Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Constructie parapet

La mulți ani @EmyBoss7!

La mulți ani @Gif2D!

Ce fel de conexiune la internet a...
 Operatori telefonie mobila, ț...

echivalente utilaje procesare suc...

mouse gesture software

Service Pompa centrala Vaillant -...
 Comanda platita și nelivrata

DJI Spark - Upgrade baterie

Nu mai creste numarul de kilometri

Focus Sat - baza de date piratata
 Masina foarte ieftina 4x4

Problema ciudata, BMW e46 316i

Dacia Logan 3 - Conectare la Waze

Pilonul II de pensii - mostenire ...
 

Eroare utilizare instructiune "if...then"

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
ani_beita

ani_beita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 17.09.2007
Cand folosesc instructiunea if...then, indiferent de datele introduse intoarce mesajul de eroare. Ideea este ca in situatia in care rezultatul calculului este o valoare <0, sa nu se faca calculul, dar sa afiseze mesajul de eroare. Problema este ca, se afiseaza mesajul de eroare si in situatia in care rezultatul nu este negativ. Nu stiu unde gresesc.
Asa am facut:
"Private Sub cmdCalculeaza_qe_Click()
'declararea variabilelor de lucru
Dim CF As Double
Dim Pl As Double
Dim CV As Double
'introducerea datelor de intrare
CF = txtCF.Text
Pl = txtPl.Text
CV = txtCV.Text
'se calculeaza qe
If Val(txtREZQE.Text) < 0 Then
QE = CF / (Pl - CV)
'se afiseaza in caseta de text rezultatele
txtREZQE.Text = QE
Else
    MsgBox "Cantitatea de echilibru este negativa, deci trebuie adoptate masuri de crestere a vanzarilor", vbInformation, "Atentie!"
End If

End Sub"

Attached Files



#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,792
  • Înscris: 10.08.2005
ce proprietati are txtREZEQ?

fii sigur ca accepta doar numere
KeyPress(KeyAscii As Integer)
If (KeyAscii < 48 AND KeyAscii > 57) KeyAscii = 0
End Sub

foloseste tag-urile CODE

#3
ani_beita

ani_beita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 17.09.2007
Am atasat proprietatile. Sfatul tau nu este pentru un tabel? Eu am multe goluri, si ma izbesc de ele pana voi reusi(poate) sa le "umplu". Multumescpentru ca ti-ai facut timp sa raspunzi.

Attached Files



#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,792
  • Înscris: 10.08.2005
lol - acum vad problema
#1 - poti atasa imagini fara sa le pui in *.doc
#2 - Erroare de LOGICA

pe tine txtREZQE - cand este gol are valoarea zero
bool = (0 < 0) = FALSE
deci va intra pe ramura negativa, in care afiseaza mesajul custom.
ce-ti trebuie tie este un pic de matematica
QE = CF / (Pl - CV) va fi negativ daca doar una din cele doua varibile este negativa
  • CF este negativ
  • (PL-CV) este negativ
adica
  • PL<CV
daca (semn_numarator XOR semn semn_numitor) atunci alarma

View Postani_beita, on 18th June 2012, 10:53, said:

Sfatul tau nu este pentru un tabel?
E bine sa te obsnuiesti.

Edited by MarianG, 18 June 2012 - 10:41.


#5
ani_beita

ani_beita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 17.09.2007
De fapt eu cred ca voi mai face multe greseli si de acum incolo, dar voi invata din ele. Multumesc de ajutor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate