Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Un model nou de gratar
#1
Posted 06 October 2013 - 21:59
Buna seara !
Va prezint un model de gratar + rotisor, facut de mine la serviciu (proiectat de patronel), cu colector de grasime unde poti praji cartofi sau altceva si cu reglaj al inaltimii grillului fata de jar. IMGP0002.JPG 159.25K 818 downloads IMGP0001.JPG 176.78K 763 downloads IMGP0003.JPG 133.92K 733 downloads IMGP0004.JPG 157.31K 723 downloads IMGP0005.JPG 188.71K 703 downloads IMGP0006.JPG 156.54K 662 downloads IMGP0007.JPG 134.78K 639 downloads IMGP0008.JPG 151.63K 627 downloads IMGP0009.JPG 168.51K 679 downloads IMGP0010.JPG 169.03K 668 downloads IMGP0011.JPG 163.92K 653 downloads IMGP0012.JPG 171.77K 582 downloads Numai de bine ! |
#2
Posted 06 October 2013 - 22:03
Ai si de vanzare asa ceva
In spcial sistemul de reglare pe inaltime al grilului ? |
#3
Posted 06 October 2013 - 22:10
Daca grill-ul aka gratarul este partea superioara, partea de sub el, aka inferioara (pentru prajit cartofi - nu stiu de ce i vrea cartosi prajii cand ii poti face copti), vine intrebaea legitima: Unde drac e jarul??!?! Adica in tava de sub gratar unde se aduna grasimea prajesti cartofii... Iar roata aia de jos e ca sa ridici focul mai sus sau mai jos in functie de necesitati... Dar.... Unde sta jarul??!?! Sau e la butelie?? Asta inca n-am vazut... Sa te cari la gratar cu butelia dupa tine sau, cu GPL-ul din masina.... Ar fi mai practic...
Edited by c14h3r, 06 October 2013 - 22:11. |
#4
Posted 06 October 2013 - 22:17
Here you go.
Pe mine nu ma intereseaza prea mult rotisorul sau alte accesorii. Mi-ar placea unul care vine cu gazon, tovarasi si printesa Anyhoo. . .felicitari pentru proiect Attached FilesEdited by SperSaTinMinteAcestCont, 06 October 2013 - 22:21. |
#5
Posted 06 October 2013 - 22:21
c14h3r, on 06 octombrie 2013 - 22:10, said:
Daca grill-ul aka gratarul este partea superioara, partea de sub el, aka inferioara (pentru prajit cartofi - nu stiu de ce i vrea cartosi prajii cand ii poti face copti), vine intrebaea legitima: Unde drac e jarul??!?! Adica in tava de sub gratar unde se aduna grasimea prajesti cartofii... Iar roata aia de jos e ca sa ridici focul mai sus sau mai jos in functie de necesitati... Dar.... Unde sta jarul??!?! Sau e la butelie?? Asta inca n-am vazut... Sa te cari la gratar cu butelia dupa tine sau, cu GPL-ul din masina.... Ar fi mai practic... Nu prea inteleg limbajul tau si nici nu vreau... nici macar sa cred ca acesta este de vina pt. ca nu deosebesti cutia gratarului de grill ! cele bune ! |
#6
Posted 06 October 2013 - 22:25
Eu as dori ca elementele gratarului (grill si rotisor) sa fie puse intr-un format in jurul caruia sa poti construi un gratar de caramida.
Stiu multa lumea care si-ar dori un astfel de modul. |
#7
Posted 06 October 2013 - 22:37
petre69, on 06 octombrie 2013 - 22:03, said:
Ai si de vanzare asa ceva In spcial sistemul de reglare pe inaltime al grilului ? Buna seara ! Nu este asa greu sa faci dispozitivul de ridicare/coborare. Trebuie doar sa dai gaurile cat mai precis si cat mai perpendiculare . La serviciu le-am dat pe freza. Ce pot sa spun este faptul ca aproxim. 80 % din grasime nu mai cade in jar ci se scurge in colectoare, fumul numai este ceva suparator si faptul ca poti regla distanta intre jar si grill iti face "misiunea" mult mai lejera ! Cele bune ! Adm, on 06 octombrie 2013 - 22:25, said:
Eu as dori ca elementele gratarului (grill si rotisor) sa fie puse intr-un format in jurul caruia sa poti construi un gratar de caramida. Stiu multa lumea care si-ar dori un astfel de modul. Salut ! Se poate adapta oriunde. Poate este mai greu cu aceasta modalitate pe dedesubt de ridicare/ coborare, dar la un gratar din caramida (aici nu sa mai pune problema sa te invarti in jurul gratarului, dupa fum !) se poate pune sistemul deasupra, ceva de genul : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cNxd5OYpZks?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cele bune ! Edited by spik1, 06 October 2013 - 22:39. |
#8
Posted 06 October 2013 - 22:40
problema e ca mititeii, carnaciorii, in general chestiile cilindrice de gratarit vor trebui puse in jgheaburile alea curbate, altfel s-ar rostogoli spre colectoarele de grasime, si practic se vor coace prin contact cu metalul fierbinte,
eu unul prefer ca gratarul sa se faca relativ aproape de jaratec, prin un grilaj care sa permita o suprafata mare de contact intre produsul gratarit si aerul fierbinte al jaratecului, ca sa capete gustul de gratar facut la jaratec, mai gustos decat cel gratarit pe gril electric. in cazul de fata va trebui sa se incinga foarte bine partea metalica superioara cu jgheaburile alea curbate ca sa functioneze in parametrii, ceea ce se va intampla destul de greu Edited by onlyone, 06 October 2013 - 22:43. |
#9
Posted 06 October 2013 - 22:49
onlyone, on 06 octombrie 2013 - 22:40, said:
problema e ca mititeii, carnaciorii, in general chestiile cilindrice de gratarit vor trebui puse in jgheaburile alea curbate, altfel s-ar rostogoli spre colectoarele de grasime, si practic se vor coace prin contact cu metalul fierbinte, eu unul prefer ca gratarul sa se faca relativ aproape de jaratec, prin un grilaj care sa permita o suprafata mare de contact intre produsul gratarit si aerul fierbinte al jaratecului, ca sa capete gustul de gratar facut la jaratec, mai gustos decat cel gratarit pe gril electric. in cazul de fata va trebui sa se incinga foarte bine partea metalica superioara cu jgheaburile alea curbate ca sa functioneze in parametrii, ceea ce se va intampla destul de greu Asa am crezut si noi, dar nu se intampla deloc sa se rostogoleasca (partea din mijloc,sageata curbei , nu este decat cu 20 mm mai sus decat capetele, la o lungime de 450 mm), iar in cealalta privinta, gusturile nu se discuta ! Edited by spik1, 06 October 2013 - 22:55. |
#10
Posted 07 October 2013 - 08:20
In nici un caz initiatorul nu vrea un premiu pentru originalitate si nici un certificat de marca inregistrata pentru model, ci doar l-a facut asa cum crede ca ar fi util, iar pentru asta are toata stima mea. Pe langa "ingineria" proiectarii si volumul mare de munca pus in realizarea efectiva, are si cateva aspecte care il fac neatractiv:
- mult metal si de aici o greutate semnificativa, facandu-l impropriu iesirilor la iarba verde, el putand fi folosit doar in curtea proprie; - colectoarele de gasime ocupa mult prea mult spatiu iar carnea nu se mai coace la caldura jarului ci la cea degajata de barile metalice - nu vei avea niciodata suficienta grasime colectata astfel incat sa prajesti cartofi pe lateral iar acele tavite par mult prea mici pentru a fi folosite eficient - grasimea intinsa pe atat de mare suprafata va genera foarte mult fum - tava pentru jar nu are gauri pentru asigurarea aerului astfel incat focul se va stinge traptat din lipsa de oxigen - de rostogolirea mititeilor s-a scris deja. |
|
#11
Posted 07 October 2013 - 08:20
l-ai facut din inox???
condoleante! motorasul are elemente din plastic? chiar si la cablurile electrice trebuie atentie... |
#12
Posted 07 October 2013 - 08:51
cand folosesti carbuni, partile metalice se deformeaza de la caldura, sistemul de reglare a inaltimii nu va mai functiona
|
#14
Posted 07 October 2013 - 09:58
in afara de cele mentionate eu nu m-as pune in timp ce fac gratare in 4 labe ca sa rotesc roata aia de sub tava incinsa (macar din motive igienice daca nu altceva) , sistemul de ridicare e patetic si mai sunt si alte greseli. Una peste alta ar trebui reproiectat cam de la 0
|
#15
Posted 07 October 2013 - 20:42
Salut !
Nici o clipa nu am avut intentia de a spune ca este o inventie acest gratar. Ca are o constructie inedita...da. Imbunatatiri se pot aduce ...cu duiumul ! Avantaje, dezavantaje... asta fiecare le poate spune, dar fara rautate. L-am testat si va spun ca s-a comportat f. bine : fum mult mai putin , datorita scurgerii grasimii in acele colectoare nu in jar, se spune ca acel fum degajat la contactul grasimii cu jarul si depus pe carnea de pe gratar este cel mai nociv pt. consumator , cartofii prajiti in grasimea scursa de la fleica, carnati si mititei erau deliciosi, iar alimentele nu aveau gust deosebit fata de cele pregatite pe un grill obisnuit. chilly willy, on 07 octombrie 2013 - 09:58, said:
in afara de cele mentionate eu nu m-as pune in timp ce fac gratare in 4 labe ca sa rotesc roata aia de sub tava incinsa (macar din motive igienice daca nu altceva) , sistemul de ridicare e patetic si mai sunt si alte greseli. Una peste alta ar trebui reproiectat cam de la 0 Daca te pui in 4 ...poti folosi gura, dar ai intra in regnul animalelor...foloseste-ti creierasul mistocar ! Edited by spik1, 07 October 2013 - 20:42. |
|
#16
Posted 24 November 2013 - 19:39
Salut !
Alta varianta : Attached FilesEdited by spik1, 24 November 2013 - 19:39. |
#17
Posted 25 November 2013 - 15:58
spik1, on 06 octombrie 2013 - 21:59, said:
Buna seara ! Va prezint un model de gratar + rotisor, facut de mine la serviciu (proiectat de patronel), cu colector de grasime unde poti praji cartofi sau altceva si cu reglaj al inaltimii grillului fata de jar. IMGP0002.JPG IMGP0001.JPG IMGP0003.JPG IMGP0004.JPG IMGP0005.JPG IMGP0006.JPG IMGP0007.JPG IMGP0008.JPG IMGP0009.JPG IMGP0010.JPG IMGP0011.JPG IMGP0012.JPG Numai de bine Daca nu este va dau o tema de gandire:ce iese din oxidul de fier combinat cu hidrocarburi. bafta |
#18
Posted 25 November 2013 - 19:42
Tot grillul este executat din otel inoxidabil austenitic ( inox alimentar), deci nu sunt probleme din acest punct de vedere. Oricum , am postat aceste poze din placere, comercialul nu face parte ...deocamdata....depinde de patron !
Edited by spik1, 25 November 2013 - 19:46. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users