!

#1043
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
Istoria se repeta , odata sistemul decapitat oamenii de nivelurile 2 si 3 implementand planurile trasate trebuau rasplatiti cu partea lor de arginti.
La fel a procedat si PCR convertind fosti legionari in structurile de forta si represiune al anilor 50.
Acestia au dat mai tarziu caracterul nationalist al pcr.
Oamenii ce au fost pana acum in control nu au avut nici o directie clara executand ordinele primite de la inalta poarta.
Vezi Bechtel cu bani de la noi au construit autostrada in Kosovo pentru accesul usor la al treilea cel mai mare depozit de carbune din europa
https://en.m.wikiped...urces_of_Kosovo

Petrom vandut cu 600mil usd la comun parrea extractie plus rafinare...ori rezervele dovedite se vand punctual pe zacamant exploatare perimetru..iar petrom are profit in fiecare an apropiat daca nu mai mare decat suma cu care a fost vandut.

Bogata tara se fura de 2000 de ani si tot mai este de furat din aceasta colonie....
Statul prost administrator pt ca asa a fost decis, impus.
Forta de munca ieftia toti doreii au plecat,italia plina de ingrijitoare de batrani,aici isi faceau incaltamintea si textilele in anii 2000..exportam grau si floarea soarelui importam aluat congelat si ulei..care dintre voi sunteti atenti la ce cumparati pe langa ingrediente ar trebui sa existe si detaliile acestea.

#1044
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006
Oh boy!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate