Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Apa minerala carbogazoasa nesanatoasa?
Last Updated: Jan 22 2017 22:31, Started by
Nightm4re
, Sep 18 2011 20:20
·
0
#19
Posted 21 September 2011 - 12:38
Da
Sau e apa de la robinet vanduta pe post de apa minerala plata |
#20
Posted 21 September 2011 - 12:50
Si ce draq sa mai beau atunci daca nici apa plata nu mai e ce-a fost sau n-a fost , mai Dev ? S-au descoperit/inventat toate cacaturile ca sa te suga de bani.
Cred ca ma fac Bear Grylls, sa caut parauri care ies din pamant, filtrata natural de nisip si treburi. Sa vad ce mai ziceti atunci! |
#21
Posted 21 September 2011 - 13:36
pg-soare, on 21st September 2011, 13:50, said: Cred ca ma fac Bear Grylls, sa caut parauri care ies din pamant, filtrata natural de nisip si treburi. Sa vad ce mai ziceti atunci! Eu zic sa nu faci ca Bear ca ala isi bea pisatul. [ http://files.sharenator.com/Just_found_clean_water_better_drink_my_piss_Bear_grylls_Meme-s324x360-137134-580.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#22
Posted 21 September 2011 - 13:37
Da' ce, eu n-am zis sa nu bei. Ai intrebat ceva si ti-am raspuns
Ce-a fost si nu mai e? Cand cumperi apa imbuteliata ai intotdeauna sansa sa fie ori minerala ori de la robinet. De parca ai sti ce pune producatorul inauntru . Nimic nu s-a schimbat de vreo 50 de ani de cand a inceput nebunia cu apa imbuteliata. De fapt ba da, numarul de peturi aruncate peste tot . Eu daca tot dau banii aleg intotdeauna apa carbogazoasa. Macar simt ca beau ceva. "Plata" pot sa beau si de la robinet. |
#23
Posted 21 September 2011 - 13:58
P-aia carbogazoasa, ii scot acidu si pe urma o beau. Mi se pare si mai "buna"
Chargere, urina doar cand gasesc sarpele sa-l viscerez si sa beau d-acolo |
#24
Posted 21 September 2011 - 15:14
Prefer apa plata pentru ca nu pot bea multa apa carbogazoasa. Nu pot bea mai mult de 250 ml de apa carbogazoasa. Apa plata carpatina beau la greu, cel putin 3l pe zi.
|
#25
Posted 21 September 2011 - 16:24
Eu m-am dezobisnuit atat de tare de bule, incat nici berea nu mai intra .
|
#26
Posted 21 September 2011 - 18:40
Care este cea mai buna apa plata calitativ de pe la noi ? De obicei beam Dorna si incer nu prea am incercat alte branduri.
|
#27
Posted 21 September 2011 - 21:55
Eu cumpar numai carpatina la 5L. E la fel de buna ca dorna si nu are mult clor ca altele.
|
#29
Posted 22 September 2011 - 06:30
Vedeti ca nu tot ce se vinde imbuteliat, este apa minerala. Chiar si la cea necarbogazoasa, exista ape minerale si ape de masa. In general, pe ambalaj scrie acest lucru : "Apa minerala necarbogazoasa" sau " Apa de masa" . E o mare diferenta intre ele.
|
#30
Posted 22 September 2011 - 13:41
chaosss, on 21st September 2011, 19:40, said: Care este cea mai buna apa plata calitativ de pe la noi ? De obicei beam Dorna si incer nu prea am incercat alte branduri. |
#31
Posted 11 October 2011 - 18:43
duculeana, on 18th September 2011, 22:51, said: Man, voi chiar beti asa ceva zilnic? Va mai tine stomacul? Da, stiu ca in Bucuresti apa de la robinet e naspa, dar de ex. aici avem o apa curata si limpede, de la izvoarele de apa dulce de la coada ghiolului. La Constanta, de pilda, apa potabila am auzit ca e tot asa proasta, deci depinde de unde se alimenteaza furnizorul RAJA sau Apa Nova etc. Si-asa imi pun astia din burta metri cubi triplu fata de cat consum, deci de ce sa n-o si beau daca tot mi-o pun in carca? Ce rost mai are sa dau alti bani pe apa minerala sau plata? Pai la 3 lei si ceva cat e sticla de Borsec (care cica e cea mai buna dintre ape) si la circa 2l/zi de membru de familie, ajungi la pepeni daca stai sa cumperi apa in fiecare zi! |
#32
Posted 12 October 2011 - 08:53
ManiaXx, on 11th October 2011, 19:43, said: ma mai tine stomacul? pai frate eu beau Pepsi Light 2l zilnic cam de cind a aparut el in Ro nici nu mai stiu de cind....4.5 lei pt 2.5l/zi (Light ca sa nu aiba calorii) stiu ca nu e sanatoasa aici sunt de acord dar de peste 10 ani beau numai asta si cu stomacul chiar n-am nimic....nici acid , nimic .In rest probabil dauneaza la rinichi si la oase ...dar pe mine la stomac nu ma deranjeaza. |
#33
Posted 04 January 2012 - 14:52
Cele mai bune și cele mai rele ape minerale din comerț
Apele plate sunt cele mai sănătoase, pe când apele puternic mineralizate pot provoca afecțiuni renale și biliare. Apele cu pH ridicat (intens carbogazificate) pot declanșa boli de inimă. Calitatea apelor minerale (plate sau carbogazoase) depinde de conținutul reziduului fix, care nu se referă la impurități, ci la nivelul de săruri minerale. Cele mai bune sunt apele slab mineralizate sau plate, întrucât pot fi consumate nelimitat. Apele puternic mineralizate trebuie consumate doar la recomandarea medicului, întrucât pot provoca probleme renale și biliare. O analiză a 20 de mărci de apă minerală din comerț, efectuată de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorului, vă ajută să alegeți cele mai bune sortimente. Vittel, Perrier, Evian, pentru hidratare zilnică Apa slab mineralizată (plată) are cel mai mic conținut de reziduu (mai puțin de 500 mg/l). Este recomandată pentru hidratarea zilnică. Exemple sunt mărcile Stânceni, Izvorul minunilor, Vittel, Perrier, Evian, Carpatina și Hera. Apa minerală (500-1500 mg/l rezidul fix), nici plată, dar nici foarte mineralizată, trebuie consumată cu moderație. Astfel de mărci sunt: Dorna, Roua Munților, Bilbor, Aqua Carpatica, Biborțeni, Bucovina, Buziaștoate carbogazificate- și Poiana Negri- natural carbogazoasă. "În cazul apelor carbogazoase, dioxidul de carbon provine din izvor și este sănătos, pe când apele carbogazificate sunt îmbogățite cu CO2 de fermentație", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Perla Harghitei, Tușnad și Borsec pot îmbolnăvi rinchii Apele puternic mineralizate (reziduu peste 1.500 mg/l) trebuie consumate doar la recomandarea medicului. "Consumate frecvent, pot declanșa probleme renale sau biliare", subliniază Mencinicopschi. Trei mărci intră în această categorie: Perla Harghitei- cu CO2 de la sursă- (3.330 mg/l), Tușnad-carbogazificată -(1.760) și Borsec-natural carbogazoasă- (1.510). Apele bogate în calciu, magneziu și sodiu se recomandă doar celor care au carențe sau sportivilor, pentru restabilirea echilibrului mineral. Ape calcice (calciu peste 150 mg/l) sunt: Borsec (341 mg/l), Dorna (276l), Aqua Carpatica (250), Biborțeni (203), Tușnad (201), Poiana Negri (195) și Bilbor (152). "Pot asigura 7-10% din necesarul zilnic de calciu", adaugă Mencinicopschi. Ape magneziene (peste 50 mg/l magneziu) sunt: Borsec 83,6 mg/L), Tușnad (70,2) Aqua Carpatica (61) și Biborțeni (59,1). Apă sodică (peste 200 mg/l sodiu) este Tușnad (243 mg/l). "Nu trebuie să depășim 2,4 grame de sodiu pe zi din toate alimentele. Apa sodică se recomandă celor care pierd sodiu, în cazuri rare", spune specialistul. Ape sărace în sodiu sunt: Izvorul Minunilor (1,25 mg/L), Hera (1,46), Aqua Carpatica (4,34), Evian (6,35), Vittel (6,96), Perrier (10,9), Carpatina (14,1) și Bucovina (18,2). Apele cu ph ridicat, cu dioxid de carbon în exces sunt: Izvorul Minunilor, Keia și Hera. "Sub presiunea acidului se comprimă diafragma pe inimă", atrage atenția Mencinicopschi. Sortimentul Buziaș este la limită în ceea ce privește valoarea nitraților (0,11 mg/L pentru o concentrație maximă admisă de 0,1 mg/L). Tușnad depășește valoarea admisă de bariu-1,69 mg/L la o valoare a concentrației maxime de 1 mg/L. COMPARAȚIE Ape sănătoase versus ape toxice Ape plate (<500 mg/l reziduul fix)-recomandate pentru consum nelimitat Hera-98,3 mg/l Evian-306 mg/l Perrier-370 mg/l Vittel-419mg/l Stânceni-441mg/l Ape puternic mineralizate (>1500mg/l)- trebuie consumate cu preacauție Perla Hargitei (3330 mg/l) Tușnad (1760 mg/l) Borsec (1510 mg/l) Ape sodice (> 200 mg/l sodiu) - risc de boli renale și cardiovasculare Tușnad (243 mg/l) Ape cu conținut sărac în sodiu (<20 mg/l) Izvorul Minunilor (1,25mg/l) Hera și Keia (1,46mg/l) Aqua Carpatica (4,34 mg/l) Evian (6,35 mg) Ape toxice, cu conținut mare de nitriți (>0,1 mg/l) - Buziaș (0,11 mg/l) http://www.evz.ro/de...ert-959996.html |
|
#34
Posted 13 January 2012 - 05:42
imi confirma ce simteam, ca hera plata e cea mai ok, iar perla harghitei e naturala.
totusi mi-e greu sa aleg care e cea mai buna minerala din clasificarea asta, poiana negri iese "castigatoare"? si pe locul 2 biborteni? Edited by vitamin, 13 January 2012 - 05:46. |
#35
Posted 22 January 2012 - 20:57
azi iar am nimerit o sticla in care apa (minerala carbogazificata) are gust de cauciuc/plastic.
am mai nimerit si la plata asa, ce se intampla cu aceste sticle care au asemenea gust? si sunt periculoase pt sanatate? |
#36
Posted 27 January 2012 - 17:49
Apa carbogazoasa merge ca sa-ti potolesti foamea? Am o foame de lup si nu vreau sa maninc pentru ca noapte si ma ingras.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users