Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante
 Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 

Viata unui roman in U.K.

- - - - -
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1
Cosmin5

Cosmin5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 19.06.2007
:peacefingers: Am decis sa deschid acest topic pentru a aduna cateva informatii(de la cei care sunt deja acolo) despre viata de zi cu zi a unui imigrant in Marea Britanie. Cu siguranta exista multi printre noi care vor sa plece cel putin temporar si de aceea cred ca e bine ca cei care sunt deja acolo sa dea cateva potnuri.
- in primul rand chiriile. Majoritatea romanilor se asaza in oraselele mici care sunt la cativa kilometri de Londra. Exista numeroase site-uri pe care poti gasii chirii insa nu sunt date foarte multe informatii. Au si englezii prostul obicei de a scrie pretul fara TVA sau pretul afisat este cel final? In multe tari europene in costul chiriilor sunt incluse si utilitatile. In UK sunt incluse utilitatile in chirie sau se achita separat? Daca se achita separat la cat se ajunge cu intretinerea pentru un apartament cu doua-trei dormitoare? Sunt atenti proprietarii la numarul de persoane care locuiesc in casa? De obicei romanii pleaca in numar mai mare pentru a imparti costurile.
- transportul. Orasele mici din apropierea Londrei sunt conectate cu orasul prin intermediul trenurilor si autobuzelor. Ce tarife au in comparatie cu veniturile? Am inteles ca trenurile au tarife exorbitante pe care doar un cetatean britanic si le-ar permite si ca biletul trebuie cumparat cu ceva timp inainte pentru a fi mai ieftin dar in acelasi timp am inteles si ca acest sistem functioneaza strict pe bunul simt al cetatenilor care platesc calatoria doar pentru simplul fapt ca trebuie. Prin urmare controalele sunt rare si prin sondaj iar imigrantii nu achita niciodata calatoria, fenomenul fiind cunoscut si de controlorii care nu ia nicio masura impotriva lor.
- viata de zi cu zi. De cati bani te usureaza o plimbare in supermarket (pentru cele necesare inafara de mancare, eventual doar fructe, sucuri)? Si aici ma refer la pasta de dinti, sampon, gel de dus, detergent de rufe si tot de ce mai are omul nevoie prin gospodarie. Sunt adevarate zvonurile de aici din est, ca lucrurile de firma in perioadele de reduceri le gasesti la preturi cu adevarat pentru orice buzunar?
Intrebari ar mai fi, dar pentru inceput acestea sunt suficiente. Rog pe cei ce raspund sa posteze raspunsuri pertinente, fara a atrage atentia la eventuale greseli gramaticale (de cele mai multe ori minore si facute din graba), fara a intra in polemici cu alti useri cu pareri diferite. Vreau raspunsuri care sa fie de folos oricui doreste sa-si formeze o idee despre viata de acolo. Eventual puteti sa sugerati si locatii cu chirii avantajoase, noutati legate de perceptia englezilor despre romani si de ce nu povestiri de viata de acolo, intamplari mai mult sau mai putin placute, lucruri pe care le-ati auzit (de la persoane pe care le considerati de incredere, de care sunteti siguri)

#2
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006
Salutare,

Recent m-am intors din Londra, unde am fost in vizita la sora mea (stabilita acolo). Ce pot sa-ti zic...ea sta in centrul Londrei, mai exact in Paddington (unde este gara principala).
O calatorie cu metroul costa cam 2 lire daca ai Oyster si 4 lire daca iti iei "cartela". Londra este impartita in zone (1 - centru, 2, 3, 4, 5 si daca nu ma insel 6 - periferie). Calatoria costa 2 lire in masura in care circuli in interiorul unei zone. Daca te deplasezi din zona 1 in zona 3, pretul calatoriei creste.
Da, am cumparat o gramada de haine "de firma" (chiar sunt originale, dar ce e pentru noi "de firma"...pentru ei e o chestie normala) - blugi 10 lire, tricouri 3 lire, adidasi 30-50 lire. Nu dau numele firmelor.
Intr-un supermarket de usurezi cam de 10 lire pentru paine, suc, struguri, banane si poate altceva. Ai sa ramai uimit, dar la ei o sticla de suc nu costa de 6x cat o paine (cum este la noi). O "masa" la KFC/McDonald's te duce undeva pe la 6 lire (un meniu care in Romania costa 20-25 RON).
Cat despre transport...stai linistit...in autobuz te urci decat pe la usa din fata si soferul nu porneste pana nu plateste / valideaza cardul fiecare om care s-a urcat (chiar am vazut asta in prima zi si mi-a confirmat si sora mea). Eu nu am mers cu trenul decat pana la aeroport si inapoi si am avut control in tren (si este de fiecare data control in el). Acum probabil sa se intample asta pentru ca era expres. Nu stiu exact ce se intampla cu trenurile normale. Dar din cate am inteles, poti folosi Oyster-ul si la tren si astfel iesi mai ieftin.
De chirie nu stiu nimic. Imi pare rau...

#3
diahim

diahim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,043
  • Înscris: 24.04.2011
OK, pot sa incep eu ca am locuit o vreme in Hayes, langa Heathrow...

- in primul rand chiriile. - pe majoritatea ste-urilor, e pretul final. Unde am stat, utilitatile intrau in pretul chiriei pentru ca ei plateau unele anual (gen apa). De stat, stateam cati puteam..nu s-a pus niciodata problema ca ne numara sau ne intreaba ceva.
- transportul. Am stat in zona 6, abonamentul Oyster pe toate liniile/mijloacele de transport costa cam 190 de Lire.Noroc ca il aveam decontat..Sa mergi cu trenul in oraselele in afara Londrei, era cam 10 euro de calatori, conteaza si distanta. Controlori sunt, chiar destui..
- viata de zi cu zi. - viata e ieftina in UK daca nu esti fumator/betivan.  Mancarea si hainele au preturile ca in Romania..Au multe magazine cu discount-uri,perioadele de reduceri sunt de vis.

Daca ai o problema de adaptare intre alte natii, eu zic sa te gandesti de multe ori inainte sa pleci. E un conglomerat de natii unde se remarca, din pacate, indienii...

#4
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006

 diahim, on 11th February 2012, 01:54, said:

Daca ai o problema de adaptare intre alte natii, eu zic sa te gandesti de multe ori inainte sa pleci. E un conglomerat de natii unde se remarca, din pacate, indienii...

Indieni, turci, chinezi, coreeni, japonezi, negrotei (nu sunt rasist!!!). Foarte putini londonezi.

Si cum a spus diahim, da...viata este relativ ieftina daca nu esti fumator/betivan (un pachet de tigari ordinare incepe de la 6 lire, iar berea de pe la vreo 3 lire parca).

Apropos de reduceri. Mi s-a intamplat sa fiu pe Oxford Street si sa aud "esti un nesimtit! nu ai rabdare sa te uiti cu mine al haine!! parca vin in fiecare zi la Londra la cumparaturi". Romani bine'nteles.

#5
Mur

Mur

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,144
  • Înscris: 16.01.2012

 diahim, on 11th February 2012, 01:54, said:

E un conglomerat de natii unde se remarca, din pacate, indienii...

 RCG, on 11th February 2012, 02:01, said:

Indieni, turci, chinezi, coreeni, japonezi, negrotei (nu sunt rasist!!!).
Ati uitat de pakistanezi (da, sunt rasist!!!) cu femeie lor frumoase cu tot. Vai de capul lor englezi, ca nu se mai vad dintre tiganii astia.

#6
porcusoru

porcusoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,433
  • Înscris: 04.04.2008

 101010, on 11th February 2012, 02:13, said:

Ati uitat de pakistanezi (da, sunt rasist!!!) cu femeie lor frumoase cu tot. Vai de capul lor englezi, ca nu se mai vad dintre tiganii astia.

Si ce rezolvi daca esti rasist?? Ca tot nu pricep .... :peacefingers:

#7
Willigut

Willigut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 404
  • Înscris: 19.10.2009
Imi pare de-a dreptul demential ca o calatorie cu metroul sa coste 4 lire, iar un tricou 3 lire...nu mai vorbim de preturi in sine, doar de raportul dintre ele.Sper sa nu ajung pe acolo... :thumbup:

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
în România tricourile sunt gratuite sau cum ? Metroul e normal să coste 4 lire (e mai ieftin de fapt). Te las pe tine să-ți dai seama de ce e normal să coste.

#9
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
Am locuit in Anglia o perioada, sunt vreo 6 ani de-atunci totusi...nu m-am dus pentru munca dar am si lucrat part-time o perioada. Ce pot sa spun e ca traiul e destul de ieftin cu exceptia chiriilor (in zona Londrei ca in alte parti nu sunt chiar asa). Oricum, la un salariu decent, sa zicem de la 1500 lire in sus nu ar trebui sa ai probleme. Transportul in comun e intr-adevar scump dar comparat cu alternativele (masina personala, taxi) e destul de ieftin. Preturile din  supermarketuri, preturile la imbracaminte sunt in majoritatea cazurilor mai ieftine decat in RO, uneori cu mult mai ieftine.

Sincer nu stiu de ce majoritatea romanilor se gandesc doar la Londra , eu cred ca sunt alte zone mai linistite unde ai putea sa mergi.

Totusi nimeni nu a discutat de problema dreptului de munca...daca o sa mergi acolo ilegal sa nu te astepti la minuni sau sa iti gasesti usor de lucru, mai ales acum in perioada asta...

 Willigut, on 11th February 2012, 05:26, said:

Imi pare de-a dreptul demential ca o calatorie cu metroul sa coste 4 lire, iar un tricou 3 lire...nu mai vorbim de preturi in sine, doar de raportul dintre ele.Sper sa nu ajung pe acolo... :thumbup:

De fapt o calatorie dintr-o zona mai in afara Londrei (zona 9), poate ajunge la 12 Lire , un bilet single, adica vreo 60 RON, mai mult decat cartela pe o luna la Metrorex  :rolleyes:

#10
Cosmin5

Cosmin5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 19.06.2007

Quote

Sincer nu stiu de ce majoritatea romanilor se gandesc doar la Londra , eu cred ca sunt alte zone mai linistite unde ai putea sa mergi.
:thumbup: E normal ca fiecare roman se gandeste la Londra...te gandesti ca e capitala, ca ai mai multe oportunitati si plus ca prin alte parti ale Angliei nu prea ajung curse directe din Romania. Multi au probleme in a schimba trenul in gara..escala deja ar fi o mega aventura tinand cont si de numarul de terminale ale aeroporturilor londoneze. Se pare ca ce se spune despre tarifele de transport din regat este adevarat. Am intrat pe site-ul unei companii feroviare si am fost uimit sa aflu ca o calatorie intre un orasel din sudul Londrei si centrul capitalei, de doar 20 de minute costa vreo 7gbp dus intors. Cum sunt abonamentele? Se face ceva economie cu ajutorul lor?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!  :thumbup: :thumbup: :thumbup:   Este exact genul de discutie fara scandal care ajuta pe toata lumea. Astept in continuare detalii, ponturi, povestiri din UK, cazuri mai mult sau mai putin fericite.

#11
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,795
  • Înscris: 13.01.2005
Transport în Londra

#12
caesar_sw

caesar_sw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 16.04.2003

 Willigut, on 11th February 2012, 05:26, said:

Imi pare de-a dreptul demential ca o calatorie cu metroul sa coste 4 lire, iar un tricou 3 lire...nu mai vorbim de preturi in sine, doar de raportul dintre ele.Sper sa nu ajung pe acolo... :thumbup:


Iti dai seama ca acel tricou de 3 lire e foarte calitativ...il speli de 2 ori si poti sa-l faci carpa.
In UK nu sunt preturi mici, mai ales la transport.
2 lire cu metroul, doar in anumita zona = 10 lei (valoarea a 10 calatorii in Ro cu metrorex).
Taxe mari, job-uri putine, chirii depinde unde..daca stai in Londra sunt mari in suburbii gasesti la preturi rezonabile.
Ce nu-mi place la englezi locuintele arata ca niste cutii de chibrituri facute de prin anii 50, toate pe acelasi tipar. Ingramadite, spatiu putin.
Daca nu ai un salariu decent si un loc de munca sigur nu se merita. In plus trebuie sa accepti multitudinea de natii galbejite si cu coifuri...din jurul tau, pentru mine a fost un soc cel putin la inceput.

#13
934

934

    Rain Man.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 14.04.2007

 porcusoru, on 11th February 2012, 04:33, said:

Si ce rezolvi daca esti rasist?? Ca tot nu pricep .... :peacefingers:
Dar ei ce rezolva daca sunt pakistanezi?

#14
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,795
  • Înscris: 13.01.2005

 caesar_sw, on 11th February 2012, 16:33, said:

Taxe mari, job-uri putine, chirii depinde unde..daca stai in Londra sunt mari in suburbii gasesti la preturi rezonabile.
Ce nu-mi place la englezi locuintele arata ca niste cutii de chibrituri facute de prin anii 50, toate pe acelasi tipar. Ingramadite, spatiu putin.
Daca nu ai un salariu decent si un loc de munca sigur nu se merita. In plus trebuie sa accepti multitudinea de natii galbejite si cu coifuri...din jurul tau, pentru mine a fost un soc cel putin la inceput.
Taxele sunt mai mici ca în România.

Da, toleranța e o chestie mișto. Păcat că nu ne dăm seama de asta.

#15
Mur

Mur

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,144
  • Înscris: 16.01.2012

 porcusoru, on 11th February 2012, 04:33, said:

Si ce rezolvi daca esti rasist?? Ca tot nu pricep .... :peacefingers:
N-am zis ca rezolv ceva. Eu macar recunosc ca nu-mi plac, si nu ma simt in siguranta in preajma lor. Nu stiu cum sa-ti spun, dar de la un moment dat, cand vezi ca in orice magazin, frizerie, pizzerie etc te intampina doar tigani cu turbane-n cap, ti se cam taie pofta de ei.

Si stai linistit, ca nici englezii, desi sunt indoctrinati la maxim ca asa e normal si bine, nu sunt tocmai incantati de ei. :)

 mufa, on 11th February 2012, 16:58, said:

Taxele sunt mai mici ca în România.
Depinde. La ce anume te referi ca-s mai mici?

Edited by 101010, 11 February 2012 - 17:08.


#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Per total. Raportat la numărul taxelor și cât ți se reține din câștiguri.

#17
Mur

Mur

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,144
  • Înscris: 16.01.2012

 MembruAnonim, on 11th February 2012, 17:12, said:

Per total. Raportat la numărul taxelor și cât ți se reține din câștiguri.
Da, per total, da. Dar oricum, te lovesc pe alta parte, stim cu totii cat costa asigurarea la o masina, de ex. Da, unii ar putea zice ca masina nu te obliga nimeni s-o cumperi, doar ca in unele cazuri e absolut necesara. Chiriile, la fel, nu-s tocmai ieftine raportate la castiguri.

#18
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,795
  • Înscris: 13.01.2005

 101010, on 11th February 2012, 17:09, said:

Depinde. La ce anume te referi ca-s mai mici?
Procentual sunt mai mici.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate