Dieta ketogenica
Last Updated: May 15 2015 20:38, Started by
pika21
, Dec 03 2012 05:30
·
0
#58
Posted 21 January 2013 - 22:33
Well, o sa vad.
Momentan, vreau sa ajung la 90 de kg. Cert e ca nu-mi mai arde de dulciuri si nici macar de ciocolata. Cola 0 pare sa fie solutia pentru pofta de dulciuri si din cate vad, ajuta si la digestie. O sa verific ph-urinei zilele viitoare sa vad cum stau, caci mi se pare ca in dieta asta creste aciditatea din mediul intern destul de mult. |
#59
Posted 08 February 2013 - 23:20
@nandrolon, cateva info faine despre dieta keto gasesti si aici. Atentie, procentul ideal de carbohidrati ar trebui sa fie un maxim 5% din dieta zilnica.
Vis a vis de pasiunea ta pentru Cola 0, sfatul meu prietenesc e sa o faci uitata. Am fost si eu mare fan pana mi-a fost intr-o zi rau de am capiat. Atunci am pus stop. Mi-am luat in schimb un saculet de lamai si ma adap toata ziua cu limonada. Fara zahar, of course. Edited by robyroy, 08 February 2013 - 23:20. |
#60
Posted 10 February 2013 - 13:16
Si in urma caror teste ai concluzionat ca strict de la cola ti-a fost rau? Te intreb ca unul care bea de hat-hat, respectiv zero de vreo 2 ani si n-are nici pe dracu.
|
#61
Posted 10 February 2013 - 14:05
sebulbus, on 10 februarie 2013 - 13:16, said:
Si in urma caror teste ai concluzionat ca strict de la cola ti-a fost rau? Te intreb ca unul care bea de hat-hat, respectiv zero de vreo 2 ani si n-are nici pe dracu. |
#62
Posted 10 February 2013 - 14:28
Sunt destui oameni carora le-a fost rau intr-o zi fara sa fi vazut cola la culoare. La fel de bine, sunt diverse combinatii de diverse treburi care-s ok fiecare separat, dar nu impreuna.
|
#63
Posted 10 February 2013 - 17:47
Si sper ca iti dai seama ca, daca tie nu ti-a fost rau niciodata desi bei de doi ani cola 0, asta nu inseamna ca altuia nu i-ar putea fi.
|
#64
Posted 10 February 2013 - 18:45
Sunt sigur ca faptul ca raftul de la supermarket se goleste nu se datoreaza doar mie. Pentru fiecare ins care spune ca l-a demolat cola (si pe urma trece pe alt suc carbogazos, care-i acelasi lucru mai putin colorantul si aroma) sunt cel putin 2-3 care se servesc din raftul respectiv si n-au nimic major.
Da, or sa rasara unii care or sa zica imediat ca da, cola iti uzeaza mai repede dintii, si e adevarat. Dar problema asta nu e izolata la cola, acidifiantul acid carbonic se gaseste in mai toate sucurile carbogazoase. De fapt, simplu aritmetic, simpla diferenta intre sifon si cola zero e data de indulcitori, aspartam, ciclamat si acesulfam de potasiu. Si da, se zice ca-s primii doi rai si asa si pe dincolo, dar pentru diabetici sunt una din putinele optiuni disponibile si nu i-au omorat inaintea diabetului, cel putin. |
|
#65
Posted 28 May 2013 - 22:17
Hai ca am dat search dupa low carb si am gasit doar offtopicuri pe alte topicuri, nu cred ca e vreunul pentru el, asa ca am sa postez in varu-so.
Atentie pentru diorama si cine mai incearca sa duca un stil de viata low carb, chit ca e ketogenica dieta sau nu. Am descoperit o pizza epica si puteti s-o faceti sa devina chiar si ketogenica, daca sunteti in faza aia. Ma rog, crusta e epica, in rest ce topping va place voua, treaba voastra. ( incercati totusi sa nu puneti juma' de kil de ananas ) Am avut mari reticente in a o face, amintindu-mi de un experiement totalmente esuat acum vreo 2 ani cand nu mai stiu ce naiba am folosit, faina de soia si alte fainuri si a iesit cel mai dezgustator si imputit maclavais cleios si umed si cu gust de bebelusi morti si am aruncat-o pe toata dupa ce aproape sau chiar am plans de nervi, ca nu mai stiu sigur. Aveti nevoie de: Faina de cocos ( 2 linguri de alea doamne ajuta, cu varf ) Milled flax seed ( multumesc enigel ca m-a iluminat ca ar fi vorba de graunte de in ) - tot 2 linguri cu varf vreo 250 de grame de cascaval ras 3 oua si io am pus o lingurita de praf de copt +sare + ce naiba va trece prin cap ca si condiment, mi-ar fi placut sa folosesc niste praf de usturoi dar am uitat sa iau, asa ca am pus doar patrunjel si piper pe langa sare. Se amesteca tot maclavaisul, trebuie sa se faca o treaba nelipicioasa si consistenta, din care puteti face 2 baloane si sa le pisati in tava. Io am facut 2 blaturi mari, deci din blatul asta mancati 2 porci ( io si iubi ) sau 3-4 oameni normali. Sa incercati sa-l intindeti cam mai subtire, cred ca am meu am reusit sa-l intind in tava sa fie de vreo 3 mm? Ma rog, va dati seama cat puteti sa abuzati de intins, nu de alta, da' pe la margini incepe sa crape, da'-l fixati la loc. L-am lasat in cuptor la 175 de grade vreo 15 minute pana a ajuns sa arate crocant si apetisant. Intre timp, io am pregatit niste pepperoni, masline negre taiete, sunca, ciuperci taiate foarte subtire, goat cheese ( ador chestia asta pe pizza ) si rucola ( pe care iar o ador ) Am scos blatul de la cuptor, le-am intors ( devin constistente si nu se rup, merg intoarse usor ) le-am stropit cu ketchup ( cei care vor sa minimizeze carbohidratii probabil sa evite, da' cat naiba puteam sa pun, cat de 3-4 g de carbo pe toata portia sau nici atat ) si am pus peste ele ingredientele. Am mai bagat totul la cuptor pentru inca 7-9 minute si am scos dracia. Foarte buna. Adica m-a surprins, ma asteptam sa iasa ceva mediocru si sa-l mai salveze toppingul, da' a iesit ceva bun de tot. Tip: faceti crusta cat mai crocanta, sa nu va fie teama. Iese pe la margini mega crocant, dar nu o chestie care sa se sfarame si inauntru e mai moale, dar nu umed sau cleios sau dezgustator cum am observat ca ies niste treburi cand incerci sa inlocuiesti faina de grau cu alte dracovenii. Edited by FCBK, 28 May 2013 - 22:23. |
#66
Posted 28 May 2013 - 22:37
Megatare, nici n-am stiut ca exista faina de cocos!!!!! Cu semintele alea de in (care bag seama ca-s macinate) o scot la capat usor, se gasesc peste tot. Ce-i drept, faina de cocos nu am vazut, dar gasesc eu online (poate chiar pe iherb dot com). Multam!
|
#67
Posted 28 May 2013 - 22:41
Io am gasit-o aici foarte usor, intr-un "plafar" de langa lucru.
http://www.superalim...-1000-g-2365325 Vad ca exista si pe situri, poate parea mai scumpa la juma' de milion, da' are un KG. Pobabil iti ajunge 2 ani. Da, semintele de in sunt macinate. In afara de chestia asta de cocos care totusi banuiesc ca o gasesti si-n plafare, toate restu' sunt foarte usor de procurat si si blatul se face in 2-3 minute, cat iti ia sa amesteci toate ingredientele. Edited by FCBK, 28 May 2013 - 22:42. |
#69
Posted 29 May 2013 - 19:34
Da. Oricum pui doar 2 linguri pline de faina de cocos. De gustat nu am gustat-o ( faina ) dar mirosul e mai mult mai vag decat al cocosului macinat, imi imaginez ca si gustul.
Crusta coapta nu avea gust de cocos. |
|
#70
Posted 31 May 2013 - 18:09
FCBK, on 29 mai 2013 - 19:34, said:
Da. Oricum pui doar 2 linguri pline de faina de cocos. De gustat nu am gustat-o ( faina ) dar mirosul e mai mult mai vag decat al cocosului macinat, imi imaginez ca si gustul. Crusta coapta nu avea gust de cocos. Am facut-o si eu azi, e foarte, foarte buna si se face mai usor decat pizza clasica, pentru ca blatul e foarte simplu de facut (daca nu luam in calcul raderea cascavalului ) Nu am gasit faina de cocos la plafarurile de langa mine, dar am luat fulgi de cocos de la Sanovita, care au fost mai uscatei asa si au mers foarte bine, nu miroase pizza a cocos in niciun caz. Tava mea de aragaz e mare, a iesit un blat subtire din cantitatile puse de Judith, dar parca as incerca data viitoare fara praf de copt, am senzatia ca ar iesi si mai bun. Deci, hai, curaj, faceti si voi! |
#71
Posted 31 May 2013 - 18:10
Chiar iese cu 2 linguri o pizza cat tava de la aragaz??? Adica cam 30-50g de faina de cocos???
Edited by echo3, 31 May 2013 - 18:10. |
#72
Posted 31 May 2013 - 18:19
Da, pentru ca tu nu iei in calcul si cascavalul si si ouale si mie-mi iese o tava.
la mine merge si mai usor ca io iau cascavalul gata ras, de fapt asa mi-a venit ideea ca ar merita s-o incerc.A Am mai facut si ieri si am pus si mozzarela ca si topping, mie mi s-a parut mai buna ca multe pizze din restaurante. Acum 2 zile am facut un fel de "nutella" low carb, doar ca nu-i cu nuci ci cu gust de cacao si nu-i chiar nutella, da' nu stiu cum sa-i zic, crema de ciocolata misto? azi mai fac, daca intereseaza pe careva reteta A iesit foarte buna, atat de buna incat am mancat mult prea mult si mi s-a facut rau, normal. Alta chestie low carb ce merge facuta super rapid si fara sa murdaresti multe: vreo 2-300 de grame de fasole verde, io iau de alea subtiri si uniforme, banuiesc ca merge si cu pastai 3-400 de grame de bacon 1 ceapa mica ciuperci la alegere parmezan Smantana la alegere Fierb fasolea, in timp ce calesc ceapa, baconul si ciupercile. Le arunc pe toate intr-o tava si pun peste parmezanul. Mai las vreo 15 minute la cuptor sa se topeasca parmezanul. Cred ca daca esti mare fan smantana, poti sa pui si de ala cand e gata, mie nu mi s-a parut necesar. Asta am facut alaltaieri pe langa crema si niste vita maturata. Edited by FCBK, 31 May 2013 - 18:20. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users