Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9546 replies to this topic

#4501
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Io cred că îți place cam mult vinul...

#4502
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,539
  • Înscris: 05.04.2012

 QuickSpeed, on 25 mai 2017 - 14:29, said:

.sa vezi cum cad cei ce dau un pet de bere pe gat de nu se mai scoala...ca beau pe stomacul gol.
La moda acum pe plaja sunt spumantele si rozeul insa spumantele sunt aperitiv si dau foame si rozeul nu ma pasioneaza tare.


concluzie: nemancatii beau bere pe plaja, vinarii baga pizze, fripturici si alte delicatese de la impinge tava...

bine, vroiam sa subliniez nu saracia berarilor`(sunt destule beri scumpe) ci ca multi beau alcool pe stomacul gol, in special berea o beau de sete, dar alcoolul duce la dezhidratare in final. Saracia e deja intrata in sangele romanilor, poti bea Davino daca ai bani sau poti bea babanul, muscatel, premiat, sange de taur, puterea ursului etc, ce sunt mai ieftine ca apa plata...

Eu nu sunt bautor de bere ca ma umfla spuma, ragaieli si probleme gastrice, ingrasa prin carbohidratii din hamei/orz-burta de bere, dar ce am baut si mi-a placut de la noi au fost la sticla: Goeser -  nu stiu daca mai exista si Ursus la sticla mica de 330 ml...

 petit_christian, on 25 mai 2017 - 12:54, said:

@cristian_e esti o adevarata enciclopedie in materie de vinuri!  Mai bine e sa previi decit sa vindeci, asa ca mai bine un pahar de vin, bautura zeilor.
Eu am citeva alimente de care nu ma "dezic" si sunt la acelasi nivel, cel putin pt mine:vin, ulei de masline, brinza de capra si miere.
Combinate intro dieta echilibrata tin doctorii departe, mai ales cardiologii.

La noi nu se prea stie de astea. Eu unul cu branza de capra de la noi cam pute a c..l caprei, nu stiu cum o fac. Uleiul de masline e bun in salate ca la prajit schimba gustul alimentelor si noi romanii nu suntem obisnuiti cu gustul asta. In alte tari uleiul de floarea soarelui e delicatesa - si asta schimba gustul, le face mai dulceag....are vitamina E, dar are mult omega 6 in raport 180 la 1 omega 3, ori ideal ar fi 4 la 1. Tot uleiul ingrasa, are o mie de calorii suta de grame si se recomanda o lingurita pe zi.
Legat de vinuri nu ma consider un guru ci doar sunt atent la ce imi ofera piata in materie de vinuri romanesti..Asta e misto la vin ca e un produs ce an de an difera gustul, la fel si zona din care provine, maiestria oenologului, etc...

Edited by cristian_e, 25 May 2017 - 17:35.


#4503
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,881
  • Înscris: 15.08.2014
Brinza de capra pute oriunde si nu o suporta chiar toti, asta e, nu ai ce sa faci, dar face bine la sanatate. Mie imi place, ca bunicul matern avea citeva caprite si in vacanta de vara
ma trimitea cu ele la pascut. Ani buni, in copilaria mea, am consumate lapte de capra si produse derivate.
Ei as, tu crezi ca eu am fost crescut numai cu ulei de masline, sushi, mincare asiatica, ghimbir, fructe de mare (creveti, calamar, sepie, caracatita, St Jaques-mai rar ca au un pret§§§-
alte produse exotice care imi plac mult)? Pina in 2010 nici vin nu bausem prea mult.
Incerci, daca iti place bine, daca nu, nu, dar mentalitatea astea cu obisnuinta nu o inteleg. Ca doar nu suntem ca robotii programati pe anumite lucruri.
Mai nou, din anumite motive nici zahar nu consum (desi consumam numai de trestie, doar la cafea, ca nu ma omor cu dulcele), doar sirop de agave (pt cafea) ca imi place sau nu; acum e ok, dar la inceput nu prea mi-a placut, dar de unde buget pt atita sirop de artar?  pentru restul miere.
Obisnuinta e a doua natura-drept e, dar nu e insurmontabil lucrul asta.

#4504
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
De ce strici cafeaua cu zahar?

#4505
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,881
  • Înscris: 15.08.2014
Si cu lapte. Ca asa imi place.

#4506
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

 cristian_e, on 24 mai 2017 - 17:40, said:

cele rosii gen La  cetate sunt ok: Shiraz, CS , FN si Merlot..., dar sunt la 40 de lei. Albele din gama de varf nu sunt chiar ok.
Din cele la bib Blanc de Roumanie a facut vanzari bune la inceput

Nu toti procedeaza asa. La recas ce e la bib e identic cu gama Schwaben wein, chir si pe bib au aceeeasi sigla.
Totusi la sticla intra costuri cu sticla, dopul, capisonul, eticheta, contraeticheta, taxa de mediu de 1 leu pe sticla ca polueaza si se degradeaza in sute de ani, etc

1. Am luat eu un Muscat ottonel la BiB de la ei. Execrabil, a vazut chiuveta. Gust pur chimic, foarte ciudat. La fel si Sauvignonul Blanc din gama Maiastru, fix aceleasi caracteristici. Si nu, nu erau oxidate.

2. Totusi intre 24 si 10 lei e prea mare diferenta ca sa fie acelasi vin.

In rest, salutari, cristiane si sa ne auzim cu bine! Eu o perioada o sa-i dau cu apa alcalina mai mult si mai putin alcool. De fapt apa natural alcalina am un an de cand consum dar nu beam suficient.

 petit_christian, on 24 mai 2017 - 18:29, said:

Mai ales ca vinul rosu e medicament (350 de ml zilnic), dar nici cel alb nu cred sa faca rau, consumat cu moderatie.


350 nu e cam mult? Eu stiam 150 ml.

Edited by Hitmaker, 25 May 2017 - 18:37.


#4507
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017

 petit_christian, on 25 mai 2017 - 18:34, said:

Si cu lapte. Ca asa imi place.
Exact ce bănuiam: amator!

#4508
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,881
  • Înscris: 15.08.2014
@hitmaker da, am gresit 300 de ml/zi pt barbati si 200 pt femei.
https://www.topsante...la-sante-252191
citat "Vrai : Selon les experts de l'OMS, pour rester dans une consommation dite "à faible risque", une femme ne devrait pas boire plus 2 verres de 10 cl de vin par jour, les hommes, 3."
Traducere: Adevarat: conform expertilor OMS, pentru a ramine intro zona de consum cu risc scazut (se refera la alcoolism, n trad) o femeie nu ar trebui sa bea mai mult de 2 pahare de 10 cl/zi, iar un barbat, nu mai mult de 3.

3*100=300, 350 nu e departe.

#4509
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

 QuickSpeed, on 25 mai 2017 - 18:37, said:

Exact ce bănuiam: amator!

Nu ti se pare ca arunci cu prea multe invective si poluezi topicul inutil? Ba amator, ba tarani... Suntem pe un forum, nu in jungla!

#4510
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Nu-i problema mea daca te simți vizat...

#4511
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014
Nu s-a simtit nimeni vizat, era vorba de a conversa civilizat, ca asa e normal pe un forum... Nu esti la tine pe ulita.

#4512
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Iarăși te simți cu musca pe căciulă?

#4513
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014
La cum ai pornit, nu iti dau mult timp pe forum. In fine, cer scuze colegilor pentru off-topic. Greseala mea sa bag specimene de genul asta in seama.

#4514
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Exact, soarbe-ti vinul in liniște!

#4515
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,554
  • Înscris: 24.01.2007
Ok, putem trece peste?

#4516
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
ok.
ieri am terminat o sticla  domeniul coroanei-segarcea, roze,2016.
as vrea sa spun despre vinurile astea imbuteliate  ca sunt festive prin tinuta, pretioase datorita calitatilor intrinseci, ca miros a papadie urinata de bursuci, dar nu pot! toate imi provoaca arsuri si imi sterpezesc cerul gurii, indiferent ca sunt autohtone sau baute la mama lor acasa (elvetia, italia, spania, franta, grecia, bulgaria etc.).
o singura exceptie de spre care am mai scris: crama iordache- dragasani. mi se pare cel mai apropiat de vinul care IMI PLACE MIE: cel de tara (ala curat, proaspat, fara adaos de zahar, fara sulfiti si alte elemente chimice suplimentare din tabelul lul mendeleev si preparat fara contact cu metalul). din pacate, si asta a cam disparut...
concluzie: traiasca Dalwhinnie!

#4517
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014
Nu exista vin fara sulfiti, iar vinul îmbuteliat de calitate (nu babanu sau alte nenorociri) nu conține strop de zahar adaugat. N-ai nimerit-o nici de data asta.

#4518
Chillax

Chillax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 19.05.2017
Cel mai bun vin adevărat pe care l-am băut a fost la un restaurant de lux, o sticlă în jur de 80-100 de RONi.

Şi să ştii că aveam ideea mea că vinul de la ţară, făcut natural, este cel mai bun, dar acel vin a fost cel mai bun pe care l-am băut în viaţa mea.

Edited by Chillax, 26 May 2017 - 07:27.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate