Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 

Bacalaureat (BAC) 2014

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2158 replies to this topic

#19
Owidiu

Owidiu

    ***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,360
  • Înscris: 11.08.2008

 Corupt, on 07 septembrie 2013 - 22:15, said:

SRI nu stiu, dar realitatea tv sigur Posted Image
Vrei sa spui RomaniaTV

 sftpdt, on 07 septembrie 2013 - 18:42, said:

Nici el nu face faţă.
Dar mai face circ.

#20
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010

 Owidiu, on 08 septembrie 2013 - 10:11, said:

Vrei sa spui RomaniaTV
Anul acesta la realitatea tv a fost scandalul cu forumul softpedia.

#21
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

 Jesssica, on 07 septembrie 2013 - 20:00, said:

A trecut vremea mea...Posted Image

Intr-o alta ordine de idei, ceva schimbari pentru 2014? Sau se merge pe acelasi sablon?

Da, pe langa cameri vor avea si microfoane. Mwhahaha!

#22
bughy220

bughy220

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 02.03.2011
De cand ma stiu mi-a placut sa frec duda la scoala.Am dat bac-ul anul asta si l-am luat cu 8.38 - uman.Nu am invatat niciodata ca sa fiu primul in clasa dar am fost printre primii fara sa imi dau prea mult silinta.Pentru toti cei de anul asta care isi fac griji cu bac-ul,e doar presiunea care atarna pe umerii vostrii,eu zic ca daca ai invatat putin in liceu,nu ai cum sa nu il iei.Nu e asa greu.Tin minte ca imi faceam promisiunile clasice"din noiembrie ma apuc de invatat/decembrie/ianuarie/februarie si tot asa dar abia dupa 31 mai am invatat mai serios,deci e timp :)) .

#23
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Daca dadeai matematica la bac nu mai vorbeai la fel . Da , se poate lua si matematica daca se incepe din 31mai , dar cu munca ca lumea si cu ajutor din partea cuiva care sa stie ce sa te puna sa inveti si sa faci ca sa-l iei . Asa ca sa nu generalizam . Bacul la uman se ia invatand 2 saptamani pornind de la 0 .

Si inainte sa mi se sara in cap fac urmatoarele precizari : sunt de acord de modul cum este structurat bacul si este normal . Ca este mai usor la uman asta nu o poate nega nimeni , dar pana la urma asa este profilul , fiecare a fost liber sa-l aleaga . Ca este dificil si la uman sa iei note mari ,si este nevoie de volum considerabil de munca pentru acest obiectiv , este iarasi un adevar .

#24
FlavyB

FlavyB

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 27.11.2009
Vreau sa dau bacul la info, recomanda cineva o carte cu variante?

#25
dezaak

dezaak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 30.07.2013

 FlavyB, on 21 septembrie 2013 - 13:25, said:

Vreau sa dau bacul la info, recomanda cineva o carte cu variante?
http://www.piata-car...atica-(intensiv),-2009
Eu n-am avut nevoie de ea, dar m-am uitat prin ea si e ok. Mai sunt greseli si rezolvari ciudate, dar merge.

 michael-myers, on 21 septembrie 2013 - 14:41, said:

Nu te apuca sa inveti ca prostu'..copiaza!Nu fi tocilar!Ca si asa cacaturile astea abstracte de examene cica examen al maturitatii - nu te ajuta cu nimic si nu inveti nimic din el.
Ii mai stiu eu pe unii d-astia. Ziceau:,,Lasa ca suntem in liceu bun, sunt destui destepti pe langa noi" si abia au trecut sau au picat.

Edited by dezaak, 21 September 2013 - 15:47.


#26
justmy

justmy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 24.10.2008
Mult succes celor care vor da bacul anul urmator, nu va stresati tare ,bacul nu este un examen , este mai mult un joc de noroc, puteti invata pana ce va ies ochii din cap ,ca poate veni cineva care a fost mai mult pe langa liceu si sa ia nota mai mare ca si voi ,dupa parerea mea acest zis "examen" ar trebui scos si sa se introduca obligatoriu examen la intrare in facultate ,din pacate acest "examen" nu o sa fie scos deoarece cei care conduc sistemul nu vor asta ,am intalnit chiar si elevi care nu vor asta ,le este mai comod sa copieze la un "examen" plus ca nu trebuie sa se streseze mult cu admiterea la facultate ,baga dosarelu si gata (acei elevi sunt limitati mintal ,trebuie intelesi ) dar macar facultatile ar trebui sa nu mai ia in considerare nota de la acest "examen" , cand o sa fie un adevarat  examen atunci ar putea  si facultatile sa ia in calcul nota de la bac.
.

Edited by justmy, 23 September 2013 - 23:20.


#27
edinsonedy

edinsonedy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.01.2013
Mult succes celor care vor da anul acesta sau cei care mai incerca(ma numar printre acestia) si mult calm si rabdare si mai ales puneti mana pe carte :) nu va mai bazati pe spaga(aici ma refer la cei care nu vor deloc sa invete) pentru ca asa vei sta dupa unu  sau dupa altul care sa-ti duca rezolvarea,bacul acela nu dureaza decat 3 ore si in cazul in care crezi si speri sa copiezi de la cineva nu prea ai cum,acum nu fac vre-o referire la mine ci din tot ce am vazut in vara si intradevar daca muncesti exista sperante :) sper sa pot obtine nota de care am nevoie la chimie si sa termin cu "pacostea" aceasta,numita examen de bacalaureat"
Pana atunci multa bafta pe parcursul anului scolar :D

#28
BooOOooG

BooOOooG

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 23.02.2010
Am un prieten care a stat in Timisoara si a dat bacul acolo in 2012, insa l-a picat. Intre timp s-a mutat in Botosani (cu tot cu viza de flotant). Intrebarea mea e daca poate sa dea bacalaureatul in Botosani in 2014. Din ce vad aici : "pentru candidatii din seriile anterioare, in situatia schimbarii domiciliului in alta localitate, mentionata ca atare in buletinul/cartea de identitate, candidatii se pot inscrie pentru a sustine  bacalaureatul la o unitate de invatamant de acelasi profil, stabilita de comisia de bacalaureat judeteana din judetul in care se afla noul domiciliu al candidatului."   teoretic s-ar putea . Practic insa nu imi zice care este procedura. Viza de flotant este pe un oras de langa Botosani, dar este pe judetul BT. Unde trebuie sa se prezinte pentru inscriere?

#29
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010
Probabil trebuie sa mearga la ISJ Botosani ca sa afle (poate chiar acolo se inscrie).

Alta varianta e sa incerce sa-i contacteze prin telefon/email: http://www.isjbotosa...tegorie/Contact

#30
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,383
  • Înscris: 10.03.2009
Am si eu o curiozitate, trebuie sa acoperi doar curentul literar sau si perioada ? Cu alte cuvinte, la realism e suficient un roman dintr-o perioada oarecare, de pilda Ion sau Morometii, unul fiind interbelic si altul postbelic, sau e nevoie de amandoua ?

Edited by Alex-Softpedia, 22 October 2013 - 15:13.


#31
Den2009

Den2009

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 22.09.2009
Bună seara dragilor,

Eu sunt exa FloriD3Tei, pentru cine a frecventat forumul începând de anul trecut, mai ales pe subiectul " BAC 2013 ", unde eram cam în fiecare zi.
Am citit câteva postări de pe aici şi...ce-aş putea să vă zic:
nu vă lăsaţi pe tânjeală cu învăţatul că nu-i de glumă. Ştiu cum e: şi mie îmi spuneau foarte mulţi "învaţă, învaţă, învaţă..." şi parcă îmi venea să nu-i mai bag deloc în seamă, dar de abia după ce treci de examen îţi dai seama că bine ţi s-a spus... că de multe ori se întâmplă să rămâi cu "urme" de regret: de ce nu am învăţat când trebuia.. etc. Eu am terminat liceul în vară, am dat bac-ul, am luat la toate peste 5, însă am picat la o sutime. Şi parcă e mai "altfel" să ştii că ai luat la bac 5.98, în condiţiile în care la 5.99 se rotunjea. Dar asta-i viaţa, dacă n-o fi sa fie, să-l luaţi din prima, nu faceţi un capăt de lume din asta că nu-i cazul. E un examen care o dată şi o dată tot îl iei. Că n-o fi din prima, asta e. Dar dacă eşti copil deştept, din a 2-a sigur îl iei.

Şi eu, ca să vă dau exemplu din experienţă proprie, l-am luat din a 2-a...în toamnă... şi până la urmă tot am ajuns la facultate unde mi-am dorit şi îmi e foarte bine aici unde sunt. Pentru că una e să faci o facultate doar de dragul de a zice că eşti student, şi alta e să faci o facultate pe care ţi-o doreşti de ani buni, să ştii că meseria care o vei avea după ce termini, te reprezintă cu adevărat.

Aşa că, eu ce pot să vă zic...
mie personal nu-mi pare rău că am terminat liceul pentru că în facultate am cunoscut oameni de milioane, pe care nu i-aş da pe nimic în lume; pentru mine liceul chiar n-a fost cea mai frumoasă parte a adolescenţei, dar n-are nici o importanţă asta.

Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă, la învăţat, multă baftă la simulări şi la examene în vară şi să ajungeţi acolo unde vă doriţi !

Şi cu siguranţă vă mai vizitez pe aici, aşa că, dacă aveţi întrebări, nelămuriri, etc... nu ezitaţi să mă contactaţi :)

p.s.: @Alex-Softpedia, eu nu prea le-am avut cu anii, perioadele...etc etc. ştiam câteva informaţii despre fiecare curent, operă ( fie ea proză sau poezie ... ) şi cam atât.... cât despre nelămurirea ta: noi am avut obligatorii ambele romane. Deci aşa că poţi face bine să le înveţi pe ambele :)

Nu ştii ce poate pica.

Şi ca să ajung tot la o experienţă personală, în vară... s-au aflat subiectele până prea departe, ca sa zic aşa, şi în dimineaţa examenului le-au schimbat. Nu degeaba toată lumea ştia Moromeţii ca pe Tatăl Nostru... ca să ne trezim defapt în examen cu poezie ( în cazul meu: simbolismul... pe care îl DETEST ! ). Mai multe nu comentez. De aceea au fost şi notele care au fost... aşa că, mai bine să le ştiţi pe toate.

O seară frumoasă tuturor !

#32
smelll

smelll

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 354
  • Înscris: 23.11.2011

 Den2009, on 25 octombrie 2013 - 20:58, said:

Bună seara dragilor,

Eu sunt exa FloriD3Tei, pentru cine a frecventat forumul începând de anul trecut, mai ales pe subiectul " BAC 2013 ", unde eram cam în fiecare zi.
Am citit câteva postări de pe aici şi...ce-aş putea să vă zic:
nu vă lăsaţi pe tânjeală cu învăţatul că nu-i de glumă. Ştiu cum e: şi mie îmi spuneau foarte mulţi "învaţă, învaţă, învaţă..." şi parcă îmi venea să nu-i mai bag deloc în seamă, dar de abia după ce treci de examen îţi dai seama că bine ţi s-a spus... că de multe ori se întâmplă să rămâi cu "urme" de regret: de ce nu am învăţat când trebuia.. etc. Eu am terminat liceul în vară, am dat bac-ul, am luat la toate peste 5, însă am picat la o sutime. Şi parcă e mai "altfel" să ştii că ai luat la bac 5.98, în condiţiile în care la 5.99 se rotunjea. Dar asta-i viaţa, dacă n-o fi sa fie, să-l luaţi din prima, nu faceţi un capăt de lume din asta că nu-i cazul. E un examen care o dată şi o dată tot îl iei. Că n-o fi din prima, asta e. Dar dacă eşti copil deştept, din a 2-a sigur îl iei.

Şi eu, ca să vă dau exemplu din experienţă proprie, l-am luat din a 2-a...în toamnă... şi până la urmă tot am ajuns la facultate unde mi-am dorit şi îmi e foarte bine aici unde sunt. Pentru că una e să faci o facultate doar de dragul de a zice că eşti student, şi alta e să faci o facultate pe care ţi-o doreşti de ani buni, să ştii că meseria care o vei avea după ce termini, te reprezintă cu adevărat.

Aşa că, eu ce pot să vă zic...
mie personal nu-mi pare rău că am terminat liceul pentru că în facultate am cunoscut oameni de milioane, pe care nu i-aş da pe nimic în lume; pentru mine liceul chiar n-a fost cea mai frumoasă parte a adolescenţei, dar n-are nici o importanţă asta.

Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă, la învăţat, multă baftă la simulări şi la examene în vară şi să ajungeţi acolo unde vă doriţi !

Şi cu siguranţă vă mai vizitez pe aici, aşa că, dacă aveţi întrebări, nelămuriri, etc... nu ezitaţi să mă contactaţi Posted Image

p.s.: @Alex-Softpedia, eu nu prea le-am avut cu anii, perioadele...etc etc. ştiam câteva informaţii despre fiecare curent, operă ( fie ea proză sau poezie ... ) şi cam atât.... cât despre nelămurirea ta: noi am avut obligatorii ambele romane. Deci aşa că poţi face bine să le înveţi pe ambele Posted Image

Nu ştii ce poate pica.

Şi ca să ajung tot la o experienţă personală, în vară... s-au aflat subiectele până prea departe, ca sa zic aşa, şi în dimineaţa examenului le-au schimbat. Nu degeaba toată lumea ştia Moromeţii ca pe Tatăl Nostru... ca să ne trezim defapt în examen cu poezie ( în cazul meu: simbolismul... pe care îl DETEST ! ). Mai multe nu comentez. De aceea au fost şi notele care au fost... aşa că, mai bine să le ştiţi pe toate.

O seară frumoasă tuturor !

La ce profil ai terminat?
Daca pic la o materie in prima sesiune in toamna o dau pe aia la care am picat?

Edited by smelll, 26 October 2013 - 08:28.


#33
Den2009

Den2009

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 22.09.2009

 smelll, on 26 octombrie 2013 - 08:27, said:

La ce profil ai terminat?
Daca pic la o materie in prima sesiune in toamna o dau pe aia la care am picat?

Filologie.

Ca sa promovezi BAC-ul iti trebuie MINIM 5 la fiecare materie, si MINIM 6 - media tuturor materiilor.

de exemplu, cum am spus si in post: eu am avut peste 5 la toate, dar mi-a iesit 5.98 media finala, si a trebuit sa dau din nou.

Daca de exemplu iei sub 5 la o materie, esti obligat/a sa dai din nou la acea materie si daca mai doresti sa dai din nou ( poate pt o nota mai mare ) si la alta materie, se poate. Dar obligatoriu sa dai la ce ai picat.
Iar daca iei peste 5 la toate, dar nu iti iasa media 6, ai dreptul sa alegi la ce materie dai in toamna. Minim una, maxim toate.

#34
sftpdt

sftpdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 29.08.2013
La romana daca tii minte ideile eseului care trebuie să îl faci şi te pricepi la "bătut câmpii", n-ai treabă :).

#35
carinaionescu

carinaionescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.10.2013
As vrea si eu o recomandare pentru cursuri de pregatire limba engleza. Multumesc!

#36
diabolik213

diabolik213

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 25.09.2011
IELTS , Cambridge sau TOEFL

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate