Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii
 Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...
 imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...
 Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91
 

Hardware MANIA

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
30 replies to this topic

#1
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
Stau si ma uit la tendintele actuale si ma simt depasit :(

Oricate eforturi as face NU MAI TIN PASUL. Pur si simplu parca sunt nebuni. Abia iti iei un procesor la 2 Ghz ca apare cu tobe ala la 3 Ghz .. :D Iti iei Geforce 4 si ZBANG.. apare ALT chipset, mai bun , mai rapid.. mai SCUMP !

SI brusc.. cautand banii pentru un NOU upgrade realizezi ca esti prost  :drac: Stai si te gandesti.. la ce mama masii iti trebuie Geforce 5 cand NU exista la ora asta nici macar un JOC care vrea .. Geforce 3 ? :eek:

Poate cineva sa-mi explice la ce sunt bune placile astea DIN CE in ce mai scumpe si mai proaste ?!!? Nvidia scoate chipset-uri pe banda rulanta.. nici macar nu apuca sa vanda ceva ca a scos deja altceva... Oare chiar fac bani din asta ?

Imi spunea cineva de curand ca pentru el ultima placa buna a fost.. un 3DFX .. SI mi-a motivat lucrul asta prin calitatea imaginii de acuma care pe un monitor de 17" normal NU difera prea mult... oricum, nu difera in ritmul in care s-au schimbat chipset-urile .. asta sigur :)

De ce nu creste de exemplu capacitatea HDD-urilor in ritmul in care "evolueaza" procesoarele ? Ca de spatiu de stocare CHIAR ca am avea nevoie mai mult, mai sigur si mai ieftin.

Culmea e ca HDD-urile au o regresie... s-au redus perioadelle de garantie si cad mai des ca oricand :)

Ce sa mai inteleaga consumatorul obisnuit din avalansa de GHZ aruncati pe piata de AMD si INTEL ? CARE e pana la urma masura adevarata de a stabili viteza unui CPU ? GHZ-ul lui Intel sau cel al lui AMD ? :D

Deja au inceput sa se modifice si standardele.. deja nu prea mai exista standarde.

GHZ-ul nu mai este GHZ iar faptul ca iti iei o placa video noua deja nu mai este garantia calitatii superioare  :confused:

Pentru CINE apar placile astea noi ultra-super "rapide" ? Inca nu exista decat FOARTE PUTINE jocuri care sa mearga NUMAI pe DirectX 8 de ex. dar DEJA apare DirectX 9 si in plus NU AM VAZUT PANA ACUM un joc pe care sa scrie ONLY for Geforce 2 or higher ..  :drac:  (pastrand ofcourse compatibilitatea si cu ceilalti producatori.. la acelasi nivel)

PAI si atunci pt ce sa cumperi Geforce 4 sau 5.. sau X ?
CE SA FACI cu un Pentium 4 la .. 3 GHZ cand un P4 la 2 Ghz deja e folosit la jumatate cel mult !?

Nu e logic deci ca de fapt DirectX 8 se putea numi lejer Direct X 7.2 iar Geforce 4 un Geforce 2 Platinum (de ex. :D ) ?!

O sa ajungem sa instalam DirectX 21 si sa cumparam Geforce 135  :drac:

INCOTRO mergem !?

#2
root

root

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 06.05.2002
Hehehe! Am avut si io o perioada d-asta... Primul meu calculator (serios, nu HC, CIP & Co) a fost un 386DX@40MHz, 4MB RAM, HDD 420MB, Video 512KB UMC... Asta a fost prin luna mai 1995 si a facut cu totul vreo 950$... :rolleyes:
La scurt timp dupa asta, prin august, am realizat ca lumea nu mai discuta de 386 si toti isi iau 486... Si am decis sa fac un upgrade desi configuratia mea inca "mai ducea". Iar rugaminti, explicatii, promisiuni, bani "scosi" de la parinti s.a.m.d. Daca stau sa ma gandesc cred ca pana acum am bagat pe putin 3500$ in calculator. :hmm: Si pentru ce? Stii ce configuratie am acasa? Duron@700MHz, 256 RAM, 30GB HDD, NV TNT2 32MB, monitor de 14" analogic (da ai vazut bine), fara CDRW, fara Internet. ;( Am stat intr-o zi si m-am gandit mai mult la asta... Intr-adevar un consum exagerat de bani, timp si mai ales neuroni. Dar... Am gasit si un "dar". In timpul asta am acumulat ceva experienta. Ma gandesc ca daca pana acum frecam menta cu banii aia si acum imi luam un calc. cu 1000$ aveam mai mult ca sigur un AthlonXP cu DDR si un GF4. Dar ce folos? Eram "bata". Ma rugam de prieteni sa-mi instaleze windozele sau bsplayeru'... Asa ca m-am linistit, merg in continuare cu Duronu' meu la 700, ma multumesc si fara GF4, imi ajung 256 RAM, n-am nevoie de WinXP, n-am nevoie de DX9, pentru ce fac eu (prog. C++ sub Linux) imi este suficient. Nu vreau sa ma joc UT2003, FIFA2007, NFS10 etc. Sau poate vreau, dar nu este o necesitate, o prioritate care sa ma determine sa cheltuiesc 300$ / luna doar ca sa fiu in pas cu tehnologia. :drac:

#3
ToSHZ

ToSHZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.09.2002

Quote

Originally posted by Monitox
Stau si ma uit la tendintele actuale si ma simt depasit :(

NU AM VAZUT PANA ACUM un joc pe care sa scrie ONLY for Geforce 2 or higher ..  :drac:  (pastrand ofcourse compatibilitatea si cu ceilalti producatori.. la acelasi nivel)



corect, dar daca vrei sa joci cu detalii la maxim, rezolutie mare si fara probleme cu un GF4 nu prea vei avea probleme.  ca de la GF3 in sunt prezente unitatile de VERTEX SHADER si PIXEL SHADER, care dau un plus de calitate imaginii.

nu cred ca cu un GF2 Ti poti sa joci un joc ca NFS6 pe 1280*7xx cu detalii la maxim si fara probleme

#4
Silent Thunder

Silent Thunder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 28.11.2002
Personal nu am avut posibilitatea sa tin pasul cu supernoutatile hardware. In fiecare an schimb 2 poate 3 piese cam in marja a 200-250 de dolari. Daca as face pauza un an m-ar cocosa rau de tot anul urmator. In felul asta am avut intotdeauna o configuratie pe care sa ruleze  99% din programe si jocuri. Socoteala mea se aproprie de cea facuta de Aditzanu' 1000 $ initial + 1500$ upgrade-uri (marea afacere e ca odata am vandut unul vechi si cu banii aia am luat unu nou).

Cu cat trece timpul pe piata s-a marit presiunea atat cantitativa(multi producatori) cat si calitativa (supernoutati). Nu-mi dau seama daca prin numarul mare de noutati nu o sa aratam si noi ca bunicii nostri care acuma isi doresc sa stie doar butonul de pornit/oprit, volum tare/incet si program +/-.

#5
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Cel care spunea ca o placa buna a fost un voodoo 2 sunt eu.
Ideea e ca nu dau 400$ ca a imi mearga bine in nu stiu ce rezolutie.
AM nevoie de grafica revolutionara, asa cum a adus voodoo 2.
"un plus de calitate " zici....Ma pis pe el.Costa prea mult pt acel "plus" de calitate.Cand o sa joc fifa si sa vad parul de la subtioara la jucatori si nu o sa mai vad tricourile alea buggy, poate atunci am sa imi iau alta placa.
De cateva fifa-uri, nici o schimbare.
Ca si grafica, revolutia pt fifa a fost la ver. 98.De atunci grafica este LA FEL.
Si au mai aparut o gramada de chipseturi cu performanta X1000 !!! :)
WHy ?!
Voi nu v-ati saturat in jocuri de soarele ala de iti vine pe parbrizul de la masina.E acelasi de vreo cativa ani.Da-l in masa ca m-am saturat de el.Am ajuns sa nu ma mai joc nimic.Am capatat o repulsie fata de jocurile noi si f proaste.
Cine isi mai aduce aminte de lemmings ? sau de the incredible machine ? Poate day of the tentacle ?
Sa stiti si voi ca 3d-ul a stricat tot.Cum isis baga coada necuratul de 3d in seria unui joc, cum a facut-o praf.
Stiu ca acum  o sa sara 3d shooterii in sus, dar asta e....
Precizez ca in momentul de fata detin un Geforce 2 MX 440 cu TV-OUT.

#6
The|SpAwN

The|SpAwN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,333
  • Înscris: 09.07.2002
hehehe.. si eu mai jucam acum veo 2 luni lemmings, the incredible machines, Transport Tycoon Deluxe, Simcity 2000, etc.  

  Dar am dat de CS... si NF6 si m-am lasat de cele vechi. Tin minte cand aveam P1 90 Khz, 48 Mb EDO RAM (pe vremea aia era CEAVA) , HDD 2 x 1 GB SCSI 1000 rpm si  jucam GTA 1 in nestire..  foloseam Win 95 si mi 98 mi se parea ceva super fain pentru ca nu imi mergea.

  Jocurile vechi chiar sunt mai bune decat unele 3D din ziua de azi... jucam Prince of Persia... si multe jocrui la care nu le mai tin minte numele :( .
                                 gtg... ma grabesc :) c'ya !!!

#7
ToSHZ

ToSHZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.09.2002
recunosc ca jocuri ca pronce of persia, mortal kombat 3, doom, the incredible machine sunt mult superioare celor din ziua de azi, dar trebuie sa ne gandim ca de-acum incolo se va pune accent pe grafica si nu pe gameplay. daca inca s-ar face jocuri ca acestea (si ma refer la grafica) nvidia si ati ar da faliment.

#8
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
pai da.Dar sa nu se mai numeasca jocuri.Sa se numeasca prezentari multimedia sau nvidia's showoffs.

#9
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
Cand mi-am luat primul 486 DX2 66 Mhz ... am crezut ca zbor :D
1 an si ceva ma jucasem la un vecin.. care avea 386 SX  :drac:

Ideea e ca avem 4 Mb RAM si cu ei am stat vreo 2 ani cred. La un moment dat a venit un amic de al meu (asta era smecher.. 486 la 80 Mhz parca ..) cu un CD cu jocuri pe care scria mare si colorat ONLY for 8 MB RAM am ramas amandoi cu gura cascata :D

INCA 8 MB RAM ?!? L-am aruncat cat colo...

Dupa luni bune... ne-am luat amandoi cate 4 MB RAM si am putut juca jocurile alea.. WHEEE CE DIFERENTA era nene.. uluitoare  :drac:

Acum schimbi de la 256 la 512 si nu se simte APROAPE nimic :D:D

Jocurile.. da.. cred ca intradevar au devenit doar demonstratii de grafica si procesor. Niste amarate de bechmark-uri :D:D:D:D

Daca imi spuneti care sunt diferentele dintre Dune 2 si jocurile din 2002... IN AFARA de grafica 3D si AI mai prost .. nu prea sunt  :P

Majoritatea jocurilor de acum sunt INSIPIDE, fara idei .. grabite.. pline de bug-uri.. URATE !

#10
root

root

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 06.05.2002
Mai tineti minte Dizzy pe Z80? Poate ca intr-adevar grafica e de rahat (e si normal sa fie asa in 16384 bytes de RAM video) dar ideea era beton.
Sau Wolfenstein3D? Primul joc 3D pe care l-am jucat. Mergea si pe 286 cu 1MB RAM. Normal, grafica sucks dupa ce ai stat o zi cu ochii in UT sau Q3. Dar la idee sunt cam la acelasi nivel. Poate ca nu toate jocurile de acum sunt insipide si pline de idei (desi nu prea-mi trece mai nimic prin minte acum ca sa pot demonstra ca nu e asa), dar sincer, feeling-ul pe care-l aveam cand jucam Prince Of Persia nu l-am mai intalnit la nici un joc din "the new generation". :(
Si inca ceva... Cui ii foloseste un GPU cu nu stiu cate zeci de miliarde de op./sec., cu o carca de video ram DDRx, Pixel Shadere, Vertex Shadere, s.a.m.d. daca dupa jumatate de ora de joc te ridici plictisit de pe scaun si zici: "...hai mai bine sa vad un film..."  :mad:
Ajung la vorba lui doT cu prezentarile multimedia. :@

#11
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
sa nu-l uitam pe jon romero si al sau wolf3d scos in '88 de ID.

acum, revenind la subiect....nvidia, amd, intel etc nu cre' ca stiu de romania. concurenta intre intel si amd, intre ati si nvidia etc are parti bune si rele. acu' 15-20 de ani nu auzise prea multa lume de amd. si asta pen' ca era cu 2 generatii in urma intel. concluzie? uitati-va cat a durat de la 286 la 386. bine, avea cu el cateva atu-uri greu de combatut la vremea aia: reprezentare pe 32 de biti, mod de lucru protejat, in plus fata de cel real etc. era o bijuterie de proc. da' la ce costuri!  la momentu' de fata, amdu' a prins din urma intelu' si e firesc ca nici unu' nu vrea sa piarda piata, asa incat fiecare sare la cap cu orice e mai un decat concurenta. partea buna e ca nu mai asteptam un deceniu pt o imbunatatire substantiala. partea naspa e ca se scurteaza timpul necesar realizarii unui ciclu productiv. mai putine teste, mai putine verificari, sau acelasi numar de teste, dar cu un numar mai mare de angajati, cu solutii tehnologice tot mai avansate, care iminent se reflecta in fiabilitatea produsului, respectiv a pretului. la un salariu al romanului e normal sa se simta, mai ales aspectul financiar. da' in partea ailalta nu e chiar asa evident. acelasi lucru se petrece si la nivelul industriei de automobile. ce-mi trebe mie tv in tetiera si sistem audio cu 17 boxe? e totusi o masina.

Monitox: joaca morrowind pe un mx400 si pe un ti4200.

Aditzanu': io am si in momentu' de fata wolf3d si-l joc cu placere. feelingu' nu se compara. am cautat magic carpet2 de la bullfrog da' nu mai dau de el :(

d0t: zi-mi ca nu-ti plac filmuletele de la warcraft3....sau sa ne intoarcem un pic in timp, cele de la Z. remember?

#12
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
eu si acum am instalat lemmings si incredible machine

#13
TheNTmAx

TheNTmAx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 21.09.2002
Haideti baieti sa nu ne fie chiar asa mila...de noi...nici unul dintre noi nu cred vrea sta stea pe  AGP SIS 8Mb:)..btw..nu aberati cu VooDoo-ul...se cam vedea ici-colo ca nu stie 32 de biti:)

Sa stiti ca mai exista jocuri care te prind (pe mine personal batlefield 1942, apoi am fost tester beta de Motor City..care avea universul lui propriu) care poate mai aduce un concept nou in gameplay si grafica..etc). Si sa fim seriosi ca au mai evoluat si jocurile in grafica...recent am scos de la praf un Rainbow Six din 98 sau cat o fi si ce sa zic am ramas cu un gust amar (adevarat la vremea lui am ramas pafff)

sau spuneti-mi ca nu v-a placut Max Payne? pcat ca enginul grafic de atunci cam doarme...nu l-a mai folosit nimeni

In rest cu evolutia chipseturilot chiar nu stiu unde se duc baietii...o fi ceva de marketing care e departe de noi...parerea mea e ca daca acum pui mana pe un gf4ti sau un R300 te asiguri ceva vreme chiar daca ai monitor de 19''

practic chipseturile alea ar avea rost daca fiecare joc ar arata cum a aratat Final Fantasy:)

#14
ToSHZ

ToSHZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.09.2002
cu directX 9.1 (nu 9.0) se pare ca jocurile chiar vor arata ca final fantasy. cred ca ati vazut deja screenshot-urile de pe GeForce FX. desigur acele demo-uri sunt optimizate pana la ultimul surub pentru GeForce FX (ceea ce la jocuri este imposibil, pentru ca un joc trebuie sa mearga pe mai multe placi grafice), dar totusi imaginati-va generatia de placi grafice care vor fi optimizate pentru DirectX 9.1 (care apare la sfarsitul lui 2003 si va include PIXEL & VERTEX SHADER 3.0). eu cred ca pe la inceputul lui 2004 grafica real-time va fi aproape ca cea din filmul SHREK.

#15
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
deshi sunt foarte populare, jocurile zic eu, nu sunt masura buna a hardwareului. computerele nu sunt exclusiv pt gaming. daca vorbim de gaming, vezi ce are xbox shi ps2 in ele... nimic spectaculos.... de fapt.

avalansha de oferte tot mai rapide face parte din peisaj... ramane sa bagi mana in shuvoi shi sa extragi ... ceva. apoi sa'tz faci treaba cu ce ai luat. nu sa'tz pierzi vremea cu benchmarkuri shi alte rahaturi...

computerele sunt aici ca sa lucram cu ele mai inati...sa ne facem treaba tot mai repede shi sa ne shi jucam eventual. personal n'am mai jucat un joc de nu mai shtiu cand... Black and White l'am luat shi eu din cauza reclamei shi a valvei din jurului lui... dar m'a plictisit dupa 10 minute... $25 aruncatzi in vant.

placile grafice sunt tot mai sofisticate shi trag softwareul dupa ele. paradoxal dar cursa de odinioara in care softwareul tragea dupa el progresul hardware s'a inversat... e ciclic... o sa urmeze invers... cand? who cares...

eu nu mai studiez probleme de viteza decat atunci cand ce fac devine inacceptabil de lent in ceea ce cred eu nu ce scrie in reviste. overclock ???? lol .... cred ca a face din viteza mashinii un scop in sine te face sa pierzi din vedere faptul DE CE ai calculator... ca sa fie cat mai rapid sau ca sa'tzi faci treaba cu el?

la cata vreme shi bani pierzi prin a'tzi face mashina mai rapida...ce spor de viteza obtzii ? 10% - 20% ? daca timpul asta l'ai folosi in a face treaba ai fi mult mai cashtigat. insa unii cred ca au computere pt ca e bine sa ai unul ... potentzial potzi sa faci multe... dar oops... n'am ce face cu el concret.. :)

#16
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001

Quote

Originally posted by ToSHZ
cu directX 9.1 (nu 9.0) se pare ca jocurile chiar vor arata ca final fantasy.

daca ar fi atat de ushor... ca final fantasy NU o sa arate multa vreme nici o randare real time.

Four SGI 2000 series high-performance servers, four Silicon GraphicsR Onyx2R visualization systems, 167 Silicon GraphicsR OctaneR visual workstations and other SGI systems were used to create the film. Alias|WavefrontTM MayaR software was used for animation authoring on the SGI machines, and Pixar RenderManR software was run on LinuxR OS-based systems

Renderfarmul a fost de 167 Octane'uri ruland Pixar Renderman sub linux. Secunda de film la 15 cadre/s se producea in circa 18 ore !!!!!! la configuratzia de mai sus !

shi tu vi si spui ca asta se va putea cu dx9.1 shi un chip de cateva sute de dolari in Real Time ? lol ... dream on

nu mai crede toate reclamele...

#17
TheNTmAx

TheNTmAx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 21.09.2002
cred ca faza cu dotarea hardware e pe undeva ca si orice jucarie a barbatilor (ce sa facem daca suntem majoritari in domeniu)..adica e un moft de-al nostru..adica scuza-ma arty acolo unde traiesti tu de nu umbla tota lumea cu un honda civic din 90.e masina buna si aia..de ce se arunca toata lumea dupa SUV-uri , jeep-uri, etc..

de ce...? pentru ca suntem copiii..adevarat ca nu trebuie tot timpul puterea de calcul care o detinem...dar!!! cateodata ne vine si noua sa "ii dam in gura" stiu eu.. sa vad si eu un 40 de frames in 1200x1024 sau sa pot demonstra ca pot coda un DVD in 3 ore:)) sau alte chestii din domeniu (probabil din 3d modeling, acolo dati voi cu exemple ca nu ma stiu).

poate as putea trage o paralela cu anii 50 din america cand baieti aveau din start "scule" de 5.7 chiar 6.4 litri de 200-300 C.P. cu care se puteau ajunge repede din punctul A din punctul B.
dar ei nu se astamparau si mai montau 1-2-3 carburatoare mai demontau o toba etc... de ce?

penrtu fericirea aia cand ajungeai primul "pe acel sfert de mila"..in rest poate chiar nu avea alt rost...

ce credeti........?

#18
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
ma, shtiu ce spui... eu pe laptop am 512 MB ram ddr :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate