Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...
 Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania

Ușa exterioara care scar5...
 Felicitari Republica Moldova pent...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...
 Probleme baterie monde 3

Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror
 

Pinnacle Studio

- - - - -
  • Please log in to reply
745 replies to this topic

#127
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
de ce captura mpeg? din cauza ca nu totdeauna am spatiu disponibil pe hard disc. iar captura mpeg 2 mi se pare compromisul excelent. sau din cauza ca asa mi-o face tunneru'. sau... din varii motive.

si uite... mie exportul mi-l face FARA sa recomprime mpegu'. culmea! o fi woodoo...

Edited by tEo, 08 August 2006 - 16:01.


#128
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Nu, nu e woodoo, dar faci captura mpeg2 la bitrate constant de asta nu ti-o mai reencodeaza. Ceea ce nu e bine. Ia gndeste putin: nu e mai bun bitrate-ul variabil cu un bitrate mediu de 6000 (asta inseamna ca spatiul ocupat va fi acelasi) si cu minim de 3000 si maxim de 9000? Gandeste-te ca nu ai nevoie la toate frameurile de bitrate de 6000 asa cum la altele ai nevoie de bitrate mai mare de 9000.

Si eu ca si altii de pe aici suntem cam bolnavi de calitate si nu concep mpeg2 facut in mai putin de minim 2 pasi: cel putin un pas in care face verificarea "nevoii" de bitrate si pasul in care face encodarea propriuzisa.  ;)

#129
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
pai bine... dar spune-mi si tu cum se poate captura cu variable bitrate? dupa ce criteriu se aloca bitrate-ul? unde se face analiza?

#130
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
S-a mai discutat asta ni nu s-a ajuns la nici o concluzie buna. S-a ajuns la concluzia logica ca nu poti face captura mpeg2 la bitrate variabil la o calitate buna. Uite, eu la tunerul meu am posibilitatea sa fac captura la bitrate variabil. Am facut test si apoi am testat mpegul. Media o pusesem la 6000 dar nu-mi cobora mai jos de 5500 si nu-mi urca mai sus de 7500, ff rar 8000. Si captasem un calup de clipuri publicitare unde am avut imagini de toate felurile atat dpdv al cromaticii cat si a luminozitatii. Prin urmare nu se poate face captura mpeg2 la bitrate variabil bine. E si logic si de inteles sa nu se poata face. Deja cand vorbesti de bitrate variabil se subantelege nevoia de minim 2 pasi, unul pt studiu si altul pt encodare. Mai era o metoda prin care se dadea un QF si se facea variabil intr-un singur pas in fct de bitrate-uol mediu si de QF. dar nu e cazul la captura.

Asadar raspuns scurt: nu se poate (sau se poate dar mai mult va fi cu numele "variabil" pt ca practic nu va fi chiar asa).

#131
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
noa... eu mi-am prezentat cazul si am zis ca se poate. nu exista metoda perfecta. exista metoda perfectibila. oricum, probabil o parte dintre cei ce folosesc studioul s-au lamurit macar in parte ce si cum.

#132
ilieandra

ilieandra

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 31.05.2006
am si eu o intrebare exista pt pinnacle studio 9 sau 10, cumva plug-in, care sa faca concversia mai repede???
si mai am o intrebare, am folosit la greu pinnacle studio 9 plus, si aveam o problema, in jurul persoanelor se vedea ca o karma, in principal cand era multa miscare, la adobe este o facilitate, deintferencel sau asa ceva, dar la pinnacle inca nu am gasito poate cineva sa imi spuna ceva sa ma ajute???

Edited by ilieandra, 09 August 2006 - 14:19.


#133
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Aoleo ileandra, lasa interlaced ca asa-i place televizorului. Pt computer ai in softurile de player optiuni de deinterlaced. Daca nu lasi "karma" aia ai sa plangi langa televizor cand ai sa pui dvd-ul intr-un dvd player.

#134
ilieandra

ilieandra

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 31.05.2006
pai la asta m-am referit si eu pt DVd player stand alen, nu pt calc ca stiu ca este diferite filtre de la playere. ca sa dispara, incetosarea din jurul oamenilor cand e miscare la asta ma refer.pls Help

#135
miniteh

miniteh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 29.11.2005
Salut,
O veste imbucuratoare pentru amatorii care doresc sa foloseasca Pinnacle. Am reusit sa fac 2 dvd-uri cap coada, de la Captura, Editare si Make Movie, fara sa-mi afiseze nici o eroare. Asta dupa ce am upgradate Pinnacle Studio 9.0 la versiunea 9.4.3 si am inchis toate programele ce rulau in spate, gen antivirus, tune-up utilities, am optimizat memoria cu utilities si am intrerupt conexiunea cu internet-ul, am dezactivat screen saver si am setat Always on, in loc de Home/Office. Pe dvd am avut puse si meniu si titles si tranzitii oferite de program. Singurul lucru care nu am avut curaj sa-l fac, a fost sa incarc dvd-ul cu 1 ora de film de pe camera si le-am lasat cam la 45 de minute. Calitatea e buna, probabil nu la fel ca si cu programe profesionale, dar la setare de best quality pentru dvd cu un bitrate 7500 default dat de program, la care nu poti modifica bitrate-ul si cu optiunea de VBR activata, calitatea vizionata pe tv a dvd-ului era comparabila cu ce vizionam de pe camera. Din pacate nu am putut sa-l fac cu sunet AC3 2.0, pentru ca imi cerea sa cumpar ceva codec de la ei. Am avut de ales intre MP2 (Mpeg-Layer2) si PCM, am ales MP2, sper ca e bine. Oricum pe viitor ce setare de sunet recomandati dintre cele doua. Acum ramine de vazut cit il va tine aceasta functionare buna.
Multumiri celor care mi-au dat sfaturi!

#136
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Asa este, versiunea 9.4 este singura care merge fara bube. De preferabil instalata ca update dupa 9.0 sau 9.3.
Felicitari ca ti-a iesit si spor la treaba mai departe.

P.S. Vezi ca-ti trimit un PM cu "sfaturi" pentru ceea ce ai tu nevoie si pt multe altele.  ;)

#137
Danmarc

Danmarc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 08.03.2006

View Postminiteh, on Aug 12 2006, 12:42, said:

Salut,
O veste imbucuratoare pentru amatorii care doresc sa foloseasca Pinnacle. Am reusit sa fac 2 dvd-uri cap coada, de la Captura, Editare si Make Movie, fara sa-mi afiseze nici o eroare.
Ce configuratie are sistemul tau? Este foarte important, pt ca pinnacle "mananca resurse" la greu si de asta trebuie sa inchizi cat mai multe aplicatii.
As spune ca, mai "prietenos" dpdv al resurselor, s-a dovedit Power Director, desi si asta cere f. mult.
La mine, cu un P4 la 1,7 Gb si 640Mb RAM facea pe vremuri rendering la ora de film in aprox 6 ore si trebuia sa nu ma ating de nimic in timpul ala.

#138
miniteh

miniteh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 29.11.2005
Salut,
La mine pentru 45 min. de film, a durat cam 3 ore cu tot cu ardere la viteza cea mai mica 2x, pe un sistem Sempron 2300+ si 512 DDRAM. Nici eu nu am atins nici macar mousul, ca nu cumva sa se impiedice si sa se duca naiba toata munca. :worthy:

#139
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Nu fiti asa de paranoici. Am studiat in profunzime Pinnacle 9.4 si stiu cam tot ce-i poate pielea. Cel mai important lucru la Pinnacle este ca, dupa ce ai terminat proiectul si ii dai export dvd sa alegi a.i. sa ramana liber pe dvd cel putin 5-6 minute. Pinnacle nu are deloc precizie in privinta asta si, daca ai um meniu caruia i-ai pus si melodie de fundal, si in felul acesta in loc sa dureze 10-20 secunde va dura 3-4 minute, te vei trezi ca nu-ti incape materialul pe dvd. De fapt va claca la final dand o eroare "necunoscuta". Buba de fapt este cea explicata de mine acum.
Asadar lasati paranoia ca nu se va intampla absolut nimic daca nu aveti instalate mizerii prin calculator. Intr-adevar, versiunile de pana la 9.3 inclusiv si cele de dupa 9.4 (de la 10 in sus) sunt instabile rau si crapa cand nu te astepti din motive necunoscute. Dar la 9.4 singura buba este cea descrisa mai sus.

#140
Danmarc

Danmarc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 08.03.2006
Intra-adevar, versiunea 9 s-a dovedit a fi cea mai stabila dar, totusi, probemele de blocare tin in special de resursele calculatorului, de configuratie; la calc cu procesoare mai vechi programele care ruleaza in fundal sunt determinante; chiar Pinnacle pe site face recomandari in sensul asta.
Abia cu un P4 de 3Gb am reusit sa nu mai imi fac griji pt rendering; mi-aduc aminte ca am reusit chiar o captura cu encoding mpeg2 in timp real in paralel cu rendering.
@daddy: nu e vorba de paranoia dar la P4 de sub 3Gb si cu vreo patruzeci si ceva de aplicatii pornite in "Task manager" (ceea ce, trebuie sa recunosti, ca e cazul majoritatii utilizatorilor de windows "normali") sansele sa o "ghierlesti" cu Pinnacle sunt f. mari.

Edited by Danmarc, 12 August 2006 - 22:49.


#141
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
pe testate...lasati Pinnacle si codati cu altceva. Si daca aveti si un CPU bun exportul va dura sub RT in 2pass.

#142
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Eu am avut o buna bucata de timp Athlon XP 1700+ si 256 MB RAM. Si Pinnacle 9.4 a mers impecabil. Evident ca dura pana la 5 ore sa faca un dvd de 90-100 de minute dar fara blocaje. Daca se respecta in primul rand "curatenia" referitoare la mizeriile pe care majoitatea si le baga in sistem prin diferite pachete de codecuri atunci treaba e buna si frumoasa. Crede-ma ca faceam editari cu Pinnacle pe vremea cand nu exista P4 la 3 GH. de fapt ce spun acum cei de la Pinnacle este o utopie. Astfel de procesoare nici nu existau pe vremea lui Studio 9.4.
Intr-adevar pt Pinnacle 10.x trebuie resurse puternice. dar e un mare caca maka softul asta. daca nici cu Athlon 64 la 3200+ si 2GB RAM (ceea ce am cum) nu vrea sa mearga cum trebuie atunci.... Sunt curios ce scuze mai gasesc cei de la Pinnacle (acum Avid - cica i-au preluat). Nu ca l-as folosi, dar doar de curiozitate. Si nu fac parte din tagma celor incepatori ci sunt destul de paranoia sa am grija ca sistemul meu sa fie curat (ca de altfel orice editor care cat de cat tine la ceea ce face si nu vrea batai de cap suplimentare).

Faceti si voi scandal pe forumurile lor daca va tine. Eu am de exemplu suita Pro de la Adobe, versiunea 1.5 cu licenta. Le-am cerut sa-mi trimita noile versiuni 2.0 pt teste si cand am vazut ce mizerie este Encore 2.0 si cat de des se blocheaza le-am facut un tambalau de nu s-au vazut. Au recunoscut bubele si au spus ca s-au grabit cu lansarea. De altfel e plin si forumul lor de nemultumirile utilizatorilor la adresa lui Encore 2.0. Pe mine asta ma interesa mai mult pt ca PPro 1.5 imi este arhisuficient ca editare, la fel si After Effect 6.5 pt creatie. Si culmea este ca la PPro 2.0 si After Effect 7 nu am gasit bube. Am nimerit tocmai la ala care ma interesa mai mult. Asa ca le-am transmis frumos ca "no parale for update si la revedere".

#143
Kirin

Kirin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 03.07.2006
Salut,

vad ca sunt multi meseriasi p-aci in ale capturii, editarii..
Eu am avut cateva tentative si m-am lasat pagubas. Nu stiu unde este buba. Am incercat mai multe sw ultimul fiind Pinacle 9 si chiar 10. Eu cred ca fac ce trebuie dar se pare ca..ori nu fac ori am limitari in pc/format videao/name it.

Vreau si eu ca tot omu sa-mi trag toate casetele MiniDv pe DVD-uri. Cer mult? fara brizbrizuri fara ca sa traiesc din asta. Doar pentru familia mea!


Camera folosita Sony DCR TRV20, filmat in SP
PC: Dell Dimension 8250 (400 MHz FSB), Pentium® 4 CPU 2.80GHz ,512 MB RDRAM, Display Adapters NVIDIA GeForce4 MX 420 64Mb

Problema: calitatea in preview e OK. Cand play-ez captura de pe HD sau DVD pe PC sau DVD player se vede execrabil, sub VHS-urile de acu 20j de ani. Am incercat toate saterile posibile, no way.
Inca ceva , captura/conversia nu dureaza ore precum spuneti ca ar trebui. Poate 1h pt 1h de caseta.

e nevoie de placa de captura? de alta placa video?
aici vad ca zice"Placă video: compatibilă DirectX® 9 sau superior, cu 32 MB (recomandat ATI® Radeon® sau NVIDIA® GeForce™ 3 sau superioară cu 128 MB pentru editare SD, 128 MB necesar pentru editare HD, recomandat 256 MB )"
- nu mai zic ca-mi manaca toata memoria..

dau de baut, merci :cheers:

#144
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,755
  • Înscris: 01.12.2001

View PostKirin, on Aug 13 2006, 16:17, said:

Cand play-ez captura de pe HD sau DVD pe PC sau DVD player se vede execrabil, sub VHS-urile de acu 20j de ani. ...
Inca ceva , captura/conversia nu dureaza ore precum spuneti ca ar trebui.
Aici e buba: cum ai facut captura?
Trebuie sa ai un port FireWire IEEE 1394 prin care faci transferul pe HDD. Transferul se face in timp real. Apoi conversia e altceva.
Parerea mea e ca ai facut transferul prin USB 1.1
Incearca asa: fa transferul cu DV Capture 1.0 de la Moogear, rezulta 13 G pt 1 ora filmare. Apoi cu fisierul rezultat faci ce vrei.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate