Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 

SOBE de caramida, de zidarie, diverse sobe, focare

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
22119 replies to this topic

#15373
flaviuska

flaviuska

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 07.07.2008
http://www.vuurmeest...els/galerij.php
Și câteva sobe frumoase de pe alte meleaguri....Posted Image Să tot bei un pahar cu vin sau o bere la gura sobei

Attached Files



#15374
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postflaviuska, on 12 martie 2017 - 21:30, said:

Și câteva sobe frumoase de pe alte meleaguri....
M-ai facut sa rasfoiesc portofoliul sobarului olandez si sa-mi amintesc replica unui interlocutor cu care am discutat astazi telefonic..  Dansul '"s-a hotarat'" sa incalzeasca locuinta cu un cazan pe CLU .. La intrebarea mea: '"de ce ati eliminat din posibilitati incalzirea cu lemne?'" a urmat: '"E prea multa mizerie cu lemnele, am vazut la vecinu si nu vreau asa ceva...'"
Revin la sobele astea frumoase si ma gandesc oare ce o fi vazut omul nostru la vecinu-su' de a scos concluzia ca lemnele produc mai multa mizerie ca CLU ? Poate am eu o problema si nu-mi ajunge imaginatie?! Posted Image Posted Image

#15375
anduvirgil

anduvirgil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,363
  • Înscris: 26.12.2009

View Postandreilesan, on 12 martie 2017 - 22:26, said:

Revin la sobele astea frumoase si ma gandesc oare ce o fi vazut omul nostru la vecinu-su' de a scos concluzia ca lemnele produc mai multa mizerie ca CLU ? Poate am eu o problema si nu-mi ajunge imaginatie?! Posted Image Posted Image
Prima impresie a unui prieten cand a venit pe la mine....."Nu miroase a fum, credeam ca o sa miroasa ca la centrale" (stiind ca e soba-cazan)
Un altul...dupa 4 ore de foc ramanand jar 50-60% din cantitatea de lemne imi zice ..."In doua ore bagi din nou?!"
Altul..."Nu se face mizerie pe jos?!"

Oare ei ce or fi vazut? Posted Image
Cred ca avem probleme cu imaginatia ...

#15376
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009

View Postandreilesan, on 12 martie 2017 - 22:26, said:

.. oare ce o fi vazut omul nostru la vecinu-su' de a scos concluzia ca lemnele produc mai multa mizerie
Pai cam ce am vazut cu totii pe la vecinii nostri: funingine si condens la greu atit la cazan cit si la cos. Am un vecin aci care s-a straduit sa-si faca o casa frumoasa, sa o izoleze, dar cosul este negru, negru ca smoala nici urma de izolatie pe el.Si culmea, nu duce lipsa de bani, cazanul fiind un vitoligno. de la viessman.

#15377
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postluvio, on 13 martie 2017 - 11:15, said:

Am un vecin aci care s-a straduit sa-si faca o casa frumoasa, sa o izoleze, dar cosul este negru, negru ca smoala nici urma de izolatie pe el.Si culmea, nu duce lipsa de bani, cazanul fiind un vitoligno. de la viessman.
Dispunerea de bani nu asigura si educatia/cultura in toate domeniile. '"Vecinul'" poate ar fi facut treaba cu cap, daca s-ar fi intalnit cu acesta.. Posted Image

View Postluvio, on 13 martie 2017 - 11:15, said:

Pai cam ce am vazut cu totii pe la vecinii nostri: funingine si condens la greu atit la cazan cit si la cos.
In acest caz: Ce modalitati de informare corecta a populatiei cu privire la '"incalzirea culta'" cu lemne ar putea fi de folos? Cum am putea aduce acestea mai aproape de oameni ?
Chiar va rog sa va pronuntati, caci este foarte important.
Posted Image

#15378
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009
Andrei nu vreau sa te demobilizez asa ca-i las pe altii sa-si spuna parerea.
Eu o sa-ti povestesc de un alt vecin , de data asta de linga mine, care si-a construit casa si ma mai consulta despre una despre alta. A ajuns la capitolul cos de fum si mi-a cerut parerea. I-am spus omului ca cel mai bine ar fi sa-si cumpere un cos profesional sa nu trebuiasca sa faca ca mine doua cosuri. Bun mi-a zis ca nu are bani pentru un astfel de cos si sa-i zic ceva mai simplu. Atunci i-am recomandat sa-l faca din caramida dar sa-l intubeze cu tub de samota sau cu burlan inox si sa puna izolatie in jurul tubului.
S-a apucat de lucru si fiind chiar linga curtea mea l-am vazut si am mers sa vad ce face. Mi-a zis ca a renuntat la tubul interior care i se pare prea scump si ca o sa-l faca ca toata lumea doar din caramida si ca a gasit caramida din demolari dar ca-l va izola cu polistiren. Auoleuuu... cind am auzit de polistiren mai nu am sarit in sus si i-am cerut ca sub nici o forma sa nu-l izoleze cu polistiren ci doar cu vata bazaltica polistirenul nefiind prieten cu temperaturile mari.
Au trecut citiva ani deatunci pina la urma omul meu a plecat in Germania si cosul a ramas ridicat dar neizolat. Cit timp nu se face foc e ok dar mi-e ca dupa ce revine tot asa va ramine.

#15379
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postluvio, on 13 martie 2017 - 17:37, said:

Andrei nu vreau sa te demobilizez..
Posted Image Nu ma demobilizez eu asa usor..Posted Image

View Postluvio, on 13 martie 2017 - 17:37, said:

...asa ca-i las pe altii sa-si spuna parerea.
Da, chiar va rog, stimati colegi, sa va dati cu parerea.. Saptamana asta voi avea niste discutii importante si as vrea sa pot transmite mai sus, la alt nivel, ceea ce supunem dezbaterii aici.. Si unul din subiecte era asta:
Ce modalitati de informare corecta a populatiei cu privire la '"incalzirea culta'" cu lemne ar putea fi de folos?

Imi amintesc ca cineva din colegi ceva timp in urma a propus sa popularizam cultura incalzirii cu lemne prin facultatile de constructii, arhitectura, etc.. Adica sa se formeze un obicei in care periodic (adunand mai multi cursanti) sa se prezinte performantele atinse in acest domeniu..

Alte modalitati care ar mai fi?
Posted Image


View Postluvio, on 13 martie 2017 - 17:37, said:

Eu o sa-ti povestesc de un alt vecin... dar mi-e ca dupa ce revine tot asa va ramine.
@luvio, eu stiu unde ma afluPosted Image ... Dar, in mediu din care vin era o incurajare: ""Бейся там, где стоишь!'",  care tradusa ar suna cam asa: '"Fa tot ce-ti sta in putere acolo, unde esti !'"
Eu unul, spre exemplu, de mai multi ani am decis sa:
- racordez agregatele termice doar la cosuri de fum conforme;
- elaborez sisteme de incalzire doar pentru cladiri cu o protectie termica conforma;
- prevad aductiunea de aer pentru combustie din exterior la toate cladirile noi, dar si la vechi unde se poate;
- promovez sobe doar care sunt in stare sa asigure o variatie de cel mult 3K intre doua focuri, iar focurile sa fie cel mult 3 la numar cand afara este foarte, foarte frig (uzual 2 focuri in 24 ore);
- etc..
Nu este usor, dar nici imposibil nu este.. Nu vom reusi sa facem 10 sobe pe an, dar 5 tot le vom face.. Si usor, usor semenii nostri vor vedea diferentele si vor incepe sa preia din mers aceasta idee (acest mod de viata).. Mai ales ca mai multe tari din lume incep sa se orienteze catre locuinte unifamiliale rasfirate, exista studii care arata ca locuirea '"in blocuri'" afecteaza fondul genetic, se rupe omul de la glie si in cateva generatii isi pierde  proprietatea de reproducere (exemplu' animalele salbatice din gradinile zoologice, circuri, etc).. Dar aici ma opresc.. ca sa nu ajungem in lucruri mult mai profunde si care multi refuzam sa le observam..
Posted Image

Edited by andreilesan, 13 March 2017 - 19:11.


#15380
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009

View Postandreilesan, on 13 martie 2017 - 19:00, said:

. ...Saptamana asta voi avea niste discutii importante si as vrea sa pot transmite mai sus, la alt nivel,...

...Imi amintesc ca cineva din colegi ceva timp in urma a propus sa popularizam cultura incalzirii cu lemne prin facultatile de constructii, arhitectura, etc..

Oamenii astia de sus de la alt nivel, in tara asta, sunt cam rupti de realitate. Nasul lor e prea sus, ei nu coboara la nivelul prostimii si nu dezbat nimicuri d-astea cum au oamenii de rind, ei despica firul in patru, fac calcule empirice ca sa demonstreze prin modele matematice pe zeci de pagini cite teorii desarte cunosc.
N-au facut in viata lor ceva concret dar dau tuturor lectii.
Si pina la a populariza cultura incalzirii cu lemne eu zic sa le propui ca, intr-o tara unde majoritatea oamenilor se incalzesc cu sobe, sa scrie in cartile alea ale lor sofisticate mai mult de o jumatate de pagina cit aloca sobelor pe lemne si asta in cel mai bun caz, ca in unele se multumesc sa le aminteasca doar in treacat in cel mult o fraza, si ca n-ar strica sa puna si un calup de poze macar cu o parte din realizarile soblelor construite de cei din MHA sau Germania sa vada oamenii cam cum pot arata aceste agregate si atunci poate poate li se va stirni si interesul pentru ele.

#15381
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postluvio, on 13 martie 2017 - 19:41, said:

...Si pina la a populariza cultura incalzirii cu lemne eu zic sa le propui ca, intr-o tara unde majoritatea oamenilor se incalzesc cu sobe, sa scrie in cartile alea ale lor sofisticate mai mult de o jumatate de pagina cit aloca sobelor pe lemne si asta in cel mai bun caz, ca in unele se multumesc sa le aminteasca doar in treacat in cel mult o fraza, si ca n-ar strica sa puna si un calup de poze macar cu o parte din realizarile soblelor construite de cei din MHA sau Germania sa vada oamenii cam cum pot arata aceste agregate si atunci poate poate li se va stirni si interesul pentru ele.
Multumesc..Posted Image  Am notat si idea de a spori publicatiile despre sobe in limba romana, indiferent de suport (hartie sau spatiu virtual) si cat mai multe imagini contemporane..Posted Image

#15382
Kendo

Kendo

    Aspargus de Pontaforte

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 03.06.2003

View Postandreilesan, on 13 martie 2017 - 19:00, said:

Ce modalitati de informare corecta a populatiei cu privire la '"incalzirea culta'" cu lemne ar putea fi de folos?

Imi amintesc ca cineva din colegi ceva timp in urma a propus sa popularizam cultura incalzirii cu lemne prin facultatile de constructii, arhitectura, etc.. Adica sa se formeze un obicei in care periodic (adunand mai multi cursanti) sa se prezinte performantele atinse in acest domeniu..

Alte modalitati care ar mai fi?
Posted Image

Seminarii pentru cei care profeseaza deja, arhitecti si proiectanti. Daca pe partea de agregate este o "concurenta" cu cei care produc si vand cazane, poate ca un partenteriat cu producatorii de cosuri de fum ar fi bine venit.

#15383
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postandreilesan, on 13 martie 2017 - 19:00, said:


Posted Image Nu ma demobilizez eu asa usor..Posted Image

Da, chiar va rog, stimati colegi, sa va dati cu parerea.. Saptamana asta voi avea niste discutii importante si as vrea sa pot transmite mai sus, la alt nivel, ceea ce supunem dezbaterii aici.. Si unul din subiecte era asta:
Ce modalitati de informare corecta a populatiei cu privire la '"incalzirea culta'" cu lemne ar putea fi de folos?

Imi amintesc ca cineva din colegi ceva timp in urma a propus sa popularizam cultura incalzirii cu lemne prin facultatile de constructii, arhitectura, etc.. Adica sa se formeze un obicei in care periodic (adunand mai multi cursanti) sa se prezinte performantele atinse in acest domeniu..

Alte modalitati care ar mai fi?
Posted Image



@luvio, eu stiu unde ma afluPosted Image ... Dar, in mediu din care vin era o incurajare: ""Бейся там, где стоишь!'",  care tradusa ar suna cam asa: '"Fa tot ce-ti sta in putere acolo, unde esti !'"
Eu unul, spre exemplu, de mai multi ani am decis sa:
- racordez agregatele termice doar la cosuri de fum conforme;
- elaborez sisteme de incalzire doar pentru cladiri cu o protectie termica conforma;
- prevad aductiunea de aer pentru combustie din exterior la toate cladirile noi, dar si la vechi unde se poate;
- promovez sobe doar care sunt in stare sa asigure o variatie de cel mult 3K intre doua focuri, iar focurile sa fie cel mult 3 la numar cand afara este foarte, foarte frig (uzual 2 focuri in 24 ore);
- etc..
Nu este usor, dar nici imposibil nu este.. Nu vom reusi sa facem 10 sobe pe an, dar 5 tot le vom face.. Si usor, usor semenii nostri vor vedea diferentele si vor incepe sa preia din mers aceasta idee (acest mod de viata).. Mai ales ca mai multe tari din lume incep sa se orienteze catre locuinte unifamiliale rasfirate, exista studii care arata ca locuirea '"in blocuri'" afecteaza fondul genetic, se rupe omul de la glie si in cateva generatii isi pierde  proprietatea de reproducere (exemplu' animalele salbatice din gradinile zoologice, circuri, etc).. Dar aici ma opresc.. ca sa nu ajungem in lucruri mult mai profunde si care multi refuzam sa le observam..
Posted Image


Salut ! Poate o sa ți se para puțin prețioasa exprimarea dar nu m-a duce altfel capul. In cazul in care as fi pus in situația ta primul si cel mai important lucru ar fi sa stabilesc segmentul vizat. Altfel spus sa știu cu certitudine cui ma adresez. Odată stabilit segmentul ținta caut mijloacele prin care informația sa ajungă la el intr-o forma pe care sa o înțeleagă (abordare diferențiata pe client). In marketing se face analiza SWOT prin care identifici care sunt punctele tari, slabe, oportunități si amenințări. Nu cred ca exista vre-o diferența între ce vrei tu sa faci si o campanie de marketing combinata cu una de informare.
Este foarte posibil sa constați ca o parte din cei vizați evita soluția cu soba deoarece nu este " High tech" in viziunea lor si li se pare demodata. Alții cred ca soba e acea chestie care au văzut-o la bunici care înghițea o grămada de lemne si tot tremurai in casa. Cel mai greu este de luptat cu prejudecățile.
Oricum dacă m-as gindi sa fac un ban cu sobe as face cam ce fac ăștia cu Tesla in US. O oferta care sa aducă la pachet si scula de încălzit si combustibilul (evident dacă clientul dorește) cu servicii de proiectare si execuție incluse. După 100 de sobe care merg ceas te caută ei.

#15384
valipopescu

valipopescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 06.09.2014
Cum se dau subventii pentru programul casa verde, de ce nu ar da subventii si pentru incalzirea cu lemne,"prima soba" sau direct primariile sa asigure cumva o cantitate de lemn de foc celor care se incalzesc cu lemne, macar celor cu venituri mici, asa ar putea si ei sa aibe lemne mai uscate, nu ca tot romanul( vecinii mei), cand incepe sa ninga, se intreaba in stanga si in dreapta de niste lemne, macar pe unul dintre ei l-am convins cat de cat ca lemnul bine uscat are alta valoare energetica, are deja cincisprezece metri pentru la anul, optim era sa ii arda peste doi ani.

#15385
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Programul Casa Verde acorda subventii acelora care monteaza centrale ce functioneaza pe tocatura lemnoasa, sau orice altceva ce nu presupune folosirea lemnului intreg. Asa ca nu are cum in secolul asta sa apara un program care sa-i subventioneze pe cei care vor sa arda lemne "brute".
In zonele in care incalzirea se poate face doar cu lemne, ca nu exista deloc gaz, primariile acorda de foarte multa vreme subventii celor cu venituri mici, pentru cumparat lemne.
In zonele in care exista gaz, deasemenea primariile acorda de multa vreme subventii pentru factura la gaz, celor cu venituri mici (aia cu lemne sa-si bage gaz daca vor subventie)
Pe vremuri a existat un program rabla la sobe, pentru cei ce aveau bagate in sobe de teracota arzatoare pe gaz si renuntau la ele in favoarea centralelor pe gaz. (se acceptau si alte tipuri de sobe, dar neaparat cu gaz)

Asa ca daca stai in Brasov, sau intr-un sat de linga Brasov unde exista gaz, poti lua subventie pentru gaz, iar daca stai intr-un sat de linga Brasov, dar care nu are gaz, poti lua subventie pentru lemne. Trebuie doar sa mergi la primarie si sa vezi daca te incadrezi sau nu la subventie.

Edited by florin71_skoda, 14 March 2017 - 11:34.


#15386
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008
N-am auzit inca sa se ia in calcul introducerea 'sobelor' in vreun program..insa am auzit de subventii oferite pe la sate celor care nu-si permit sa se incalzeasca iarna..Insa la sate..cam singura modalitate de a te incalzi e cu ..lemne..Cum se zicea si mai sus..cred ca trebuie ceva organizare si pe partea de alimentare cu lemn de calitate..pt foc..Mare parte dintre depozitele care vand lemn..il vand ud ca-n padure..Trebuie educat si beneficiarul sa-si faca stocuri cu 2-3 ani inainte..sa stie sa aprinda si sa alimenteze focarele.

La subventii pt 'constructii' de sobe..nu ma astept..iar cum vad cat de intepenita e lumea pe singura resursa comoda..gazul..mi se pare destul de greu sa-i facem sa-si schimbe ideile / obisnuintele. Cat priveste costul gazului vs lemn..vad ca si lemnul se cam scumpeste in ultima perioada..cel putin in zonele departate fata de paduri / sursele de lemn.

Cred ca trebuie folosita multa promovare de catre cei care folosesc sobele cu succes dar trebuie si insistat pe zona virtuala..

#15387
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postflorin71_skoda, on 14 martie 2017 - 11:30, said:

Programul Casa Verde acorda subventii acelora care monteaza centrale ce functioneaza pe tocatura lemnoasa, sau orice altceva ce nu presupune folosirea lemnului intreg. Asa ca nu are cum in secolul asta sa apara un program care sa-i subventioneze pe cei care vor sa arda lemne "brute".
Eu cred ca aici avem o confuzie impusa de un anume nivel...
Intotdeauna voi sustine ca dintr-o tara care se respecta trebuie sa fie scoase pe piata externa cat mai multa productie si cat mai putina materie prima. Dar, pe moment nu inteleg discreditarea pe plan intern a consumului de lemne de foc '"brute'"/intregi (cum le zice Florin) in favoarea brichetilor si peletilor. A nu se crede ca sunt impotriva peletilor si brichetilor sau a agregatelor pentru arderea lor..
De ce proprii cetateni sa nu poata folosi lemnele de foc ci sa fie conditionati sa foloseasca mai mult derivate din acestea? Eu consider ca accizele care se vor introduce in baza protocolului de la Paris la combustibilii fosili trebuie sa stimuleze in egala masura toti consumatorii de biomasa (nu doar peletii si brichetii, ci si tocatura din lemne de foc, si lemnele de foc)..
Cand li se da minerilor carbune in contul salariului, nu este bine, recunoastem cu totii, dar conducerea industriei sustine ca este o masura de nevoie (ar fi culmea sa le mai dea si celor din industria tutunului tigari in contul salariului, celor din industria farmaceutica - pastile si celor din industria armelor - munitie si arme).. In timp ce la lemne de foc, brusc, se schimba macazul, si consideram ca pentru cetatenii nostri nu este bine sa se incalzeasca cu lemne, ci cu derivate din acestea care includ cheltuieli de procesare, profituri, impozite, etc.. Imaginati-va ca vine un proprietar de padure cu o caruta de lemne la un producator de bricheti si cere sa-i transforme toata cantitatea aia de lemne in bricheti (ca la moara).. pentru ca nu mai vrea dansul sa se incalzeasca cu lemne, ci cu bricheti..Posted Image

Repet, nu-i rau, sa te incalzesti cu bricheti, peleti si tocatura dar astra trebuie sa fie alegerea pietei, adica a consumatorilor interni in concordanta cu veniturile lor.  Totodata, daca in lumea noastra brichetii si peletii ar fi mai ieftini ca lemnele de foc - nu as mai zice nimic si as vota cu ambele maini pentru incalzirea doar cu bricheti, peleti si tocatura. Posted Image

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

N-am auzit inca sa se ia in calcul introducerea 'sobelor' in vreun program..
In alte tari din UE exista, dar probabil, noi ne considerem net superiori ca intelegere a cum functioneaza lumea si ii luam de prosti..Posted Image

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

.Cum se zicea si mai sus..cred ca trebuie ceva organizare si pe partea de alimentare cu lemn de calitate..pt foc..Mare parte dintre depozitele care vand lemn..il vand ud ca-n padure..
Posted Image Eu cartofii cand ii cumpar se mai intampla unii sa fie cu o leaca de pamant pe ei, dar asta nu inseamna ca eu ii mananc asa..

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

Trebuie educat si beneficiarul sa-si faca stocuri cu 2-3 ani inainte..sa stie sa aprinda si sa alimenteze focarele.
Foarte corect ! Aici trebuie lucrat mult: ''Cartofii inainte de a-i manca trebuie sa-i spal, sa-i curat, sa-i tratez termic si abea dupa acea sa-i mananc..Ca doar nu sunt un porc sa-i mananc in starea cum i-am adus acasa..'" Posted Image

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

..iar cum vad cat de intepenita e lumea pe singura resursa comoda..gazul..mi se pare destul de greu sa-i facem sa-si schimbe ideile / obisnuintele.
Cat au lucrat unii sa ajungem aici, sigur ca nu va fi usor, se zice ca ""sclavul se rascoala doar daca devine constient ca este sclav'".. Pe dealta parte dintre mai multe '"rele'" este firesc sa se aleaga cea mai putin rea..  Daca din mos stramos incalzirea era fie extrem de jegoasa, fie extrem de scumpa - evident ca gazele ajung sa fie solutia salvatoare.

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

Cat priveste costul gazului vs lemn..vad ca si lemnul se cam scumpeste in ultima perioada..cel putin in zonele departate fata de paduri / sursele de lemn.
Lemnul nu ar trebui sa ajunga mai scump ca gazele, decat daca se face un monopol si in acest domeniu..

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

Cred ca trebuie folosita multa promovare de catre cei care folosesc sobele cu succes dar trebuie si insistat pe zona virtuala..
Asa este, dar daca vom face promovare doar pe sectiuni, nu ca ceva unitar - nu vom ajunge nicaieri..  Cultura arderii lemnului nu poate fi promovata decat in tandem cu agregate termice performante, cladiri si instalatiile aferente eficiente energetic, dependenta energetica redusa, grija fata de mediu, etc..Posted Image

Edited by andreilesan, 14 March 2017 - 15:38.


#15388
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Pai se pare ca asta ineleg uni prin ECO. Se presupune ca vezi doamne toti peleti sunt facuti doar din deseuri. Pe cind in realitate, se cam intimpla cum zici tu : adica se duce taranul la moara cu o caruta de lemne si se intoarce acasa cu citiva saci de pelti si asta se presupune ca taranul nostru este ECO, fata de vecini lui care ard lemne :D .

Zilele trecute a cumparat nevasta niste oale si pe cutie aveau o eticheta mare pe care scria ca sunt Eco Friendly. Pai ce suparare poate fi Eco la o amarita de oala ? Biodegradarea ei cind se strica si o arunc la fier vechi, se face altfel decit o facea oala starbunici ? Dar no, ce sa-i faci, acum daca nu exista eticheta Eco Friendly pe produs, nu-l mai cumparam ca nu-i bun.

#15389
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postflorin71_skoda, on 14 martie 2017 - 16:12, said:

... Se presupune ca vezi doamne toti peleti sunt facuti doar din deseuri. Pe cind in realitate, se cam intimpla cum zici tu : adica se duce taranul la moara cu o caruta de lemne si se intoarce acasa cu citiva saci de pelti si asta se presupune ca taranul nostru este ECO, fata de vecini lui care ard lemne Posted Image .
1. Daca peletii si brichetii nu se produc doar din deseuri - atunci e grav.. Nu meritam sa avem o tara..Posted Image
2. Daca acel om a adus deseuri la '"moara'" si inapoi primeste peleti sau tocatura pentru cazanul sau ori a vecinilor - e de bine, este absolut normal si salut aceasta atitudine de interajutorare in grup;
3. Daca '"vecinii lui care ard lemne'" ard lemne precum marea majoritate din Romania care hulesc ""sistemul'" ca nu le ofera lemne uscate - acest mod de ardere nu-i deloc ECO...Posted Image  Si deaceea se plang turistii ca de multe ori, nu poti respira de fumul de pe ulita, de te intrebi la ce fel de aer ai venit sa respiri la munte?! Posted Image

View Postflorin71_skoda, on 14 martie 2017 - 16:12, said:

Zilele trecute a cumparat nevasta niste oale si pe cutie aveau o eticheta mare pe care scria ca sunt Eco Friendly. Pai ce suparare poate fi Eco la o amarita de oala ? Biodegradarea ei cind se strica si o arunc la fier vechi, se face altfel decit o facea oala starbunici ? Dar no, ce sa-i faci, acum daca nu exista eticheta Eco Friendly pe produs, nu-l mai cumparam ca nu-i bun.
Posted Image Florine, una e sa procesezi minereu ca sa extragi din acesta metalul din care este produsa acea oala si cu totul alta este sa produci oala din vre-o focoasa nucleara casata la fier vechi..  A doua varianta nu ti se pare mai Eco?! Posted Image

#15390
flaviuska

flaviuska

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 07.07.2008

View Postmanghels, on 14 martie 2017 - 11:56, said:

Cat priveste costul gazului vs lemn..vad ca si lemnul se cam scumpeste in ultima perioada..cel putin in zonele departate fata de paduri / sursele de lemn.

Cred ca trebuie folosita multa promovare de catre cei care folosesc sobele cu succes dar trebuie si insistat pe zona virtuala..
Se scumpește lemnul pentru că se taie și nimeni nu mai plantează iar pădurile se răresc.....și când mă gândesc câte terenuri stau pârloagă....Cu promovarea sobelor facem tot posibilul dar românul e cam greu de cap că sobele actuale sunt ,,altceva,, decât știu ei cum era la bunici cu pereții afumați și căldură cu porția....Ăsteia azi i-am dat ,,foc,,

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate