Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani
 Robotul martian european, revigor...

Geoana: „Sistemul de vot es...

Imprimare mai multe pagini intr-o...

trebuie sa depun declaratie unica...
 Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 

De ce PDL NU ar trebui schimbat de la putere?

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
115 răspunsuri în acest subiect

Sondaj: De ce PDL NU ar trebui schimbat de la putere? (62 membri au votat)

De ce PDL NU ar trebui schimbat de la putere?

  1. pentru ca ofera coerenta in actul de guvernare (6 voturi [9.68%])

    Procentaj al voturilor: 9.68%

  2. pentru ca are profesionisti in conducerea centrala si locala (3 voturi [4.84%])

    Procentaj al voturilor: 4.84%

  3. pentru ca a adus bunastare si crestere economica (6 voturi [9.68%])

    Procentaj al voturilor: 9.68%

  4. populatia este multumita de modul de guvernare (0 voturi [0.00%])

    Procentaj al voturilor: 0.00%

  5. Romania este apreciata si respectata in UE /lume (1 voturi [1.61%])

    Procentaj al voturilor: 1.61%

  6. pentru ca a redus coruptia si infractionalitatea (9 voturi [14.52%])

    Procentaj al voturilor: 14.52%

  7. a gestionat foarte bine criza economics (20 voturi [32.26%])

    Procentaj al voturilor: 32.26%

  8. a reformat statul roman (3 voturi [4.84%])

    Procentaj al voturilor: 4.84%

  9. altele (14 voturi [22.58%])

    Procentaj al voturilor: 22.58%

Votează Vizitatorii nu pot vota

#91
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.616
  • Înscris: 05.11.2009
amice, se vede ca esti prost informat da esti si manipulator


 DGHIA, on 4th December 2011, 22:29, said:

pentru vanitty

Nu stiu care este cel mai slab postac (ca mine). Sa icepem iar metodic.
-Contrabanda cu tigari pe vremea lui Ilici nu prea avea obiect, taxele vamale erau mici, si nici accize nu existau, asa ca nu avea sens sa faci mare contrabanda, deoarece gheseftul era mic. Ca era o mica contrabanda de frontiera, este cu totul altceva, nu de asta este vorba, ci de contrabanda cu tiruri. Dar cand nu-ti convine te dezici de guvernarea CDR, cand Pd-ul pe atunci a fost un stalp de baza, care a fost capabil sa si darame cateva guverne de pe atunci. Ciorbea va spune ceva?.


Ai si dovezi ca taxele vamale si alte taxe si accize erau mici? sau doar vorbesti sa te auzi? Nu de alta, dar erau cunoscute de toti legaturile unor insi ca inskandarani cu ilici & co. Nu de alta dar iskandarani de exemplu, supranumit si printul banatului, a fost condamnat in 1997 la 5 ani inchisoare si a fost eliberat in 2001. Adica sub guvernarea psd-ista a facut averi alaturi de alti arabeti din contrabanda cu alcool,tigari si cafea, guvernarea pesedista l-a eliberat inainte de termen.

- Embargoul. Intradevar acesta a fost instituit in 1992 de Consiliul de Securitate, si a durat ceva timp pana sau stabilit procedurile de aplicare, si a durat pana la inceputul anului 2000. Nu contest ca intre 1993-1994 , sub guvernarea Vacariu nu au existat incalcari ale embargoului, dar problema a devenit acuta in timpul guvernarii Constantinescu, dupa incepera razboiului din Bosnia, in 1995, si a durat pana cand Nato, mai corect SUA a atacat Serbia, in 1999. asa ca oricat ai intoarce-o, tot pe timpul guvernarii CDR , atat ca durata cat si ca intensitate, au avut loc incalcarile de embargou. Cat despre Haissam, oare cine l-a fdacut scapat din puscariile romanesti, nu unul zis Profesorul alias , se zice, Basescu?


postache, iara te bazezi ca discuti cu copii facuti dupa 2000, ca altfel nu ai avea tupeul sa negi una din chestiile care v-au imbogatit. Toti stiu de contraanda de pe clisura. Care a avut apogeul intre 1992 si 1995. De afacerea solventul ce ne spui:

Quote

Afacerea „Solventul”

Combinatul „Solventul” Timisoara a fost acuzat ca, in perioada embargoului impus Iugoslaviei, a exportat ilegal imense cantitati de produse petroliere, in beneficiul de milioane de dolari al unor potentati care au girat afacerea. Presedintele Emil Constantinescu in persoana a spus, in mai multe randuri, ca la originea filierei „Solventul s-au aflat persoane din guvernul Vacaroiu. In scandal a fost implicat si seful SRI, Virgil Magureanu, cel care a confirmat ca Romania a incalcat embargoul international impus tarii vecine, in timp ce fostul presedinte si fostul premier, Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, au dezmintit categoric ca ar fi avut cunostinta de asa ceva. Se spune ca multe mega-afaceri de succes din zilele noastre isi au originea in contrabanda cu petrol din perioada embargoului.
http://www.qmagazine...post-comuniste/

dar de afacerea jimbolia?

Quote

Afacerea Jimbolia

Despre Afacerea Jimbolia, care s-a derulat tot în guvernarea Văcăroiu, bravul Emil Constantinescu declara, atenție, nu mai devreme de sfârșitul mandatului: „În cazul Jimbolia, zeci de mii de tone de petrol au fost trans­­portate noaptea spre Iugoslavia, cu sprijinul Poliției Vamale, Minis­terului Transporturilor, al Jandarmeriei locale, sub supravegherea SRI. Ală­turi de vagoane cu arme. În contul SRI s-au de­pistat intrări importante de bani în perioada 1994-1995, rezultate din încăl­ca­rea embargoului impus Iugoslaviei“.
„Sub conducerea SRI-ului de la acea vreme, sub conducerea Poliției de Frontieră și cu aprobarea șefului de gară din Gara Jimbolia, la ordine venite de sus, s-au transferat, noap­tea, cantități uriașe de petrol, faptele sunt clare, dovedite și, în momentul eliberării rechi­zitoriului, ele vor deveni publice“.
Cu alte cuvinte, două lucruri trebuie remarcate: 1. faptul că președintele a știut și n-a spus și 2. faptul că președintele a avut acces la rechizitoriul procurorilor înainte ca acesta să ajungă în instanță.
Declarația conține și două supoziții pe care Emil Constantinescu le avansează referitor la Afacerea Jimbolia: 1. „Domnii Iliescu și Meleșcanu știau acest lucru, l-au inițiat, l-au organizat, l-au condus și au beneficiat“ (Iliescu fiind președintele CSAT-ului din care făcea parte și Meleșcanu, ca ministru de Externe.) 2. „SRI și miniștrii Guvernului îi tratau pe pre­șe­dinte și pe vicepremier ca pe niște oameni de paie“.

http://www.z-ziarul....uloare-politica



- Credite de la Bancorex sau luat numai de pesedei ?. Daca am avea lista s-ar baga de seama ca pe acolo apar de pe la toate partidele, la loc de frunte fiind unii colorati portocaliu acum. Cine ia facut scapati, prin declararea falimentului?, in timpul guvernarii CDR, unde PD-dei erau la loc de frunte?. Si atunci ai lui Iliescu erau marii dusmani, de ce nu i-au incatusat atunci, oare nu pentru ca erau prea multi pedelisti, ca taranistii erau prea?nu stiu cum sa zic, ca sa faca asa ceva.

iarasi mananci  ce nu trebuie.. citez, deci...

Quote

Țâța Bancorex, izvorul multor averi de azi
Data de 3 februarie 1990 trebuie scrisă cu litere de foc în istoria marilor furturi din România. În această zi fatidică, Banca Română de Comerț Exterior, BRCE, transformată apoi în Bancorex, a preluat ilegal, după cum afirmă aproape la unison bancherii și juriștii specializați în domeniul bancar, rezerva de stat în valută a României, circa 730 milioane dolari. Aceeași bancă a preluat apoi și Fondul Valutar Centralizat al Statului, în valoare de 1,1 miliarde dolari, dar și valuta din contul Oficiului Economic Central Carpați, în valoare de 153 milioane dolari. Astfel, Bancorex a devenit furnizorul de bani pentru noua mafie politică și financiară ce a apărut și a proliferat în anii următori. După ce a fost golită de fonduri, banca a fost băgată în faliment, iar restanțele ei de plată au fost puse în datoria prostimii, adică a noastră. Căutați la bază multe averi colosale din ziua de azi și veți vedea că s-au clădit pe cadavrul Bancorex. Firma Valeologia din Chișinău, asociată KGB și mafiei ruse, a primit de la Bancorex credite care s-au constituit într-un prejudiciu adus băncii de peste 5 miliarde lei vechi și 140 milioane dolari. Valeologia nu era autorizată să facă comerț în România, dar șeful Bancorex, Dan Pascariu, i-a aprobat creditele pentru cumpărarea de mașini ARO, ce au fost vândute în fosta URSS. Firma Astral a prejudiciat Bancorex cu două milioane dolari, cumpărând valută la un preț mai mic decât cel al datei în care s-a făcut plata. De aceeași șmecherie au mai beneficiat firmele Dima, Armendi, Prodexport, Chimexim. Autorii faptelor sunt foștii președinți Bancorex Răzvan Temeșan și Dan Pascariu. SANCA, un grup de societăți aparținând lui Alexandru Răducan, a luat 45 milioane dolari de la Bancorex. În final, a fost o altă gaură dată băncii, la fel ca țeapa Megapower, care a costat banca vreo 5 milioane dolari. Grigore Maimuț, șef al sucursalei Lipscani a băncii, și președintele Temeșan s-au acuzat reciproc de tâlhărie. În șmecheria numită Megapower s-au vehiculat numele lui Florin Georgescu, Eugen Dijmărescu și Theodor Stolojan. Elvila lui Viorel Cataramă a primit, tot de la nașul Temeșan, 5,6 milioane dolari, vânduți în afara pieței valutare. Fratele George Păunescu și a lui firmă Poolgec, a primit câteva credite babane de la copilul de suflet Temeșan, care s-au sfârșit prin câteva sute de milioane lei pierdere a băncii.



- Cat despre banii lui Ceausescu, care n-au fost gasiti chiar daca s-au cheltuit mari sume de bani, cu detectivi specializati de prin SUA, daca erau la Voiculescu, la cat il iubeste Basescu, fii sigur ca l-ar fi dat in gat. Nu bag mana in foc ca acesta, Voiculescu a facut banii cinstit, chia cred ca a facut si el multe mismasuri, dar cred ca alte surse au fost la originea lor.

Daca si cu parca. Atunci explica-ne tu originea banilor lui voiculescu. Asa e ca e normal ca un arab sa-si lase averea unui angajat, desi avea familie?  :console:

- Flota. Pai daca flota ar fi fost facuta nevazuta de Vacaroiu, cum de acesta nu are dosar penal, si Basescu are, avand calitatea de inculpat, si numai functia il salveaza de judecarea sa?.

Pentru ca nu aveau pesedei cum sa-l condamne tinand seama ca vodcaroiu a furat flota. Nu uita ca basescu a renuntat la imunitatea parlamentara si tot nu i-au putut face ceva pesedeii din moment ce flota disparuse prin miscari pesediste..

- Distrugerea economiei romanesti. Oare nu pastrarea marilor intreprinderi,  neefectuarea asazisei privatizari a fost una din marile acuze aduse lui Vacariu si Iliescu, ca acestia pastreaza intacta industria zis comunista. Cine a facut un punct principal din privatizare, mai corect distrugere, daca nu guvernarea CDR, pionul principal a fost Berceanu, ca ministru al economiei, cine ne arata sfatos ca nu mai avem nevoie de mine, de sonde, de fabrici si uzine, ca este mai ieftin de cumparat de afara, si mai eficient sa ai multi someri. Nu  atunci sau inventat ordonanta cu salariile compensatorii?.

Bah, iara denaturezi istoria. Marile tunuri in intreprinderile romanesti intre 1990 si 1996 s-au dat


- Petrom. Ce ai fi vrut sa faca Nastase, sa renegocieze contractul, , sa creasca valoarea jafului de trei sau mai multe ori? in stilul renegocierii Bechtel. Daca seful tau, Basescu era chiar asa mare patriot, de ce nu a negociat un contract corect?. a are si Nastase ceva vina. o fi, dar nu acolo este grosul vinii.


Nastase a semnat contractul. Si l-a semnat el singur nu l-a obligat nimeni sa-l faca asa de dezavantajos pt statul roman. Nastase impreuna cu gasca lui de pesedaci poarta toata vina. Te pomenesti ca marinarul e de vina ca nastase a subevaluat rezervele petromului :lol: http://www.9am.ro/st...nul-petrom.html


-Cat despre Bechtel, hai ca-i buna. Nastase negociaza un pret de cca. 2,5 mld., este adevarat ca plata pentru intarea in NATO, cu care ne mandrim atata azi, mai ales Baselu, guvernul Nastase a facut jaful si nu cei care  au triplat valoarea contractului, si care au adus si multe alte prejudicii, prin prelungirea la infinirt a executarii lui, care mai adauga ceva mild. de euro la capitolul pierderi. 2,5 mld este jaf, peste 7,5 mld., dupa unii pana la 16 si chiar peste  mld. nu este jaf. Curioasa logica, de la cineva care se proclama ca fiind bine documentat.



EADS, recunosc ca nu cunosc amanuntele care privesc negocierea initiala, dar stiu ca de la venirea lui Basescu la putere, au avut loc renegocieri si acestea au fost stil Bechtel, de la valori mici, s--a ajuns la multiplicari ale sumelor, si ce este mai important, punerea contractului in opera s-a facut in ultimii ani, si cand  a avut loc jaful de care se vorbeste. Apropo, oare aici o mare parte din bani nu au venit de la UE. Oare de ce nu intram in Shengen , nu tocmai neaplicarea in totalitate a acestui contract, ca banii nu au fost folositi acolo si cum trebuie?. Intreb si eu, ca tot nestiutorul.

Tunul eads de 1 miliard de euro a fost semnat in 2004, de guvernul nastase.. http://www.evz.ro/de...o...9&type=1234 . Iar alianta da, nu a marit costul ci dimpotriva l-a scazut la vreo 500 milioane de euro  :console: citez:


Quote

Scandalul EADS, in regimul PSD
Scandalul securizarii frontierelor a izbucnit in 2004, cand Ministerul de Interne a incheiat cu EADS, prin incredintare directa, un
contract in valoare de un miliard de euro. In contract, EADS se angaja sa furnizeze echipamente si sisteme de supraveghere si
securizare a granitelor.
Delegatia care a semnat atunci cu EADS a fost condusa de chestorul-sef Toma Zaharia, ex-secretar de stat la Interne. Alaturi
de acesta au participat chestorul-sef Gheorghe Carp, seful Directiei Generale Organizare, Planificare si Resurse, chestorul ®
Anton Gagiu, fost sef al Unitatii de Management al Proiectului, si chestorul Mihai Badescu, fost sef al Directiei Generale
Reglementa și Juridice si Contencios.
In 2005, dupa schimbarea guvernului Nastase, noua conducere a Ministerului de Interne a facut o plangere penala, in care ii
acuza pe semnatarii contractului de abuz in serviciu. Plangerea depusa la Parchetul General a fost mutata la DNA, care inca din
2006 a inchis dosarul cu NUP. Contractul a fost renegociat in 2005 de ministrul de interne de atunci, Vasile Blaga, care a
eliminat toate suprapunerile cu proiectele PHARE. Astfel, costurile publice s-au diminuat la jumatate: 524,4 milioane de euro.


Desigur, eu nu detin capacitatea de a face din noapte, zi si din zi, noapte, asa cum o fac stapanii tai portocalii, care ne mint in fata ca albul este negru, si vorba din 2 lozuri, viceversa. Unii fura si tot ei urla di toti bojocii, prindeti hotul. Nu recunosc nici macar in fata Marii Adunari Nationale, ci totul este falș, falș. vorba altei Elene, nu a cele portocalii.

Editat de vanitty, 05 decembrie 2011 - 22:47.


#92
Pitot

Pitot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.143
  • Înscris: 25.07.2010

 Imperathor, on 5th December 2011, 22:03, said:

Dezinformezi! Salariatii de la Nokia au fost angajati (si toate conditiile au fost negociate) pe vechiul cod al muncii!!!
Dar concedierile sunt facute dupa noul cod al muncii. Eu zic sa te mai documentezi cum este cu aplicarea legilor inainte sa arunci acuzatii cum ca asa dezinforma.

#93
Gallente

Gallente

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 416
  • Înscris: 08.06.2009

 dragospas, on 5th December 2011, 15:20, said:

Hai sa vedem ce ne-au oferit astia de acum pe care matale ii consideri cei mai buni :
Bok...un analfabet in drept constitutional,un ins cu slabe cunostinte asupra economiei
Ridzi ...prietena cu EBA,fara comentarii
Pogea..inginer care a condus spre dezastru  ,finantele romanesti (necalificat)
Igas...absolvent de liceu la 24 de ani si de facultate (la distanta) la peste 30 de ani (necalificat)
Botis si Ialomiteanu (Lolek si Bolek ) doi insi care nu au/nu aveau ce cauta acolo
Funeriu...un pusti obraznic cu aer de om de stiinta, care asteapta sa i se sufle
Ariton...cine o fi si asta ?
Baconshi...afacerile externe inexistente...singurul merit..la Paris cand a stiut sa numere voturile
si lista poate continua.

Asadar cand vorbim de competenta la astia trebuie sa ne raportam ?


Dumneata ai carnet de partid si fara suparare dupa felul in care argumentezi pari a fi crescut pentru impartit pliante electorale la metrou.

Fara indoiala PDL a facut greseli impardonabile in actul de guvernare si oricine sustine contrariul nu face decat sa cada in extrema opusa. Dar care e alternativa domnule Dragos? In locul unui program solid e cumva de preferat scandalul ieftin? In locul unui "noi asta vrem sa facem" e de preferat "astia nu-s buni de nimic"? In locul unor ministri limitati si pe alocuri incompetenti sunt de preferat oameni care au pus in guvern ciorbisti a la Remes sau la*ari a la Pacuraru?

E oare de sustinut neconditionat un PNL care cauta sa isi adune voturi in numele unei doctrine pe care o tavaleste in noroi prin alianta cu PSD sau - si mai grav - PC? Un partid care se pretinde liberal dar care a fost blamat pentru fiscalitatea indecenta din timpul regimului Tariceanu II? Sau care a ingrasat aparatul de stat cu oameni inutili? Asta e liberalismul? A umfla bugetarimea cu oameni platiti cu 2300 RON ca sa faca cafele pentru Tariceanu? (stiu un caz) Oameni care au dat incasarile la buget de pe urma unei nesperate cresteri economice pe cadouri electorale facute primariilor PNL si PSD si cresteri de pensii (asa da liberalism, parol).

Si daca PNLul lui Tariceanu era cum era, mi-e mai groaza de clica demagogica condusa de Antonescu. Un om care si-a tradat partidul si electoratul traditional. Un om care a dat demnitatea pe care o pretindea odata partidul pentru o sansa la ciolan sustinandu-l pe Geoana (pe care deunazi il facea cu ou si cu otet) si intrand intr-o alianta urat mirositoare cu un securist dovedit (Voiculescu) si cu un om-interfata pentru gasca de devalizatori si nenorociti pastoriti odata de Ion Iliescu. Asta e politica bunului simt? Permite-mi sa trag apa.

PDL m-a dezamagit profund si nu mai merita votul meu. Dar am datoria de a gandi logic (cat timp ma mai duc sinapsele, desigur) si de a nu uita. Electoratul romanesc uita repede. Ieri il biciuiai cu impozite, astazi iti pupa mana pentru un kilogram de zahar. Permite-mi sa nu ma aflu in masa de ignoranti care voteaza cu opozitia doar pentru ca puterea a fost cea care i-a dat ultima pumni. Alternativa? Probabil voi vota cu unul din partidele civice emergente. Daca se vor constitui ca atare.

Editat de Gallente, 06 decembrie 2011 - 00:16.


#94
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 31.938
  • Înscris: 31.03.2003
Gallente, si eu sunt extrem de suparat pe combinatia USL.
Dar noi nu judecam ca niste oameni politici.

Quote

Fara indoiala PDL a facut greseli impardonabile in actul de guvernare si oricine sustine contrariul nu face decat sa cada in extrema opusa
Plecand de aici, politic vorbind, trebuie sa te asiguri ca pdl va pleca la pascut. Si tot ca om politic, iti faci calculele sa vezi cum ai reusi in demersul asta.
Lui Antonescu i-a iesit rezultatul de fata. A scazut de acolo, a adunat de dincolo si i-a dat cu peste 50%.

Evident ca a pierdut talibanii. Dar probabil ca a castigat mult mai mult din zona nehotaratilor si nemultumitilor.

A doua mare problema care se pune e ce pun in loc (si cum se vor debarasa de psd). Deocamdata, nu vad rezolvarea la problema 2. Cand o voi vedea, va fi bine.


Ma gandeam acum 20 de ani : in Romania, va fi democratie atunci cand PNL-ul se va bate cu PNTcd-ul pentru suprematie.
Din pacate, PNTcd-ul a disparut de mult, iar FSN-ul conduce aproape neintrerupt, printr-o miscare iscusita de clivaj (PSD + FSN)

Nici nu m-as mira daca la anu, sub imperiul unei coalitii pentru binele Romaniei, pdl isi va da mana cu psd.
:D

Editat de oaspetele, 06 decembrie 2011 - 07:23.


#95
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.616
  • Înscris: 05.11.2009
adica e k pt pnl sa fie curva psd-ului, dar pt pdl nu e k cand psd-ul devine curva pdl-ului. Ambele din punctul meu de vedere sunt in neregula, da vad ca in cazul pnl-ului e scuzabil, ca vezi doamne esti taliban daca te pisi pe alianta curului pnl/psd :w00t:

#96
dragospas

dragospas

    mai bine chiulangiu decat securist,mai bine mort decat comunist

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.377
  • Înscris: 07.08.2006

 vanitty, on 6th December 2011, 08:04, said:

adica e k pt pnl sa fie curva psd-ului, dar pt pdl nu e k cand psd-ul devine curva pdl-ului. Ambele din punctul meu de vedere sunt in neregula, da vad ca in cazul pnl-ului e scuzabil, ca vezi doamne esti taliban daca te pisi pe alianta curului pnl/psd :w00t:
Tu nu mai ai demult un punct de vedere...esti fan bok,fan basescu si chiar daca ar da astia foc la tara ,probabil ca te-ai duce sa sufli in el, ca sa se aprinda mai tare,pentru ca ,nu-i asa ,esti fanul lor. Cand tara este in halul in care se afla,ar trebui sa dai dovada de mai multa decenta  si de o gurita mai mica atunci cand mai ai tupeul de a posta comentarii aici sau aiurea...

#97
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.616
  • Înscris: 05.11.2009

 dragospas, on 6th December 2011, 08:30, said:

Tu nu mai ai demult un punct de vedere...esti fan bok,fan basescu si chiar daca ar da astia foc la tara ,probabil ca te-ai duce sa sufli in el, ca sa se aprinda mai tare,pentru ca ,nu-i asa ,esti fanul lor. Cand tara este in halul in care se afla,ar trebui sa dai dovada de mai multa decenta  si de o gurita mai mica atunci cand mai ai tupeul de a posta comentarii aici sau aiurea...
no shit. Pai explica-ne tu de ce e kusher alianta maro pnl/psd unde pnl-ul e curva psd-ului  :console:

#98
andronic312

andronic312

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 903
  • Înscris: 16.01.2009
Cam toate optiunile sunt niste  aberatii.

"a reformat statul roman"

cum? cu austeritate?

asta nu-i reforma

Editat de andronic312, 06 decembrie 2011 - 09:25.


#99
dragospas

dragospas

    mai bine chiulangiu decat securist,mai bine mort decat comunist

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.377
  • Înscris: 07.08.2006

 Gallente, on 5th December 2011, 23:58, said:

Dumneata ai carnet de partid si fara suparare
Da am...nu cred ca este o problema ...sunt unii pe aici care chiar daca nu au carnet se comporta mai mult decat atat. Asadar nimeni nu este damnat pentru asta.Dar nu ma astept sa intelegi asa incat sa trecem mai departe.

dupa felul in care argumentezi pari a fi crescut pentru impartit pliante electorale la metrou.
mie mi se pare o jignire neprovocata ,dar ca om civilizat astept sa vii cu argumente...altfel nu ramane decat un "cine zice ,ala este"


Fara indoiala PDL a facut greseli impardonabile in actul de guvernare si oricine sustine contrariul nu face decat sa cada in extrema opusa. Dar care e alternativa domnule Dragos?
Evident ,ca in orice tara civilizata,opozitia. Cand un guvern nu mai este credibil,iar guvernarea bok nu mai este credibila de multa vreme,se schimba guvernul cu altii sau se organizeaza alegeri anticipate...de curand au fost in Spania


In locul unui program solid e cumva de preferat scandalul ieftin? In locul unui "noi asta vrem sa facem" e de preferat "astia nu-s buni de nimic"? In locul unor ministri limitati si pe alocuri incompetenti sunt de preferat oameni care au pus in guvern ciorbisti a la Remes sau la*ari a la Pacuraru?

Program solid ? Deja incepe sa-mi puta a partizanat politic. Cum adica solid ? Faptul ca cei care ne conduc ,n-au avut minte si s-au imprumutat in nestire,ne-au adus pe cap un supraguvern care se numeste FMI...aia ne stabilesc acel program de taieri si restrangeri pe care matale il numesti solid.Poti sa imi spui cateva linii de dezvoltare a economiei ? in ce sector vrei matale. Nu uita ca in 2008 aveam 10 miliarde de euro investitii straine directe iar acum ,cu acest "program solid",numai 1,5 miliarde de euro...asta ce-ti spune ?

E oare de sustinut neconditionat un PNL care cauta sa isi adune voturi in numele unei doctrine pe care o tavaleste in noroi prin alianta cu PSD sau - si mai grav - PC? Un partid care se pretinde liberal dar care a fost blamat pentru fiscalitatea indecenta din timpul regimului Tariceanu II? Sau care a ingrasat aparatul de stat cu oameni inutili? Asta e liberalismul? A umfla bugetarimea cu oameni platiti cu 2300 RON ca sa faca cafele pentru Tariceanu? (stiu un caz) Oameni care au dat incasarile la buget de pe urma unei nesperate cresteri economice pe cadouri electorale facute primariilor PNL si PSD si cresteri de pensii (asa da liberalism, parol).


PNL este un partid de opozitie,care ca orice partid doreste sa ajunga la putere.Dat fiind situatia politica de fapt din Romania,de realitatea ca partidul de guvernamant pregateste fraudarea alegerilor (vad ca nu te deranjeaza deloc aceasta actiune complet nedemocratica) conjunctural,repet,CONJUNCTURAL a facut alianta cu celelalte partide din opozitie,pentru a rasturna acest regim cu accente tot mai evidente de totalitarism. Vad ca nu mai poti de grija PNL si liberalismului,dar n-ai nicio durere de cap sa tii in brate si sa aperi un regim corupt si incompetent.Asadar,te rog termina cu ipocrizia asta de a purta de grija PNL si mai bine lauda partidul pe care-l iubesti si care este la brat cu jumatate din coruptii PSD...vad ca nu te deranjeaza,dar imi tii lectii de moralitate.


Si daca PNLul lui Tariceanu era cum era, mi-e mai groaza de clica demagogica condusa de Antonescu. Un om care si-a tradat partidul si electoratul traditional. Un om care a dat demnitatea pe care o pretindea odata partidul pentru o sansa la ciolan sustinandu-l pe Geoana (pe care deunazi il facea cu ou si cu otet) si intrand intr-o alianta urat mirositoare cu un securist dovedit (Voiculescu) si cu un om-interfata pentru gasca de devalizatori si nenorociti pastoriti odata de Ion Iliescu. Asta e politica bunului simt? Permite-mi sa trag apa.

Daca ai putu sa rezisti cu incompetentii pe care i-am enumerat mai sus ,incepand cu bok si terminand cu Ridzi ,te asigur ca vei fi mult mai fericit si mai bine reprezentat de catre orice alt ministru al USL.


PDL m-a dezamagit profund si nu mai merita votul meu.
Sunt convins ca vei reevalua si ii vei vota din nou...Motivul ? Nu vei vedea alti oameni politici competenti si in concluzie "n-ai cu cine vota". O scuza idioata a basistilor fanatici

Dar am datoria de a gandi logic (cat timp ma mai duc sinapsele, desigur) si de a nu uita. Electoratul romanesc uita repede. Ieri il biciuiai cu impozite, astazi iti pupa mana pentru un kilogram de zahar. Permite-mi sa nu ma aflu in masa de ignoranti care voteaza cu opozitia doar pentru ca puterea a fost cea care i-a dat ultima pumni. Alternativa? Probabil voi vota cu unul din partidele civice emergente. Daca se vor constitui ca atare.

Alo...despre ce impozite vorbesti si despre ce biciuire? Avem TVA mai mare cu 5% ? Avem pensii inghetate si impozitate cu 5,5%?Avem salarii taiate ? peste 200 000 de imm-uri desfiintate ? Devalorizarea cursului de schimb cu repercursiuni in inflatie ? Avem legi in vigoare care nu se mai respecta?Inca nu stii despre ce vorbesti si ca orice basist gasesti motive numai la opozitie uitand ca nu opozitia guverneaza atat de iresponsabil de 3 ani de zile.
Cat despre gandire  sa avem parol...ea nu este logica ,e mai degraba pragmatica ,tinand cont de interesul direct pe care-l ai cat timp sunt astia portocalii la putere...ce dreak...armata de incompetenti si parveniti pusi in functii pe criterii strict politice,trebuie sa se manifeste si sa-si apere ciolanul,nu ?


 vanitty, on 6th December 2011, 08:47, said:

no shit. Pai explica-ne tu de ce e kusher alianta maro pnl/psd unde pnl-ul e curva psd-ului  :console:
Da' ce te priveste pe tine ce face peneleul ? Tu sa fi interesat pentru ca ai tai sa guverneze bine..iar acesta guvernare sa se materializeze la tot poporul pe masa si in buzunar...altfel de ce i-am mai tine la guvernare ?

Editat de dragospas, 06 decembrie 2011 - 09:55.


#100
Bompres

Bompres

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 2.084
  • Înscris: 15.09.2011

 vanitty, on 6th December 2011, 09:47, said:

no shit. Pai explica-ne tu de ce e kusher alianta maro pnl/psd unde pnl-ul e curva psd-ului  :console:
din aceleasi motive ca si alianta oranj-cacanie PD-L/PSD !

Editat de Bompres, 06 decembrie 2011 - 10:15.


#101
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.616
  • Înscris: 05.11.2009

Quote

Dat fiind situatia politica de fapt din Romania,de realitatea ca partidul de guvernamant pregateste fraudarea alegerilor (vad ca nu te deranjeaza deloc aceasta actiune complet nedemocratica) conjunctural,repet,CONJUNCTURAL a facut alianta cu celelalte partide din opozitie,pentru a rasturna acest regim cu accente tot mai evidente de totalitarism.

asa e dragose. Din 2007 (cu un an intrerupere) pnl-ul e nas in curul psd-ului si e.. conjunctural. Ca cica e totalitarism. Pentru ca nu sunteti voi la ciolan  :notangel:

#102
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 57.714
  • Înscris: 11.04.2005
Sunt niște mari tunuri ale guvernării Văcăroiu, dar acestea sunt aproape nimic față de furtul organizat desfășurat la scară mică și medie.

Despre ce este vorba, mai concret ?

În anii 92-96, aproape toate intrerpinderile românești au fost privatizate în mod fraudulos, pe nimic și în beneficiul partidului aflat la putere atunci.
Au fost efectuate privatizări prin metoda MEBO, iar în scurt timp, acțiunile au încăput pe mâna conducerii intreprinderilor. Acestea au fost numite politic, iar preluările au fost un rapt, în adevăratul sens al cuvântului.     De exemplu.  Intreprinderea cutare, nu știu ce antrepriză de construcții se privatizează prin metoda MEBO.  Adică angajații preiau gestiunea și proprietatea, fără să plătească nimic.   Un fel de SA coclit.   Muncitorii se bucură, crezând că își conservă job-ul.  


Imediat după aceea, în mod programatic, fără excepție, toate aceste privatizări fac consilii ale acționarilor unde decid că dacă cineva vrea să plece din intreprindere, automat își pierde dreptul de a poseda o acțiune la acea firmă.   S-a  stipulat că cine dorea să plece, este obligat să vândă/cedeze acțiunile, cuiva din cadrul intreprinderii.    După câteva luni, intreprindera începe să dea rateuri, iar salariile să fie diminuate.  După un timp, muncitorii erau băgați în șomaj tehnic.  
Evident, cei mai mulți aleg să plece, după ce stăteau luni de zile fără salariu.  Vindeau acțiunile conducerii, la un preț de nimic, sau le cedează moca, la schimb cu semnătura pe transfer.   Pentru muncitori, aceste acțiuni nu aveau nicio valoare, întrucât ei doreau doar ca să aibă un job.  Dacă nu îl mai aveau, nu mai aveau ce face nici cu acțiunile respective.   Și uite așa, în doar doi ani, majoritatea privatizărilor MEBO au ajuns să fie deținute de către directorii acelei intreprinderi, majoritatea acestora fiind foștii directori ceaușiști, secretarii de partid, securiști și linia doi din PCR.    Toți aceștia deveniseră cadre de nădejde ale FSN apoi PDSR.

În 1996-1997, toată industria ușoară, toată baza comercială mică sau mare, toate industria prelucrătoare, toate intreprinderile axate pe servicii, erau în mâna PDSR-ului.   Toate spațiile comerciale de la parterului blocurilor, toate cofetăriile, restaurantele, piețele, târgurile, magazinele universale din orașe, totul era în mâna lor și era lăsat în paragină.  După anii 2000, atunci când au venit primii investitori, aceste spații, intreprinderi, depozite, au fost cumpărate la prețuri de mii de ori mai mari decât fuseseră cumpărate.

Așadar, în opinia mea, cea mai mare furăciune a fost reprezentată de trecerea a mii de intreprinderi în posesia PDSR, care prin intermediul reprezentanților lor, au devalizat toată baza economică a acestie țări, în mod uniform, între anii 1991 și 1996.    

Fiecare oraș avea mai multe intreprinderi ceaușiste.   Majoritatea acestora (peste 90%) au fost devalizate în primii ani, vândute la fier vechi, demolate, apoi trasformate în proiecte imobiliare.  Fiecare oraș era înconjurat de zone industriale.  Acum, toate aceste zone industriale au devenit spații comerciale și mall-uri, ori cartiere de locuit.  Sau stau părăginite, nefolosite, în așteptarea unor dezvoltatori imobiliari.

Cum a fost posibil ca niște neica nimeni, niște zero barați prin anii 80 să ajungă miliardari în primii ani de după revoluție ?  
Răspunsul este simplu.   Guvernările FSN-PDSR au înlesnit acest lucru.    Strigătele ”nu ne vindem țara” nu spuneau totul.  
Ar fi trebuit adăugat ”O vrem gratis pentru noi”

De ce s-a opus gașca lui Iliescu privatizării reale, către firme serioase ?
Pentru că se temeau de concurență și își pierdeau puterea.  Directorii intreprinderii le-au fost aliați. Băncile au finanțat intreprinderi falimentare, prin oridine de la guvern, până au dat colțul.  Totul s-a subsumat conservării puterii și nimic nu a contat pentru ei.  

Cine este mai în vârstă poate spune dacă el cunoaște vreo intreprindere perivatizată prin MEBO, care să fi rămas în proprietatea salariaților și acum.
Care să nu fi ajuns rapid în mâna directorilor PDSR, apoi făcută franjuri și devorată.    Fiecare dintre noi cunoaște astfel de cazuri.  Încercați să rememorați cine au fost beneficiarii direcți și de care partid erau legați.

#103
dragospas

dragospas

    mai bine chiulangiu decat securist,mai bine mort decat comunist

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.377
  • Înscris: 07.08.2006

 vanitty, on 6th December 2011, 10:18, said:

asa e dragose. Din 2007 (cu un an intrerupere) pnl-ul e nas in curul psd-ului si e.. conjunctural. Ca cica e totalitarism. Pentru ca nu sunteti voi la ciolan  :notangel:
Vazandu-l pe Lazaroiu la TV zilele astea, care spunea ca dupa aceasta guvernare vede un guvern PSD-PDL (FSN) ,inteleg invidia voastra...culmea este ca in 2009 nu v-ati dezis de aia care s-au aliat cu PSD la guvernare, dar tineti altora lectii...definitia clara a ipocriziei

 tomaso, on 6th December 2011, 10:31, said:

Care să nu fi ajuns rapid în mâna directorilor PDSR, apoi făcută franjuri și devorată.    Fiecare dintre noi cunoaște astfel de cazuri.  Încercați să rememorați cine au fost beneficiarii direcți și de care partid erau legați.
Cum stii si tu ,apartenenta la un partid este conjuncturala pentru unii...de exemplu ,doamna Udrea si-a inceput cariera politica in PSD ,dupa care a trecut la PNL,ca sa sfarseasca in bratele marelui carmaci...toate aceste aventuri politice au avut un singur scop : banul
Nu stiu de ce as fi in stare sa pariez cu dumneata ca multi dintre devalizatorii de atunci ,pot fi gasiti astazi in randurile partidelor de guvernamant.

Nu uita cum ne caracterizeaza francezii : hoti si cersetori...oare sa fie o caracteristica genetica sau o deformatie rezultata in urma a 50 de ani de dictatura ?

Ma uit cu tristete la locurile unde au fost acum 20 de ani,CAP-uri (acolo unde au mai ramas urme) ...s-a furat totul...pana si zidurile...pe alea tot pesedistii le-au furat ? Probabil ca da  :console:

Editat de dragospas, 06 decembrie 2011 - 10:54.


#104
Bompres

Bompres

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 2.084
  • Înscris: 15.09.2011

 dragospas, on 6th December 2011, 11:44, said:

Nu stiu de ce as fi in stare sa pariez cu dumneata ca multi dintre devalizatorii de atunci ,pot fi gasiti astazi in randurile partidelor de guvernamant.
Nu trebuie sa pariezi. Stie foarte bine care sunt aia care isi au radacinile in FSN-ul lui Iliescu si care acum sunt mari "democrati" in PD. ( ca L nu mai conteaza de mult !)

Editat de Bompres, 06 decembrie 2011 - 11:35.


#105
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.181
  • Înscris: 16.10.2008

 zildjian, on 4th December 2011, 18:44, said:

De ce PDL NU ar trebui schimbat de la putere, democratic prin vot?
Adica cum NU ar trebui schimbat democratic? Prin lovitura de stat ,revolutie? Asta s-ar putea intelege daca n-ar fi acel poll.
Citind si chestionarul de rigoare ,in schimb, din intrebarea asta inteleg ca nu ar mai trebui sa aiba deloc alegeri. Mi se pare corect, de ce sa se mai cheltuie bani?
Sunt de acord si cu comasarea alegerilor locale ,parlamentare ,prezidentiale, la CSM, si la toate asociatiile de locatari ,deci tot ce inseamna alegeri . Undeva prin 2020.

Editat de edigee, 06 decembrie 2011 - 13:04.


#106
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 16.352
  • Înscris: 29.12.2009

 oaspetele, on 6th December 2011, 07:22, said:

Ma gandeam acum 20 de ani : in Romania, va fi democratie atunci cand PNL-ul se va bate cu PNTcd-ul pentru suprematie.
Vise...

 oaspetele, on 6th December 2011, 07:22, said:

Nici nu m-as mira daca la anu, sub imperiul unei coalitii pentru binele Romaniei, pdl isi va da mana cu psd.
Eu ma intreb, cine s-ar mira?

#107
dragospas

dragospas

    mai bine chiulangiu decat securist,mai bine mort decat comunist

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.377
  • Înscris: 07.08.2006

 e_bulu, on 6th December 2011, 16:11, said:

Eu ma intreb, cine s-ar mira?
E unul pe aici... vanity (fost romaximusro & clonele) care cu siguranta s-ar mira si de ciuda si-ar da demisia din PD-L...Cel putin asa inteleg din postarile lui,ca nu va accepta sa stea cu nasul in curul pesedistilor  :coolspeak:


si ca el,probabil si altii care ne tin lectii de morala si  considera alianta conjuncturala dintre PNL si PSD ca alianta socialista,uitand ca si ei sunt tot intr-o guvernare socialista cu seful mafiei personale  :thumbup:

Editat de dragospas, 06 decembrie 2011 - 16:21.


#108
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 31.938
  • Înscris: 31.03.2003

 vanitty, on 6th December 2011, 08:04, said:

adica e k pt pnl sa fie curva psd-ului, dar pt pdl nu e k cand psd-ul devine curva pdl-ului. Ambele din punctul meu de vedere sunt in neregula, da vad ca in cazul pnl-ului e scuzabil, ca vezi doamne esti taliban daca te pisi pe alianta curului pnl/psd :w00t:
Unde am zis eu ca e k pt pnl sa fie curva psd-ului ??
Nu e frumos sa minti, desi ai de la cine invata.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate