Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
vinete
Last Updated: Jul 26 2022 13:15, Started by
anknic
, Apr 28 2012 11:17
·
0
#271
Posted 11 July 2016 - 12:24
Am doar 4 fire de vinete albe bibo si as vrea sa pastrez seminte insa nu stiu nici cand e timpul potrivit sa le culeg pentru consum, nici cand sunt batrane pentru a le putea recolta semintele. Sfaturi?
|
#273
Posted 11 July 2016 - 21:52
anasstasia, on 11 iulie 2016 - 12:24, said:
Am doar 4 fire de vinete albe bibo si as vrea sa pastrez seminte insa nu stiu nici cand e timpul potrivit sa le culeg pentru consum, nici cand sunt batrane pentru a le putea recolta semintele. Sfaturi? * Vinete bune de recoltat pentru consum * Vinete bćtrâne |
#274
Posted 14 July 2016 - 11:01
adica nu era indeajuns ca sau inbolnavit tomatele si ardeii, am si eu 20 fire de astea albe, aseara am descoperit ca unele din ele vor sa ma paraseasca, nu mai stiu cu ce sa le mai tratez, are cineva o idee privitor la pozele de mai jos?
ardei bolnavi 005.jpg 206.71K 56 downloads, ardei bolnavi 006.jpg 363.89K 58 downloads, ardei bolnavi 007.jpg 310.78K 55 downloads |
#275
Posted 14 July 2016 - 11:38
#276
Posted 14 July 2016 - 12:24
Fructele aragoanelor sunt delicioase incepand de la 300g si pana peste 1 kg atata vreme cat isi pastreaza culoarea (negru intens stralucitor) si sunt pufoase la atingere. Pufosenia se verifica in jumatatea superioara a fructului.
Lipsa apei si bolile schimba calitatea fructelor, primul indiciu fiind culoarea. Cand negrul devine violet e semn ca trebuiesc taiate.De preferat este sa nu se ajunga acolo, dar nu-i mereu cum vrem noi. Partea buna e ca perioada negru-violet tine cateva zile, iar fructele inca pufoase se mai pot consuma/semintele deja formate sunt crude . Udati vinetele doar seara sau dimineata devreme... in jurul orei 5 pentru a intarzia cat mai mult posibil aparitia bolilor vasculare. Ceaiul de la ora 5:) Edited by laum, 14 July 2016 - 12:30. |
#277
Posted 14 July 2016 - 13:55
Eu cīt de des sa irig vinetele din cīmp si ce morma de apa sa le dau ??,cīti litri pe mp ??
|
#279
Posted 14 July 2016 - 16:50
Eu le irigam o ora la 10 zile .adica cam 50 l pe mp.oare sa le irig mai des ???
|
#282
Posted 14 July 2016 - 19:05
Eu le ud in fiecare seara intre orele 22,00 - 22,30 prin instalatia de picurare, cca 1 - 1,5 litri/planta.
|
#283
Posted 14 July 2016 - 20:48
Sile, eu gluneam si nu glumeam..pe caldurile astea daca au si mancare, duc lejer 1l per planta pe zi, poate si mai mult.
Functie de "camp", unde poti avea evaporare foarte mare fata de gradina din curte intre case, nevoile pot creste..e drept ca ai si alte radacini daca le-ai udat mai rar...dar in general in camp poti uda lejer cat duce terenul cam la 3-5 zile..apa e daunatoare pe fond de dezechilibre si de boli deja prezente, altfel nu prea... Eu gandesc asa....daca as avea o ploaie bunicica maxar o data pe saptamana, un 25/30l....ar avea ceva? consider ca nu, si mai consider pe caldurile astea ca o ploaie de genul asta echivaleaza cu de 2-4 ori cantitatea aia daca nu mai bine. e drept ca la planta efectiv ajung in cacul ploii aia 25-30 de litri...dar ploaia uda tot, apa aia se evapora si creste umiditatea in aer iar ecalorarea ulterioara incetineste foarte mult...plus ca ploaia vine cu racorire, o parte din apa condenseaza la loc sub forma de roia samd... Cand tu uzi o parxela si in rest e sexeta, apa de la tine se evapora in continuu, temperaturile sunt mari, inclusiv noaptea, aerul e mai uscat samd... Deci practic ...uda cat poti, in conditii de camp nu prea e pericolul de a uda prea mult, macar sa poti tu cat duce cultura. |
#284
Posted 14 July 2016 - 21:12
Citeam despre cultura vinetelor si ziceau ca īn stadiul īn care sīnt a mele se uda la 9—10 zile cu 50 l pe mp ....deci eu zic ca le ud bine .
|
#285
Posted 14 July 2016 - 21:45
La cat este de cald mi se pare ca e cam rar. Nu sunt eu priceputa insa, sa se pronunte cei mai in tema.
|
|
#286
Posted 14 July 2016 - 21:57
Ideal ar fi 30 l/mp la 7 zile .... nici 50 l/mp la 10 zile nu e rau!
|
#288
Posted 15 July 2016 - 14:52
Ma omorati voi cu vinetele astea...cum le mancati ma fratilor, ca eu in afara de salata nu stiu altfel..facui de vreo 2 ori anu asta, saptamana trecuta cu maioneza..prea grele, no good..maioneza de casa, evident.
azi un soi de babaganoush, cu vreo 3 catei de usturoi, o lingura pasta de susan..interesant dar prea pregnanta aroma de fum cu susanul ala, am pus o lingura de lamaie si s-a dus susanul, a ramas fumul, pauza si la final putin acreala de la lamaie....parxa se mai sinte putin susanul dar mult prea putin... Am dres busuiocul cu creo cateva lamai tocate la cutit pana spre pasta, au rotunjit putin povestea....dar tot nu e ce trebuie, tot cu ceapa si putin ulei sunt bune...cat sunt calde....cu o telemea de oaie in loc de sare... Deci cum ragalii mancati voi atatea vinete, si albe si cracanate si in dungi...sa nu mai spun ca unii colegi au si nspe milioane de fire... e ceva ce imi scapa mie probabil, d'aia intreb..am tot incercat tot felul de jidanisme, arabisme, figuri pe grill, murate ca aperitiv si tot felul de alte chestii, multe la mama lor, adica nu facuta reteta din carte...bai tot salata aia simpla e cea mai buna... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users