Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar trebui sa ma coste o incar...

UBB camin

Boxe active pentru terasa

pret manopera
 ce acte sunt necesare la inregist...

stabilizator tensiune problema lu...

Voi raportati undeva tentativele ...

Cat timp se pierde cu fisa medica...
 Ce se poate face intr-o balta de ...

Jaluzele sau rolete interior

Imagine cu tenta galbuie

Noul Suzuki Swift 2024
 Parere ac sh

Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta
 

Pinnacle Studio

- - - - -
  • Please log in to reply
745 replies to this topic

#109
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Trebuie sa elimini pachetele de codecuri. Iar asta nu o poti face bine decat cu o reinstalare de sistem. Tu ai o problema de incompatibilitate intre versiunile de ffdshow.

#110
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
adica ce... are mai multe versiuni de ffdshow instalate? miram-as :)
ia incearca sa dezinstalezi ffdshow-ul si apoi incearca sa sai drumul la ulead

#111
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,769
  • Înscris: 01.12.2001

View Postminiteh, on Aug 6 2006, 22:19, said:

dorin_2k ai incercat tu cu power director 5 si nu ai avut probleme cu el ca la Pinnacle, adica sa se blocheze si sa afiseze eroare in timp ce encodeaza dvd.

Am avut Pinnacle 9, apoi 10 si tare multe probleme mi-au facut cu repetate crash-uri si timpul mare de asteptare pana punea o tranzitie (1...2 secunde statea pana o afisa dupa ce o "trageam" cu mausul).
Ceva bun la Pinnacle 9 si 10 era afisarea cu ajutorul unui plugin a datei si orei (foarte usor mergea).
La power Director 5 singura problema o am la "detect scenes" (la 4 mergea OK)cand sta foarte mult la afisarea cadrelor rezultate. Dar am rezolvat-o realizand captura cu ScenalyzerLive 4.0 ce face foare repede scenele.
Toate au plusuri si minusuri.
Unul perfect nu cred ca exista (la nivel de amator)

#112
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Daca tineti neaparat sa folositi Pinnacle eu va sfatuiesc sa va opriti la versiunea 9.4. Cele anterioare si cele urmatoare (10.x) sunt instabile rau.

Teo, nu e neaparat sa aiba mai multe versiuni de ffdshow instalate. Este suficient sa aiba instalata o versiune care nu-i place Uleadului si acesta sa nu-si poata rescrie noua versiune la instalare. Astfel tot incompatibilitate se numeste.

Orice soft de editare trebuie instalat pe curat. Mai ales softurile ample (vorba vine, adica bors), care fac o sumedenie de chestii. Pentru acestea vin cu foarte multe codecuri. Abia apoi, daca vezi ca iti lipseste vreun codec (adica nu-ti merge un film), afli cu gspot ce iti trebuie si instalezi.

#113
miniteh

miniteh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 29.11.2005
daddy- multumesc pentru noile precizari. Si eu ma gindeam, ca s-ar putea sa fie vorba de ceva incompatibilitati de codecuri, mai ales ca PC-ul a venit dotat cu "celebrul" ACE MegaCodec Pack, de care nu poti scapa decit prin reinstalarea sistemului de operare, dar asta am aflat pe urma. Va trebui sa iau totusi decizia de a scapa de acest MegaCodec.

#114
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002

View Postdaddy, on Aug 7 2006, 13:52, said:

Tu ai o problema de incompatibilitate intre versiunile de ffdshow.


:) la asta ma refeream. aaa... care versiuni? :)

#115
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Versiunea pe care o are deja din Ace Mega si versiunea cu care vine Ulead. Probabil versiunea cu care vine Ulead nu s-a putut "rescrie" in sistem si a ramas versiunea de la Ace Mega, ceea ce probabil nu-i convine Uleadului.

Ooricum nu am spus ca e sigur 100% chestia asta pt ca nu am patit niciodata asa ceva cand mai instalam si eu Uleadul (vers 8 primita cu tunerul tv). Dar dupa mesajul de eroare pe care l-am vazut in atach banuiesc ca asta ar putea fi. Iar daca va instala pe curat softurile de editare eu ii garantez (abia acum 100%) ca nu va mai avea nici o problema.  ;)

#116
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
de cind ulead video studio vine la pachet cu ffdshow? sa-ti spun eu de cind? de niciodata!
sa fim seriosi :)

si... @miniteh... aici sint de acord cu daddy... JOS cu ace mega sau mai stiu eu ce pachet de codecuri!

