Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 

Waze in Romania - Real time traffic software

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
2968 replies to this topic

#1531
iliemirea

iliemirea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,662
  • Înscris: 17.07.2014
Toate sunt făcute după modelul de viață american.
Cea mai tare e aia cu copilul uitat în mașină.

#1532
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,688
  • Înscris: 17.01.2008
Tocmai asta zic si eu.

#1533
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Revin, dupa aproape un an (poate mai mult) de la ultimul topic pe aria Waze. Mentionez ca am folosit/testat/editat harti voluntar, incepand la TopMap iGO pana la Waze, ca sa nu mai zic de teste software

Hmm. Cam acelasi lucru, aceleasi probleme.

Practic, nu se doreste efectiv sa se treaca la un nivel superior. Si anume la un program de navigatie dedicat (ramanand la un kitsch/hybrid intre aplicatie sociala + aplicatie de navigare prin GPS). De la o aplicatie dedicata navestistilor foarte usor (daca se dorea) se putea migra la o aplicatie profi.

1. Inca nu pot ruta peste 1500km, desi am inteles ca au modificat algoritmii de rutare + au marit numarul de servere.
2. Interfata grafica este cam basic
3. Functii complet inutile (ca sa nu zic idioate). Adica primul lucru pe care-l adaugi la aplicatie este sa te avertizeze ca ai copil in masina?!?! Asta este un minus (-) cat casa pentru cineva care doreste ceva profi. Nu modifici algoritmii de rutare (care inca mai dau gresi), nu imbunatatesti timpii de calculare la rute mari, ci adaugi cretinatati in program?
4. Navigare OFFLINE (cu posibilitate de descarcare harta: nu sa stau sa glisez harta 1000km ca sa mi se salveze in cache)

Veti sari pe mine: ,,se pierde farmecul", "daca nu e online, e degeaba", etc. Totusi, de ce sa nu ne gandim SI la faptul ca, cu cat depinzi mai mult de tehnologie (in cazul nostru de datele mobile 4G), cu atat mai mult aplicatia este mai putin fiabila. Ma duc in munti, unde, culmea, harta este cartografiata 99%, dar n-am semnal 4G. Mai pierd si cache-ul. Ghinion (cum ar zice Iohannis). Si hopa deschid OSMAnd sau iGO ...


Realist fiind, trebuie sa recunoastem si partile bune:
- suportul live traffic care este bun (si HERE are un sistem destul de bun)
- editorii cu level mare sunt activi in mod constant (actualizarea hartilor aproape instantanee, la cateva ore de la crearea sensului giratoriu/sensului unic, etc.) un plus care "acopera" sa zicem cam 60-70% dintre minusurile aplicatiei
- totusi, parca se simte nevoie unei orchestrari (niste analisti geografici) in spatele acestori editori (care repet, fac o munca f. buna) - vorbesc de cei > level 3.
- rutari bunicele, care sunt umbrite de unele rutari complet neinspirate si inexplicabile (dpdv logic). Adica la ora 5 dimineata, evita un drum national intre Satu Mare si Baia Mare, ci ma duce pe un DJ (care mai si ocoleste pe deasupra) ? Este aiurea. Cu atat mai mult cu cat este (era) oferita ca prima alternativa.

Imi pare rau. Chiar imi pare rau. Nu pentru ca e o aplicatie rea, ci din contra. De faptul ca nu se profita la maximum, si se ramane la nivelul de ,,mediocritate", de ,,aplicatie sociala/facebookaiala". Cu o mana de oameni (geoanalisti pe langa actualii ingineri IT) in spate era altceva. Inca  ,,fiecare face ce vrea" la aplicatie

Edited by Rhesus, 12 August 2017 - 21:41.


#1534
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,688
  • Înscris: 17.01.2008
@Rhesus
Asa, si?

Scoate banu', cumpara waze de la Googe, si fa-l cum vrea muschiul tau...

#1535
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Danutzu sincer interventiia lui Rhesus mi se pare argumentată si realistă. Nu am văzut nimic răutăcios în ea. Doar si-a dat cu părerea. Eu zic sa nu mai bem asa multă cafea dimineata că ne agită prea mult pe timpul zilei.  Daca folosesti Waze în mod curent ai sa vezi că exact cu chestiile pe care el le zice te întâlnesti si tu numai că poate nu le-ai luat în seamă fiind utilizator ocazional.

Edited by mandrku, 13 August 2017 - 05:51.


#1536
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.11.2005
Dupa ultimul update am renuntat complet la aplicatie.La fiecare update trebuie resetat telefonul ,reinstalata aplicatia.Ideea aplicatiei e buna dar punerea in practica lasa de dorit.
Ma deranjeaza ca nu reusesc sa blochez updateurile.A mai fost si cate o varianta stabila dar ce folos daca nu pot sa o pastrez.
Din punctul de vedere al updateurilor urasc sistemul de operare android.Cum sa controleze dezvoltatorul o aplicatie din telefonul meu ?

#1537
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
@gymy:
Din pacate cred ca problema este la tine. Mai precis ar trebui sa pui mana sa inveti un pic cum se foloseste sistemul Android - lucru valabil pentru orice sistem de operare (paranteza - asta e o problema generala - de exemplu toata lumea zice ca "stie sa foloseasca MS Word" dar nu foloseste nici 5% din ce poti face cu programul respectiv.

Revin la chestiune: nu ai dreptate - in Android poti sa blochezi update-urile automate pentru orice aplicatie. Se face direct din aplicatia GooglePlay (pe scurt: cauta Waze si apoi in meniul cu trei puncte verticale din dreapta sus defifeaza Auto-update - problem solved) - o sa pun si un screenshot explicativ la sfarsitul mesajului.

Cat despre Waze.... eu unul folosesc de ani de zile aplicatia (in paralel cu Google Maps si ocazional Here WeGo, respectiv iGo sau Navigon pe timpuri), sunt in plus inscris in programul beta asa ca pe langa update-urile din Google Play instalez frecvent versiuni de test si niciodata nu a trebuit sa resetez telefonul in urma unui update (a, ca mai fac un full wipe ori de cate ori instalez un custom ROM e o alta chestiune, dar nu are nici o legatura cu Waze).
Nu am avut probleme in utilizarea normala pe Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 6P (si ocazional pe tablete: Nexus 7 2012 si Nexus 10), adica pe Android stock de la 4, 5, 6, 7 si 8.0 (O DP1 - DP4) sau custom ROM-uri echivalente. Sa nu mint, am avut FC-uri ocazionale, dar cu versiunile beta de regula, cand incercam sa folosesc Waze in paralel cu alta aplicatie - de regula Google Maps) in modul multiscreen dar asta pe DP-urile de O mai vechi (Waze inca nu e pregatit sa lucreze pe jumatate sau o treime de ecran - scalarea lasa de dorit).
Sigur, ca la orice Android, poate mai trebuie sa cureti cache-ul manual, dar asta nu tine de aplicatie; cum ziceam, asta tine de a sti cum sa folosesti sistemul Android - daca nu... treci pe iOS Posted Image .

Sa nu crezi ca am un motiv aparte sa apar Waze. De exemplu, de peste un an am suspendat dreptul de raportare si nu am reusit sa o rezolv problema sau sa primesc un raspuns clar. Asta e. continui sa il folosesc, in special pentru avertismentele "live"si afisarea vitezei; in paralel tin insa la indemana si Google Maps (si la nevoie HERE) la care apelez la nevoie. E un paradox pentru mine totusi - nu am drept de raportare dar pot face parte din programul beta; e bine si asa, macar pot sa fiu un pic mai atent la drum Posted Image .

Screenshot-ul promis:
[ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170813/1b5a57c9e4be5df854b018615e3772a9.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by danmerezeanu, 13 August 2017 - 09:19.


#1538
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
@Rhesus:
Inclin sa iti dau dreptate in mare parte. Waze are puncte bune si puncte slabe, clar.
In parte si din cauza ca Waze a plecat la drum ca o aplicatie "sociala", bazata in mare parte pe eforturile utilizatorilor (pentru creare/editare de harti, respectiv raportare). In ultimii ani a capatat totusi si cateva carateristici bune semnificative (de exemplu afisarea limitei de viteza, care inca lipseste in Google Maps - si cred ca va lipsi for ever pentru ca nu cred ca au chef de procese Posted Image ). Chiar daca a fost preluata de Google e putin probabil sa schimbe ceva in abordare, pentru ca s-a pastrat conceptul de lucru; bine macar ce avertismentele importante din Waze (accident) sunt preluate si in GMaps.

Adaugarea de functii minore - e adevarat. Sigur, avertismentul cu uitat copii in masina e prima chestia pe care am dezactivat-o (dar eu oricum nu i-as fi dat in judecata daca faceam tampenia asta Posted Image ). Conectarea cu Spotify este iar ceva minor, si el dar util (am cam renuntat la CD-uri si radio-urile preferate nu bat peste tot pe unde umblu Posted Image ).

Rutarea e bazata pe statistica cred eu si depinde mult de datele culese de la utilizatorii Waze (aici sta clar mai rau decat Google Maps care - zic eu - are mai multi utilizatori in majoritatea zonelor) - de aici - adica de la lipsa datelor si intarzierea actualizarii statisticilor pe perioade mai lungi de timp - cred eu ca apar principalele probleme cu rutarea; despre limitarea de 1500 Km ... sper sa creasca in viitor. NU ramane decat sa planifici rute partiale sau sa folosesti GMaps sau HERE....

Harti Offline... aici Waze nu stiu cum va salva situatia.

Una peste alta, cu bune si cu rele continui sa folosesc Waze si in caz de nevoie "ajutoarele" (Gmaps si HERE - asta in special pentru drumurile pe afara). Nu stiu daca, in ce directie si cu ce viteza va progresa dar pentru mine ramane o aplicatie utila.
Sper sa fiu iertat ca am vorbit si de produse concurente - in context serveau pentru comparatie - cum am spus folosesc Waze de obicei Posted Image

Edited by danmerezeanu, 13 August 2017 - 09:51.


#1539
dreaQ

dreaQ

    I'm too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,382
  • Înscris: 02.06.2005
Limitarea aia de 1500 este adusa forțat in discutie in condițiile in care cel putin in europa si cu atat mai mult in România nu prea ai unde face kilometri aia. In plus poti da destinații intermediare. Daca ma duc in Belgia sa zicem stiu cam pe unde o iau.

Waze face ce nu fac alte "programe de navigație" tocmai de asta are succes. Waze nu e perfect dar daca nu ti se potrivește cred ca sunt alternative gramada.

#1540
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.11.2005
Saptamana trecuta cand am avut nevoie de aplicatie nu am reusit sa o pornesc: dadea eroare sau pornea si se bloca.Folosesc un recepror gps extern(tomtom) iar aplicatia spunea ca nu gaseste semnalul desi avea semnal.Nu gasea datele mobile desi puteam naviga pe internet.Cu acelaasi telefon am folosit Harti si a functionat perfect.
Cu ios nu sant de acord din principiu asa ca nu este o alternativa.

#1541
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
Probabil a fost o versiune cu probleme. Nu stiu ce sa iti spun altceva... Acum imi amintesc ca am patiti si eu de cateva ori asa ceva (sorry, am omis asta in mesajul precedent) dar erau versiuni beta si s-a revenit destul de rapid cu o corectie - eu nu prea stau pe versiunea din Google Play. Incearca macar sa cureti cache-ul (se poate face din sectiunea de Setari -> Aplicatii..... ) si eventual sa dezactivezi update-urile automate daca zici ca iti fac probleme (in plus cred ca se pot gasi si versiuni mai vechi ale Waze pe net (https://www.apkmirro...uploads/?q=waze) caz in care poti sa revii la ceva mai vechi).

#1542
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.11.2005
Problema e ca din google play pot dezactiva doar toate updateurile nu pe fiecare in parte in functie de aplicatie.Chache- ul il golesc odata la 2-3 zile pentru ca nu folosesc nici o aplicatie de optimizat sau curatat.
Din punctul meu de vedere publicitatea inclusa in aplucatii e cea cate creeaza probleme.

#1543
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
Hmmm. Ai o versiune de Google Play mai veche? La mine se poate să dezactivez și la nivel de aplicație, după cum ți-am arătat.

#1544
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Am citit ce ati scris.

In primul rand, tot ce am scris, am dorit sa fie obiectiv. Nu sa ,,dau" in Waze ca sunt fan X. Dupa ca v-am spus, am umblat si am invartit sisteme din 2009 incoace de mi-a venit rau Posted Image.Si mentionez ca nu am preferinte. Ma adaptez f. usor in functie de context (de zona? offroad/onroad in principiu)

Nu e rau Waze, repet (ca poate asta nu s-a inteles). Personal nu am probleme (crash-uri, sau alte minuni). Doar am mentionat faptul ca mici modificari ar putea duce Waze pe etajul sistemelor de navigare. Asa, cum a spus si @danmerezeanu, e o aplicatie sociala la baza. Iar pentru asta avem Facebook, Hacebook, Lazebook Posted Image, .

E clar ca e o aplicatie utila. Faptul ca actualizarile la harta sunt aproape instantanee, ,,a dat" in cap la majoritatea sistemelor ,,profi" de navigatie (vezi iGO, TomTom, inclusiv HERE Maps care si eu au suport online - dureaza ceva pana actualizeaza harta). Cu asta a spart piata.

Am lasat prin 2015 un mesaj la managerul zonal din Romania, si am zis ca sunt dispus sa modificam putin (benevol, voluntar) structura:
- sa vedem putin algoritmii de rutare (care am inteles ca sunt pe baza de alg. Dijkstra "modificat"/"cizelat")
- sa ne inspiram din alte programe de navigatie (sa preluam doar partile bune de la ele): De ex. era problema punctelor intermediare in Waze, era problema gestionarii districtelor zonale (categoria de judete, comune, sate, orase erau inexistente la inceput in Waze).
- sa-i punem o interfata de cautare: Momentan, "arunci" toata destinatia intr-o casuta text. Poate ar fi bine daca am cauta dupa Tara, Oras, Strada, Nr. Mai ales atunci cand "Oras"-ul poate e existent in 4-5-6 judete (ca denumire).

Lucruri minore. O parte le-au modificat, o parte nu.

Uite, ceva ce mi se pare util: Pe o raza de X km, utilizatorii sa poata interactiona cu un buton de ,,inregistrare voce". Astfel, ar ingloba caracteristicile unei statii CB, in aplicatie. Tot tine de ,,socializare", dar parca se vede utilitatea. (pe langa evitarea ,,tastarii permanente" pe ecran).

Utilitatea a ce am zis mai sus: In loc sa pui "politie" intr-un loc, cand ea este in miscare, daca pe o raza de 30km (sa zicem) poti discuta cu ceilalti waze-ri (discuta la modul, strict si la obiect ... ), ajuti enorm de mult.

Practic, practic, practic. Nu ca mi-am uitat plodul in masina....

Edited by Rhesus, 13 August 2017 - 12:31.


#1545
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
Mi se pare o idee buna. Va creste traficul de date dar... Ar folosit-o doar cel care își permite :)

#1546
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Categoric, dar in RO daca ai 10-20-30GB de date, sa spunem, un drum de 500-600km nu ar manca mai mult de 100MB, partea de "voce". (aici depinde de cum se face compresia audio, etc.). Dar, ar fi un + (pe partea de "socializare", ca tot e la moda...)

Edited by Rhesus, 13 August 2017 - 13:50.


#1547
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
Corect (sau chiar 50 GB in cazul meu :) ), ca sa nu mai vorbim ca un oarecare trafic la tarifele din tara ai si in roaming international. Ideea mi se parea utila din motive de Waze versus statie (stiti disputa), plus ca e mai rapid/sigur sa vorbesti in loc sa tastezi.

#1548
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Idei sunt. Nu se doreste (cam nimic) si punct. Am incheiat subiectul Posted Image
PS. Mai repede astept sa ma anunte ca mi-am uitat prietena in masina. Sau soacra :lol:

Edited by Rhesus, 13 August 2017 - 14:25.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate