Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Redeschidere Parc Ciresarii (Oraselul Copiilor)

- - - - -
  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#127
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003
Pai nu mai e demult parc, nostalgicii mai cred asa dar e in proprietatea ministerului educatiei si nu mai are destinatia de parc ci de baza sportiva si se pare tot asa va ramane. Cat despre copaci, sunt multi batrani care oricum trebuie taiati, problema e sa aduca altii tineri cu camionul sa-i puna unde e necesar si in rest sa planteze ca sa creasca treptat.

Edited by andreic, 03 February 2016 - 13:40.


#128
cristian11

cristian11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,322
  • Înscris: 10.11.2006
@Decanu: citindu-ti postarile inteleg ca esti din cartier ca si mine si ca ai amintiri legate de acest parc ce, ca si mie mie, ti-au infrumusetat copilaria.
Am participat la toate petitiile facute; personal am adresat intrebari, atat Primariei cat si Ministerului, iar raspunsurile au fost de fiecare data nesatisfacatoare dar din care a rezultat mereu ca parcul ramane inchis copiilor si "nu sunt fonduri dar vom lua in calcul propunerea dvs".
Nu pot accepta ca acest parc sa fie distrus si transformat intr-un "tun" imobiliar chiar daca promisiunile proiectului pentru Clubul Sportiv Municipal sunt altele.
De aceea, am incercat sa fac ceva si sa caut oameni care ca si mine, doresc revenirea orasului in parametrii sai de camin pentru cetatenii sai si nu de cartiere-dormitor pentru "sclavii" societatii moderne. Drept pentru care m-am alaturat lui Nicusor Dan.
Va multumesc si va spun ca doresc doar raspunsuri la obiect fara pasiuni politice si jigniri.
Nu fac propaganda ci doar adresez un mesaj celor care, ca si mine,  doresc ca acest parc sa redevina al "Copiilor", asa cum se numea in copilaria mea.

#129
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Ce sa mai zic cand apar comentarii cu "nostalgicii mai cred asa"... Daca nevoia pentru un parc unde sa se poata juca copiii e nostalgie...
Maine-poimaine o sa fii numit "nostalgic" ca vrei sa bei apa din fantana si nu sa o cumperi ambalata din magazin :-)
Domnul Chiliman declara verbal la finele anului 2014, cu ocazia unei vizite de lucru in zona, ca dupa ani de procese ar fi obtinut administrarea Parcului Copilului si ca urma reamenajarea lui. In 2015 activitatea domnului primar a fost suspendata.
Sanatate!

Totusi, din ce am mai citit prin ziare, reprezinta o stire cand aporximativ 1000 de oameni protesteaza pentru ceva. Din cate am vazut, s-au strans 981 de semnaturi, adica foarte aproape de 1000. Cred ca aproape 1000 de oameni ar trebui sa aiba un cuvant de spus.

#130
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Stie cineva care mai sunt noutatile? Ieri am trecut (ca de obicei in drumul meu) prin fata parcului si am avut surpriza sa vad portile largi deschise - portile mari, de langa ghereta portarului. Inauntru o doamna cu doi baieti, un cuplu cu un caine si un parinte cu copiii si cu un carut. Am intrat, am facut o tura printre balariile tunse (e drept). Nimeni nu stia ce s-a intamplat, dar ziceau ca de ani de zile nu au mai intrat. Baietii in schimb avusesera antrenament la fotbal si se pregateau sa plece acasa.
Culmea e alta! Ca si azi dimineata portile erau larg deschise...
Oare e din cauza alegerilor?!
...sau se apuca de "baza sportiva"?!

Edited by decanu, 31 March 2016 - 11:35.


#131
cristian11

cristian11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,322
  • Înscris: 10.11.2006
Revin cu o informatie recenta despre situatia parcului „Ciresarii”.
Ultimele solicitari catre MEC si Primaria Generala (ultima este din luna mai a.c.) ca acest parc sa fie redeschis si amenajat, au momentan doar acordul verbal al MEC, dar nimic scris.
Va tin la curent cu evolutia situatiei deoarece sunt increzator ca se va schimba, asa cum ne dorim cu totii.

#132
mihand75

mihand75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 27.09.2016

View Postdecanu, on 31 martie 2016 - 11:29, said:

Culmea e alta! Ca si azi dimineata portile erau larg deschise...
Oare e din cauza alegerilor?!
...sau se apuca de "baza sportiva"?!

Am trecut eu pe acolo acum vreo saptamana si era lacatul pe poarta. Probabil asteptam urmatoarele alegeri locale ca sa intram sa ne plimbam prin parc. Daca nu se face pana atunci cine stie ce proiect imobiliar. De lux, evident :)

#133
cristian11

cristian11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,322
  • Înscris: 10.11.2006
Directorul clubului m-a asigurat ca poarta v-a fi deschisa si aceesul permis tuturor, in timpul programului de functionare al cluburilor tematice de aici. Asta inseamna zilnic intre 9.00 si 18.00 - 19.00, chiar 20.00. Este un prim pas timid dar care cu siguranta v-a aduce si altii. De altfel, Realitatea Tv deja a transmis un reportaj pe tema parcului, sambata 15 octombrie.

#134
Gruia

Gruia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.04.2007
M-am nascut si am copilarit in cartierul Domenii.
Am participat la inaugurarea Parcului Ciresarii (da, denumirea a fost data dupa aparitia miniseriei TV, ecranizare a cunoscutului roman al lui Constantin Chirita, foarte popular printre elevii de gimnaziu la acea vreme)
Parcul Ciresarii a fost in administrarea fostei Case a Pionierilor sector 8.
Parcul Copilului a fost transformat prin munca patriotica intr-un fel de baza sportiva si a cercurilor tehnico aplicative ale Casei Pionierilor (actualul Club)
Cele doua vagoane reconditionate de atelierele Uzina Reparatii Material Rulant cu participarea elevilor Liceului Grivita gazduiau cercul de sah, mesele din vagoane fiind modificate in acest send.
La inaugurarea parcului in 1972 sau 73,(aici memoria nu am ajuta exact) a participat fanfara Casei Pionierilor condusa de Dl. profesor si compozitor Dinu GIURGIU.
S-au tinut si cursuri de initiere in tenis (Dl. TRONICI - Inconfundabil...).
Aeromodelism, cateodata. Campionate de baschet, handbal, intre scolile din sector, 170, 171, 172, 173...

Edited by Gruia, 06 November 2016 - 19:59.


#135
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
@ Gruia
Ai cumva ceva poze? Am senzatia ca multi nu pot sa inteleaga cum era acolo.

Parc sau baza sportiva, era un spatiu verde in care aveai acces liber, mai putin cand aveau loc competitii sportive organizate. Era un loc curat, ingrijit si plin de copii.

#136
Gruia

Gruia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.04.2007
Tare greu revin pe Softpedia, mai ales ca nu este unul dintre site-urile favorite. Prin 72-80 mijloacele tehnice pentru realizarea unor fotografii nu erau chiar la indemana oricarui pusti, ca acum, asa ca cu greu cred ca as mai gasi cateva pe la mama acasa...Cele mai vii imagini sunt cele ale memoriei, slava Domnului inca nealterata. M-am nascut, am copilarit, am crescut, am fost educat in cartierul Domenii.

#137
Tendor83

Tendor83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.07.2016
Intre timp, vad ca zona intre str. Copilului si Str. Athanasie Enescu, suporta defrisari masive, iar basculantele nu mai contenesc carand molozul de pe terenul respectiv, care in mod sigur va gazdui un ansamblu rezidential masiv. Pe langa ansamblurile deja existente in zona parcul Copilului, zona se va aglomera masiv.

Edited by Tendor83, 04 September 2017 - 20:25.


#138
friedman

friedman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 30.05.2012
https://www.facebook...74567085972702/

"Cireșarii nu poate rezista nepăsării autorităților! - Hosted by Cristian Bulfon USR S1

Semnalele trase de-a lungul timpului asupra necesității administrării eficiente a Clubului Copiilor Sector 1 ”Cireșarii”, au fost ignorate sau blocate de către autorități.
Locuitorii din această zonă a Sectorului 1 sunt primii care doresc și au nevoie ca acest loc să devină un centru care să polarizeze activitățile destinate comunității, atît din sfera educației, cât și din cea recreațională și culturală.
Astfel, vă invităm pe data de 26.07.2018, ora 19.00 (Joi), să ne cunoaștem și să discutăm despre acest subiect pe care îl propunem să devină un proiect de suflet și un model de succes al comunității locale din această parte a Sectorului 1."

#139
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Neasteptat, a aparut aceasta stire:

"Un an si jumatate am solicitat Ministerului Educatiei aceasta baza (Baza Ciresarii - n.red.) . M-am dus la Curtea de Conturi, sa fac un protocol cu Ministerul Educatiei ca sa ma lase sa aranjez terenul, sa pot baga bani acolo, sa amenajez acel teren, iar atunci cand vine Curtea de Conturi sa nu-mi impute acei bani," a declarat Tudorache pentru DC News .
"Ei (cele 2 ministere N.R.) nu vor să dea administrarea. (...) Eu nu vreau nici administrarea, dar lasa-ma macar sa fac curat acolo. [...] E pacat, pentru ca sunt terenuri acolo", a mai afirmat edilulu.
Potrivit lui Dan Tudorache, aceleaşi piedici le-a întâmpinat şi când a cerut aprobări pentru reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, aflat în stare de ruină, sau a Bazei Pro Rapid.
În ultima şedinţă de iulie, consilierii municipali au adoptat un proiect prin care cer Guvernului emiterea unei hotărâri pentru transmiterea Clubului Copiilor Sector 1 - Baza sportivă Cireşarii din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB.

https://www.realitat...ii_2157967.html

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate