Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 

impozit tractoare agricole

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#19
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 01.12.2007
Uite ca m-a ambitionat @scaiba si m-am apucat de lectura. In legatura cu vehiculele inregistrate la primarie nu am gasit nimic in care sa limiteze circulatia doar pe o anumita raza sau doar in interiorul localitatii respective. Daca are cineva cunostiinte de altceva ar face bine sa se exprime.
Eu m-am informat de aici:
http://www.politiaro...tie_rutiera.htm

si am retinut urmatoarele, chiar daca sunt lungi

Quote

http://www.politiaro...alizat_2010.doc
....
Art. 10. – Autovehiculele, tractoarele folosite în exploatări agricole și forestiere și vehiculele pentru efectuarea de servicii sau lucrări,  tramvaiele și remorcile trebuie să fie dotate, prin construcție, cu instalații de iluminare, semnalizare luminoasă și avertizare sonoră, omologate, care să corespundă condițiilor tehnice stabilite de autoritatea competentă
......

Art. 22. – La înregistrare, vehiculelor li se atribuie plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:
a) fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la consiliile locale;
......

Art. 25 – (1) Numărul de înregistrare al vehiculelor înregistrate la consiliile locale se compune din denumirea localității și denumirea abreviată a județului, scrise cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe.......
...........

Art. 38. – (1) Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul să conducă o motocicletă cu o putere care depășește 25 kW sau un raport putere/greutate care depășește 0,16 kW/kg ori o motocicletă cu ataș cu un raport putere/greutate care depășește 0,16 kW/kg, numai dacă are o experiență de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificații tehnice inferioare sau dacă persoana are 21 de ani și promovează un test specific de cunoștințe și comportament.
(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul să conducă și un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor și una sau două remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul să conducă și vehicule din categoria Tr.
(4) Posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile D sau DE are dreptul să conducă și vehicule din categoria Tb - troleibuz
.......

Art. 153. – (1) Un autovehicul poate tracta pe drumul public o singură remorcă. Se exceptează tractorul rutier care poate tracta două remorci, precum și autovehiculele amenajate pentru formarea unui autotren de transport persoane în localitățile turistice, cu condiția ca acesta să nu fie mai lung de 25 m și să nu circule cu viteză mai mare de 25 km/h.
.......

Quote

http://www.politiaro..._ulterioare.doc

6. autovehicul – vehiculul echipat cu motor în scopul deplasării pe drum. Troleibuzele și tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule. Mopedele, vehiculele care se deplasează pe șine, denumite tramvaie, tractoarele folosite în exploatările agricole și forestiere, precum și vehiculele pentru efectuarea de servicii sau lucrări, care se deplasează numai ocazional pe drumul public, nu sunt considerate autovehicule;
.................

161. înmatriculare/înregistrare – operațiune administrativă prin care se atestă că un vehicul poate circula pe drumurile publice. Dovada atestării înmatriculării/înregistrării este certificatul de înmatriculare/înregistrare și numărul de înmatriculare/înregistrare atribuit;
162. înmatriculare/înregistrare permanentă – operațiune de înmatriculare/înregistrare prin care se atribuie certificat de înmatriculare/înregistrare și număr de înmatriculare/înregistrare pentru o perioadă nedeterminată;
................

30. tractor – vehiculul cu motor, pe roți sau pe șenile, conceput special pentru a trage sau a împinge anumite utilaje sau remorci folosite în exploatările agricole ori forestiere sau pentru alte lucrări, care se deplasează numai ocazional pe drumul public;
31. tractor rutier – tractorul pe roți, cu cel puțin două axe, utilizat pentru executarea de lucrări, precum și pentru tractarea unor remorci folosite pentru transportul de  persoane sau bunuri și care se deplasează, de regulă, pe drumul public;
................

35. vehicul – sistemul mecanic care se deplasează pe drum, cu sau fără mijloace de autopropulsare, utilizat în mod curent pentru transportul de persoane și/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrări;
.............

CAPITOLUL II
Vehiculele

SECȚIUNEA 1
Condițiile privind circulația vehiculelor și controlul acestora

Art.7. - Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Art.8. – Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul și tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, omologate.

Art.9. - (1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulație, autovehiculele, mopedele, remorcile și tramvaiele trebuie să fie omologate în condițiile legii.
(2) Categoriile de vehicule care pot fi admise în circulație fără a fi  omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului, cu avizul Ministerului Administrației și Internelor – Inspectoratul General al Poliției Române, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) Documentul care atestă omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberată în condițiile legii.
(4) Pentru a fi menținute în circulație, vehiculele  înmatriculate se supun inspecției tehnice periodice.
(5) Inspecția tehnică periodică se efectuează în stații autorizate, conform legislației în vigoare.
       (6) Pentru autovehiculele aparținând instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, inspecția tehnică periodică se poate efectua și în stații proprii, autorizate potrivit legii.

Art.10. - (1) Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat, precum și a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terților prin accidente de circulație.
....................

(10) Proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorității competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art.12. - (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepția celor trase sau împinse cu mâna și a bicicletelor, trebuie să fie înmatriculate ori înregistrate, după caz, și să poarte plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni și conținut prevăzute de standardele în vigoare.
(2)  Vehiculele care nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării pot circula pe drumurile publice numai în condițiile prevăzute prin regulament.

Art.13. - (1) Autovehiculele și remorcile se înmatriculează permanent sau temporar la autoritatea competentă în a cărei rază teritorială  proprietarii își au domiciliul, reședința ori sediul, în condițiile stabilite prin reglementările în vigoare.  
(2) Autovehiculele și remorcile din dotarea Ministerului Apărării, a Ministerului Internelor și Reformei Administrative, precum și cele ale Serviciului Român de Informații se înregistrează la aceste instituții și pot, după caz, să fie înmatriculate în condițiile prevăzute la alin.(1).
(3) Până la înmatriculare, vehiculele prevăzute la alin.(1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizații speciale eliberate de autoritatea competentă.
(4) La cerere, persoanelor juridice care fabrică, asamblează, carosează ori testează autovehicule sau remorci li se poate elibera pentru acestea autorizații și numere pentru probă.
(5) Evidența vehiculelor înmatriculate se ține la autoritatea competentă pe raza căreia proprietarul își are domiciliul, reședința sau sediul.

Art.14. - (1) Tramvaiele, troleibuzele,  mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum și vehiculele cu tracțiune animală se înregistrează de către consiliile locale, care țin și evidența acestora.
(2) Categoriile de vehicule care nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării, precum și cele care nu se supun inspecției tehnice periodice se stabilesc prin ordin comun al ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului și al ministrului administrației și internelor, care se publică în Monitorul  Oficial al României, Partea I.
....................

Art.19. - Procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor se stabilesc prin ordin al ministrului administrației și internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
................

Si pana la urma ramane intrebarea cu ce ne mai incalzeste acum inregistrarea la primarie daca ajungi sa fii taxat la fel ca si pentru un tractor rutier? Combine nu am vazut inmatriculate si probabil doar aici mai serveste inregistrarea la primarii.

#20
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008

View Postdorel232004, on 18th March 2012, 13:33, said:

Sa inteleg ca nici acum n-ai inteles?

Ia lumineaza-ma! Baga si ceva emoticoane sa nu inteleg aiurea ;)

#21
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View PostIdI1, on 18th March 2012, 15:07, said:

Uite ca m-a ambitionat @scaiba si m-am apucat de lectura...
Că nu spre domnia ta țintit-am, sper că-i clar !
Dacă nu-i o bază cât de mică pentru discuție, atuncea-i clar că numa' ciorbă de invenții poate fi ;)

View Postdorel232004, on 18th March 2012, 13:33, said:

La tine se "contorizeaza"! ...
Scriu rar acum, fiindcă banuiesc că-i mai greu să cetești iute.
Io' vorbeam despre asta:

Attached File  Clip_12.jpg   24.37K   101 downloads

Matale ?

View PostIdI1, on 18th March 2012, 15:07, said:

Si   pana la urma ramane intrebarea cu ce ne mai incalzeste acum   inregistrarea la primarie daca ajungi sa fii taxat la fel ca si pentru   un tractor rutier? ...
Asta-i întrebarea pertinentă care rămâne, răspunsu-i dat de impertinența administrațiilor locale.

#22
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008

View Postscaiba, on 18th March 2012, 17:55, said:

Asta-i întrebarea pertinentă care rămâne, răspunsu-i dat de impertinența administrațiilor locale.

Exact, sa va spun cum e la noi in parohie, si nu latru din auzite: inregistrarea la primarie sau inmatricularea locala(cu nr de alea galbejite) nu se taxeaza la impozit altfel decat pana acusica, adicalea imi ia cca 100ron reprezentand taxa asta de inregistrare si numarul in cauza. Nu trebuie sa te prezinti decat cu actul de provenienta a utilajului. Atat, nu rar, asigurare etc. Si n-ai voie pe deneu.
Daca vrei mata sa bantui pe deneu(aka DN) e cu totul alta tocanita si alta inmatriculare de unde si impozitul e pe masura.

PS umblai si eu cu votu inainte de termen la T.Y.

Edited by katlin, 18 March 2012 - 18:18.


#23
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 01.12.2007
Uite ca am gasit si cat a costat "distractia" din toamna cu primaria.
Daca stiam ca se magaresc astia in asa hal la impozite il inscriam in circulatie. Mai costa 100-120 ron in plus la RAR + ce mia trebuia pe la Politie.
Attached File  scan0001.jpg   121.55K   128 downloads

#24
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
oameni buni nu va mai agitati cu legi si reglementari si alte alea.....bagati repede 100 de lei in buzunar sa aveti sa ii dati politistului care interpreteaza cum vrea el legea.astai tara lui papura voda in care toti indivizi ajunsi in parlament in loc sa faca o lege clara si la obiect ....ei propun constructii de biserici.in curind o sa se ceara si acte de la popa ca ti-au dat cu aigheasma pe tractor.
ideia este ca datorita legilor de la noi .....toti au dreptate ,si politaiu si tu si primaru si rar si cum dracu sa fie legi scurte si clare .......ai bre ce dracu ,atunci nu ar mai putea interpreta fiecare cum vrea legea si sa ceara si el ceva??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si tineti cont ca asa e in toate domeniile....daia in spania faci actele la o masina cumparata in juma de ora si la noi intro luna....rau o mai duc spanioli si greci aia ..saraci de ei :crybaby:a

#25
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,462
  • Înscris: 22.05.2011
Bun, nu ai voie pe DN. pai eu am majoritatea pamantului la DN, atunci cum fac?

#26
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008
Il inscrii in circulatie ca pe-un autoturism.

#27
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat vineri că Ministerul Agriculturii nu este de acord ca impozitele pentru utilajele agricole, cum sunt tractoarele, să fie similare cu cele pentru "Jeep-urile care circulă pe șosea", iar în prezent se fac demersuri pentru a corecta această situație.

"Am avut o situație punctuală, care este la nivel de țară, la Nădlac, cu impozitul pe utilajele agricole înregistrate. Ne referim la cele care sunt înmatriculate sau înregistrate la primărie, cele cu numere galbene. Ministerul Agriculturii nu este de acord ca impozitele pentru utilaje, cum sunt tractoarele, să fie similare cu cele pentru Jeep-urile care circulă pe șosea. Am avut discuții cu Ministerul Finanțelor. Există un proiect de modificare a Ordonanței de Urgență, care modifică Codul Fiscal, la Camera Deputaților, la Comisia de Buget-Finanțe. Am trimis amendamente pentru a corecta această situație", a menționat ministrul Agriculturii.

Fuia a făcut referire la agricultorii care au ieșit Nădlac cu utilajele în stradă pentru că, potrivit Codului Fiscal, o să le fie trecute utilajele agricole la categoria vehicule și o să fie impozitate și taxate.


Sursa

#28
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011
Eu am inregistrat ieri ambele tractoare la primarie.
Cost total 30 RON placutele+ impozitul anual (~40RON pentru ca se socoteste din luna martie incolo). Inmultit cu doi, a iesit aprox. 150RON.

#29
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Cere-le banii înapoi pe plăcuțe, nu sunt conforme reglementărilor în vigoare.

#30
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011

View Postscaiba, on 21st March 2012, 09:04, said:

Cere-le banii înapoi pe plăcuțe, nu sunt conforme reglementărilor în vigoare.

sunt model nou... cu tricolor :P
Important este ca nu ma pot baga la penal, scap de asta...
Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.

#31
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

Art. 22. – La înregistrare, vehiculelor li se atribuie plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:
a)   fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în   relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la consiliile   locale


Autocolant egal relief ? Nuuuuu !

ps: dacă ai măcar două NUP-uri poți să și candidezi B)

#32
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011

View Postscaiba, on 21st March 2012, 10:00, said:


Art. 22. ? La înregistrare, vehiculelor li se atribuie plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:
a)   fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în   relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la consiliile   locale


Autocolant egal relief ? Nuuuuu !

ps: dacă ai măcar două NUP-uri poți să și candidezi B)


Am avut un  SUP 21... da l-am vandut vara trecuta. Oare ala se pune? ;)
Si am mai avut un SUP... pentru o pusca cu aer comprimat. Am luat-o prin 2000 cand se vindeau la liber... apoi am declarat-o la politie dupa ce expirase termenul, ca s-a bagat prin 2008 parca o lege ca trebuiau si alea inregistrate. Mi-au confiscat-o, mi-au dat amenda si un SUP... pentru ca am fost corect si m-am prezentat la ei din proprie initiativa. Daca o puneam un an in balegar si o dadeam la fier vechi luam 2 lei pe ea si scapam de amenda :P.
Deci am la activ doua SUP-uri, ma gandesc ca pot sa fiu "consiler local" cel putin.

Edited by rand, 21 March 2012 - 10:06.


#33
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Nu, nu se pune.
Neînceperea urmaririi penale, are-a face cu cretini procesomani și cu pretinsul abuz în serviciu.
Da' nu mor caii când vor câinii B)

ps: stăi pe curu' tău că stai mai mult decât bine :OK:

#34
stroie_valentin

stroie_valentin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.03.2012
salutare

eu am cumparat un fiat de 55 de cai si nu mia u dat decat factura pe care nu scrie decat seria de motor si seria de sasiu...am sunat la primarie (la comuna) si cica le trebuie certificat..... acu eu de unde fac rost de asa ceva?????

#35
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011

View Poststroie_valentin, on 22nd March 2012, 14:39, said:

salutare

eu am cumparat un fiat de 55 de cai si nu mia u dat decat factura pe care nu scrie decat seria de motor si seria de sasiu...am sunat la primarie (la comuna) si cica le trebuie certificat..... acu eu de unde fac rost de asa ceva?????

De la RAR... ori iti fac omologarea ori  iti dau o declaratie ca "nu se supune inmatricularii".
In Olanda masinile agricole si tractoarele nu au documente (de genul cartii de identitate)... asa ca e suficienta factura. Dar inRo, cate bordeie atatea obiceie.

#36
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,462
  • Înscris: 22.05.2011

View Postkatlin, on 18th March 2012, 21:04, said:

Il inscrii in circulatie ca pe-un autoturism.
Al meu nu e inscris in circulatie, e doar pe primarie. Mai multi avem terenuri pe langa sosea (DN) dar pana acum nu am avut probleme. Am inteles ca primarul a recomandat politiei sa fie mai indulgenti cu tractoarele care merg la munca pe DN.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate