Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Invatamantul si educatia copilului in zona rurala

- - - - -
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#37
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postkos_funny, on 25 octombrie 2013 - 22:22, said:

In scoala eu am luat zeci de palme , de rigle peste degete si am fost ridicat de multe ori de perciuni , dar nu imi permiteam sa povestesc parintilor ca mi-o luam si de la ei . Si uite ca nu am murit si nici nu am damblagit !
Asa nici deportatii din Siberia, nici cei scapati din lagar, nici puscariasii putem spune ca nu au murit si nici nu au damblagit (cei ce au supravietuit)! Dar de asta e vorba?!! La asta se reduce totul, la a supravietui sau a damblagi?

View Postkos_funny, on 25 octombrie 2013 - 22:22, said:

Acum majoritatea profesorilor sunt persiflati de multitudinea de elevi prost crescuti , normal ca un copil nu mai poate visa sa ajunga profesor !
Profesorii nu au fost niciodata coplesiti de salarii mari dar macar erau cat de cat respectati de comunitatea in care activau.
Respectul se mai si castiga! Dar pentru asta profesorul trebuie sa munceasca mult cu el! Cine e dispus sa munceasca mult cu el insusi? Putini! Toti vor bani, bani cat mai multi, daca se poate fara munca, iar respectul sa-l castige cu palma, rigla si de ce nu si cu pumnul, la unii! Pai daca gandim asa, ce pretentii sa mai avem de la viata?

#38
-incoerent-

-incoerent-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 30.09.2013

View Postkos_funny, on 25 octombrie 2013 - 10:13, said:

Pentru ca este un subiect des dezbatut in off topic prin alte locuri am considerat ca este necesara deschiderea unui topic dedicat !

Cum am mai spus si pe alte topicuri , sunt de parere ca in mediul rural, in anumite conditii favorabile un copil poate fi supravegheat si educat mult mai usor decat in marile orase !

- Sunt cam in dezacord cu ideea ta. Da, il educi mai usor, cu mai putin efort si mai putine tentatii. Dar esti sigur ca asta vrei? Deoarece dupa terminare exista cele mai mari sanse sa fie mai putin pregatit decat un alt elev care e mai prost natural, dar care a experimentat un sistem de invatamant si o atitudine mai moderna. Depinde pentru ce vrei sa cresti copilul. Daca vrei sa-l cresti sa fie un fermier bun, atunci ai dreptate, in zona rurala va fi cel mai bine pregatit. Dar daca vrei sa-l vezi la birou, ar trebui sa iei in considerare alte optiuni.
- Nu stiu sigur daca ai cantarit legatura dintre performanta, viata stralucitoare, oportunitati, succes, rampe de lansare, BANI etc si un mediu de dezvoltare bogat... dar te asigur ca zona rurala nu ofera un mediu de dezvoltare bogat in nici un caz. Daca un om a decis ca e suficient pentru el sa aiba acces numai la 30% din sansele vietii, poate primi educatie in zona rurala. Daca vrea 60-70% se muta urgent la oras. Daca vrea 90% pleaca din tara spre vest, iar pentru 100% trebuie sa spuna o tona de rugaciuni sau pur si simplu sa aiba noroc. :)
- Educatia la tara e infecta. Profesori slab calificati, scoli slab dotate(in saracie nu faci performanta - exceptiile nu conteaza caci sunt rare), atitudine sociala simplista, necunoastere si izolare fata de curentele Europene, infrastructuri primitive etc. Toate astea nu pot favoriza niste minti sclipitoare. Iar societatea are nevoie de mai multe minti sclipitoare nu de mai multi muncitori in constructii, deci cei care nu au focul arzator al studiului trebuie ademeniti, provocati, inspirati si motivati sa gaseasca forma si domeniul de studiu potrivit lor pentru a face un progres consistent si frumos.
- Parerea mea e ca in zona rurala se inhiba genii si se neaga valori in nestire, toate astea pentru a crea perpetuu generatii de persoane habarniste, tematoare si primitive, care sa savureze mici si bere o data la x ani si sa voteze orice scrie pe mici si pe bere, ca niste caini dresati sa fie recunoscatori pentru oportunitatea de a mirosi un fragment de os cand le e foame.
- Cred ca guvernul tine lumea rurala subdezvoltata intentionat. Restul intelegeti voi ;)

#39
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Posthoria66, on 25 octombrie 2013 - 22:06, said:

Nu e vorba de sacrificiu. Second job platit, cu salariu conform legii.
Conform legii scoala voastra trebuie sa fie avizata de Ministerul Educatiei si pentru asta va trebuie taspe mii de acte si taspe mii de norme si conditii. Oricum nu cred ca ME va va aproba planul in veci, sigur nu e pe placul lor.
Singura posibilitate e sa faceti acea scoala "la negru" in casa cuiva.
Si da, preotii pot fi foarte buni profesori caci ei sunt buni psihologi. Ei lucreaza cu oameni si trebuie sa stie cum sa procedeze. Bineinteles ca exista si dilii printre ei dar sunt exceptii.
Cei pe care ii stiu eu si care predau religia la scoala sunt destul de indragiti de copii, chiar daca elevii nu sunt neaparat interesati de religie in sine (care de fapt nici nu e religie ci mai degraba istorie).

View Postkos_funny, on 25 octombrie 2013 - 22:22, said:

Acum majoritatea profesorilor sunt persiflati de multitudinea de elevi prost crescuti , normal ca un copil nu mai poate visa sa ajunga profesor !
Profesorii nu au fost niciodata coplesiti de salarii mari dar macar erau cat de cat respectati de comunitatea in care activau. Acum nici parintii nici copii nu mai respecta dascalii ! La calitatea in permanenta scadere a cadrelor didactice contribuie intr-o mare masura si atitudinea parintilor din ce in ce mai "pretentiosi"
In scoala eu am luat zeci de palme , de rigle peste degete si am fost ridicat de multe ori de perciuni , dar nu imi permiteam sa povestesc parintilor ca mi-o luam si de la ei . Si uite ca nu am murit si nici nu am damblagit !
Vrem sau nu sa recunoastem , sistemul actual de invatamant nu se ridica deloc la nivelul celui din vremea comunista !
Vrem sau nu sa vedem, pe masura ce ne upgradam modul de trai ne degradam ca specie , si nu sistemul de invatamant e cauza ci calitatea scazuta a educatiei extrascolare !
Am dat raspuns pe topicul celalalt:

View PostFriskey, on 25 octombrie 2013 - 20:34, said:

Aia care se lauda pe aici cata bataie au mancat si le place asta sunt acum la fel de violenti cu proprii copii sau profesorii agresivi din scoala. Sunt niste spalati pe creier care cred ca educatia si formarea se face prin bataie. La fel faceau si comunistii in lagare. Ei credeau ca reeducarea omului in principii comuniste se face cu bataie, in realitate prin bataie au reusit doar sa adanceasca ura impotriva comunistilor, s-au facut si mai detestati decat erau la inceput.
Invatamantul se face trezindu-i elevului interesul sa invete din placere si nu din constrangere. In nici o tara evoluata cu sistem de educatie foarte bun nu se foloseste si nici nu s-a folosit bataia. Aia care acum fac ultimele realizari tehnologice din Japonia, SUA, UK, Germania in robotica, masini, nanotehnologie, etc, etc, credeti ca au ajuns unde sunt cu bataie la degete cu rigla si capete izbite de tabla? Sa intrebam oamenii care au castigat premii Nobel daca si-au luat vreun bobarnac in viata lor. Nici macar unul nu va raspunde afirmativ.
Nici lipsa banilor din educatie nu sunt un motiv real. Pai daca nu iti convine salariul du-te nene in alta parte, nu te mai plange, nu te tine nimeni acolo cu forta. Te-ai dus in invatamant pentru ca in alte parti nu te-a bagat nimeni in seama si nici nu te angajeaza nimeni in alta parte? Aaaaaaa, pai da, ca nu esti bun de nimic, dar ai pretentii salariale. Orice tractorist e in stare sa citeasca dintr-o carte in fata clasei, sa lucreze 2,3 exercitii a caror rezolvare a invatat-o dinainte si in rest cand se simte depasit de situatie sau copiii incep sa puna intrebari la care nu e capabil sa raspunda incepe sa urle si sa bata cu rigla. Locul tractoristilor e pe camp nu la catedra.
Nici daca s-ar mari salariile de 100 de ori in invatamant nu va creste eficienta si calitatea educatiei, cel mai probabil chiar va scadea. Pai daca ii dai bani mai multi unui animal de profesor brusc ala isi va schimba mentalitatea, se va lumina la cap? Nu, va continua sa se poarte ca un animal, e tot ceea ce stie el sa faca. Mai mult figurile vor fi si mai mari cu un salariu mare, in capul lui se va crede si mai important decat este, poate chiar vreun zeu.
In plus imi e scarba de profesorii care se plang ca elevii fumeaza in scoala cand si ei fumeaza ca serpii in cancelarie sau in fata elevilor. Asta e ipocrizia dusa la apogeu.
Indisciplina elevului poate fi sanctionata in multe alte feluri si fara bataie.
Dar daca asa gandesti atunci inseamna ca ai aflat raspunsul la dilema ta: pune-te cu bataia pe copii si sigur o sa iasa ceva din ei, nu le mai trebuie nimic altceva cum ar fi de exemplu ajutor si indrumare din partea unei persoane competente si normale la cap.
Bataie zdravana in fiecare zi si vor intelege singuri ce trebuie sa faca in viata.

Edited by Friskey, 26 October 2013 - 02:01.


#40
FeDani

FeDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,956
  • Înscris: 26.03.2012
Sincer faza cu tractoristii e putin deplasata. A fi tractorist nu inseamna a fi prost gramada, eu am devenit tractorist din placere si ,nu-mi place munca de birou si sa am o viata sedentara, asta in ciuda faptului ca am terminat studiile in informatica si pe deasupra patronez si o sala de culturism si fitness un imi desfasor activitatea cu mare placere ca antrenor si  personal trainer calificat . Asta nu inseamna daca noi de aici suntem tractoristi si trebuie sa fim pleava societatii. Oricand pot purta o discutie civica, cultura generala, anatomie, alimentatie si nu in ultimul rand de agricultura. Sunt multi tractoristi care au o pregatire net superioara decat a unui profesor!

#41
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007

View PostFriskey, on 26 octombrie 2013 - 01:53, said:


Dar daca asa gandesti atunci inseamna ca ai aflat raspunsul la dilema ta: pune-te cu bataia pe copii si sigur o sa iasa ceva din ei, nu le mai trebuie nimic altceva cum ar fi de exemplu ajutor si indrumare din partea unei persoane competente si normale la cap.
Bataie zdravana in fiecare zi si vor intelege singuri ce trebuie sa faca in viata.

Ce ne mai place sa o dam in extreme !
Alta a fost ideea , cine intelege bine, cine nu vrea sa fie sanatos, cine nu poate sa intelega, Doamne ajuta !

View Postdorel232004, on 25 octombrie 2013 - 23:51, said:



Respectul se mai si castiga! Dar pentru asta profesorul trebuie sa munceasca mult cu el! Cine e dispus sa munceasca mult cu el insusi? Putini! Toti vor bani, bani cat mai multi, daca se poate fara munca, iar respectul sa-l castige cu palma, rigla si de ce nu si cu pumnul, la unii! Pai daca gandim asa, ce pretentii sa mai avem de la viata?
Cum ti-am mai spus , sunt sigur ca tratezi problema privind invatamantul strict prin ochii de parinte, poate , sper ca nu doar din experienta de elev pentru ca nu ar fi relevant.
In cazul meu, cu ambii parinti profesori nu mi-as indruma copilul catre meseria de profesor in nicio conditie.


Si legfat de respect, te contrazic cu toata puterea . Din cauza acestui principiu venit odata cu asa-zisa democratie s-a stricat mult calitatea oamenilor ! RESPECTUL SE INVESTESTE , NU SE CASTIGA !  RESPECTAND PE ALTII IN PRIMUL RAND TE RESPECTI PE TINE !
Asa cum nici viata nu ti-o castigi ci iti este daruita !

#42
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Posthoria66, on 25 octombrie 2013 - 12:01, said:

Eu as veni cu o propunere, macar pt. scoala primara: sa fie cooptati in sistemul de invatamant rural preotii din satele respective. Pentru majoritatea dintre ei, salariul de preot (minimul pe economie) este insuficient si ar fi un pas inainte pentru un venit la limita demnitatii. Modelul nu este inventat de mine, m-am inspirat de la evrei - acolo rabinul este si preot si invatator, si copii invata in timpul saptamanii sa citeasca, iar sambata (Sabat) experimenteaza la templu cititul din Torah...
Nu mi-as lasa copilul pe mana unui preot, mai ales la o varsta frageda.
Gandirea copilului trebuie formata echidistant fata de culte. Cand va creste, va decide singur daca sa adere la o religie sau alta.
In imaginea alaturata e un extras din ce predau preotii astazi in scoala.
Iar despre cat de saraci sunt preotii, eu am o parere contrara. La mine la tara preotii sunt cei mai mari afaceristi. Au terenuri fara numar si curtile pline de utilaje. Si sa nu ne lasam inselati de salariile lor, pentru ca iau bani mai multi pe serviciile prestate (la botezuri, nunti, inmormantari, pomeni) unde nu taie chitante, ci ii baga simplu in buzunar.

Attached Files



#43
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View PostDaniel_Florici, on 26 octombrie 2013 - 06:19, said:

A fi tractorist nu inseamna a fi prost gramada, eu am devenit tractorist din placere si ,nu-mi place munca de birou si sa am o viata sedentara, asta in ciuda faptului ca am terminat studiile in informatica si pe deasupra patronez si o sala de culturism si fitness un imi desfasor activitatea cu mare placere ca antrenor si  personal trainer calificat.
Bravo. Tocmai ai dat un exemplu de cum sa te descurci la tara - o imbinare intre munca in aer liber si cea de laborator.

#44
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Eu o sa dau doua exemple din sat de la mine. Ambele familii au sotiile plecate la munca in strainatate, asa ca au mai mult sau mai putin aceeasi situatie. Una din familii are trei fetite de scoala primara iar cealalta familie are un baiat care a terminat de curand liceul. Cea cu trei copii e muuuuuult mai saraca decat cealalta. Traiesc aici in sat dar niciunul nu a dat copiii, nici macar pentru clasele 1-4 la scoala de aici. Copiii fac naveta la oras. Sa fim seriosi, daca traiesti la tara nu inseamna ca nu ai cel putin un oras mai maricel in imediata apropiere iar acum sunt microbuze care fac orice legatura. Ce vreau sa va spun e urmatorul lucru. Chiar daca pustiul celor care au o situatie buna e foarte istet, nu l-au incurajat sa mearga mai departe cu scoala cu toate ca puteau sa-l ajute ci i-au inoculat de mic ideea ca daca are un cal si o caruta si brate puternice face bani ca tatal sau in padure la lemn. Ca putea face o facultate la silvicultura (daca tot dorea sa ramana in sat si-i placea genul asta de munca) si ca i-ar fi fost mai usor, nu i-a explicat nimeni... Pe celalalt tata il vad aproape zilnic cum merge sa ia fetele de la microbuz, pe jos, cca 3km (sau se mai duc bunicii) si il iau in masina de fiecare data cand il gasesc. Imi spunea ca e dispus sa faca orice efort, numai sa-si vada fetele la scoala cat mai departe si cat mai bine. Se ajuta si de bursa pe care o primesc la scoala, nu e usor deloc, dar se poate. Important e si ce inoculeaza parintii copiilor, acasa...

#45
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
cred ca v-a mai povestit asta odata:

acum 10 ani (aprox), tocmai se nascuse fiica-mea si lucram part-time aproape de casa (ca alaptam inca). am cunoscut un nene extraordinar si ca om si ca profesionist. ii povesteam eu ca deabia astept sa termin de platit apartamentul, ca vreau sa ma mut la tara, aer curat, sa cresc gaini, etc. el avea 2 copii de 7 si 9 ani si mi-a povestit ca atunci cand s-a insurat el s-au apucat sa isi faca o casa la Paulesti (aprox 7km de Ploiesti). si-au facut casa, totul frumos, aer curat, ei 2 masini, au venit copiii...totul super pana au inceput scoala, moment in care au realizat ca au devenit sclavii copiilor! mi-au spus ca dupa ce au cunoscut invatatoarele de la tara...au realizat ca trebuie dati la oras la scoala. dupa aia au inceput cu diverse activitati extrascolare si...pur si simplu erau toata ziua pe drum, asa ca s-au mutat inapoi in oras (au avut noroc ca una dintre soacre avea casa mai mare si a putut sa ii primeasca), casa de la tara e pt.we deocamdata, astepta sa creasca totusi copiii ca sa se mute ei inapoi la tara.

pe de alta parte probabil ca e usor pt.o mama care nu are si un servici. sa las copilul cu microbuzul e absolut exclus (ca i-am vazut pe soferii de microbuze de pe ruta mea cat sunt de handicapati!), asa ca probabil ca as plimba copilul la scoala+alte activitati extrascolare (si da! sunt f.importante astea...chit si doar pt.a-l invata ca lumea asta e mai mare decat propria curte), dar eu una am convingerea ca inca nu-s in stare sa devin casnica...de fapt cred ca m-as duce cu capul :)

#46
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Si pe strada sunt soferi care si-au luat carnetul platind, si o nebuna din bloc lasa gazele pornite si sare in aer tot blocul... asa se pot intampla multe si pe peste tot. Ai fii surprinsa sa vezi cat de multa incredere si nu numai, da copilului o astfel de independenta. O sa folosesc tot exemplul personal ca mi-e mai la indemana. Baiatul, din cauza programului nebun de lucru pe care-l aveam la vremea respectiva a fost dat primii ani la o scoala privata din Bucuresti. Cand a ajuns in clasa a 3-a mi-am dat seama ca nu fac altceva decat sa-mi "nenorocesc" copilul pe banii mei, bani care nu erau deloc putini. Venea si pleca cu "bus-ul" la scoala, era "plin" de activitati extrascolare, cercul lui era format numai din copii care discutau numai despre bani (ai parintilor, normal)...Fiul meu nu stia sa traverseze o strada pe la trecerea de pietoni semaforizata, ajungea mai obosit acasa decat veneam eu de la serviciu, era interesat numai cu care masina vin sa-l iau de la scoala. Cand am realizat ce se intampla, i-am pus cheia de gat, l-am mutat la o scoala in cartier (ce auzisem si eu ca e mai bun in zona) si l-am invatat sa vina acasa si sa-si incalzeasca mancarea la pranz. Asta e viata reala si cu asta trebuie sa se confrunte ca sa faca fata. Ca mare va trece la alt nivel, bravo lui, are tot suportul din partea noastra...Cred inca, uitandu-ma acum la el, ca am facut cel mai bun lucru la vremea respectiva...Copilul cred ca trebuie incurajat spre acea activitate extrascolara de care se simte atras. Cu cat are mai multe, cu atat ii e mai greu sa le gestioneze... si nu face altceva decat sa-si incarce inutil programul. Ajunge sa nu mai aiba timp sa mai citeasca nimic in plus fata de bibliografia obligatorie sau sa aiba timp dedicat anumitor activitati impreuna cu familia. Sau in final...pur si simplu sa se joace...

#47
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
copilul tb.dus la cat mai multe activitati extrascolare...pt.ca doar asa va realiza ce ii place! si mai degraba il tii in globul de cristal la tara decat la oras.

LE: nu stiu cum sa va spun...dar eu f.sincer va spun ca din ce imbatranesc (noooo...capat experienta in viata) din aia realizez ca am ales corect cand am hotarat sa imi cresc totusi copilul in oras. departe de mine gandul sa o cresc departe de chestiile urate ale vietii, da' parca totusi la tara exista chestii care depasesc orice limita...

acum vreo luna venind noi spre seara acasa (la tara) am descoperit in fata portii niste maimute care se pozau. acuma io cu o fata uluita total...le-am intrebat ce naiba fac acolo. raspunsul a fost ca se pozeaza si ele pt.facebook la noi la poarta ca arata bine gardul. una avea 11 ani si alta 12...aifeonul era imprumutat de la un frate...idealul lor in viata era sa se pozeze in iegari stramti cat mai sexi in fata unei porti frumoase...nu pot sa va spun ca fiica-mea la 10 ani inca se joaca cu papusi si o incurajez...pt.ca never-ever copilaria NU se va intoarce!

LLE: poate ca am eu o viziune distorsionata despre viata...da' am si o gramada de cunostinte care au tinut sa se mute la oras (chit ca stau cu chirie, le bate barbatul, nu au un servici, nu au o meserie pe care sa o faca bine...etc, da' stau la oras frate...nu la coada vacii!)...

vecinii mei mai tineri s-au mutat acum vreo 6 ani din Buc. stau la niste unchi (evident ca mie mi se povesteste la greu...si de catre cei tineri si de catre cei batrani!). baiatul lor e cls.11 in Ploiesti. imi spunea el ca soferii de microbuz sunt dusi cu capul, navetistii nu stiu decat sa injure, el isi pune castile si asculta rock in microbuz. probabil ca totusi pt.un baiat e mai usor de suportat decat pt.o fata...si zic eu ca viata e scurta si as scuti-o pe fiica-mea de o naveta de 2 h (dus+intors) in care sa asculte muzica in miros de transpiratie...poate sa asculte muzica bine-merci si in alte conditii. plus ca el e blocat in sat...daca are chef sa mearga la un spectacol tb.sa se gandeasca la cat pierde pe drum...plus ca netul e jalnic la tara. el imi povestea cat e de jalnica scoala la tara, el e un copil bun si a invatat si a tras...a intrat la un liceu bunut in oras. tot el imi spunea ca nu ai ce discuta cu cei de varsta lui din sat...nu se gandesc decat la sex (deh...hormonii), nu au nicio viziune despre viata...nimic. el spunea ca daca nu ar fi trait in Buc.o perioada probabil ca nu ar fi avut nici el vreo viziune mareata despre viata.

View Postcristinaptudor, on 26 octombrie 2013 - 19:26, said:

Si pe strada sunt soferi care si-au luat carnetul platind, si o nebuna din bloc lasa gazele pornite si sare in aer tot blocul...

eu port centura strict din cauza ca... din cauza de pb.cu coloana tb.sa tin scaunul drept si aproape de volan si...airbagurile mi-ar rupe gatul in caz de accident frontal. nu am pus niciodata pb.ca nu se poate intampla un accident copilul fiind la mine in masina, da' parca totusi are mai multe sanse sa scape cu viata in masina mea decat...eventual in picioare...intr-un microbuz din 1900 toamna. eu stiu ca imi tin franele, am airbaguri si...pneurile mele sunt intotdeauna in parametri optimi pt.circulatie. plus ca eu conduc f.defensiv, nu am de ce sa demonstrez ceva pe sosea...opresc la fiecare trecere de cale ferata si nu consider ca a ma lua la intrecere cu trenul e vreo dovada de superioritate :)

la mine in bloc toti avem detectoare de gaz care opresc gazul instant de pe scara in caz de ceva, e f.putin probabil sa sara blocul in aer (acelasi detector il am si la tara!)

#48
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 20:54, said:

nu au nicio viziune despre viata...nimic. el spunea ca daca nu ar fi trait in Buc.o perioada probabil ca nu ar fi avut nici el vreo viziune mareata despre viata.
Si daca ai viziuni despre viata, cu ce te ajuta? Am avut un coleg de servici, subinginer, cam limitat la minte,  care spunea ca daca are o sticla de vodka si "nevasta" alaturi, el e fericit! Ma gandeam cu invidie, ce ieftin poate sa devina el fericit! Daca ai viziune, esti destept si incepi sa intelegi in ce cloaca ne traim viata si ce fel de oameni ne conduc si ne reprezinta, cu ce te ajuta? Esti un vesnic nefericit!

View Postkos_funny, on 26 octombrie 2013 - 07:31, said:

nu mi-as indruma copilul catre meseria de profesor in nicio conditie.
Eu nici macar atat! L-asi explica avantajele si dezavantajele la ce vor sa faca iar alegerea sa o faca fiecare! Am cunoscut un profesor exceptional, la care nu conta salariul si care era dedicat elevilor si nu mai spun ce iubit si respectat era, fara sa traga de perciuni sau altceva! Copiii si nu numai, simt iubirea si nu poti raspunde la iubire cu ura sau rautate decat daca esti omul "lui", stiti voi, sa nu-l pomenesc!

View Postkos_funny, on 26 octombrie 2013 - 07:31, said:

cu asa-zisa democratie s-a stricat mult calitatea oamenilor !
Oamenii tot aia sunt, numai ca in democratie au putut sa-si "dea masura"!

#49
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004

View Postdorel232004, on 26 octombrie 2013 - 21:33, said:

Si daca ai viziuni despre viata, cu ce te ajuta? Am avut un coleg de servici, subinginer, cam limitat la minte,  care spunea ca daca are o sticla de vodka si "nevasta" alaturi, el e fericit! Ma gandeam cu invidie, ce ieftin poate sa devina el fericit! Daca ai viziune, esti destept si incepi sa intelegi in ce cloaca ne traim viata si ce fel de oameni ne conduc si ne reprezinta, cu ce te ajuta? Esti un vesnic nefericit!




Dorele, daca toti gandeau la fel in lumea asta...gandeste-te numai la faptul ca nu aveam masini, curent electric...d'astea!

lumea trebuie sa evolueze. unii clacheaza, altii inventeaza...totul se duce de rapa din cauza de orgoliu si prostie...probabil ca ori ne "trezim" la realitate ori vom avea soarta dinozaurilor si ne va studia urmatoarea civilizatie (pe post de schelete in muzee)...poate aia nu vor mai face greselile noastre, etc! asta e natura, asta e evolutia...realizeaza ca mama natura evolueaza si trebuie sa supravietuiasca...asta nu inseamna ca nu trebuie sa invatam din trecut...recte ca bataia NU educa si NU civilizeaza...ca WC-ul in curte nu e nici pe departe o solutie ecologica...d'astea :)

#50
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 21:49, said:

Dorele, daca toti gandeau la fel in lumea asta...gandeste-te numai la faptul ca nu aveam masini, curent electric...d'astea!
Si daca nu stiai de ele, crezi ca te deranja? Si daca le avem, cu ce suntem mai castigati? A devenit lumea mai buna, oamenii mai altruisti, mai fericiti?

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 21:49, said:

lumea trebuie sa evolueze.
Spre ce?

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 21:49, said:

totul se duce de rapa din cauza de orgoliu si prostie...
Vad ca evolutia a adus din plin orgoliu si prostie! Care e castigul?

#51
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
intreaba natura spre ce evolueaza...ea evolueaza spre mai bine...noi nu stiu daca tot in directia aia!

pur si simplu pt.ca exista oameni care sa isi puna intrebarile astea inseamna ca lumea a evoluat totusi...

LE: fericirea...e un concept atat de abstract...cunoasti oameni bogati material care NU sunt fericiti? cunosti si oameni saraci material care NU sunt fericiti? cunosti oameni bogati spiritual care NU sunt fericiti? cunosti oameni saraci spiritual care NU sunt fericiti? ete...atunci fericirea e doar o optiune personala :)

Edited by anknic, 26 October 2013 - 22:12.


#52
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 21:49, said:

si ne va studia urmatoarea civilizatie (pe post de schelete in muzee)...poate aia nu vor mai face greselile noastre, etc!
Unii zic ca au mai fost vreo 3 civilizatii pe Pamant, inaintea noasta, dar este ascuns adevarul asta!
Noi nu putem invata din greselile celor din civilizatia noastra, ce sa mai invatam din cele trecute!

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 22:10, said:

intreaba natura spre ce evolueaza...ea evolueaza spre mai bine...
Dar ce te face sa crezi ca natura evolueaza?

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 22:10, said:

pur si simplu pt.ca exista oameni care sa isi puna intrebarile astea inseamna ca lumea a evoluat totusi...
Intrebari de genul asta isi puneau si cei de acum cateva mii de ani!

#53
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004

View Postdorel232004, on 26 octombrie 2013 - 22:08, said:




Vad ca evolutia a adus din plin orgoliu si prostie! Care e castigul?

oamenii au adus prostie si dupa aia orgoliu...natura doar experimenteaza (si) cu noi!

View Postdorel232004, on 26 octombrie 2013 - 22:14, said:

Unii zic ca au mai fost vreo 3 civilizatii pe Pamant, inaintea noasta, dar este ascuns adevarul asta!
Noi nu putem invata din greselile celor din civilizatia noastra, ce sa mai invatam din cele trecute!


Dar ce te face sa crezi ca natura evolueaza?


Intrebari de genul asta isi puneau si cei de acum cateva mii de ani!

natura evolueaza doar si pt.ca a ajuns sa ne creeze pe noi (din organisme unicelulare :) )

acum 1000 de ani isi puneau cativa intrebarile astea, acum si lepun din ce in ce mai multi, sa zicem ca e un castig.

#54
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postanknic, on 26 octombrie 2013 - 22:16, said:

natura evolueaza doar si pt.ca a ajuns sa ne creeze pe noi (din organisme unicelulare Posted Image )
Teoria asta nu prea mai e crezuta de multi! De fapt eu sunt convins ca nu a fost asa!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate