Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune
 Roka Residence Doamna Ghica

Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.
 charger "laptop de muzeu"...

apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...
 Pret zugravit

Megalopolis (2024)

Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.
 

Panasonic TM700/TM900/X900

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
150 răspunsuri în acest subiect

#91
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.286
  • Înscris: 25.01.2007
cum s-a produs haosul:

- un moderator binevoitor a sters postarea lui  nirosbog @ 10th April 2012, 09:43

Quote

Am pus aici aici un minut de material .m2ts

c_anicai reply ->> fain de tot merge camera, e stabilizarea ei ? sau steady separat

din pacate acel material nu mai exista dar am pastrat aici o monstra recompresata din care nu am taiat nimic. Acum fila este online timp de 2 saptamani pentru studiu si pentru a lamuri treaba, Totul a fost simplu si nu mai are rost sa bagam alte variabile in ecuatie, deci ce e de lamurit acolo daca s-a folosit sau nu stabilizarea si eu sustin tare ca da. Deci nu conteaza daca au fost folosite inele, lentile, parasolare, si alte accesorii, doar realitatea in fapt.

View Postnirosbog, on 12th April 2012, 19:46, said:

Nu am folosit nimic pentru stabilizare, nu am activat nici stabilizarea din camera si nici materialul nu e editat.

Deci singura persoana care a sesizat aspectul a fost cea care a lasat Mesaj #82

View Post_DelSte_, on 16th May 2012, 15:27, said:

Noroc ca s-a gasit pe acolo si un necunoscator care citeste informatiile pe jumatate si care, inca de la inceput, a pus punctul pe "i", inclusiv inainte de a veni confirmarea lui nirosbog: "Un filtru sau angular montat la camera?".
Si atunci, cine este necunoscator?

Da, chiar si un inel putin mai lat sau o lentila wide poate avea efect de vignetare, dar nu arata ca cel sesizat de mine in filmulet, doar se intuneca colturile variabil in functie de miscarea camerei cu stabilizarea activata.

Editat de c_anicai, 16 mai 2012 - 20:39.


#92
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.751
  • Înscris: 30.07.2009
Ok, lasam lucrurile asa cum sunt pentru ca nu ne putem convinge unii pe altii. Pentru tine vinovatul este OIS-ul activat (desi nirosbog a spus clar ca era in off si pana la proba contrarie cred in cuvantul lui), pentru mine vinovat era acel parasolar prea mare, nepotrivit pentru acest model de camera (bazandu-ma pe o proba personala in care, indiferent de OIS activat/dezactivat, un parasolar decent/omologat nu da efect vignette). Pana aici lucrurile sunt clare, sunt doua pareri distincte ce merita a fi respectate, chiar daca unii credem intr-una sau in cealalta.

Inca doua amanunte:
1. sa nu folosim termeni nepotriviti, am recitit ultimele 10 comentarii si nu am vazut niciun "haos", nici debandada, nici zapaceala sau harababura. A fost doar un schimb de pareri, fiecare a incercat sa-si sustina punctul de vedere fara sa atace cineva pe altcineva, excluzand, din punctul meu de vedere, doar intepaturile ca unii ar vorbi pe aici aiurea si in necunostinta de cauza si ca citesc informatiile pe jumatate. Continui sa cred ca nimeni nu vorbeste cu nimeni aiurea, ci doar ca fiecare priveste din alt unghi, ceea ce este total diferit.

2. niciun moderator nu a sters c_anicai postarea lui nirosbog. Asta este un alt neadevar si o dezinformare. Citatul cu nirosbog pe care il lasi tu aici, niciodata nu a fost postat in acest topic. Deci nimeni nu a sters nimic pentru ca nici macar nu a fost postat ceva aici. Ceea ce tu ai facut a fost sa citezi un comentariu din topicul "Sony Vegas" (la acesta ma refer) si sa-l postezi in topicul "Panasonic TM900/X900". Iata, inca o data, aici comentariul lui nirosbog: intreg, neatins de nimeni. Si iata si aici comentariul tau de pe topicul acesta cu citarea comentariului lui nirosbog lasat la "Sony Vegas". Daca te uiti atent la aceasta postare a ta, ai sa vezi ca in dreptul la "CITAT (nirosbog @ 10th April 2012, 09:43)" apare o liniuta mica rosie care indica locatia exacta a ceea ce s-a citat, in acest caz topicul Sony Vegas, poate fi verificat.

Deci nimeni nu a sters nimic, confuzia o creezi tu. Niciodata nu s-a sters si nici nu se va sterge un comentariu corect, decent, chiar daca pe alocuri in off-topic. Criteriile de stergere ale unui comentariu pe aceasta arie sunt altele, iar daca vreodata cineva sesizeaza o stergere nejustificata, sa anunte, sa spuna. Cu asta cred ca am spus totul.

Editat de _DelSte_, 17 mai 2012 - 04:56.


#93
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.286
  • Înscris: 25.01.2007
Mii de scuze pentru aceasta confuzie, in fine e vina mea.
era vorba despre un material de la camera despre care se discuta pe acest topic si am crezut ca a fost postat pe acest topic, nici nu mai stiu cum am putut da reply de pe alt topic.




Eu doar sustin clar ca la acel material respectiv secunda 36 si 42, camera era cu OIS activat. Atat.
Nu e vorba de parere personala ci de certitudine.

Folosirea altor accesorii nu intra in calcul, parasolarul demonstraza doar forma vignetarii care apare la sec 36 si 42.
Daca in loc de parasolar era lentila wide sau inel, vignetarea avea alta forma.

Editat de c_anicai, 17 mai 2012 - 06:15.


#94
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.751
  • Înscris: 30.07.2009
Continui acest schimb de pareri plecand de la premiza ca suntem doar niste barbati care isi sustin punctele de vedere, unghiurile din care privesc problema, nimic mai mult. Te rog, raspunde-mi la o intrebare, este foarte simpla. Hai sa acceptam ca la secunda 36 si 42 OIS-ul ar fi fost activat. Dupa tine, daca OIS-ul ar fi fost dezactivat in acel moment, vignette-ul ar mai fi aparut?

#95
dorian56

dorian56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 157
  • Înscris: 07.06.2007
Sper sa nu se supere c_anicai ca intervin, dar raspunsul este nu. In caz contrar ar fi fost vizibil tot timpul, nu doar la miscarea camerei.
Daca c_anicai are alta parere, ma inclin; are muuult mai multa experienta decat mine. Poate weekendul acesta imi fac timp si exemplific
printr-un clip, cat mai am parasolarul nemodificat. In definitiv o imagine face cat 1000 de cuvinte.

#96
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.751
  • Înscris: 30.07.2009
Ok, am inteles. Deci din punctul vostru de vedere vina o poarta OIS-ul activat. Daca acest OIS ar fi fost dezactivat, vignette-ul nu ar mai fi aparut.

Intrebare: daca dimensiunea mare si anormala a parasolarului (pentru acest model) nu are nicio legatura cu acest vignette aparut, ci doar OIS-ul este responsabil de asta, de ce in cazul meu in testul prezentat si pe care l-ati vazut nu apare deloc acel vignette, atat cu OIS-ul dezactivat, cat si activat? Deci si la mine saracul OIS a fost activat si totusi vignette-ul nu a aparut. De ce?

#97
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.286
  • Înscris: 25.01.2007

View Postdorian56, on 17th May 2012, 15:25, said:

Sper sa nu se supere c_anicai ca intervin, dar raspunsul este nu. In caz contrar ar fi fost vizibil tot timpul, nu doar la miscarea camerei.

exact, ai dreptate.
Aici nu am vrut sa discut vina (ca nu este niciuna) care o poarta stabilizarea, ci doar ca stabilizarea a fost activa in acel material. Panasonic nu are vina, stabilizarea nu are vina, au fost doar niste circumstante de aparitie a acelui efect, prin calcularea gresita a unghiului de deschidere a parasolarului, si acele circumstante au demonstrat ca s-a filmat cu stabilizare activa. Nu am aruncat nici o vina asupra lui panasonic cu tehnologia folosita nici asupra utilizarii parasolarului necalculat, offf ce e asa greu de priceput.

Editat de c_anicai, 17 mai 2012 - 15:54.


#98
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.751
  • Înscris: 30.07.2009
Pai din moment ce se spune ceva de genul "de vina este domnule acel OIS activat, el este de vina pentru vignette, nu mai ne spuneti noua de parasolar, ca a fost asa... ca a fost pe dincolo... nu ne intereseaza asta, nu mai are rost sa bagam alte variabile in ecuatie... nu conteaza daca au fost folosite inele, lentile, parasolare, si alte accesorii....", normal ca oricare alt user va intelege asta: "pai aia nu au acuzat niciodata si tulumba aia mare de parasolar, despre ala nu au zis nimic, cica OIS-ul era de vina, doar pe asta il mentionau mereu, catre dimensiunea exagerat de mare a parasolarului nu prea aratau cu degetul".

Asa ca, cu toata prietenia din lume, eu continui sa intreb, poate primesc pana la urma un raspuns si ma lamureste si pe mine cineva:

View Post_DelSte_, on 17th May 2012, 15:42, said:

de ce in cazul meu in testul prezentat si pe care l-ati vazut nu apare deloc acel vignette, atat cu OIS-ul dezactivat, cat si activat? Deci si la mine saracul OIS a fost activat si totusi vignette-ul nu a aparut. De ce?


#99
dorian56

dorian56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 157
  • Înscris: 07.06.2007
Pentru ca ai folosit parasolarul din dotarea camerei ( potrivit ). :coolspeak:

Cat despre afirmatia mea ( neinspirata ) cum ca OIS e de vina, am recunoscut ca n-am explicat foarte bine ceea ce am vrut
sa spun : "De aceea am spus eu ca este de vina OIS. Doar ca nu m-am priceput sa explic asa bine. Daca fara OIS efectul nu
apare, iar cu el activat avem efectul de vignetare, eu am tras concluzia ca e de vine OIS." Asadar am gresit in exprimare.
Asta recunosc. Dar ca a filmat fara stabilizare, nu pot admite. Si acesta a fost subiectul.
Daca nu avea activata stabilizarea, nici nu am fi stiut ca a avut montat un parasolat. Sau daca admitea ca a folosit OIS, noi
n-am mai fi avut nimic de comentat acum .

#100
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.751
  • Înscris: 30.07.2009
Da, pentru ca am folosit un accesoriu decent, omologat, sau potrivit cum spui tu. Stiam lucrul acesta si recunosc retorica intrebari. Deci iata cum, cu un accesoriu/parasolar decent pentru un anumit model de camera, uitam si de OIS si de orice altceva pentru ca nu o sa ne mai intalnim cu niciun inconvenient. Doar nu o sa ne imaginam vreodata ca, odata dezactivat OIS-ul, putem monta si un parasolar de 40 cm sau 1 metru ca oricum nu vor aparea probleme atata timp cat OIS-ul ramane dezactivat.

Eu am inteles perfect punctul vostru de vedere, chiar daca poate va vine greu sa credeti. Chiar l-am inteles perfect. Voi v-ati legat de problema de forma (OIS-ul activat), eu m-am legat de problema de fond (parasolar nepotrivit de mare, problema principala). De fapt am si spus in comentariul #90: "ajungem tarziu la destinatie, dar acuzam cauze diferite".

Avea nirosbog OIS-ul activat in acel moment? Si eu tind sa cred ca da, ca si voi. Dar atata timp cat nu pot baga mana in foc si totul se rezuma doar la o supozitie/banuiala, prefer sa ma abtin si sa iau raspunsul lui ca atare. Iar raspunsul lui nirosbog a fost ca nu, nu era activat. Daca ar mai fi avut el ceva de completat la acest raspuns, sigur ar fi revenit in acest thread si ar fi facut-o. Chiar daca acel parasolar nu era unul omologat, testat de producator, daca OIS-ul ar fi fost dezactivat in momentul filmarii, ar mai fi aparut acel vignette? Probabil ca nu, tind sa cred si asta. Ca si inainte, este si ramane doar o supozitie. Astept/am contra-proba.

Pentru ca imi place sa vorbesc doar pe baza unor probe concludente, teste practice, nu doar cateva teorii, definitii, un screenshot si un grafic, mai aduc inca o proba concludenta menita sa intareasca ca, chiar daca OIS-ul este activat si folosit un accesoriu omologat, efectul vignette nu are voie sa apara. Este vorba despre Panasonic TM900 si grand angularul Panasonic VW-W4607 Wide Conversion Lens. Este un angular mare, destul de greu, l-am testat personal, nu stiu daca era mai mare decat parasolarul lui nirosbog, dar cel putin la fel. Si niciun efect vignette nu mi-a aparut niciodata, atat in miscarea camerei, cat si in filmarea normala sau in zoom maxim, stabilizatorul OIS a fost tot timpul activat, doar asa filmez cu o camera. De ce nu vignette? Este simplu: pentru ca vorbim de un alt accesoriu omologat, decent, fabricat pentru aceasta camera, nu tulumbe via eBay si apoi sa acuzam stabilizatorul. Asta este motivul pentru care, desi voi aratati cu degetul constant catre OIS, pe mine nu mai ma interesa acest aspect: plecase la drum cu un accesoriu total nepotrivit pentru acest model, vinovatul principal pentru vignette, am dedus-o de la inceput, restul teoriilor prea putin mai contau pentru mine.

Punctul central al prezentarii "Panasonic VW-W4607 Wide Conversion Lens" era altceva, am lasat detaliile respective intr-un comentariu mai vechi, nu mai stau sa-l caut acum. Important este ca daca vrem sa nu ne confruntam cu forma (vignette in cazul lui nirosbog), trebuie sa eliminam fondul (parasolarul nepotrivit pentru respectivul model). Stabilizatorul intact, activat, el nu trebuie sa ne preocupe, nu el poarta vina. Imi cer scuze pentru faptul ca prezentarea nu este in romana, l-am facut atunci pentru cativa prieteni virtuali iberici. In general aceste angulare sunt aduse pe comanda, dar chiar am de gand sa trec din nou pe la magazinul prietenilor nostri si sa vad daca mai pot aduce unul. Cu acelasi OIS activat, o sa misc camera la fel de accentuat stanga-dreapta, inca de pe acum fiind sigur ca vignette-ul nu va aparea, am mai facut-o si atunci, 4 zile l-am avut la indemana pentru a vedea ce aduce bun si ce nu.

Test Panasonic TM900&wide conversion lens Panasonic VW-W4607

Editat de _DelSte_, 17 mai 2012 - 18:38.


#101
Calafatlive

Calafatlive

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 25
  • Înscris: 22.05.2012
Vă salut ! Sunt din Calafat , am cumpărat o cameră Panasonic TM 900 , mi-a venit prin curier de la F64 din București. Vă rog mult să-mi dați un sfat : am filmat cu ea, filmează bine , dar nu știu prin ce metodă să descarc înregistrarea în calculator ! Am încercat prin Win fast , cablul cu 3 fire , merge dar își pierde din claritate. Am instalat și CD-ul ce mia venit cu camera , HD Writer AE 3.0 , am copiat prin acel program înregistrarea prin cablul USB. Se copiază, rămâne în acel program, dar în calculator , nu ! Când dau să convertesc filmarea prin Ulead Video Studio 9 , nu merge ! Nici o scenă din filmare nu se poate copia , la fel cum merge prin Win fast ! Mi-a zis cineva că-mi trebuie o placă de captură HD în calculator și un cablu HDMI și să descarc filmarea prin acea ieșire a camerei HDMI ! Alții zic că merge și pri USB, dar nu știu ce să mai cred ! Vă rog f.mult ajutați-mă , salvați-mă că nu mai știu ce să fac ! Aștept urgent ajutotul dv !

Editat de _DelSte_, 22 mai 2012 - 11:47.
scos citat inutil.


#102
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.286
  • Înscris: 25.01.2007
Ulead Video Studio 9 nu e ok pentru editare hd, incearca ultima varianta corel videostudio x5, Nu iti trebuie placa captura, doar prin usb, sau descarci de pe card direct in pc cu adaptor de card. Memoria flash interna ar trebui sa o vezi si sa poti copia in pc ce ai acolo filmat.

Editat de c_anicai, 22 mai 2012 - 10:00.


#103
Calafatlive

Calafatlive

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 25
  • Înscris: 22.05.2012
Eu am deocamndată doar Ulead Video Studio 9 , cu el am făcut până acum , am avut o cameră Panasonic NV GS 180 , cu caseta mini DV. Eu copiam filmarea prin WIN FAST , și converteam cu Ulead . Nu știu acum de ce nu mai pot să copiez în pc filmarea după Panasonc TM 900 prin cablu usb ! Prin WIN FAST merge , se poate edita cu Ulead 9 pe care-l am ! Nu știu ce să mai fac !

#104
Calafatlive

Calafatlive

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 25
  • Înscris: 22.05.2012
Am reușit să copiez filmarea în pc , dar văd că Ulead Video Studio 9 , nu acceptă nici un fișier video . Înseamnă că acest program de editat nu este bun ! Dacă cumpăr alt program pentru editat HD, ce-mi recomandați ? Pinnacle Studio HD 15 , este bun pentru editat ?

#105
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.449
  • Înscris: 07.08.2008
Acum ai o cameră pur digitală, uită de transferul de pe casetă. Legi cablul usb la pc și la cameră apoi pornești camera pe modul Redare.
În mod normal îți va apărea în explorer ca o memorie externă cu o denumire a ei.
Acum clic pe noul disc apărut și vei găsi o structură de foldere pe care le vei copia pe hard. Apoi le deschizi și vezi unde sunt clipurile filmate de obicei întrun folder numit Private. Sau mai bine dacă ai card folosește un cititor de carduri să nu te mai încurci cu cabluri.

#106
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.286
  • Înscris: 25.01.2007

View Postc_anicai, on 22nd May 2012, 09:56, said:

Ulead Video Studio 9 nu e ok pentru editare hd, incearca ultima varianta corel videostudio x5, Nu iti trebuie placa captura, doar prin usb, sau descarci de pe card direct in pc cu adaptor de card. Memoria flash interna ar trebui sa o vezi si sa poti copia in pc ce ai acolo filmat.

@Calafatlive, se mai citeste ce au postat unii, doar nu au facut-o ca sa se afle in treaba, am zis corel video studio x5 deoarece este identic la comenzi cu vechiul ulead videostudio 9.

Editat de c_anicai, 22 mai 2012 - 17:09.


#107
dorian56

dorian56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 157
  • Înscris: 07.06.2007
Uite cum faci. Pornesti HD Writer. Pui camera in mod redare ( tragi comutatorul catre tine). Introduci cablul USB. Pe ecranul camerei apare "PC" si "RECORDER". Clic pe PC. In acest moment camera este conectata cu calculatorul.
In HD Writer clic stanga sus pe "Copy to PC". Va apare o fereastra in care alegi fie memoria interna, fie cardul de memorie. Urmezi pasii si ai clipurile copiate pe calculator. Daca nu e ceva foarte complicat poti folosi HD Writer sa editezi. Poti sa le descarci si cu card reader, dar vei pierde unele informatii, iar daca ai clipuri mai lungi de 2 GB ( cred) nu le va mai uni. ATENTIE la decuplarea camerei de la PC. NU in timpul cat este aprins ledul rosu! Si mai bine citeste atent instructiunile ca sa nu regreti mai tarziu. Succes!

#108
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.449
  • Înscris: 07.08.2008
Să vedem acum dacă ne ascultă, are 3 variante.

Editat de vgabi, 22 mai 2012 - 18:30.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate