Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

(scufitzu) Casa P+1M in Popesti Leordeni

- - - - -
  • Please log in to reply
2247 replies to this topic

#37
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Eu nu pot sa-ti recomand decat sa citesti cu atentie tot ce ti se spune si sa nu cauti sa raspunzi rapid si pripit cu justificari. Ma bucur ca esti de acord cu mine in ceea ce priveste baia, dar ia in considerare si celelalte sfaturi ale altor colegi. S-ar putea sa nu fie proaste. Posted Image

#38
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012

 scufitzu, on 12 decembrie 2012 - 13:01, said:

@Xsio - arata-mi un proiect care iti place tie si s-ar preta la ce vreau eu - adica cam 90 mp construiti/nivel si sa nu arate comun.

1 baie la 2 persoane e suficienta. Sunt 2 bai. Daca fac 3 bai, mai bine fac 4 sa fie una de fiecare. Cat am stat cu ai mei, 3 persoane la o singura baie de bloc, nu a fost nicio problema. Nu zic ca nu ar fi bine dar asta ar insemna sa cresc suprafata constructiei cu inca cel putin 10 mp, adica in jur de 5.000 eur, asa cum zicea inginerul_bv.

Imi place ca mi se atribuie afirmatii pe care nu le-am facut. Nu am zis nicaieri ca banii sunt "fara numar" ca ii muncesc pe branci.  Am spus ca voi aloca resursele financiare necesare atat timp cat consider oportuna o atare investitie. Banii munciti se dau greu din mana, mai ales pe vremurile astea. S-apoi, nu e bine sa iti tii toate oualele in acelasi cos. Daca imi bag toate lichiditatile intr-o casa nu as mai avea siguranta oferita de o minima rezerva care sa imi permita sa supravietuiesc o perioada fara munca.   Daca imi picau banii din cer faceam casa demult. Dadeam 100.000 eur/500 mp si luam credit cu buletinul de inca 100.000 in perioada in care era la moda si aia era. Imi cer scuze daca am gandit cu capul in acele vremuri.  Acum ma uit la unii si la altii cum sunt disperati ca li s-a dublat rata in CHF sau cum casa de 200.000 eur pentru care mai au de plata 150.000 euro nu mai valoreaza nici 120.000, timp in care veniturile s-au diminuat, gazele s-au scumpit, electricitatea la fel, combustibilul la fel. Si chiar si asa, cine are bani "fara numar" nu ar trebui sa ii iroseasca pe lucruri inutile cand altii nu au nici ce manca.

In plus, casa si masina nu reprezinta apogeul in viata asa cum cred multi concetateni. Banii de baie suplimentara se vor duce in contul de studii al copiilor. Cand isi vor face studiile la Londra sau mai stiu eu unde, o sa le treaca trauma lipsei unei bai.

Biroul intentionez sa il folosesc si pentru intaliniri cu clientii insa intr-un viitor destul de indepartat. Chiar si asa imi este necesar. Am multe hartoage de tinut + o sumedenie de carti.

scufitzule, esti mult prea defensiv. nu e nevoie sa justifici nimic pe banii tai. aici se schimba pareri, idei, solutii si (de regula) nu se da cu parul. ai in permanenta libertatea sa ignori posturile neconstructive si sa folosesti doar ce crezi tu ca ti se potriveste...
oricum, justificarile din postul de mai sus sunt de maxim bunsimt si probabil ca la fel gandim cea mai mare parte dintre noi, cei care n-am primit banii din cer. pe de alta parte totusi, nu prea face bine la sanatate sa gandesti totul in termeni de "cost de oportunitate". altfel, trece viata pe langa tine fara sa-ti dai seama...
asa ca daca baia aia extra iti face cu ochiul, fa-o si nu mai incerca sa te minti ca strugurii sunt acri. eu personal sunt "pentru" cand vine vorba de buda privata...eu ca "master of the house" merit sa am "sanctuarul" meu personal si sa nu trebuiasca sa dau "share" la spatiul asta... ideea e ca niciodata n-am suportat sa-mi fac ganduri ca ba o sa intre cineva peste mine, ca ba imi pute cacatul prea tare si o sa ma jenez de cei cu nasul fin, ca ba ma cac prea des...etc... buda e ceva mult prea personal ca d'aia ii si zice "privata"...asa ca fa inca o buda ca-i pacat...altfel...:)
bafta!

#39
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Deja o dam in mirosuri greu de suportat si nasul meu fin imi spune sa ma retrag. Posted Image

#40
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
inginere si toti ceilalti cu nasul fin, imi cer scuze pentru libertatea limbajului... uneori nu pot sa ma abtin si zic pe bune ca-i comunicarea mai eficienta :)
so... no offence, pls!

#41
XsiO

XsiO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.11.2012

 scufitzu, on 12 decembrie 2012 - 13:01, said:

@Xsio - arata-mi un proiect care iti place tie si s-ar preta la ce vreau eu - adica cam 90 mp construiti/nivel si sa nu arate comun.
Am crezut ca daca ai rasfoit toate site-urile in domeniu poate ai gasit vre-un model ce te-a atras si il faceai public.
Am sa-ti arat cateva imagini sortate de pe internet care m-au atras , insa cu toate ar necesita modificari , atat de arhitectura cat si ca suprafate, pentru a se ajunge la niste proiecte simpaticute.
E si dorinta mea pe viitor , daca imi va permite si timpul, sa realizez cateva modele bazandu-ma pe aceasta arhitectura.
Attached File  1.jpg   86.25K   237 downloads Attached File  2.jpg   50.57K   238 downloads Attached File  3.JPG   89.78K   249 downloads Attached File  4.jpg   57.8K   246 downloads

#42
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
Nu sunt rele dar au cam multe detalii. Trebuie imbinat placutul cu utilul. Acoperisurile alea cred ca te cam usuca la bani. La fel si mansardele. Mie aia care am postat-o nu mi se pare just right.

Prin peregrinarile mele prin prea-frumosul oras PL am gasit o singura casa care imi place. Restul, dati-va si voi cu parerea. Mie mi se par toate o apa si un pamant. Pozele sunt de pe google street view si sunt facute prin 2008-2009 dupa estimarile mele. Acum strazile sunt asfaltate si nu prea mai sunt loturi libere. Spre exemplu, multi au casa cat un bloc mai mic. Am observat ca multi dintre cei cu casoaie cat blocul care stau in zona cea mai scumpa sunt bugetari (de prin politie, MAE, pe unii i-am recunoscut, pe altii ii stiu dupa numerele de la masini, altora le cunosc rude, prieteni etc). Saracii. In plus sunt asezate pe tot lotul cu distanta mica fata de vecini, pe sistemul m-am mutat la casa sa stau ca la bloc.

PS @vecinu' molbro - multumesc de sfaturi - nu ma aparam de nimeni doar argumentam o alegere pe care sunt pe cale sa o fac. Pana la urma fiecare stie cel mai bine ce stil de viata duce si cum trebuie sa se reflcte acesta in viitoarea casa.

Attached Files


Edited by scufitzu, 12 December 2012 - 16:56.


#43
XsiO

XsiO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.11.2012
1,2 si 5 sunt mai atractive

Cum faci sa vezi imaginile cu google maps ?

#44
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
1 si 2 - aceeasi casa si este proiect made in poland. www.pprojekt.pl Posted Image

Edited by Inginerul_bv, 12 December 2012 - 19:30.


#45
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007

 Inginerul_bv, on 11 decembrie 2012 - 14:10, said:

Te referi desigur la casele sasesti, unde desigur ca si suprafetele erau foarte generoase
Nu, eu mă refeream la casele din perioada interbelică(am stat și eu într-una).

 Inginerul_bv, on 11 decembrie 2012 - 14:10, said:

Ziduri exterioare de 50-60 de cm.....Nu mai e cazul nostru.
E cazul meu, eu am ziduri e 50, cu Porotherm de 30, tencuială și polistiren de 15. Cine are cărămidă de 37 și rigips cu vată, probabil că se duce spre 60.

 Inginerul_bv, on 11 decembrie 2012 - 14:10, said:

LE. Dispunerea terenului fata de drum este absolut identica si in cazul meu. Strada spre sud, usor spre sud-vest. Dupa parerea mea, e cum nu se poate mai bine. Casa va fi insorita non-stop, si nu exista pericolul de a fi umbrit de casa vreunui vecin. Posted Image

Excelent aplasamentul camerelor voastre. Eu am greșit-o un pic  la mine cu bucătăria spre vest!

 Inginerul_bv, on 11 decembrie 2012 - 14:10, said:

...eu personal nu concep asa ceva, pur si simplu nu pot sa adorm fara televizor...

Și eu am același obicei(vicios) și te înțeleg perfect!

#46
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
La multi ani dragii mosului! Fie ca anul 2013 sa aduca implinirea tuturor dorintelor voastre, in special cele legate de construirea unui camin! Adica ce imi doresc mie, va doresc si voua Posted Image

Pentru ca vreau sa tin un jurnal cat mai detaliat si cat mai util pentru alti temerari care doresc sa apuce drumul acesta, o sa scriu in amanunt toti pasii urmati de mine pentru construirea casei. Doamne ajuta!

Astfel, dupa cumpararea terenului, dupa discutii cu mai multi arhitecti (cereri de oferte, vizualizare portofolii, concepte, etc), am inceput sa ma ocup de obtinerea certificatului de urbanism (CU).

Acesta se obtine de obicei de la primaria in raza careia se afla imobilul (imobil conform legii cadastrului = teren sau teren+constructie). Sunt cazuri in care acesta se obtine de la consiliul judetean cu avizul primarului.

Pentru obtinere CU trebuie depus un dosar la primarie care sa contina:
-cerere;
- copie act de proprietate;
- copie B.I. sau C.I.;
- extras din planul cadastral de pe ortofotoplan, eliberat, la cerere, de către oficiul de cadastru și publicitate imobiliara;
- extrasul de carte funciară pentru informare actualizat la zi, eliberat, la cerere, de către oficiul de cadastru și publicitate imobiliară si
- taxă – în funcție de suprafața terenului.

Termenul legal de eliberare este de 30 de zile.

Extrasul de pe ortofotoplan se obtine de la BCPI in raza caruia se afla imobilul si costa 15 lei in regim normal (o saptamana) sau 75 de lei la urgenta (2 zile lucratoare). Ca regula generala, tot ce se obtine la urgenta de la structurile din subordinea ANCPI costa de 5x tariful normal.

Extrasul CF de informare se obtine tot de la BCPI si costa 20 de lei in regim normal (parca 5 zile) sau 100 de lei la urgenta (de pe o zi pe alta).

Pentru ambele documente se depune o cerere tipizata care se gaseste pe site-ul ANCPI impreuna cu o copie a CI a solicitantului si o copie a titlului de proprietate asupra imobilului.

Eu am fost astazi si am depus cereri pentru cele doua dar si pentru plan de incadrare in zona (care imi va fi necesar mai tarziu la obtinerea numarului postal - terenul fiind dezmembrat are deocamdata acelasi numar postal cu celalalt lot care a ramas in patrimoniul celui de la care am cumparat). Planul de incadrare in zona mi-a fost solicitat de primaria PL in 2 exemplare - unul la scara 1:2000 si unul la 1:5000. La fel se depune cerere si copii dupe CI si titlu. Cost - 30 de lei normal (7 zile) si 150 de lei la urgenta (2 zile).


Intre timp mi-a fost recomandat de mai multa lume un inginer geotehnician cu care am discutat pentru studiul geotehnic. Costul ar fi in jur de 150 de euro. Din ce am citit pe aici cam asta este pretul pietei.

Acest studiu face parte din documentatia tehnica (DT) ce se depune in vederea obtinerii autorizatiei de constructie (AC) conform punct 2.5.1 din Anexa 1 la legea 50/91 (am gasit discutii pe forum legate de prevederea legala care cere acest studiu).

#47
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
Astazi s-a forat pana la 6m si s-au prelevat probe pentru studiul geo. Inginerul a spus ca pare a fi doar argila si ca daca analiza de laborator nu releva altceva fundatia ar trebui sa aiba 1 metru .

#48
anapoiana

anapoiana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 25.01.2010
Te rog mult sa dai cat mai multe detalii despre actele de care ai nevoie pt AC.Voi incepe si eu acolo constructia.Pt cadastru prin satelit am asteptat 2ani ,facut de un anume Raducanu din primarie.

Cat a costat studiul geo? Cu cine l-ai facut?

#49
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
Cum iese CU iti spun exact ce indicatori urbanistici exista si ce avize mi-au cerut. Chiar astazi am fost la primarie pentru ca, desi pe saitul primariei exista lista cu documente ncesare pentru CU prezentata de mine mai sus, se pare ca cei de la urbanism au mai vrut un memoriu de la arhitect cu descrierea succinta a constructiei si un plan de amplasament al acesteia.

Eu am incercat sa le explic ca nu au baza legala sa imi ceara asa ceva, ca pana nu am CU nici nu am de unde sa stiu ce pot construi pe teren samd dar nu am avut cu cine.

Asadar update:

Pentru obtinere CU in Popesti-Leordeni trebuie depus un dosar la primarie care sa contina:
-cerere;
- copie act de proprietate;
- copie B.I. sau C.I.;
- extras din planul cadastral de pe ortofotoplan, eliberat, la cerere, de către oficiul de cadastru şi publicitate imobiliara;
- extrasul de carte funciară pentru informare actualizat la zi, eliberat, la cerere, de către oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară si
- taxă – în funcție de suprafața terenului (eu am platit 8 lei la aprox. 500 mp);
- memoriu de arhitectura;
- plan de amplasament al viitoarei constructii pe teren cu mentionarea distantelor fata de limitele de proprietate.

Detaliile despre cine si ce face la primarie le discutam in privat daca vrei iar despre studiul geo scrie mai sus.

Edited by scufitzu, 28 January 2013 - 15:05.


#50
anapoiana

anapoiana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 25.01.2010
Multumesc mult de tot.

#51
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
Maine o sa am CU. Intre timp am selectat arhitectul si ii dau inainte cu proiectul. Pret proiect complet  - 10,6 eur/mp (include obtinere avize).

Din 7 arhitecti am pus pe short list 4 si pe si mai short list 2. In final ne-am hotarat cu care mergem. Partiul va fi in mare cel atasat, cu numeroase ajustari minore (dimensiuni si pozitionare ferestre, marire dressing si baie etaj si alte maruntisuri).

Am mai multe propuneri pentru fatade insa voi reveni cand ajung la varianta finala.

Attached Files


Edited by scufitzu, 04 February 2013 - 13:37.


#52
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
ce avize ?
sau si autorizatia de constructie

#53
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008
Terasa aia mare de la intrare foloseste si la altceva in afara de ajuns la usa? Vezi ca nu costa putin o terasa d-asta. Dincolo de betoane si fiare mai e si sapa, gresia, adezivul, balustrada etc.

#54
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
Cum adica ce avize? Toate avizele care trebuie obtinute pentru obtinerea AC si care apar mentionate in CU. Cat despre AC, o sa depun eu dosarul pregatit de arhitect.

Asta e un plan preliminar. Nu o sa existe o terasa asa mare la intrarea in casa.

Edited by scufitzu, 04 February 2013 - 14:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate