Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Constructii grandioase in Casa noastra: Romania (Europa)

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
2757 replies to this topic

#2593
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
cine stie, poate ca "saracu'" n-a mai fost demult prin RO, de Pasti/Craciun etc., in Brazil ajungi cu avionu', iar cand isi facea si el Sarbatorile prin RO, erau mult mai putine masini,
deh, dar acu' ca va vorbi la Guvern, aaauauauuu, incep santierele sa duduie, macaralele sa se invarta, planurile sa se ...rescrie Posted Image, a zis careva de vreun tramvai B-BV?!? nu?!
ok, mai trebe un guvern tehnocrat care sa ceara un SF unor consultanti straini, ca cel din 2016, iar acel SF estimat ca dureaza 6 luni sa dureze ...un an si 6 luni! Posted Image))
iar marea si singura realizare a noului SF sa spuna ca ce s-a planificat pana acum este o tampenie si ...pt. asta sa fie nevoie de un an si jumatate!!
ba nu, mai este o realizare, si anume ca varianta castigatoare, este la fel cu planurile deja in lucru, nimic schimbat, doar ca e o "consolidare" a ce exista deja, copipaste ...1 an si 6 luni!!

TOTI ...CA UNU'!!

Edited by szg, 11 April 2018 - 08:51.


#2594
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Niste alti 'talieni, ce se judeca si tin largirea Centurii in loc, ca nu castiga ei licitatia pt. zonele Est/Vest ale centurii cacapitalei, se pare ca au ...crapat o autostrada, urmeaza Centura (cand va fi) largita sa crape?

Edited by szg, 11 April 2018 - 10:30.


#2595
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
apropo de exemplul de mai sus din Sanatate, ce salarii si sporuri Grandioase au Doctorii/Chirurgi (~2400 eur/luna) dar si ...soferii / asistentele de ambulanta (~1700 eur/luna salar baza )

ma gandesc la cei din IT, au terminat si ei o "amarata" de ...Automatica, sau Electronica Aplicata, sau Cibernetica si majoritatea au fost luati la ....casca / help desk
ca deh, d'astea merg pe la noi, vorbitori de limbi, certareti, jmechierasi, dar ...nu prea "creativi" ca sa se creeze centre de R&D mari,

de exemplu, niste multinationali, sau manageri romani sclavi/dusi cu pluta, au facut ca dintr-o crestere prognozata cu 2-3 ani in urma la 4000 oameni sa se ajunga la un numar de ...2300, in scadere continua, si cu "baremuri" si "hire freeze" mai drastice, de la semestru la semestru;
asta, in acelasi timp cand ...in Croatia, cresc intr-un an cu 1000 de ...R&D, aceiasi multinationali, si culmea, la Croati firma este 50% STAT + 50% multinationali, ca si aia precum polonezii stiu ce inseamna sa fii patriot, si nu doar din gura, scuipand jmecherie pe sub mustata

si pe langa faptul ca angajeaza persoane tinere ca sa ...."ii faca prosti" (casca = help desk, cel mult miscat tichete de colo colo, 1% legatura cu ce au invatat in facultatile alea de top), le mai si dau niste salarii ...gen brutul soferului de ambulanta

iar sporurile in IT nu sunt ca la soferul de ambulanta, ci lucrezi in ture precum asistentele de la ambulanta/spital, iar sporurile sunt doar alea de la lege, dublul orelor, daca lucrezi noaptea, sau esti trezit(a) din somn ca trebuie sa intervii "on call" (trezitul si culcatul si deranjatul nu se calculeaza, ci doar timpul efectiv muncit pe tichet)

iar daca faci scolioza/scifoza si trebuie sa te tai la coloana, pt. ca ai stat in pozitie necorespunzatoare pe scaunul pe care angajatorul ti l-a dat sub semnatura ca este conform cu normele, dar tu nu l-ai puttu folosi astfel pt. ca ...nu ai birou reglabil pe inaltime si tot cocosat(a) ai stat, mai ales ca daca iesi la ora cate 10 min (ca sa-ti indrepti oasele, si cum scrie la medicina muncii/protectia muncii), alea ti se scad din programul de lucru, si nu vrei sa ajungi acasa la 10 noaptea asa ca nu ti le iei ...deci, daca ai facut ceva la spate si abia iti mai tarai un picior dupa tine si stai ca babele de 80 de ani inclinat(a) la 45 grade de durere ...pana la birou, si nici "abonamentul de privati" nu acopera doctor pe ambulanta (si trebuie sa mergi in capatul celalalt unde "privatu'" are spitalul de urgenta), si nici dracu nu-ti da concediu medical (ca nu se da de la doctorul de la ...privat(a)), plus ca ..."ai blugi noi pe tine ...multinationalist/sorosist/ongis nenorocit",
...asa ca ajungi ca pe langa cei 2400 eur, sa-i mai indesi chirurgului in buzunar (neimpozabil) cam ...500-600 Eur, sa ajunga "saracu" si el la 3000 eur (cam cat are un procuror iesit la pensie, dupa doar 15 ani de munca)

dar stai, ca acel chirurg, ce acum ia salariul 2400 eur/luna, si lua inainte ...1200 eur (sa zicem), castiga acei 300-400-500-600 eur ...la fiecare 2-3 ore (!?!!!), cand intra intr-o sala de operatie,
hai sa zicem ca ii imparte, ca parca lucreaza in echipa + asistente, eventual, deci sa spunem 200-300 eur la fiecare 2-3 ore x 3 operatii pe zi => 300 eur x 3 = ~ 1000 eur pe zi (de operatii)!!!!!

=> un chirurg de succes, isi permite sa aiba din 3 operatii pe zi x 4 zile (ca una e la cabinet) = 10-12 operatii pe saptamana ...sa aiba si cate un "caz social" pe saptamana, asa ca 10 operatii pe saptamana x ~300 eur = 3000 eur / saptamana x 4 saptamani ....un medic de succes ar cam lua ...10 000 eur / luna SPAGA!!!

se ...caca imprastiat, chirurgul ala, pe cei 1000 eur aruncati de stat, pe curul lui!! ...ii face oricum intr-o zi!

ce frumos, chiar grandios, ar fi ca pt. ITistiii "sorosisti/multinationalisti/nenorociti de ongisti" sa existe ...grupa de munca?
nu de alta, dar toti ITistii sunt 99% siguri ca ...nu ajung la pensie din acea pozitie
si ei baga 10 ani puternic lovele la/intre piloanele/"ciolanele" 1 si 2, ca apoi sa conteze ....ultimii 10 ani, cand or sa fie ...cel mult niste scoliosi/scifosi, de nici ca paznic la metrou nu or sa mai fie primiti, sau casierite la s'permarketuri, pt. ca nu pot sta in picioare, si si-au consumat agoniseala pe spagi la doctori si medicamente

Attached Files


Edited by szg, 17 April 2018 - 15:20.


#2596
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
cei 3.3 km grandiosi de autostrada urbana (in camp) vor fi gata în august, la 6 ani de la debutul proiectului

asa ca, autostrada de centura A0 (in camp), va fi gata tot in ...august, 2030-2040, odata cu "prelungirea" / statia de metrou de la Centura DJ401 (de pe linia existenta)

Edited by szg, 19 April 2018 - 09:16.


#2597
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
"Autostrada Sibiu - Piteşti: ĂŽncă 68 de kilometri au fost scoşi joi la licitaţie"

"ĂŽn iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit ĂŽn octombrie 2017 nouă oferte (secţiunea Sibiu - Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş - Piteşti). La ora actuală ofertele se află ĂŽn faza de evaluare."

deci cam peste un an (Aprilie - Mai 2019) o sa stim ca ..."pentru inca 68 kilometri ....de 7 luni ...ofertele sunt in ...evaluare" Posted Image) dzeule !!

cum dzeu sunt facute oare aceste licitatii, daca trebuie sa fie evaluate ...7 luni?
de parca ar face PROIECTAREA deja, cu toti ofertantii

adica caietul de sarcini/SF-ul este atat de idiot si de interpretabil incat le trebuie 7 luni sa ...inteleaga ...ce NU au cerut?
pai nu era mai bine sa se consulte inainte cu ..."piatza"?

ca doar s-a facut un SF (hai vreo 10 SF-uri), deci toti se presupune ca sunt doctori si aia de cer si aia de dau "pretul cel mai mic"

parca ar fi buna o abordare ...frateasca de genul:
- pt. licitatia asta clarificam SF-ul si proiectul tehnic cu voi si pt. aia cu voi si tot asa
- iar evaluarea dureaza ...o zi :)
dar cred ca asa se si intampla

iar mizeriile aruncate noua in nas ca ...cutare a facut contestatie ...sunt facute tot "la mica intelegere", ca
- ori nu-i duce punga
- ori castigatorul vizat mai are nevoie de timp
- ori ca am facut licitatia sa dea bine la media
- ori ca ...naiba sa-i ia

Edited by szg, 19 April 2018 - 15:57.


#2598
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002

 szg, on 19 aprilie 2018 - 09:11, said:

August, septembrie, ce conteaza este sa o termine anul asta. Bine, sa nu fie inundatii, seceta, caldura sufocanta, frig,etc ca atunci se amana cu n luni, ani, secole
MT: Constructorul lotului de pe A3 de la intrarea în Bucureşti şi-a luat angajamentul că va finaliza lucrările până în septembrie

Edited by cata, 20 April 2018 - 09:56.


#2599
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
a inceput Revolutia Alegerilor
- s-a dat verde de la "Opozitie" cu atacurile la "Alesi"
- focul a aparut referitor la Declaratiile pe care le depunem la Primarie, in care toata lumea este sfatuita (la Taxe si Impozite) sa declare "cu Canalizare"
- avand si Curent, Apa etc asta duce la o baza de impozitare aproape dubla (1000 ron/mp fata de 600 ron/mp)

canalizare presupunand insa "deversare in retea publica", retea ...care nu exista

#2600
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Inca o treaba cu adevarat grandioasa ...aplicatie (CENTRALIZATA) pentru semnalare probleme!

"HotNews.ro va centraliza toate sesizările primite de la cititori și le va înainta primăriilor de sector și primăriei generale."
bravo lor!

Daca ar introduce si "primariile din Ilfov si Consililului Judetean Ilfovul" in acest mare efort, ar fi cu adevarat ...IMPARTIALI! Posted Image

Nu de alta, dar si in Ilfov sunt cam aceleasi probleme + miros infect de la gropile de gunoi ce sunt chiar mai aproape de Ilfov decat de Bucuresti.

Ne dadeam in weekend cu bicicletele pe camp cu fimi-o, iar, in timp ce eu tineam cainii departe de noi (cu asa ceva, baston electrosocuri), el visa in gura mare sa urce cu bicicleta pe
..."dealul ala, taaaatiii" !!!!

Cand i-am spus ca de pe dealul ala vine putoarea care ne face sa inchidem geamurile noaptea, si cateodata sa stam cu batista umeda la nas sa nu ne boram matele de greata, si in momentele alea este cand spun eu "glume" ...ca "se bese pe el" de pute in toata ...curtea si cartierul, ...s-a razgandit micutul, instant!

Edited by szg, 26 April 2018 - 15:25.


#2601
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
Weekend plăcut!


Incredibil!
Pt A0, un segment din partea sudica! a fost castigat de catre UMB! Daca chiar se vor da bani pt asa ceva, SIGUR se va face! UMB !!!

Iata ce a mai realizat UMB la lotul ei din A1 Deva-Lugoj, cu precizarea ca la ea, 1 Mai se va sarbatori prin munca (muncitorii au avut liber 1 sapt, de Paște).

http://forum.peundem...p?topic=2.39885



 szg, on 26 aprilie 2018 - 15:07, said:

Inca o treaba cu adevarat grandioasa ...aplicatie (CENTRALIZATA) pentru semnalare probleme!

"HotNews.ro va centraliza toate sesizările primite de la cititori și le va Ă®nainta primăriilor de sector și primăriei generale."
bravo lor!

Daca ar introduce si "primariile din Ilfov si Consililului Judetean Ilfovul" in acest mare efort, ar fi cu adevarat ...IMPARTIALI! Posted Image

Nu de alta, dar si in Ilfov sunt cam aceleasi probleme + miros infect de la gropile de gunoi ce sunt chiar mai aproape de Ilfov decat de Bucuresti.

Ne dadeam in weekend cu bicicletele pe camp cu fimi-o, iar, in timp ce eu tineam cainii departe de noi (cu asa ceva, baston electrosocuri), el visa in gura mare sa urce cu bicicleta pe
..."dealul ala, taaaatiii" !!!!

Cand i-am spus ca de pe dealul ala vine putoarea care ne face sa inchidem geamurile noaptea, si cateodata sa stam cu batista umeda la nas sa nu ne boram matele de greata, si in momentele alea este cand spun eu "glume" ...ca "se bese pe el" de pute in toata ...curtea si cartierul, ...s-a razgandit micutul, instant!

Chiajna?

#2602
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013

 crisbud, on 27 aprilie 2018 - 12:17, said:

...Chiajna?
Sintesti, Vidra.

dar nu ne punem nici o speranta, daca nici macar Userii, care sunt "sefi" la comisia de ...gunoaie, nu au reusit sa inchida/muta groapa Chiajna, chair daca sunt dep. User..neni care locuiesc in Chiajna, ce sa ne mai agitam noi astia ...nas in nas cu Sintestiu

 crisbud, on 27 aprilie 2018 - 12:17, said:

..Incredibil!
Pt A0, un segment din partea sudica! a fost castigat de catre UMB! Daca chiar se vor da bani pt asa ceva, SIGUR se va face! UMB !!!...
o fi bine nu o fi bine, dar am citit ca sunt persoane impotriva acestei miscari ...
din partea oamenilor obisnuiti, nu cred ca conteaza cine si cum castiga, ci important este sa ...faca!

Edited by szg, 28 April 2018 - 09:05.


#2603
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
inca o mare realizare, de 30 de ani incoace, actualizarea PUG Bucuresti
pana pe Mai 05, dezbatere publica ...regulile de aplicare PUG Bucuresti

daca inteleg bine, regulile cuprinse in PUG-ul Bucurestiului ce va veni,
se extind si asupra comunelor invecinate, pentru o dezvoltare armonioasa si durabila

de preferat sa fie atat de bine facut incat actualizarea PUG-urilor comunelor invecinate sa se faca prin ...copipeist,
se salveaza si bani si timp, pt. dezvoltare, ma rog, macar timp sa se salveze :)

daca asa este, atunci, in sfarsit, va avea si Berceni ...un PUG, poate si cu niste rute alternative la DJ401, fara atatea SF-uri inutile

Attached Files



#2604
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
O "mare realizare", de rahat, sistemul de citire card de sanatate!

De la 1 Mai este picat/nefunctional in TOT BUCURESTIUL!

Sa nu uitam ca medicii si-au luat liber de pe 26 Aprilie, deci este foarte posibil sa fie picat si mai demult.

Deci, de 3 zile / 36 ore / xxx minute Posted Image un Sistem National este "paralizat" si nici dracu' nu-l pune in functiune.

CNAS - ...nu zice nimic

Rahatul ala de card este un fel de ...tampenie, nu ajuta clientul/pacientul la nimic:
1) daca vrei concediu medical, mergi cu cardul la medicul specialist, si doar asa iti da CM
2) apoi, tot cu cardul in mana, mergi la medicul de familie, sa-ti ...(a)vizeze CM
(o tampeni inutila, nu il are deja in sistemul centralizat?! sa il vizeze acolo, pt. cine naiba mai trebuie acea viza?!)
3) cu parafa specialist si cu parafa medic familie mergu cu CM la firma
(o alta idiotenie!?, daca acel CM este in sistemul CNAS centralizat, Angajatorul de ce nu poate extrage de acolo hartzoaga?!)
4) daca iti trebuie CM pe 20 zile, dar 3 zile pica in luna "cealalta" ...faci de doua ori pasii de mai sus
5) desigur, dovada de la angajator, tot o hartzoaga stupida este, pt. care "bolnavul" trebuie sa umble aiurea in tramvai
(alta idiotenie, daca Angajatorul ar intra in sistemul (p)lumii centraliszat, ar putea depune EL hartzoaga aia mizera,
asta este ELECTRONIC! nu ca pe langa hartzoage, mai plimbi si o bucata de plastic, care MAI MULT INCURCA,
plus ca mizeriile astea mai si expira, cam ~ 1 milion anul asta, uite asa cateva milioane se duc pe Posta Romana sau te miri ce alte inginerii !?)

si uite asa, cand pica sistemul lor de cacat
- iti ramane cardul blocat la medicul specialist
- el ti-a dat hartzoaga (ca sa nu mai astepti inca odata dupa parafa la medicul spcialist, ce are program de la 8 dar ajunge la 9:30),
- dar degeaba ai hartoaga, pt. ca nu o poti duce la medicul de familie, cardul ti-a fost "sechestrat" la medicul specialist !?!
sistem retard facut de niste retarzi

Edited by szg, 03 May 2018 - 09:33.


#2605
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
ceva este ciudat, de ce hotzniuji & co nu prezinta problemele din sistemul de citire al cardurilor de sanatate ... in 2015 pt. "doar" 4 ore de sistem oprit s-a facut un articol, acum pentru ....4 zile ...nimic Posted Image

ce sa mai zicem cand si la IT suntem ultimii din ioropa (locul 28 din 28)

Attached Files



#2606
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
Weekend plăcut!

Lotul UMB din A1 Deva-Lugoj.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rP7TcliSWwE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2607
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
Pentru cine are nervi sa citeasca
Șeful de la Drumuri şi-a dat demisia după 16 luni de mandat, din motive personale. Narcis Neaga revine la conducerea CNAIR

#2608
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
ce usor renunta astia la salariul de 8000 eur, pt. un "amarat" de ...5000 eur Posted Image)
(oare cat e taxa catre partid din ei? ca doar nu au castigat vreun concurs pt acel post, altii au "castigat" pt. ei)
ai dreacu' sa-i ia, nu pot uita interviul celor de la pr.tv, si ce jenati si fastaciti si penibili se simteau, si drumpodeanu, si sovaianu

Edited by szg, 08 May 2018 - 11:08.


#2609
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
Loturile 1 şi 2 din Centura Bucureşti vor fi construite de compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret din Turcia, arată un comunicat transmis marţi de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR.

#2610
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
or fi ei turci, par si vechi in domeniu (1954/1974), au si multi angajati (~4500), au si o structura supla de manageri (un fel de Drumuri si Poduri ...optimizat sa functioneze bine Posted Image , la noi, inclusiv ...ADP Sector 4 fac drumuri mai bune si le intretin mai bine, decat Drumuri si Poduri)

acum sa speram ca nu fac poduri si autostrazi cu "steluta", la care sa scrie "se recomanda ...biciclete ..doar, din cand in cand"
precum fac cirese la care recomanda ...cojitul de coaja Posted Image , mai bine le vindea suc Posted Image)

apropo de ADP S4 si largirea Soselei Berceni, ...se lucreaza in draci!
si ma asteptam sa vad Primaru' ca se pozeaza pe excavator, ca isi afiseaza numele pe toate gardurile ...dar in afara de un hashtag minuscul in colt dreapta jos pe niste panouri, n-am prea vazut  ...cultul personalitatii

Edited by szg, 08 May 2018 - 15:51.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate