![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Topic pentru discutii generale
Last Updated: May 29 2023 14:08, Started by
Lucian_M
, Apr 07 2011 20:49
·
0

Posted 24 May 2013 - 16:33

M-am trezit cu o curiozitate.
Auzisem o poveste cum ca un autor a descris un soare in 1001 cuvinte cand nici macar nu se intoarse sa se uite la el, iar ceilalti au ramas uimiti. Nu imi mai aduc aminte exact cum era situatia, dar ceva asemanator. Citeam un comentariu la Sadoveanu cu "uimitoarele descrieri" si mi-a adus aminte. Sa fi fost vorba despre el ? |
Posted 06 June 2013 - 01:19

Salutare,
În curând mă voi muta de la București la Buzău și aș vrea și eu să știu cum merge viața p-acolo, cum e școala, cum îs tipele :> Predomină ș-acolo generația coca&piți, sau e mai multă lume bună? Am căutat un blog, un forum, un ceva în speranța de a găsi o descriere, orice despre viața d-acolo, da' a fost o încercare cam eșuată... Totodată, la liceu o să merg pe același profil, deci înafară de cerere de transfer o să mai trebuiască sa fac ceva? Danke ![]() |
Posted 14 September 2013 - 19:40

imi poate spune cineva de ce nu functioneaza mizeria aia de edu.ro? vreau sa ma uit la cineva la o nota la bacul de anul acesta si cand intru pe pagina asta http://static.bacala....ro/2013/Â Â si selectez rezultate finale dupa a doua sesiune.... si apoi selectez judetul si sunt redirectionat pe pagina anterioara.
Edited by dacianangelo, 14 September 2013 - 19:41. |
Posted 06 August 2014 - 15:52

Stie cineva cum sunt alesi profesorii unei scolu?si cum este ales directorul si cat sta?
|
Posted 19 October 2014 - 14:44

Ce părere aveţi de "hidramate" - adică manualele digitale.
|
Posted 28 December 2014 - 13:29

AlynutzTigerAtlantic, on 06 august 2014 - 15:52, said:
Stie cineva cum sunt alesi profesorii unei scolu?si cum este ales directorul si cat sta? Sunt mai multe modalitati de ocupare a posturilor. Cea principala este in urma unui concurs de titularizare-un astfel de profesor, numit profesor titular are postul stabil, pe perioada nedeterminata, nu mai pleaca de acolo decat la pensie, sau daca se desfiinteaza scoala sau postul sau. In afara de asta, mai exista profesorii suplinitori- ocupa postul temporar, 1 an de zile, dupa care trebuie sa i se aprobe daca mai sta sau nu, sau profesorii detasati-ei sunt titulari in alte scoli, dar, la fel, vin in acea scoala pe o perioada determinata. Directorul, in mod normal se alege prin concurs organizat de consiliul de administratie, dar, aceste concursuri se tot amana de 5-6 ani de zile. Adica, in momentul de fata, directorul este numit "cu delegatie", pe o perioada de 1 an, dupa care inspectoratul scolar decide daca ii prelungeste delegatia sau numeste pe altul. Deasemenea, delegatia poate fi retrasa oricand, chiar pe parcursul anului scolar. Daca ar fi numiti cu concurs, ceea ce se tot amana, directorul ar avea un mandat stabil de 4 ani, dupa care se organizeaza un nou concurs. djl, on 19 octombrie 2014 - 14:44, said:
Ce părere aveţi de "hidramate" - adică manualele digitale. "Hidramate" ce sens avand aici? Ele au motivatia lor, se observa ca elevii sunt tot mai mult captivati de calculator, internet, telefonul mobil si mai putin rezoneaza la vederea unei carti tiparite, de aceea probabil s-a considerat ca un manual digital ar putea "prinde" mai bine. Are avanbtaje si dezavantaje. Avantajele ar fi ca daca, spre exemplu, elevul are toate manualele in format electronic, pe o tableta, nu trebuie sa mai care un ghiozdan greu. Alte avantaje: in manualul digital poti cuprinde animatii care sa capteze mai bine atentia elevului, sa-l faci sa inteleaga mai bine, etc Oricum forma de prezentare a manualului mai putin conteaza, ce conteaza e programa si continutul sau.Ori manualele actuale-digitale sau nu, lasa de dorit, cele mai multe sunt facute de mantuiala, ca sa mai castige autorii un ban. E o afacere si cu aceste manuale. |
Posted 06 June 2015 - 10:07

Citind regulamentul forumului m-am hotarat sa nu mai deschid un alt topic ci sa scriu aici la generalitati.
Iata ce problema am: Am o licenta in automatica si ma intereseaza cam ce fel de studii ar trebui sa mai am pentru a ma putea titulariza in invatamant pe o catedra de Fizica ? Va multumesc. |
Posted 06 June 2015 - 18:35

Trebuie sa consulti Centralizatorul privind disciplinele de invatamant:
http://www.edu.ro/in.../articles/22500 Plus de asta, iti trebuie ceva modul didactic? |
Posted 31 October 2015 - 00:16

Un desen al fetei mele, are 16 ani, e as la mate si e anul 2 la economic dar ii plac artele si invata singura la chitara. Se vede in desen cata furie pozitiva are in ea.
![]() ![]() |
|
Posted 25 January 2016 - 19:41

SAlut. Ma poate ajuta cineva cu o recomandare pentru o viza de flotant pentru scoala 56 din bucuresti JOSE MARTI? Am mare nevoie. Va multumesc.
|
Posted 09 June 2016 - 09:47

Am si eu o intrebare. Sunt foarte derutata. Ptr. cei care dau admitere in clasa a IX-a. In ghidul admiterii pe care l-am primit, la majoritatea sectiilor de mate-info si stinte ale naturii scrie engleza intensiv. Asta inseamna ca este necesar testul de limba sau doar ca se preda engleza la un nivel intensiv? va rog daca poate cineva sa ma lamureasca
|
Posted 24 August 2017 - 07:49

Am început cumpărăturile ca să îi pregătesc pe ambii mei copii pentru noul an de școală. Ambii sunt la Colegii în oraș. Caietele, pixurile și gumele de șters nu m-au costat mult dar rucsacurile noi m-au cam subțiat la portofel. 55 de lei un rucsac aici în magazin la țară. @Neaceasca85 cât e prin zona ta un rucsac?
PS Ca în fiecare an trebuie să le dau la școală bani și pentru anumite manuale noi care lipsesc din pachetul de manuale oferit cu împrumut de către școală. ![]() |
Posted 24 August 2017 - 13:31

Poate că nu e topicul potrivit dar vreau să citez un mesaj al fiului meu:
Quote Sunt printre ultimii copii din generatia mea care nu fumeaza, nu bea, nu isi pierde timpul prin baruri chiulind de la scoala. Nu fac absente, ba chiar am luat si premiul 1 in anul scolar absolvit anterior. Vreau si ca la anul sa iau tot premiul 1 si sa nu am nicio absenta, sa invat mult mai multe, sa calatoresc in tari straine si sa fie mandra diriginta, directorul si profesorii mei ca le sunt elev. Imi place fotbalul, imi place sa pedalez la maxim biciceta, sa joc cate putin CS, sa ma relaxez seara putin timp cu prietenii mei vecini pe ulita la un suc si cateva dulciuri. Imi place sa traiesc sanatos, sa imi construiesc pas cu pas viitorul, sa evoluez. |
Posted 29 May 2023 - 14:08

In orasul meu (din jud Bacau) o parte din profesori sunt in greva iar o parte fac ore
![]() ![]() ![]() |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users