#117
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
pinnacle studio (v9.x) are optiune sa NU faca recompresie la partea video, si am si observat asta, cel putin la materialele mpeg 2. insa pentru asta, trebuie ca bitrateul sa nu se schimbe. adica daca materialul capturat are un bitrate de 7000 si materialul exportat are un bitrate de 6000, automat face recomprimare - si mi se pare si normal sa faca asa. dar daca se exporta tot la 7000, nu se mai face recomprimare la partea video decit la tranzitii sau zonele unde s-au aplicat efecte/corecturi.
nu stiu daca optiunea asta se manifesta si la materiale dv, dar nu vad de ce nu...

#118
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
"Noutatea" asta am mai scris-o pe site de nenumarate ori. Pinnacle nu mai reencodeaza mpegul doar daca este la acelasi bitrate si totodata acel bitrate este unul constant. Daca mpegul are bitrate-ul variabil atunci reencodeaza.
Nu stiu de ce ti se pare tie normal sa reencodeze. Sunt nenumarate softuri care lasa mpegul asa cum este el si eventual renderizeaza si encodeaza doar partuile cu tranzitii si title-uri. Si asta indiferent la ce bitrate a fost facut mpegul respectiv.
Asadar nu este normal sa reencodeze chiar daca nu este la acelasi bitrate. Mpegul trebuie recunoscut ca atare si trebuie exportat ca atare.
Mai grav in cazul Pinnacle-ului este ca reencodeaza din nou si dv-ul. Nu vezi "de ce nu...". Pentru ca este un program prost. Jalnic! Este singurul program dintre cele folosite sau incercate/studiate pana acum care face aberatia asta.

#119
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002

Quote

Asadar nu este normal sa reencodeze chiar daca nu este la acelasi bitrate.

adica? si atunci CUM FACE STREAM COPY, daca nu este la acelasi bitrate? ce fel de stream copy e ala?


eu ti-am dat un caz... captureaza la 7000, randeaza la 6000. in orice soft, nu vad CUM se poate face asta FARA re-comprimare

insa alte softuri sint mai rapide. si mai bune decit pinnacle. poate de asta se creaza o confuzie vis- a vis de re-comprimarea asta

o sa fac mai incolo si un test cu dv sa vad daca se face recompresie.


apropo... cred ca stiu si de ce se face confuzia cu re-encodarea (chiar daca de fapt NU se face): pinnacle studio randeaza intii partea video - in cazul in care NU se face re-encodare, aceasta dureaza FOARTE PUTIN - dureaza mai mult la tranzitii, taieturi, efecte. cel mai bine se vede la tranzitii - cursorul sare de la o tranzitie la alta), apoi randeaza partea audio. de obicei, asta dureaza mai mult. in ambele cazuri, cursorul o ia de la capat. va puteti da seama de acest lucru verificind fisierele temporare create de studio in timp ce acesta lucreaza.

Edited by tEo, 08 August 2006 - 09:00.


#120
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Mai baiatule tu esti la un nivel de incepator tare.

Adica cum sa capturezi la 7000 si apoi sa exporti la 6000? Captura mpeg? E cea mai mare aberatie!
Sau daca faci captura mpeg atunci macar o faci la un bitrate care sa nu mai necesite recompresare dupa aceea.
Captura mpeg deja inseamna compresata puternic si o calitate slaba rau. Daca si pe aia o recompresezi obtii o imagine de te ... pe ea.
Asadar problema nu este ca recompreseaza un mpeg de 7000 la 6000 pt ca asta e din vina utilizatorului idiot care face asa ceva.  Problema este ca recompreseaza si mpeguri facute la bitrate variabil (asa se face un mpeg de calitate) nefiind in stare sa faca direct stream copy asa cum stie sa faca de exemplu Womble. Adica daca eu nu vreau sa mi-l recompreseze nu poate/stie.

#121
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
e usor sa dai calificative :) pentru stiinta ta, de ani buni lucrez oarecum in domeniul asta, de ani bun posed pinnacle (legal) studio, si il si folosesc in unele cazuri. NU am zis ca e cel mai bun. cu toate astea, il folosesc.

eu ti-am dat un caz. e ipotetic. sti ce inseamna aia? ipotetic?
in fine... vreau sa-mi demonstrezi ca in cazul ala, womble sau ce vrei tu va face stream copy. atit. ok?daca nu-ti convine la 6000, fa-o la 7500. doar fa-o, fara recomprimare!
si dupa aia mai discutam :)

eu atit iti spun... daca in studio nu schimbi bitrateul, NU se face recomprimare! sa fie clar! insa daca aplici efecte sau tranzitii, pe zonele respective SE VA FACE recomprimare! si e si normal sa se faca. ai priceput asta?

#122
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Omule tu habar n-ai ce inseamna mpeg la bitrate variabil. Tu vorbesti de o chestie ipotetica care nu are ce cauta la un utilizator cu "anii tai de experienta".
Ce-mi spui tu este echivalentul cu "fa un bors de cartofi din piure".
Eu am explicat clar cand este nevoie de direct stream copy si Pinnacle nu poate face. Tu dai situatii ipotetice.
Mai intai explica-mi tu cand poti avea situatia de a "captura la 7000" si sa "exporti la 6000". De ce nu capturezi direct la 6000? De ce nu faci un calcul si in fct de cate minute vrei pe dvd sa faci si captura la bitrate-ul necesar? Recompresie la compresie e deja rahat cu perje. Iar asta se justifica doar intr-un singur caz: acela cand ai un dvd9 si vrei sa-l recompresezi la dvd5. dar asta nu se numeste captura. atunci calitatea acelui mpeg da ceata si calitatii dv a camerelor noastre si se justifica. Si chiar si in cazul acela daca vei citi vei observa ca toti il fac cu softuri de genul CCE in bitrate variabil si intr-o multime de pasi. Mtz foloseste chiar 10 pass.

Exemplu concret: iti dau un mpeg, calculat si facut special pt un dvd la bitrate variabil. Baga-l in Pinnacle, aplica-i tranzitii si exporta-l la aceeasi calitate (adica acelasi bitrate unde nu s-au aplicat tranzitiile). Altfel distrugi tot mpegul (daca il exporti la bitrate constant) creat cu multe sacrificii de timp cu softuri specializate in encodarea mpeg. Womble poate face asta. Renderizeaza doar portiunile cu tranzitii, title-uri filtre etc. si in rest face direct stream copy.
Apropos: calificativele le dau grandomanilor care de fapt nu stapanesc nici elementele esentiale in domeniu. Vezi ca sunt topicuri unde se explica clar ce inseamna o encodare mpeg de calitate, in mai multi pasi, la bitrate variabil etc. Ce face Pinnacle e caca-maca. Si eu sunt expert in Pinnacle dar a apus de mult pt mine acest soft. Daca tu crezi ca in Pinnacle iti trebuie ani de experienta pentru a-l invata atunci e clara experienta. Faptul ca ani de zile ai facut acelasi lucru si l-ai facut prost nu inseamna experienta. No offence dar asta-i adevarul legat de ceea ce ai scris pana acum.

Edited by daddy, 08 August 2006 - 12:12.


#123
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
iar aici vi tu, mare utilizator de alte softuri, si ne (imi) spui ca studio nu e bun de nimic. in plus, imi atribui cuvinte cuvinte care nu-mi apartin. eu am zis DOAR ca-l mai folosesc uneori. e un tool la fel ca oricare altul. pe care eu, uneori, il folosesc. de ce? treaba mea! si da, am niste ani de experienta in domeniu. ca nu ma crezi, treaba ta!

dar hai sa stam un pic si sa judecam. pinnacle studio NU se adreseaza profesionistilor. (nu ca m-as fi dat profesionist, am zis doar ca il am si ca  il folosesc). marea lui calitate e ca nici nu-ti trebuie mult timp sa-l inveti si sa-l folosesti bine. marea lui problema e ca nu poate prea multe. dar poate suficiente lucruri ca sa fie atractiv pentru unii. pe cei care vor rezultate rapide, cu minim de efort, si nu au cunostinte avansate in domeniu: tranzitii spectaculoase, creare de dvd, meniuri, etc.

si acum vin si te intreb pe tine, mare cunoscator: crezi ca aceia care au minimum de cunostinte audio-video (la ora asta, acestia cred ca sint cei mai multi utilizatori de studio) si stiu cit de cit sa faca captura, vor folosi ALTE programe, sau, tinind cont de ce poate face studio pentru ei, vor continua sa-l foloseasca? ei? oare nu e mai simplu sa-l foloseasca? insa oare citi dintre acesti utilizatori stiu ce e aia bitrate variabil, enspe pasi, re-comprimare, etc? oare chiar ii intereseaza?

si acum vine nenorocirea: vine cineva, care stie multe, asa ca tine, de exemplu, si spune: Pinnacle studio NU e bun, fiindca face recomprimare! iar apoi vin si eu, si spun ca daca se respecta niste reguli, Nu se face re-comprimare. si aici tu nu esti de acord cu mine... hmm... cred ca de fapt ai ce ai cu programul in sine, pe care de fapt... nici nu trebuie sa-l folosesti. doar unui prost sau un grandoman ca mine nu trebuie sa-i demonstrezi prea multe, oricum mi-ai fi superior...

iti mai spun doar ca pentru lucruri "destepte", eu nu folosesc pinnacle studio. cred ca ajunge.

apropo... eu imi inchei aici ce am avut de spus, vis-a-vis de re-comprimarea cu pinnacle studio. daca mai ai nelamuriri insa, te rog sa ma cauti, eventual pe privat, si ti le voi lamuri, atit cit ma va duce mintea.

#124
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Mai baiatule o dai in balarii. Nu am nimic cu programul. Ba chiar l-am folosit si eu mult timp. Atata doar ca eu am spus concret ce nu poate face si tu vii cu situatii ipotetice.
De cate ori vrei sa-ti spun ca Pinnacle nu este bun pt editat mpeg-uri?! Si am spus foarte clar de ce. Argumentat nu aiurea. Ce e neclar din ceea ce am scris mai sus? In plus, nici un utilizator de Pinnacle nu face captura mpeg pt ca apoi sa o recompreseze. Asta este marea stupizenie! Pinnacle este foarte bun pt incepatori dar respectand niste reguli: captura DV (nu mpeg), editare, un mic authoring (daca se vrea dvd), export DVD sau mpeg sau Avi. Simplu ca buna ziua.
Dar atunci cand nu ai argumente o dai in balarii si improsti cu noroi. Vezi si mesajele tale anterioare. Nu e nevoie sa faci mistouri. Deocamdata ce am scris eu pe aici pe forum a cam fost bine si i-a ajutat pe multi. Daca tu vii cu chestii de genul: "nu e treaba ta sa stii cine sunt eu..." e problema ta si nici nu ma intereseaza, dar nu-i mai indu si pe altii in eroare. Daca ai ceva bun de scris vino cu stuatii concrete nu ipotetice si aberante de genul "captura mpeg la 7000" si "export mpeg la 6000". Sincer asta este una dintre cele mai mari aberatii pe care le-am auzit in domeniu de mult timp incoace.


P.S. Despre faptul ca renderizeaza din nou si DV-ul (la export DV) ce parere ai? Aici ce logica mai are Pinnacle? Absolut nici una.
Curios ca pe pagina anterioara spuneai ca ar fi normal sa nu o faca (ceea ce denota ca tu inca nu stii ca Pinnacle renderizeaza din nou si DV-ul chiar daca exporti tot DV).
Asadar Pinnacle este un soft f bun pentru amatori dar care are doua bube mari: nu are optiunea de nereencodare a mpegului (adica direct stream copy-asa cum are womble) si reencodeaza si DV-ul la export DV. Nici nu m-am legat de alte lipsuri care nu sunt in domeniul lui de activitate. dar astea doua sunt in domeniul lui de activitate si sunt bube.
Asa ca abtine-te sa-mi pui in gura cuvinte care nu-mi apartin (cum ca ar fi cel mai prost soft si ca as avea ceva cu el) si limiteaza-te la a citi si a intelege ceea ce scriu si nu o lua pe aratura. Daca nu vrei atunci stai in banca ta si slabeste-ma cu raspunsurile tale.

Cine foloseste Pinnacle sau Ulead sa stea linistiti ca atata timp cat voi fi pe aici ii voi ajuta cu sfaturi f bune si nu cu aberatii.

#125
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,866
  • Înscris: 25.01.2002
am zis ca inchei aici, da' nu ma pot abtine...

mai omule... eu iti zic ca mie NU imi face recompresie la mpeg, decit atunci cind schimb bitrateul. exemplele ipotetice de mai sus le-am dat tocmai ca sa ma intelegi. dar se pare ca n-o faci...

si ca sa fie si mai simplu... uite toata tehnologia:
hardware: pinnacle av_dv, software: pinnacle studio 9.4
captura mpeg 2, in general la bitrateuri intre 6000 si 7000, realizata cu studio. taieturi. tranzitii.
export: mpeg 2 (sau uneori dvd), la acelasi bitrate ca si captura. FARA recompresie. totul, cu acelasi studio 9.
(rezultat: satisfacator pentru mine, altfel lucram in dv, si nu cu studio.)

ce mai vrei ca sa ma intelegi?

Edited by tEo, 08 August 2006 - 15:27.


#126
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Eu am inteles foarte bine ce ai spus si de asta o consider si eu situatie ipotetica pentru ca te-am intrebat de vreo 10 ori si nu vrei sa raspunzi: de ce captura mpeg2? Asta e marea aberatie! Pe langa faptul ca o captura mpeg2 sufera foarte mult dpdv calitativ mai sunt si probleme cu ea la editare fata de formatul DV.
De ce sa faci piureul si apoi sa te chinui sa faci borsul de cartofi cand poti lasa cartofii intregi, cel mult taiati in cateva bucati si sa faci borsul f bine.
Se pare ca tu nu ai inteles ce am scris eu. Eu nu aici am spus ca e Pinnacle cu buba. El iti face ce ai spus tu, iti pune piureul in oala si iti face borsul. Cum iese e partea a doua. Ce ma deranjeaza la el este tocmai opusul a ceea ce spui tu, si e o chestie normala, utila tocmai profesionistilor si nu numai si nu contine pasi gresiti cum ar fi captura mpeg.
Repet inca o data situatia concreta care ma deranjeaza si care este strict necesara: am un mpeg (sa zicem un dvd care e la bitrate variabil cu un bitrate mediu de 6000 asa cum este de fapt orice mpeg bine facut). Il import in PInnacle, ii fac o mica editare si vreau sa il export exact asa cum este el nu reencodat. Sa reencodeze doar portiunile prelucrate. Deci nu vreau sa-i fac bitrate mai mare sau mai mic. Nu vreau, vreau sa-l lase asa. Ori el asta nu poate face. Il va reencoda. Daca i-as schimba bitrate-ul normal ca nu as avea pretentia sa faca direct stream copy dar el nu face nici daca nu vreau sa-i modific bitrate-ul.
La ce este necesara o astfel de situatie? Daca dupa ce ai facut mpegul vezi ca in film ai un frame prost sau mai multe? Sau ai gresit un titlu sau altceva? In cazul asta ce faci? Mori reencodand din nou ditamai mpegul dupa reparare? Va iesi un ghiveci calitativ.

Aici chiar ma opresc si pun ultimul sfat pt ca se pare ca mai sunt care fac captura mpeg atunci cand nu este cazul. NU faceti captura mpeg! Indiferent ca e vb de camera digitala sau analogica! Faceti captura DV. Daca faci captura mpeg atunci o prelucrezi cu softuri ca Womble si apoi mpegul il folosesti intr-un soft de authoring. Sub nici o forma nu reencodati mpeg un alt mpeg decat cu exceptia a ceea ce am scris in mesajul de mai sus: dvd9->dvd5 dar si asta eu o fac cu transformarea mpegului din sursa in format dv si apoi encodarea lui cu CCE. (asta nu are legatura cu editarea video si cu Pinnacle).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate