![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
OS X vs Windows vs Linux
Last Updated: Oct 30 2015 20:24, Started by
_-_
, Feb 08 2014 12:26
·
0

Posted 25 May 2014 - 11:51

Am deschis un topic unde putem discuta astfel de lucruri: MacBook vs Ultrabook.
|
Posted 26 May 2014 - 10:38

Ce inseamna Retina Display ? O rezolutie mai mare incat pixelii nu se mai vad la o privire normala.
Are in avataj culorii vii, contrast mai bun si o claritare foarte mare. Retina display este un termen folosit de compania Apple, introdus pentru prima oara in anul 2011 odata cu lansarea iPhone 4S, echipat cu un ecran de 3.5 inch pe diagonala (cu rezolutia de 960x640, adica 326 pixeli pe inch (ppi)), pentru a desemna un tip de afisaj electronic cu o densitate foarte mare de pixeli, astfel incat ochiul uman nu poate observa pixelii individuali de la o distanta normala de citire. Ecranele de tip Retina Display, un piixel are marimea de 78 micrometri, de 4 ori mai mic decat in afisajele LCD obisnuite.... Sursa: http://pctroubleshoo...retina-display/ Edited by Kortana, 26 May 2014 - 10:40. |
Posted 26 May 2014 - 12:25

Anumite cercetari au concluzionat ca ochii umani pot percepe diferentele intre doua display-uri cu densitati diferite ale pixelilor chiar si in situatiile in care densitatile pixelilor o depasesc pe cea a ecranului retina: http://forum.softped.../#entry15080476
|
Posted 26 May 2014 - 13:11

Ce inseamna Retina Display ? O rezolutie mai mare incat pixelii nu se mai vad la o privire normala. Are in avataj culorii vii, contrast mai bun si o claritare foarte mare. Retina display este un termen folosit de compania Apple, introdus pentru prima oara in anul 2011 odata cu lansarea iPhone 4S, echipat cu un ecran de 3.5 inch pe diagonala (cu rezolutia de 960x640, adica 326 pixeli pe inch (ppi)), pentru a desemna un tip de afisaj electronic cu o densitate foarte mare de pixeli, astfel incat ochiul uman nu poate observa pixelii individuali de la o distanta normala de citire. Ecranele de tip Retina Display, un piixel are marimea de 78 micrometri, de 4 ori mai mic decat in afisajele LCD obisnuite.... Sursa: http://pctroubleshoo...retina-display/ Pe Iphone 4 nu 4S au introdus astia la Apple conceptul de retina display, insa de atunci tehnnologia i-a lasat demult in urma la densitatea pixelilor ca dovada ca ochiul uman chiar percepe dimensiunea. Pe de alta parte ca si user experience pe desktop/laptop soft Apple si hardware Apple e de egalat. |
Posted 26 May 2014 - 17:52

Trebuie sa platesc din nou un program care a fost cumparat inainte de reinstalare OS X ?
|
Posted 26 May 2014 - 18:35

Nu. Este suficient sa te loghezi cu acelasi cont de pe care ai facut achizitia si iti va aparea in lista de unde il poti instala.
|
Posted 27 May 2014 - 10:58

Deja am cumparat 9 cart din iBook in limba romana, am si inceput sa citesc.
|
Posted 07 June 2014 - 12:11

Avand in vedere modificarile aduse in noul OS X Yosemite (10.10), din perspectiva convergentei platformelor/ sistemelor de operare/ aplicatiilor, incercarile celor de la Apple, comparativ cu ale celor de la Microsoft si de la Canonical, mi se par cele mai anemice. M-am referit aici la un articol care ar putea sa va intereseze.
|
Posted 18 October 2014 - 19:06

Stii ceva? Hai sa facem un topic separat despre software de pe Windows care nu se gaseste pe Mac. Ultima data cind mi-am luat laptop am stat mult pe ginduri daca sa-mi iau Mac sau nu, stiam cit timp voi pierde cu drivere/reinstalari/activari si toate mizeriile specifice Windowsului. A cintarit insa mult in decizia mea faptul ca aveam un program - Matlab- cu licenta, si nu imi permiteam sa cumpar si o alta versiune pentru OS X. Ar fi interesant un asemenea topic, dar se poate discuta si aici (daca deschizi unul, atunci te rog sa pui si aici un link). In general soft-urile importante se gasesc pe toate platformele. In rest se poate utiliza virtualizarea sau emularea sau dual-boot... Personal nu sufar, deoarece utilizez toate cele sisteme de operare din titlu. Aplicatiile de Windows care nu au decat echivalente de proasta calitate pe Mac si care ma fac dependent de Windows sunt: Microsoft Office, playere 3d capabile sa afiseze subtitrari, Total Commander, Internet Explorer pe care il utilizez pentru a juca jocuri online pe zone.msn.com (Spades, Hearts, Backgammon etc.) ce necesita ActiveX controls (disponibile doar sub Windows). Iar pentru aplicatii comune celor 3 sisteme de operare si alternative este topicul: Aplicatii Freeware/ Open Source disponibile pentru Windows, Linux si OS X (inclusiv alternative). |
Posted 18 October 2014 - 19:40

... Aplicatiile de Windows care nu au decat echivalente de proasta calitate pe Mac si care ma fac dependent de Windows sunt: Microsoft Office, playere 3d capabile sa afiseze subtitrari, Total Commander... ... Deci, ma asteptam la mac, sa pun filmul, sa-l vad si gata. Dar nu, nicidecum nu e asa. Acum scriu de pe un Dell XPS l502X care mi-a folosit infinit mai mult decat mac-ul, adica MBP retina late 2013. E pacat de aparatul in sine care este o bijuterie tehnica. Am dezinstalat win de pe mac dar e foarte probabil sa-l instalez din nou. Nu de alta dar e pacat sa nu folosesc acel pc. Am mai intalnit probleme si la poze. E super mega incalcit. Nu mai am varsta la care sa am rabdarea sa invat sa ma scarpin in fund cu piciorul dat peste cap. Prefer simplitatea. Am mai patit-o cu un material scris de mine in pages sau cum ii spune si nu mi-a dat voie sub nicio forma sa-l pun pe stick. Imi vedea stick-ul dar nu ma lasa sa-l copiez. Pur si simplu am deschis porcaria de office de pe mac, am facut copy-paste la text, ocazie cu care s-au dus dracului diacriticele si asa am reusit sa atasez la un e-mail, fisierul respectiv pe care mai apoi l-am deschis cu desktopul cu win7. Sunt un banal utilizator si nu un expert dar niciodata, repet, niciodata cu win nu am patit chestii similare. Daca win ar fi optimizat pentru rezolutie mare, daca ar fi facut putin mai frumusel, chiar ar fi ok. Si ca fapt divers, in atatia si atatia ani de utilizare win, o singura data am primit un ecran albastru. Am cumparat pana acum multe licente win si nu-mi pare rau. |
|
Posted 18 October 2014 - 19:52

Pentru filme 2D: VLC Media Player.
Pentru poze: XnView. Pentru documente si foi de calcul: LibreOffice. Pentru muzica: Clementine. Le folosesc in toate cele 3 OS-uri. Sunt cele mai bune. Se comporta la fel. Edited by _-_, 18 October 2014 - 19:53. |
Posted 18 October 2014 - 23:06

Posted 18 October 2014 - 23:26

Posted 21 October 2014 - 06:29

Aplicatiile de Windows care nu au decat echivalente de proasta calitate pe Mac si care ma fac dependent de Windows sunt: Microsoft Office, http://www.istyle.eu...-medialess.html |
|
Posted 21 October 2014 - 08:41

Imagineaza-ti ca il am instalat! Uite aici captura din Launchpad: http://forum.softped.../#entry14596307
Si am editia Standard, nu Home & Student. De ce crezi ca am facut afirmatia de mai sus? Daca spuneai despre Microsoft Office Online mai intelegeam, pentru ca este peste "Microsoft Office for Mac 2011", desi amandoua sunt exemple de aplicatie care nu este compatibila cu ea insasi. Mai curand ai sanse ca LibreOffice sa iti afiseze corect un document complex creat in Microsoft Office 2013 pentru Windows decat Office for Mac, doar ca nu este capabil sa deschida prezentari Power Point parolate in mod read only si nu suporta anumite functii din Excel. Cat despre Microsoft Access ce sa mai vorbim... Versiunea de Microsoft Office pentru Mac este facuta stangaci, plina de buguri, simplista, limitata si nu are nici macar un corector ortografic pentru limba romana. Se chinuie unii utilizatori sa il mai imbunatateasca (exemplu) dar oricum, tare ma tem ca va lua aceeasi cale ca si Internet Explorer pentru Mac... |
Posted 21 October 2014 - 10:16

Pana acum am win7 instalat pe dispozitivele ce le posed. Merita sa trec la ceva superior sau mai astept?
Deasemenea, exista vreun win care sa fie "ideal" pentru mac-uri? Stiu, intrebarea e ciudatica dar... nu prea am incotro uneori si colegul _-_, a explicat foarte bine mai sus de ce. Si mai sunt si altele de spus, suplimentar, dar le stiti si voi. |
Posted 21 October 2014 - 11:58

Imagineaza-ti ca il am instalat! Uite aici captura din Launchpad: http://forum.softped.../#entry14596307 Si am editia Standard, nu Home & Student. De ce crezi ca am facut afirmatia de mai sus? Daca spuneai despre Microsoft Office Online mai intelegeam, pentru ca este peste "Microsoft Office for Mac 2011", desi amandoua sunt exemple de aplicatie care nu este compatibila cu ea insasi. Mai curand ai sanse ca LibreOffice sa iti afiseze corect un document complex creat in Microsoft Office 2013 pentru Windows decat Office for Mac, doar ca nu este capabil sa deschida prezentari Power Point parolate in mod read only si nu suporta anumite functii din Excel. Cat despre Microsoft Access ce sa mai vorbim... Versiunea de Microsoft Office pentru Mac este facuta stangaci, plina de buguri, simplista, limitata si nu are nici macar un corector ortografic pentru limba romana. Se chinuie unii utilizatori sa il mai imbunatateasca (exemplu) dar oricum, tare ma tem ca va lua aceeasi cale ca si Internet Explorer pentru Mac... De ce s-ar stresa cei de la MS sa faca produsele (cum trebuie, suport pentru update, etc.) pentru alte sisteme de operare decat Windows ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users