Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Intersectie drum cu prioritate si drum lateral fara semn

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#19
abunea

abunea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 23.11.2007
Nu am gasit o poza cu intersectia, dar dupa cum apare pe Google Maps, zona dintre cele doua scuaruri este hasurata. Asta inseamna ca este interzisa circulatiei auto. Daca soferul B a scris in declaratie ca intentiona sa faca stanga, s-ar putea sa fie o sansa (nu stiu cat de buna). Din pct de vedere strict legal infractiunea nu era comisa, daca nu ajunsese pe zona hasurata. Aici doar un avocat poate zice daca poate fi atacata treaba asta sau nu. Poate merge argumentat ca accidentul a avut loc in timp ce masina B efectua o manevra ilegala.

La partea cu vina pentru indicatorul lipsa, e vinovat administratorul drumului, conform Codului Rutier:
Art.30  (4) Mijloacele de semnalizare rutiera, precum si alte dispozitive speciale de acest fel se asigura, se instaleaza si se Intretin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al caii ferate, dupa caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutiera si a dispozitivelor speciale se executa numai cu avizul prealabil al politiei rutiere.

In cazul de fata in culpa se afla ori Administratia Strazilor ori firma care a contractat lucrarile de intretinere ale strazii respective.

LE: Acum m-am uitat si pe Google Earth, nu e hasurata e doar plina de praf. Din pacate....   Ce situatie tembela, si asta doar din cauza unei amarate de bucati de tabla.

Edited by abunea, 07 April 2012 - 09:07.


#20
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,383
  • Înscris: 01.12.2001
In Google maps e imaginea din 2008. Acolo apare cedeaza trecerea.
Attached File  intersectie.png   1.15MB   89 downloads
Daca la momentul accidentului nu era acel semn (cu toate ca trebuia sa fie acolo), B nu poarta vreo vina.

#21
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Vai de capu' meu... cât de retardat să fii să nu dai prioritate acolo. Aia nici măcar nu e desenată ca intersecție :(.

#22
Equilibre

Equilibre

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.04.2012

 Aries(ro), on 7th April 2012, 20:21, said:

Vai de capu' meu... cât de retardat să fii să nu dai prioritate acolo. Aia nici măcar nu e desenată ca intersec?ie :(.

Si cum se poate demonstra ca acolo nu e intersectie? Politia zice ca "e intersectie in T"...

Edited by Equilibre, 07 April 2012 - 20:13.


#23
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,383
  • Înscris: 01.12.2001
La intersectia de dinainte:
Se vede care e drumul cu prioritate (nu e rombul galben, ci semnul aditional).
Cred ca rombul galben e pe drumul ce vine din dreapta.
Dar se mai vede un semn: limitare 30 km/h
Parerea mea: daca A mergea cu 30 km/h ... cred ca il putea evita pe B.
Attached File  int2.png   510K   69 downloads

Si pt @Aries:

Quote

16. intersecţie ? orice încrucişare, joncţiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spaţiile formate de acestea;
din OGU.

Tot de acolo:

Quote

Art.55. - Intersecţiile sunt:
             a) cu circulaţie nedirijată;
    b  ) cu circulaţie dirijată. În această categorie sunt incluse şi intersecţiile în care circulaţia se desfăşoară în sens giratoriu.

Art.56. - La apropierea de o intersecţie conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept.

           Art.57. - (1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreaptă, în condiţiile stabilite prin regulament.

Cred ca e foarte clar acum.

Edited by dorin_2k, 07 April 2012 - 20:34.


#24
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,693
  • Înscris: 30.01.2006
Daca esti pe drum cu prioritate nu trebuie sa incetinesti la fiecare intersectie. TU esti cel cu dreptul de a trece.

Ce nu inteleg eu este ca se incearca sa se arunce vina in carca celui ce "nu a acordat prioritate" doar ca el nu avea semnul, deci nu trebuia teoretic sa acorde, sunt de acord ca ala a era batut in cap, sau poate pur si simplu dupa ceva intersectii in care a avut prioritate, acum a trecut fara sa-si dea seama pe bulevard, se poate intampla si asta. voi trebuie sa-l bateti in cap pe administratorul drumului. Celalalt este CLAR nevinovat legal, si poate chiar si moral daca nu a observat bulevardul, parca am inteles ca era si noapte. De ce se incearca sa se arunce mata moarta in curtea celuilalt. Autoritatile incearca sa-l scoata vinovat pe mort, ca sa nu-i rateze viata celuialt, rudele mortului incearca sa-l dea vinovat pe cel viu, iar de adminstrator nu se ia nimeni, ca probabil e lena mare sa te judeci cu unu mare, asa ca hai sa-l f*tem pe celalalt. Chestie de gandire, cam asa e la noi, alegem calea mai simpla, doar sa ne rezolvam problema intr-un fel sau altul indiferent daca e moral sau nu.

Condoleante familiei celuice si-a pierdut viata.... Dreptate veti facea doar daca-l pedepsiti pe adevaratul vinovat, nu doar daca o sa plateasca cineva, indiferent cine.

#25
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Nu-i corect nici să dai vina pe administratorul drumului, din punctul meu de vedere. Să zicem că azi fură cineva semnul de cedează trecerea...
Cine are pretenția să fie semnalat acest lucru în aceeași zi? Sau a doua zi? Verifică cineva semnele de circulație zilnic...? Se poate întâmpla orice în intervalul de timp respectiv și nu văd cum ar fi vinovat altcineva în afară de conducătorul/-ii auto.
Rămân la părerea mea, trebuie să ai o logică incompatibilă cu șofatul ca să nu încetinești la ieșirea de pe un rahat de drum și să mai faci și stânga printr-o alveolă...

PS: Îmi cer scuze, sincere condoleanțe...

Edited by Aries(ro), 08 April 2012 - 01:15.


#26
abunea

abunea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 23.11.2007
Mai oameni buni, in primul rand cred ca ar trebui sa fim mai temperati in limbaj. O familie indurerata incearca sa se lamureasca unele intrebari, hai sa gandim inainte sa scriem.

Si @test driver si @aries au dreptate.

Din pct de vedere legal, din cauza ca semnul lipsea soferul B nu poate fi tras la raspundere. Insa poate fi tras la raspundere cel care avea in grija tronsonul respectiv de drum. E problema lui cum isi gestioneaza responsabilitatea, dar nu poate sa incaseze bani pe o parte si sa se spele pe maini pe cealalta. Sa isi angajeze om care sa se plimbe toata ziua pe tronsoanele contractate si sa verifice integritatea semnelor. Nu isi permite? Bun, se reziliaza contractul si vine altul care gaseste o cale de a face asta. E o obligatie contractuala, iar daca nu si-o indeplineste e bun de plata.

Din pct de vedere moral, soferul B - chiar daca nu avea acel semn - are o parte din vina. Nu poti sa spui ca s-a asigurat, iesind intr-un bulevard, si a avut loc un impact. Cel mai probabil a iesit aiurea si rezultatul....  Daca se asigura, chit ca era convins 100000% ca are prioritate nu iesea ca nebunul. Voua nu vi s-a intamplat niciodata sa vedeti ca unul nu are de gand sa va dea prioritate? Ce ati facut atunci? Ati dat inainte sau l-ati lasat sa treaca?

Cred ca toti suntem de acord ca soferul A nu avea cum sa prevada ca semnul ala a fost furat si ca in felul asta se modifica regulile de circulatie in intersectia aia.

Ganditi-va, sa fiti voi in locul soferului A, mergi linistit pe bulevard si te ia pe sus unul iesit de pe straduta, (luam cazul fericit) te trezesti ca trebuie sa ii repari masina si ramai fara carnet, toate din cauza ca o maimuta a furat nenorocitul de semn. Nu vi s-ar parea total nedrept? Nu v-ati lupta sa demonstrati ca nu e corect?

E un caz absolut stupid si ireal, daca imi zicea cineva ca se poata intampla asa ceva nu l-as fi crezut in veci. E un scenariu SF, dar uite ca se poate intampla si asa.

Edited by abunea, 08 April 2012 - 02:06.


#27
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,693
  • Înscris: 30.01.2006
Eu raman la parerea mea ca cel putin momentan trebuie tras la raspudee administratorul drumului, el va plati din asigurari, asta este abslut clar, puscarie nu o sa faca nimeni, doar daca e sa-si piarda contractul si cam atat.

Iar daca se gaseste hotul care a furat semnul.... ala trebuie rastignit, ce sa zic, ala fiind adevaratul vinovat.

Dpa cum am spus soferul din masina B poate ca a fost surprins, s-a trezit in bulevard, el pana acolo avand intersectii in care avea prioritate, fiind noapte nu a observat ca intra in bulevard. Mi personal mi s-a intamplat sa intru in bulevard pana pe banda 1 in frana plina, nu am observat semnul si nu mi-am dat seama ca intru in bulevard cand am vazut am calcat frana podea si m-am oprit pe banda 1, am avut noroc, si mai era si zi, si mai eram si in giganticul oras de bastina pe care am pretentii ca-l cunosc cu ochii inchisi, adica Constanta. (semnul era acoperit de frunzele unui copac in cazul meu).

#28
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,922
  • Înscris: 09.12.2004
caraghioslic total: cine merge pe un bulevard sa frineze ca sa iasa toti ageamii de pe stradutele laterale ?!?!?
predati-va permisele....



Art. 54
(1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

cu sau fara semn, B este responsabil...

#29
abunea

abunea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 23.11.2007
On topic:
Ceea ce spui tu nu se aplica in situatia unei intersectii. Articolul respectiv face referire la manevrele facute in timpul mersului (dat inapoi, schimbat banda, virat, intors, etc).

Art 54 e in sectiunea: Reguli referitoare la manevre

Art 57 e in sectiunea: Intersectii si obligatia de a ceda trecerea

Off topic:
Iti pot da exemple de bulevarde care au Cedeaza trecerea fata de stradute, codul rutier nu face deosebire intre drum cu prioritate si fara pe baza numarului de benzi. Cauta pe Google Earth intersectia Bd Decebal cu str Dristorului, din Bucuresti. Citind postul tau imi e clar de ce sunt atatea accidente acolo cand nu merg semafoarele, soferii care merg pe bulevard nu se uita la semne si nu isi dau seama ca ageamii au Prioritate.

#30
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,383
  • Înscris: 01.12.2001

 abunea, on 8th April 2012, 02:59, said:

Ganditi-va, sa fiti voi in locul soferului A, mergi linistit pe bulevard si te ia pe sus unul iesit de pe straduta, (luam cazul fericit) te trezesti ca trebuie sa ii repari masina si ramai fara carnet, toate din cauza ca o maimuta a furat nenorocitul de semn. Nu vi s-ar parea total nedrept? Nu v-ati lupta sa demonstrati ca nu e corect?
Totusi care sofer a murit? Nu cred ca A deoarece impactul a fost ori frontal ori din dreapta a fost lovit.
Cred ca B a fost lovit in stanga (portiera sofer) de catre A. Si B a murit.
La inceputul portiunii de drum, A are limitarea de 30 km/h. Cred ca avea timp sa il vada pe B cum iese din dreapta, trece de banda 1 si intra perpendicular in fata lui (pe banda 2).
Dupa foto din Google Maps, banda 1 e mai tot timpul ocupata cu vehicule stationate.

#31
Handicarpati

Handicarpati

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,576
  • Înscris: 11.06.2010

 Evergreen, on 8th April 2012, 14:26, said:

caraghioslic total: cine merge pe un bulevard sa frineze ca sa iasa toti ageamii de pe stradutele laterale ?!?!?
predati-va permisele....
Lasa ca ai tu prioritate de bulevard , scrie asta si pe permisu' tau :lol: .

Edited by Handicarpati, 08 April 2012 - 17:18.


#32
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,922
  • Înscris: 09.12.2004
daca militianu zice ca acolo e intersectie ziceti si voi ca el?

de pe Neculuta in Maior Coravu iesiti ca berbecii sa faceti stinga spre stadion?!?!?
(bine, au semne acolo... dar si daca nu ar fi, ar fi stilpul care iti pune niste semne de intrebare...)

abunea, pretenas...daca nu merge semaforul se respecta semnul; stiu, pentru unii e mai greu....
si nu vorbim de intersectii semaforizate sau cu prioritate reglementata prin semne

vorbim de stradute mici ce dau in altele mai mari (secundare in principale) unde si daca nu ai semn tot te opresti si te uiti sa vezi daca vine careva

 abunea, on 8th April 2012, 15:04, said:

On topic:
Ceea ce spui tu nu se aplica in situatia unei intersectii. Articolul respectiv face referire la manevrele facute in timpul mersului (dat inapoi, schimbat banda, virat, intors, etc).

Art 54 e in sectiunea: Reguli referitoare la manevre
hai nu zau.........intr-o intersectie mai faci stinga sau dreapta nu mergi doar inainte
dar poti face stinga si de pe banda din margine peste alte doua benzi, nu e nici o problema.....

#33
abunea

abunea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 23.11.2007

 Evergreen, on 8th April 2012, 23:38, said:

daca militianu zice ca acolo e intersectie ziceti si voi ca el?

de pe Neculuta in Maior Coravu iesiti ca berbecii sa faceti stinga spre stadion?!?!?
(bine, au semne acolo... dar si daca nu ar fi, ar fi stilpul care iti pune niste semne de intrebare...)

abunea, pretenas...daca nu merge semaforul se respecta semnul; stiu, pentru unii e mai greu....
si nu vorbim de intersectii semaforizate sau cu prioritate reglementata prin semne

vorbim de stradute mici ce dau in altele mai mari (secundare in principale) unde si daca nu ai semn tot te opresti si te uiti sa vezi daca vine careva


hai nu zau.........intr-o intersectie mai faci stinga sau dreapta nu mergi doar inainte
dar poti face stinga si de pe banda din margine peste alte doua benzi, nu e nici o problema.....

Nu vreau sa ma cert cu tine, mai ales pe topicul asta. Ar fi o lipsa de respect pentru initiatorul topicului si o pierdere de timp, judecand dupa modul in care intelegi sa te exprimi. Eu ti-am explicat rational si decent ca nu e valabil in cazul asta articolul ala, tu ma iei la misto.

Hai sa incerc sa iti mai explic odata, poate.....

1. Aici nu exista semafor, nu exista semn => functioneaza regula prioritatii de dreapta (indiferent de numarul de benzi de pe fiecare strada).  
2. Nu a zis nimeni ca soferul B nu a iesit aiurea, ba din contra. Si cu toate astea, din cauza furtului acelui semn, din pct de vedere legal scapa. Eu cred ca soferul B ar fi iesit la fel de stupid si daca avea semn de Cedeaza, doar ca atunci putea fi tras la raspundere din pct de vedere legal.
3. Iti repet, poate de data asta ideea percuteaza, articolul postat de tine face referire la manevrele din timpul mersului, nu se refera la prioritatea aplicabila la intrarea in intersectie, aia e reglementata la art 57. Tocmai de asta sunt incadrate in sectiuni numite si numerotate diferit, ca unii "experti atotstiutori" sa nu faca confuzie intre ele. Evident degeaba.

Vezi tu vreo referire la prioritate sau intersectie in art 54? Spune doar ca esti obligat sa semnalizezi, sa te asiguri si sa nu stanjenesti ceilalti participanti la trafic, la manevrele efectuate in timpul mersului.

REPET: in intersectii faci dreapta, stanga sau mergi inainte, moment in care se aplica art 57, cu ordinea de rigoare: semnale politist, semafor, semne, prioritate de dreapta. Art 54 se aplica in cazul in care schimbi banda, mergi inapoi sau virezi dreapta sau stanga ca sa parchezi (poti parca pe stanga cand esti pe o strada cu sens unic), sa iesi in trafic dintr-un sir de masini parcate, etc.

Iti recomand si sa stai de vorba cu un "militian", sa vezi ce iti zice. Eventual ii poti lasa si carnetul dupa ce te lamuresti.

Nu o sa iti mai raspund, din respect pentru persoana care a pornit acest topic si pentru pierderea ei. Nu are rost sa transformam topicul asta intr-o balacareala suburbana. Seara buna.

PS: geniala semnatura, citatul din La Fontaine.

Edited by abunea, 09 April 2012 - 00:07.


#34
Adydum

Adydum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 25.05.2004
Simplu:
Vehiculele  care vor sa intre pe un drum public venind de pe un drum lateral de  categorie inferioara sunt obligate sa acorde prioritate de trecere  celor care circula pe drumul public indiferent de directia de deplasare.

Nici macar nu poate fi responsabilizat administratorul drumului ca lipseste indicatorul de cedeaza, indicatorul exista doar pentru a "reaminti" obligatiile celor care nu stiu pasajul respectiv...

Dupa multi de mai sus toti eroii care ies in bulevard ar trebui sa aiba prioritate... Si ne mai miram de ce sunt atatea bubuieli...

Edited by Adydum, 09 April 2012 - 00:28.


#35
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,145
  • Înscris: 05.12.2002
Eroule, citeste naibii tot threadul, ca s-a mai discutat, daca legea nu vrei sa o citesti!
Acel citat se refera la drumuri judetene/comunale etc, nu are nici o treaba cu drumurile din interiorul localitatilor!!!

#36
AirGod

AirGod

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 838
  • Înscris: 07.02.2012
Cel care schimba directia de mers pierde orice fel de prioritate si este obligat sa se asigure, restul depinde si de viteaza de de plasare a autoturismul care intra în el, în general este regula cu: Ai lovit = ai pupat = vinovat ca nu te-ai asigurat fata de masina din fata.

Edited by AirGod, 09 April 2012 - 09:43.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate