Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Legume rare-legume orientale-legume/fructe 'altfel'
Last Updated: Feb 26 2024 15:45, Started by
subway_guru
, Feb 10 2012 22:32
·
11
#955
Posted 16 January 2014 - 09:36
Daca nu este ingrijit (udat, sapat, mutat din pamantul saracit) topinamburul face tuberculi foarte mici, cam cat un arpagic, improprii consumului - pentru a fi buni acestia ar trebui sa fie cat pumnul (sau cat un cartof mare) ca sa poata fi razuita coaja lemnoasa si sa ramana doar miezul.
In livada ar fi ok daca are bariera naturala de jur imprejur, din ce am observat nu se intinde deloc sub pomi ca nu e soare. Si mai e o planta in zona care ii sufoca, murul salbatic, ca e agatator si se intinde pe deasupra si il lasa fara lumina - din pacate murul nu isi revine suficient de repede dupa arat si topinamburul recupereaza. Edited by Oxigen1234, 16 January 2014 - 09:38. |
#956
Posted 16 January 2014 - 13:41
La mine stau intre urzici sau sub un strat consistent de paie asa ca nu-i sap, nu-i mut si-i ud trecator si foarte rar...totusi, cea mai mare parte a tuberculilor sunt mari si foarte putin raman mici.
|
#957
Posted 21 January 2014 - 20:04
Sa va povestesc ce "desteapta" sunt: azi mi-am bagat nasul prin cutia cu seminte si am dat peste un plic de seminte de Allium fistulosum. Eu am cumparat aceste seminte anul trecut pe post de ceapa esalota, ca pe plic, in romaneste scria 'esalota' si pe urma mi-a trimis anknic ceapa esalota de pus direct in pamant si nu m-am mai complicat cu semintele ca toata lumea m-a descurajat.
Asa ca azi, dand cu ochii de plic m-am gandit la @subway_guru si am zis ia sa vad eu ce e fistulosum asta...surprise, wikipedian imi spune alta denumire, in engleza si anume Japanese bunching onion. Asa ca o sa am si eu ceapa de-asta smechera, na! ))))) |
#959
Posted 21 January 2014 - 21:03
No bine @guru, acu' vrei sa fie si de firma N-are nici un nume...lasa ca la nestiutori ca mine e buna si no name
|
#960
Posted 21 January 2014 - 21:11
Nu-i bai! Jumpin-bunching sa fie si e binie!
Edited by subway_guru, 21 January 2014 - 21:14. |
#961
Posted 23 January 2014 - 18:20
#963
Posted 23 January 2014 - 18:59
Lasa ca anul asta facem cunostinta cu el...sper sa fie la fel de bun ca si Queen ))))
|
#964
Posted 23 January 2014 - 19:16
mai stimati colegi, era pe aici pe undeva un referat al lui guru cu privire la tipurile de cepe, imi puteti da vreo indicatie pe unde sa nu orbecai 5 ceasuri citind toate topicurile?
PRoblema este asa, anul asta mi s-a nazarit pe fistuloasele astea verzi, vreau musai ceapa verde din samanta sa vaza si ochiu meu care e treaba. Parca mai am ceva samanta, ishikura de la agrosel din cate imi amintesc, dar oricum nu asta e important...Vreau sa mai cetesc odata zisele gurului sa stiu la ce ma astept. Daca va mana amabilitatea pot sa si intreb din nou, asadar: CE pot insamanta foarte devreme, cum ar fi chiar acum? CE soiuri se preteaza pentru consum total in primavara si ce soiuri pot ramane pe loc (o parte din plante) in vederea infratirii, impuierii, consumului ceva mai tarziu in vara, se pot tine balariile pe loc pana la terminarea crizei , imbatranesc, se clocesc, se fustesc sau ce mama lor fac? Docomentatie ceva? Am asa o frustrare pentru ca anul trecut am pus ceapa foarte tarziu, n-am avut vreme de d'astea si arpagicul clasic a facut ce a facut, dar amaratele astea din seminte au rasarit haaat, cand deja eu ma pregateam sa pun niste ardei pe locul ala, asa ca au fost decimate inainte sa apuc sa le gust... Ajutati va rog un biet sarman |
|
#965
Posted 23 January 2014 - 19:33
Baga acum Ishikura in brazda, va rasari cand i-o veni sorocul, intre-timp gasesti si documentatia!
|
#966
Posted 23 January 2014 - 19:44
Gasit, cetesc. Maine inainte de marea inzapezeala bag, si asa am mai gasit niste capatani de usturoi si vreau sa scap si de alea.
Treaba dracu ceapa asta |
#967
Posted 23 January 2014 - 19:50
@ grurm adica io pot sa trabtesc acu' in pamant ciudatenia asta de ceapa, si ea cand o s-o bata soarele in cap suficient o sa rasara, fara ca eu sa trebuiasca sa fac intai rasaduri?
|
#968
Posted 23 January 2014 - 19:58
Absolut!
Singura problema e ca ar fi optim sa semeni cu semanatoarea de precizie ca sa le pui la distanta prescrisa si nu la 'plezneala'...tehnologia cu rasad tocmai asta iti asigura, fiecare fir la locul lui si ceva prcocitate fata de cum da Dumnezeu! Edited by subway_guru, 23 January 2014 - 19:59. |
#969
Posted 23 January 2014 - 20:04
No lasa ca o sa seman samanta cu samanta cu degetelele mele finute si precise, ca tot mi se pare mai comod decat sa trec prin procesul tehnologic cu rasaduri Si daca mai nimeresc vreuna in plus le raresc dupa rasarire
Edited by claudia313, 23 January 2014 - 20:05. |
|
#970
Posted 23 January 2014 - 20:15
Bon appétit!
P.S. "Il ne suffit pas d'avoir de l'appétit, il faut aussi avoir de l'estomac." Edited by subway_guru, 23 January 2014 - 20:16. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users