Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Convertit sistem de navigați...

Nu am sunet pe hdmi

Întrebare alunita

Schimbare tabla acoperis
 Trotineta Bolt cu reducere de 3 lei

Aragaz cu plita pe gaz si cuptor ...

Cablu FFC

Poco F6/F6 Pro
 Scurgere catre hazna

De la 24V la 5V DC?

Deducere TVA

Open WRT nu sincronizeaza ceasul ...
 salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€

ICC/ICM soft monitorizare si cont...
 

Termenul ''shia'' - prezent in Coran si hadithuri

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
244 replies to this topic

#109
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

View PostThinkAbout, on 15 octombrie 2012 - 19:46, said:

Ramane in schimb  muta cand semnez si dau autografe


Si Nicolae Guta sau cum l-o chema da autografe si declara ca l-a ascultat pe Schopenhauer muzicianul dar ca tot muzica lui e mai buna, mai ''de viata'', vorba ta. :)

Am sa iti raspund la ruh, dar acolo nu e o chestiune la care sa imi dau eu cu parerea din doua versete si un hadith, pentru ca as risca sa alunec in ridicol, ca tine, cu silogisme false si deductii eronate. Aici e o chestiune de lingvistica si tafseer, daca vrei sa spui ceva ca sa fii luat in seama. Esenta ti-am spus-o, e vorba de un spirit superior ingerilor, o entitate spirituala, o creatie a lui Allah. Opinia noastra oficiala. Argumente, versete, hadithuri vor veni.

#110
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 18:12, said:

@Gigel. Sophistikat a gasit cartea. N-am cum sa iti dau din reviste daca nu am citit in reviste. Cartile au criterii mai exigente decat revistele, deci sunt mai de incredere. Nu pierzi nimic daca o rasfoiesti.
dragul meu, de vreo 10 posturi încoace îmi arăți că ești de la ploiești. cărțile ca să fie scoase sunt analizate doar de editor. dacă ăsta dă ok-ul cartea iese. dacă nu nu. într-o revistă științifică, primul ok îl dă editorul, dacă acceptă manuscrisul. apoi manuscrisul e trimis la alți cercetători care activează în același domeniu, iar aceștia se pronunță pe respectivul manuscris. dacă e ok scris, dacă e reproductibil șamd. apoi comentariul lor se duce înapoi la editor iar acesta, în baza analizei oferite de referenți decide dacă articolul e publicat or ba. articol științific, dragă, nu beletristică. pricepuși?
dumneata mi-ai spus că s-a demonstrat științifică că nuș câte burcate sunt în UE sau mai știu eu unde. iar eu te întreb unde scrie asta. tu-mi zici că în cartea cutare. și eu te întreb, ce studiu științific stă la baza respectivei cărți, să văd și eu cum a fost întocmită statistica șamd.
dumneata, în continuare tot de la ploiești îmi scrii. și pe după vișin. eu zic să nu te mai ascunzi după deșt și să-mi dai informațiile alea de ți le cerui. dacă nu le ai, admite că ce-ai zis cu studiu științific sunt la plesneală. nu m-aș mira să fie așa :lol:

ba mi-aș pierde timp dacă aș sta să citesc te-mir-ce maculatură.
o carte științifică din REVISTE e "făcută" dragule "poarta cunoașterii" - ți-ai pus în nick cunoașterea doar de kiki. căci termenul îți e complet străin. pt tine cunoașterea e echivalentă cu ce zice profetu muhamad. pt mine cunoașterea e dată de ceea ce zice atât mahler și kandinski cât și de ce zisă einștein dimpreună cu landau.

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 18:12, said:

  Ai sa vezi ca scrie ca sunt peste o mie de femei cu niqab in Franta

peste o mie înseamnă şi 40000000 :D

#111
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

View Postgigel de hohenţolărn, on 15 octombrie 2012 - 20:10, said:

dragul meu, de vreo 10 posturi încoace îmi arăţi că eşti de la ploieşti. cărţile ca să fie scoase sunt analizate doar de editor. dacă ăsta dă ok-ul cartea iese. dacă nu nu. într-o revistă ştiinţifică, primul ok îl dă editorul, dacă acceptă manuscrisul. apoi manuscrisul e trimis la alţi cercetători care activează în acelaşi domeniu, iar aceştia se pronunţă pe respectivul manuscris. dacă e ok scris, dacă e reproductibil şamd. apoi comentariul lor se duce înapoi la editor iar acesta, în baza analizei oferite de referenţi decide dacă articolul e publicat or ba. articol ştiinţific, dragă, nu beletristică. pricepuşi?
dumneata mi-ai spus că s-a demonstrat ştiinţifică că nuş câte burcate sunt în UE sau mai ştiu eu unde. iar eu te întreb unde scrie asta. tu-mi zici că în cartea cutare. şi eu te întreb, ce studiu ştiinţific stă la baza respectivei cărţi, să văd şi eu cum a fost întocmită statistica şamd.
dumneata, în continuare tot de la ploieşti îmi scrii. şi pe după vişin. eu zic să nu te mai ascunzi după deşt şi să-mi dai informaţiile alea de ţi le cerui. dacă nu le ai, admite că ce-ai zis cu studiu ştiinţific sunt la plesneală. nu m-aş mira să fie aşa Posted Image

ba mi-aş pierde timp dacă aş sta să citesc te-mir-ce maculatură.
o carte ştiinţifică din REVISTE e "făcută" dragule "poarta cunoaşterii" - ţi-ai pus în nick cunoaşterea doar de kiki. căci termenul îţi e complet străin. pt tine cunoaşterea e echivalentă cu ce zice profetu muhamad. pt mine cunoaşterea e dată de ceea ce zice atât mahler şi kandinski cât şi de ce zisă einştein dimpreună cu landau.

peste o mie înseamnă şi 40000000 Posted Image

Acela e un tipar, dar nu toate cartile academice il urmeaza. Antologiile sunt facute din articole de referinta in care stadiul cercetarii a fost depasit si se expune deja o concluzie cu premise si deductii bine argumentate si studiate. Decat sa fi scris jumatate de pagina de postare, mai bine citeai rapid cateva pagini de acolo si te lamureai. Poti foarte bine cauta dupa autori si poate le gasesti si in reviste. Mie imi place sa citesc direct, nu ipotezele, ci ceea ce deja e demonstrat, consolidat intr-o noua teorie si constituie premisa pentru o alta cercetare. Asta gasesti numai in carti si antologii, cand colectezi mai multi autori care au studiat aceeasi problema si poti avea o imagine de ansamblu, nu doar o piesa de puzzle.

Peste o mie inseamna peste o mie si pana in doua mii, Franta avand numarul cel mai mare de femei cu niqab din Europa, urmata de Anglia, cred, cu 30 din Belgia, cu 40 de nu stiu unde, ajungi la vreo 2000 de femei afectate de legea respectiva. Merita sa dai o lege pentru 2000 de femei? Doar ca sa le ostracizezi si limitezi si mai mult, nepermitandu-le sa aiba acces la educatie?

Chiar ai ascultat tu Mahler, mai, Gigele? Devii simpatic.

Edited by poarta-cunoasterii, 15 October 2012 - 20:28.


#112
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 20:23, said:

Acela e un tipar, dar nu toate cartile academice il urmeaza. Antologiile sunt facute din articole de referinta in care stadiul cercetarii a fost depasit si se expune deja o concluzie cu premise si deductii bine argumentate si studiate.
vorbeşti tâmpenii :lol:

Quote

Decat sa fi scris jumatate de pagina de postare, mai bine citeai rapid cateva pagini de acolo si te lamureai.
mai bine-mi răspundeai tu-n primă instanţă la obiect. eu ţi-am cerut articol ştiinţific tu mi-ai venit cu cartea de telefon sau mai ştiu eu ce cărţulie :lol:

Quote

Poti foarte bine cauta dupa autori si poate le gasesti si in reviste.
nu, frumos e ca cel care susţine o afirmaţie - cum că există vreo 2 burcate-n europa, să vină şi cu probele aferente. aşa, zic şi eu că pământu e pătrat şi te trimit pe tine să cauţi cum că aşa-i :lol:

Quote

Mie imi place sa citesc direct, nu ipotezele, ci ceea ce deja e demonstrat, consolidat intr-o noua teorie si constituie premisa pentru o alta cercetare. Asta gasesti numai in carti si antologii
cum spuneam, vorbeşti prostii.  dar văd că nu ţi-e ruşine să le debitezi :lol:

Quote


Peste o mie inseamna peste o mie si pana in doua mii,
deci înţeleg că 3 milioane nu înseamnă că-i peste o mie. poate te pomeni că o fi sub o mie :roflmao: :roflmao:

Quote

Franta avand numarul cel mai mare de femei cu niqab din Europa, urmata de Anglia, cred, cu 30 din Belgia, cu 40 de nu stiu unde, ajungi la vreo 2000 de femei afectate de legea respectiva. Merita sa dai o lege pentru 2000 de femei? Doar ca sa le ostracizezi si limitezi si mai mult, nepermitandu-le sa aiba acces la educatie?
nu ştiu de unde colectaşi dumneata datele astea. am fost acu 4 -5 luni în faţa unui teatru de printr-un oraş din nord şi-am văzut o demonstraţie cu burcate - vreo sută la număr. îţi dai seama, cât în anglia şi-n belgia la un loc. probabil că migrează :roflmao:

Quote

Chiar ai ascultat tu Mahler, mai, Gigele? Devii simpatic.
din păcate acu, citindu-te pe dumneata, simt că-l ascult pe guţă :lol:
pe mahler nu-l ascult, îl simt -_-

#113
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012
Cartea este validata in mediu academic, ca dovada ca e citata in toate studiile de specialitate. E buna pentru Oxford, dar nu e buna pentru Gigel. E o lume libera. :) Daca era o carte in care se spunea ca musulmanii sunt zevzeci, o acceptati si daca era scrisa de Guta sus amintitul.

#114
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 20:01, said:

Si Nicolae Guta sau cum l-o chema da autografe si declara ca l-a ascultat pe Schopenhauer muzicianul dar ca tot muzica lui e mai buna, mai ''de viata'', vorba ta. Posted Image

Am sa iti raspund la ruh, dar acolo nu e o chestiune la care sa imi dau eu cu parerea din doua versete si un hadith, pentru ca as risca sa alunec in ridicol, ca tine, cu silogisme false si deductii eronate. Aici e o chestiune de lingvistica si tafseer, daca vrei sa spui ceva ca sa fii luat in seama. Esenta ti-am spus-o, e vorba de un spirit superior ingerilor, o entitate spirituala, o creatie a lui Allah. Opinia noastra oficiala. Argumente, versete, hadithuri vor veni.
Vad ca ti-ai dat doctoratul in Nicolae Guta, cunosti toate detaliile.Sa stii ca nu te contrazic.
Ai sa raspunzi never...nu poti, ruh-ul tau este inrobit si tre` altul sa gandesca in locul tau.
Nu poti raspunde uman.
Aici este o chestiune de cum percepe omu necesitatea religiei si cum crede el ca religia il inalta sau il coboara printre bolovani.

View Postgigel de hohenţolărn, on 15 octombrie 2012 - 20:10, said:

ba mi-aş pierde timp dacă aş sta să citesc te-mir-ce maculatură.
o carte ştiinţifică din REVISTE e "făcută" dragule "poarta cunoaşterii" -
Lasa mai ca nu stie ca la universitati serioase precum Oxford nu-ti trece referatul ca parte componenta a programului doctoral pana nu-l publici intr-o revista de specialitate.

Edited by ThinkAbout, 15 October 2012 - 21:32.


#115
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

View PostThinkAbout, on 15 octombrie 2012 - 21:31, said:


Lasa mai ca nu stie ca la universitati serioase precum Oxford nu-ti trece referatul ca parte componenta a programului doctoral pana nu-l publici intr-o revista de specialitate.

Cultivata lui tata, autorii din acea carte sunt deja profesori universitari, nu studentei care aspira la un doctorat.

View PostThinkAbout, on 15 octombrie 2012 - 21:31, said:

Vad ca ti-ai dat doctoratul in Nicolae Guta, cunosti toate detaliile.Sa stii ca nu te contrazic.

Am crezut ca il plagiezi si i-am aparat drepturile de pioner in ale gandirii libere. :)

#116
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 21:39, said:

Cultivata lui tata, autorii din acea carte sunt deja profesori universitari, nu studentei care aspira la un doctorat.
Cultivata lu mama daca`s pe modelul Tonta nu ma mira

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 21:39, said:

Am crezut ca il plagiezi si i-am aparat drepturile de pioner in ale gandirii libere. Posted Image
Vazi ca se scrie pioneer, ca sa apar eu drepturile limbii engleze de a nu fi mutilata de afoni.
Daca ai incercat o gluma in romana trebuia sa razi tu prima la ea, adecatelea sa nu fi crispata si sa stii ca pioner (pionier ca te-am controlat si cu dex-ul ca sa vaz daca nu mutilezi si romana, doctorii in manele fac de regula asa ceva...q.e.d) este ala cu cravata la gat, sau cu turbanu` pe cap.
Felicitari ca ai aparat aceste drepturi, in definitiv si la urma urmei fiecare apara doar drepturile care-l reprezinta.
Sunt unii care apara dreptul comunitatii de a lapida femeile.
Fix aia care nu stiu sa faca diferenta intre "lirica" dintr-o manea si o gluma.

Edited by ThinkAbout, 15 October 2012 - 21:54.


#117
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 21:28, said:

Cartea este validata in mediu academic, ca dovada ca e citata in toate studiile de specialitate. E buna pentru Oxford, dar nu e buna pentru Gigel. E o lume libera. Posted Image Daca era o carte in care se spunea ca musulmanii sunt zevzeci, o acceptati si daca era scrisa de Guta sus amintitul.
nu, nu e bună pt că eu vreau să văd SURSA. un studiu științific poate fi reprodus. tre să știu cum a fost făcut ca să văd în ce măsură descrie el realitatea. cartea aia îmi vine cu concluzia. că sunt 20 burcate în anglia. ±0.5 . oh da. e citată? unde? dă-mi sursele care citează respectiva carte? saitu poartacunoașterii.ro? :D că și aia e citare :lol:

View PostThinkAbout, on 15 octombrie 2012 - 21:44, said:

Cultivata lu mama daca`s pe modelul Tonta nu ma mira

au ajuns și ăia profesori ca mischie de la gorj. mari somități în domeniu cu cărți căcălău da articole isi din părți :D
oare de ce?:D

#118
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012
Nu, se foloseste si in celalalt sens, de deschizator de drumuri. Google nu te ajuta intotdeauna.
Esti plictisitoare. N-am sa mai raspund din politete la toate prostiutele, doar daca iti va da tarcoale si vreo idee.

Gigele, inteleg ca faci eforturi sa fii amuzant, dar vezi ca treci si tu in penibil. Deschide cartea si vezi bibliografia, sursele, nu te mananca, iti garantez! Preferi sa debitezi aici romane in loc sa verifici singur. Eu iti spun ca e pe lista de bibliografie de la Oxford si e citata de specialistii in domeniu. Si Ponta zicea ca de la Aristotel incoace totul e un plagiat, asta doar pentru ca n-a pus si el mana pe carte sa verifice singur.

Edited by poarta-cunoasterii, 15 October 2012 - 22:20.


#119
blacktiti89

blacktiti89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,635
  • Înscris: 25.05.2009
„Și el (Moise) a intrat în cetate la vremea când poporul nu veghea și a găsit doi oameni bătându-se, unul fiind dintre ai săi shiiți, iar celălalt fiind dușmanul aceluia; iar cel ce era dintre ai săi shi'ah i-a strigat (lui Moise) să-l ajute împotriva celui ce-i era dușman.”  (Coran, 28:15)
E vorba aici de intamplarea descrisa in Biblie drept momentul in care Moise ucide un egiptean pentru ca batea un evreu? Eram doar curios...

#120
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

View Postblacktiti89, on 15 octombrie 2012 - 22:06, said:

„Și el (Moise) a intrat în cetate la vremea când poporul nu veghea și a găsit doi oameni bătându-se, unul fiind dintre ai săi shiiți, iar celălalt fiind dușmanul aceluia; iar cel ce era dintre ai săi shi'ah i-a strigat (lui Moise) să-l ajute împotriva celui ce-i era dușman.”  (Coran, 28:15)
E vorba aici de intamplarea descrisa in Biblie drept momentul in care Moise ucide un egiptean pentru ca batea un evreu? Eram doar curios...

Da. La aceasta se face referire. Evident, aici shia inseamna cel din grupul sau.

#121
SophistiKat

SophistiKat

    Semper Fidelis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,502
  • Înscris: 02.10.2010

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 18:12, said:

Pentru tine, daca nu e islamofob inseamna ca e islamofil. Plus, e o antologie de texte cu autori diferiti, citeste-le pe toate, nu doar o pagina. (Nici macar nu te-ai prins care e editorul si care e autorul/autorii).
Mataluta creata, când un individ se foloseste de autoritatea sa academica pt. a lansa diferite "lucrari" ca mijloc de propaganda, în acel moment îsi pierde orice urma de credibilitate în fata cititorului.

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 18:12, said:

Intre tine si Nielson e o diferenta mare, scuza-ma, opiniile lui au o mai mare autoritate.
Mataluta creata, daca tot ai intrat în sfera argumentelor penibile, hai sa-ti fac jocul: între voi islamicii si Geert Wilders, diferenta e de la cer la pamânt, opiniile lui au mai multa credibilitate.

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 18:12, said:

Ai sa vezi ca scrie ca sunt peste o mie de femei cu niqab in Franta, vreo 30 in Belgia, iti da toate detaliile.
Mataluta creata, numai un tont ar înghiti galusca asta...din cei peste 50 de milioane de musulmani care traiesc în Europa, majoritatea ultratraditionalisti, dupa cum o confirma si amicul tau Nielsen, ma îndoiesc ca numarul celor care îsi acopera fata se reduce la doar 1000.

#122
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012
Ok. La cat estimezi tu ? E o discutie interesanta pentru ca in final statisticile vor vorbi si atunci se va vedea discrepanta dintre prejudecata si realitate.

#123
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 22:01, said:

Nu, se foloseste si in celalalt sens, de deschizator de drumuri. Google nu te ajuta intotdeauna.
Esti plictisitoare. N-am sa mai raspund din politete la toate prostiutele, doar daca iti va da tarcoale si vreo idee.

Gigele, inteleg ca faci eforturi sa fii amuzant, dar vezi ca treci si tu in penibil. Deschide cartea si vezi bibliografia, sursele, nu te mananca, iti garantez! Preferi sa debitezi aici romane in loc sa verifici singur. Eu iti spun ca e pe lista de bibliografie de la Oxford si e citata de specialistii in domeniu. Si Ponta zicea ca de la Aristotel incoace totul e un plagiat, asta doar pentru ca n-a pus si el mana pe carte sa verifice singur.
tot de la ploiești? eu tre să verific? sau dumneata tre să-ți susții afirmația?

nu mai bine mă îndrumai la guagăl? -_-
eu ți-am cerut, din capu locului - link din revistă peer review. tu-mi dai temirce carte. și nu-i vorbă că ți-am cerut că te-am ginit drept mărinimos sau mai știu eu ce, ci ți-am cerut pt că ai venit c-o concluzie scoasă din burtă. auzi, dooj de burcate-n toată anglia. îți dau eu 5 clipuri de pe youtube unde apar 40. alea-s dă import, sau cum? :roflmao:

#124
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012
Am zis ca sunt peste o mie sau sub 2000, cum vreti, in Franta, 30 in Belgia, asta imi amintesc sigur. In Germania mai sunt ceva mai multe, iar in alte tari europene sunt in numar insignifiant. Cartea e mai buna decat revistele pe care le cereti si sunt convins ca veti gasi si in reviste aceeasi statistica. Pentru curiozitatea mea personala, cate femei cu Niqab estimati ca sunt in Europa? In final vom gasi niste statistici asupra carora sa cadem de acord, dar vreau mai intai evaluarea dv.

#125
SophistiKat

SophistiKat

    Semper Fidelis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,502
  • Înscris: 02.10.2010

View Postpoarta-cunoasterii, on 15 octombrie 2012 - 22:45, said:

Ok. La cat estimezi tu ? E o discutie interesanta pentru ca in final statisticile vor vorbi si atunci se va vedea discrepanta dintre prejudecata si realitate.
Cele care poarta niqab, le estimez în jurul procentului de 30%...dar hijabul e cel mai raspândit!
Numarul musulmanelor care-si lasa parul descoperit e probabil infim, sub 5%. Posted Image

Edited by SophistiKat, 15 October 2012 - 22:58.


#126
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

View PostSophistiKat, on 15 octombrie 2012 - 22:56, said:

Cele care poarta niqab, le estimez în jurul procentului de 30%...dar hijabul e cel mai raspândit!
Numarul musulmanelor care-si lasa parul descoperit e probabil infim, sub 5%. Posted Image

OK, tinem minte si vedem apoi realitatea. Sunt foarte multe musulmane fara hijab in Europa.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate