Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

industria romaneasca

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1857 replies to this topic

#1801
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 Bogotta, on 23 decembrie 2022 - 09:38, said:

Fabrica de Hartie Busteni:   fabrica de hârtie a fost dărâmată in perioada 2010 – 2012

Hei dar ne-am ales cu o platforma pe care cresc buruieni si cu un Penny deci cine poate spune daca e mai rau sau mai bine, really?

[ https://i.postimg.cc/WjfzH3Gp/2022-12-23-094919.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i.postimg.cc/2rbyRDGQ/2022-12-23-095049.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Partea de fabrica de unde e Penny azi era nitel monument parca, bine, nu ca asta ar incurca pe cineva.
La Busteni tragedia e mai mult despre pierderea patrimoniului industrial, daca vrei tragedie despre pierderea unor capacitati de productie importante in industria celulozei si hartiei, Braila is the place.

Edited by shefu_de_combinat, 23 December 2022 - 10:00.


#1802
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017
Pai sa facem un calcul simplu: cate persoane erau angajate si castigau o  paine in fabrica de hartie si cate persoane castiga o paine de pe urma magazinului P....y
Nu cred ca trebuie sa fii mare economist ca sa iti dai seama.

#1803
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007
Nu conteaza, ca ori s-au pensionat, ori au plecat ori s-au reprofilat prin ce se mai face pe Valea Prahovei, mostly horeca.

#1804
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
vIDeOcHAt Și PćCĆneLe, remember?
Pentru orice altceva existć China!

Edited by garett, 23 December 2022 - 10:20.


#1805
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Din întâmplare, în trecut am vorbit cu cineva care se ocupă de patrimoniul industrial şi demolarea fabricii a putut avea loc pentru că era trecută la adresa greşită şi nu a putut avea loc remedierea problemei. Şi da, era monumet istoric. Mai am ceva caiere cumpărate şi produse de la ei - mi-au plăcut că aveau o copertă cu ceva stil anii '50, care mă pasionau pe atunci. Era vorba să facă un hotel acolo, dar văd că a ieşit un penys. Măcar au păstrat 2 dintre cele 3 locomotive micuţe . Am trecut pe lângă complex şi era inreresant, mai ales cu podul feroviar pentru linia îngustă care trecea peste D.N. 1. Au ras şi F-ca de stilcă de la Azuga, că cică să facă organizare de şantier pentru autostradă, precum şi fabrica de bere din acea localitate. Ce de hârtie de la Buşteni, precum şi cea de sticlă de la Azuga erau ante-comuniste. Probabil şi cea de bere de la Azuga. Later edit: M-am uitat pe link şi văd că patronul Fabricii de hârtie a fost un om uman, dacă a făcut anumite chestii pentru muncitori. Mizeria de propagandă comunistă... Azi nu mai există oameni ca el nici măcar în ţări mai dezvoltate. Uite de ce e "bun" importul masiv...
Nu ştiu de vreo fabrică de hârtie de la Brăila, dar aia de la Bacău a dispărut sau va dispare şi ea. Cea care s-a numit şi "Letea" (că iniţial era în satul Letea). Asta în condiţiile în care în România e criză de hârtie de tipărit (sau cel puţin era anul trecut). Mda... Şi această fabrică fusese înfiinţată înainte de comunism.
"ElectroAparataj" (de câte ori am trecut pe lângă ea şi am făcut liceul lângă ea) s-a mutat la Târgovişte. Urma să fie desfiinţată. Mă întreb dacă a supravieţuit. Ajungând din nou la Prahova, mă bucur că mai funcţionează Hidorecentala Siania 0. În afară de un grup generator din 1936, restul sunt originale, din 1899. Centrala a fost restaurată cu ajutorul celor de la "A.E.G." şi e un muzeu viu, care din păcate nu e uşor de vizitat, deşi ar putea să fie o atracţie turistică interesantă, ca să mai afle lumea una-alta. Are şi aparate de măsură cu 2 becuri puse deasupra!

Edited by djl, 23 December 2022 - 14:11.


#1806
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,519
  • Înscris: 02.09.2006
Am aruncat o privire peste documentele securitatii,  desecretizate de SRI si facute publice de curind! Pai, Boieri Dumnreavoastra, se pare ca industria era cu adevarat mormanul de fiare vechi cum l-a numit Petrica! si asta doar din cele ajunse la urechile securitatii si considerate demne de a aparea in rapoarte, probabil ca erau destule altele care nu ajungeau la urechile lor!

#1807
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 tytysor, on 23 decembrie 2022 - 15:04, said:

Pai, Boieri Dumnreavoastra, se pare ca industria era cu adevarat mormanul de fiare vechi cum l-a numit Petrica!
Pai am scapat de ea, gata, vi s-a rezolvat problema, va puteti inchina in continuare la marile genii ale anilor '90 ;)

#1808
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,642
  • Înscris: 02.10.2009
Ce va face sa credeti ca arhivele puse acum la dispozitia publicului n-au fost periate, selectionate, daca nu chiar masluite?
N-or mai fi in viata aia, dar au last urmasi, averi. Doar ati vazut ce pot pati unii ca Basescu, mai ales daca au si dusmani imprejur.

#1809
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,519
  • Înscris: 02.09.2006
Faptul ca in 1989 aveam virsta si pozitia care imi permitea sa cunosc realitatile economiei romanesti! M-am lovit continuu de contracte neonorate, materiale de prosta calitate, lipsa importurilor strict necesare, etc.
Faptele ramin, chiar daca au fost periate, desi nu cred ca prezenta interes pentru cineva sa piarda timpul cu asta!

 shefu_de_combinat, on 23 decembrie 2022 - 15:32, said:

Pai am scapat de ea, gata, vi s-a rezolvat problema, va puteti inchina in continuare la marile genii ale anilor '90 Posted Image
  da draga, s-a scapat de gaurile negre ale economiei planificate si s-au pus in loc alte mii de firme unde se produc chestii inimaginabile pentru generatia care crede ca industrie inseamna doar fum, praf de ciment sau hipoazotida scoase pe cos, poluind judetele din jur! cit ai fi de rauvoitor nu poti sa nu observi ca lumea traieste infinit mai bine ca in anii '80!
P.S. preferabil sa ne inchinam la actualele genii, decit sa ne inchinam la Ion Dinca, sau la Tov. Dr. Ing. Academician cu 4 clase Elena ceausescu. Si nici sotul ei nu avea mai multa scoala! dar, sigur, cei care au baut cerneala se gasesc uni pe altii si se aplauda reciproc!

#1810
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 tytysor, on 23 decembrie 2022 - 19:24, said:

desi nu cred ca prezenta interes pentru cineva sa piarda timpul cu asta
N-avem de unde sa stim, iata ca inca ne obsedeaza ce a fost acum 33 de ani si inca dam vina pentru tot ce nu putem sa facem azi pe un regim care s-a dus dracu' acum mai bine de 3 decenii.

 tytysor, on 23 decembrie 2022 - 19:24, said:

cit ai fi de rauvoitor nu poti sa nu observi ca lumea traieste infinit mai bine ca in anii '80!
Parca a fost acuma recent ceva sondaj si evident s-a tras concluzia ca aia care au raspuns gresit la intrebare sunt prosti sau ceva.

Edited by shefu_de_combinat, 23 December 2022 - 21:50.


#1811
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
Mai există oare prin România "cuie pentru lățuit?", vânzătorii spun de cuie că sunt subțiri sau mai groase, făcute din sârmă moale, made in China. Habar nu au că un cui pentru lați trebuie să respecte anumite norme, scurt și mai gros, deosebit de ascuțit si cu "floarea" mare și bine randalinată. Fratele meu mi-a lăsat doua kile de asemenea cuie: "Ia-le că nu o să mai găsești!"! Am râs atunci, acum chiar nu se mai găsesc, dar cui îi pasă, dacă în China nu se mai fabrică, ce vină au românii???

#1812
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Mda, Made in China (sau Turkey) e mai ieftin. Unii iau prostii (la fel de proaste precum alea Româneşti din anumite perioade sau mai proaste), neştiind ce cumpără. Nu ştiu ce instalator a pus la baie robinet (baterie) din aia monocomandă. Mişto faţă de alea cu ventil... numai că era din zamac. Bang, într-o zi îi dau una cu ligheanul şi arteziană în baie, bo$$.
Unele fabrici probabil ar fi produs mai calitativ, dar sistemul şi chiar oamenii. Ca să-i răspund shefului_de_combinat, de vină suntem că ne place harneala şi am uitat importanţa industriei naţionale. Dar nici Europa nu stă mai bine, deşi în alte ţări din fericire se produc mai multe chestii cu valoare adăugată mai mare sau necesare zi de zi. Nu că în România nu s-ar mai produce, dar se preferă importul, chiar dacă uneori calitatea e aceiaşi (dacă produsele din import sunt mai bune,
înţeleg de ce ai importa). Din crize nu se învaţă nimic. Să vedem cât o vom mai putea duce aşa. Cum zice în Biblie: şi bogaţii vor sărăci, deci ăia din Asia se vor îmbogăţi. Mda, o duce lumea mai bine decât acum 30-40 de ani, dar în Europa, din cauza harnelii, s-a ajuns la chestii aberante, precum utilităţi şi locuinţe scumpe. Şi la instabilitate, ceea ce nu e tocmai bine pentru clădirea viitorului.

Edited by djl, 27 December 2022 - 12:19.


#1813
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,519
  • Înscris: 02.09.2006
Sint prea multi trintori in Europa, aia e!care au chef de munca precum un tata de albine!

#1814
revenco_andrei

revenco_andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 26.04.2005
O stire interesanta: https://www.economic...BbzuhB0EhDZfBRw

Ceva imi spune ca exista planuri serioase in ceea ce priveste Nuclearelectrica. Din moment ce controleaza tot fluxul, ar trebui sa devina mai eficienti dpdv cost si nu in ultimul rand s-ar putea orienta pe viitor si catre producerea de uraniu pentur alte centrale din UE (ca tot cumpara vesticii uraniul din rusia)

#1815
elef

elef

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 03.10.2014
Lol, de unde instalatie de imbogatire a uraniului?
Fiindca noi avem candu iar restul europei au pwr&bwr....
Adica poate doar sa vindem minereul ... ceea ce as zice ca e o prostie.

Edited by elef, 30 December 2022 - 12:29.


#1816
revenco_andrei

revenco_andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 26.04.2005
Gandeste-te putin la viitor.

Umbla zvonuri prin targ ca se vor face investitii aditionale in ceva instalatii necesare pregatirii uraniului pentur reactoarele NuScale de la Doicesti, care ghici ce... au nevoie de uraniu imbogatit.
In acelasi timp Polonia va impementa si ea reactoare NuScale, deci o piata cu siguranta va exista. Nu m-ar mira sa urmeze si Germania.

#1817
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 revenco_andrei, on 30 decembrie 2022 - 20:34, said:

Nu m-ar mira sa urmeze si Germania.
Lol, pe mine da, inca nu le e suficient de rau incat sa se trezeasca la realitate.

 revenco_andrei, on 30 decembrie 2022 - 20:34, said:

au nevoie de uraniu imbogatit
Elementele combustibile pot fi aduse din SUA.
O uzina de imbogatire a uraniului e scumpa dar mai ales sensibila dpdv politic. Si apoi, nici nu prea are sens pentru cateva sute de MW de reactoare modulare.
Daca am avea in plan o atomocentrala noua (sau mai multe) cu reactoare presurizate din gama >1000MW/unitate, minim 2 unitati, atunci poate ar fi un subiect pe care sa-l luam in considerare.

Edited by shefu_de_combinat, 30 December 2022 - 21:21.


#1818
elef

elef

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 03.10.2014
Daca vine ge electric sau whestinghouse sa faca o fabrica de combustili in ro , precum cea din suedia , nu vad vreo problema sa vina cu centrifugele dupa ei . Dar altfel nu vad vreo posibilitate ca fro firma romaneasca sa poata achiztiona centrifuge.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate