De unde cumpărăm vin adevărat?
Last Updated: Apr 17 2024 19:19, Started by
Digix
, Mar 09 2012 19:53
·
91
#4537
Posted 26 May 2017 - 10:47
Este atât de penibilă că a doua oara nu voi mai cumpăra.
Este doc-cmd, sec, 2016. |
#4538
Posted 26 May 2017 - 10:52
Quickspeed e un troll ce isi face posturi. Majoritatea raspunsurilor date de el sunt din 2-3cuvinte doar ca sa instige. Din ultima postare deduceti cata experienta are in ale vinurilor.
|
#4539
Posted 26 May 2017 - 11:12
#4540
Posted 26 May 2017 - 12:18
#4542
Posted 26 May 2017 - 16:47
Hitmaker, on 26 mai 2017 - 12:18, said:
Ma refeream desigur la faptul ca vinul dezvolta sulfiti. Asa e procesul. Dezvlotarea are loc in timpul fermentatiei, insa la finalul fermentatiei nu mai sunt conditiile existentei sulfitului. Acidul sulfuros are pKa2=7,2. Asta inseamna ca la pH-ul pe care il are vinul final, undeva intre 3 si 4, echilibrul: SO_3^2- + H^+ == HSO_3^- este deplasat practic complet spre dreapta cu formarea de bisulfit. Doar la pH=7.2 concentratia bisulfitului este egala cu cea a sulfitului. pKa1 este 1.85, asta implica ca o parte semnificativa a bisulfitului este transformat in SO2 care este volatil si paraseste lichidul, conform echilibrului: HSO_3^- + H^+ == H20 + SO2 Pe scurt, desi in timpul fermentatiei se formeaza o serie de compusi cu sulf, vinul final nu mai contine sulfiti, ci ceva bisulfiti, eliminand o parte consistenta din compusi de sulf sub forma de SO2. Cu riscul de a va supara, chimia e chimie nu e filozofie. Edited by ain, 26 May 2017 - 16:50. |
#4543
Posted 26 May 2017 - 20:09
Am descoperit acum in dulap un Rotenberg Menestrel Merlot 2012 si un Recas Cabernet Sauvignon 2004. Cel din urma are depuneri in el. Pastrat in conditii romanesti, de apartament. Oare mai e bun de baut sau e otet? As cumpara si un decantor, numai sa gasesc, mai ales pentru Menestrel si l-as experimenta si pe acesta, insa daca sunt sanse mari sa nu mai fie bun, asa cum cred eu, mai bine nu il deschid si gata.
|
#4547
Posted 27 May 2017 - 09:07
Am luat o sticla de Muscat Ottonel demisec, Domeniile Recas. Sunt curios ce e de capul lui. Revin cu impresii.
|
#4548
Posted 28 May 2017 - 13:50
Sunt parte in organizarea unui banchet cu ocazia a n a ani de la terminarea liceului. Din constrangeri de buget, si nedorind vin vrac la carafa, bugetul per sticla e cam de 15 lei, plus minus 2-3 lei la recomandari excelente. Ideea e ca avem nevoie atat de alb, cat si de rosu si mai ales, roze, la cererea expresa a doamnelor.
Va rog sa imi recomandati pe cele 3 categorii. Eu m-am gandit asa: Alb: Samburesti de Olt Chardonnay (un vin cinstit) sau SchwabenWein Feteasca regala? Roze: Busuioaca de Bohotin de la Cramele Hermeziu (probabil era ceva pentru HoReCa...se chema International Hotels vinul sau ceva de genul, insa f bun). Alternativa e vinul frizzante Enigma Rosu: Castel Huniade (astept impresii despre care soi e mai bun), Samburesti de Olt Feteasca neagra, Cervus Cepturum Feteasca neagra...? |
#4549
Posted 28 May 2017 - 14:21
Ieri- Rotenberg- Rapsod- Ceptura- 13.4% alcool, un vin interesant, alcoolizat, cu un usor iz de afumat. Placut, l-as mai cumpara.
Azi- Dry Muscat- Jidvei- cel cu gajica in iarba- foarte foarte foarte bun. Schwaben nu am gasit decat Riesling sau Feteasca iar eu vreau Muscat, poate cu alta ocazie. Attached Files |
#4550
Posted 28 May 2017 - 23:12
medecinsenior, on 28 mai 2017 - 13:50, said:
Sunt parte in organizarea unui banchet cu ocazia a n a ani de la terminarea liceului. Din constrangeri de buget, si nedorind vin vrac la carafa, bugetul per sticla e cam de 15 lei, plus minus 2-3 lei la recomandari excelente. Ideea e ca avem nevoie atat de alb, cat si de rosu si mai ales, roze, la cererea expresa a doamnelor. Va rog sa imi recomandati pe cele 3 categorii. Eu m-am gandit asa: Alb: Samburesti de Olt Chardonnay (un vin cinstit) sau SchwabenWein Feteasca regala? Roze: Busuioaca de Bohotin de la Cramele Hermeziu (probabil era ceva pentru HoReCa...se chema International Hotels vinul sau ceva de genul, insa f bun). Alternativa e vinul frizzante Enigma Rosu: Castel Huniade (astept impresii despre care soi e mai bun), Samburesti de Olt Feteasca neagra, Cervus Cepturum Feteasca neagra...? Nu ne-ai spus ce rest de zahar sa aiba vinurile. In functie de culoare daca sa fie seci, demiseci, demidulci. La Roze as recomanda Casa Panciu, fac un Roze exceptional in banii respectivi. Sau la 18 lei (si mai bun dupa gusturile mele) Floarea Soarelui de la Halewood. Foarte misto. Cam cel mai bun Roze baut de mine in gama pana in 25 de lei. La Rosu, de departe Feteasca Neagra de la Casa Panciu. Best-buy in banii respectivi. De altfel, Casa Panciu sunt foarte buni la capitolul Feteasca Neagra. La alb, daca tot ai zis plus minus 2-3 lei, m-as duce la Sauvignonul Blanc de la Budureasca. N-are rival pana in 25 de lei din ce albe am gustat eu pana acum. Si e doar 18 lei. Garantat o sa fie hitul serii. Daca nu, si Feteasca de pe Schwaben e ok. Deenman, on 28 mai 2017 - 14:21, said:
Ieri- Rotenberg- Rapsod- Ceptura- 13.4% alcool, un vin interesant, alcoolizat, cu un usor iz de afumat. Placut, l-as mai cumpara. Azi- Dry Muscat- Jidvei- cel cu gajica in iarba- foarte foarte foarte bun. Schwaben nu am gasit decat Riesling sau Feteasca iar eu vreau Muscat, poate cu alta ocazie. Rapsod e un vin foarte ok. Revin cu recomandarea Gewurtztraminer de la Jidvei din aceeasi gama, asta daca tot iti place Muscatul de la Jidvei. Si da, Muscatul de pe Schwaben, chiar as fi curios sa ne faci o comparatie personala intre cele doua vinuri din acelasi soi. Edited by Hitmaker, 28 May 2017 - 23:14. |
#4551
Posted 29 May 2017 - 08:16
|
#4554
Posted 30 May 2017 - 21:00
medecinsenior, on 28 mai 2017 - 13:50, said: Sunt parte in organizarea unui banchet cu ocazia a n a ani de la terminarea liceului. Din constrangeri de buget, si nedorind vin vrac la carafa, bugetul per sticla e cam de 15 lei, plus minus 2-3 lei la recomandari excelente. Ideea e ca avem nevoie atat de alb, cat si de rosu si mai ales, roze, la cererea expresa a doamnelor. Va rog sa imi recomandati pe cele 3 categorii. Eu m-am gandit asa: Alb: Samburesti de Olt Chardonnay (un vin cinstit) sau SchwabenWein Feteasca regala? Roze: Busuioaca de Bohotin de la Cramele Hermeziu (probabil era ceva pentru HoReCa...se chema International Hotels vinul sau ceva de genul, insa f bun). Alternativa e vinul frizzante Enigma Rosu: Castel Huniade (astept impresii despre care soi e mai bun), Samburesti de Olt Feteasca neagra, Cervus Cepturum Feteasca neagra...? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users