![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Topic pentru discutii generale
Last Updated: May 29 2023 14:08, Started by
Lucian_M
, Apr 07 2011 20:49
·
0

Posted 07 April 2011 - 20:49

Atata timp cat NU va injurati si nu vorbiti urat, aici puteti sporovai in voie. Ce v-as ruga- incepeti propozitiile cu litera mare si... cam atat.
Spor! LE: era sa uit- nu e bursa, deci fara anunturi de vanzare/cumparare, ca se lasa cu suspend/ban. La fel- limbajul tip Irc/mess nu este admis- se sterge si se da warn. |
Posted 07 April 2011 - 20:58

Nu mai fusese deschis odata?
Edited by Ann0nyym0us, 07 April 2011 - 20:59. |
Posted 07 April 2011 - 21:22

Ba da, dar din cauza unui destept care a deschis un topic nou, incercand sa mut mesajele aici, forumul mi-a dus mesajele la mama dracului, neputand sa le mai gasesc.
|
Posted 08 April 2011 - 12:53

Am o curiozitate...
Ce se intampla in lumea "scolareasca" de sunt atatea nelamuriri cu fizica si chimia mai alea?! Au disparut profesorii buni sau doar sunt tot mai multi elevi lenesi? Dar fix materiile astea, suntem invadati de ele ![]() |
Posted 08 April 2011 - 18:13

Unii le considera inutile, nu se mai obosesc sa invete, drept pentru care vin pe forum, posteaza cerintele si asteapta mura-n gura rezolvarile.
|
Posted 09 April 2011 - 09:58

Pariu ca tot o sa mai apara (din pacate) cate-un topic gen Matematica/Fizica/Chimie ?
![]() |
Posted 09 April 2011 - 10:36

Absolut, deoarece 99% din cei care se inscriu pe forum NU au citit Regulamentul. Iar pe arie nu verifica aproape niciodata daca este deja topic unde se discuta ceea ce-i intereseaza pe ei.
|
Posted 13 April 2011 - 21:19

Quote În medie, pentru un subiect (care va merge în catalog) se calculează de către profesor, ținând seama de progresele înregistrate de student si printr-o valoare de la 1-4 pentru fiecare calificativ (de exemplu, în cazul în care un elev are FB, FB, B, B la matematică, apoi în catalog va fi (4 +4 +3 +3) / 4 = 3,5, prin urmare, B - luând în considerare faptul că performanța elevului a coborât în timp, un B, B, FB, FB va fi, de asemenea, 3,5, dar va fi marcat ca FB, deoarece și-a îmbunătățit performanțele în timp). Am citit asta pe Wikipedia, dar cineva mi-a spus ca ultimul calificativ dicteaza media. Deci daca elevul are FB FB FB B, va avea media B. Sa inteleg ca daca ultimul calificativ e mai mic decat penultimul, atunci nu se face rotunjirea? FB + FB + FB + B = (4 + 4 + 4 + 3) / 4 = 3,75 => 3 ? si FB + FB + B + FB = (4 + 4 + 3 + 4) / 4 = 3,75 => 4 ? Multumesc! |
Posted 13 April 2011 - 21:32

În Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar scrie așa:
(8) La clasele I-a IV-a se stabilesc calificative semestriale si anuale la fiecare disciplina de studiu. (9) Pentru clasele mentionate la alin. (8), calificativul semestrial la fiecare disciplina se stabileste astfel: se aleg doua calificative cu frecventa cea mai mare, acordate in timpul semestrului, dupa care, in perioadele de recapitulare si de consolidare a materiei, in urma aplicarii unor probe de evaluare sumativa, cadrul didactic opteaza pentru unul dintre cele doua calificative. (10) Pentru clasele mentionate la alin. (8), calificativul anual la fiecare disciplina este dat de unul dintre calificativele semestriale stabilite de catre cadrul didactic in baza urmatoarelor criterii: a) progresul sau regresul performantei elevului; ![]() c) cresterea sau descresterea motivatiei elevului; d) realizarea unor sarcini din programul suplimentar de pregatire sau de recuperare, stabilite de catre cadrul didactic si care au fost aduse la cunostinta parintelui. |
Posted 17 April 2011 - 22:55

Salut,
Sunt la liceu in clasa a IX - a, la un liceu serios, strict, cu nume si cu participanti an de an la Olimpiade nationale! Dar totusi am anumite probleme. Inainte de a incepe trebuie sa va specific anumite reguli: Uniforma, Prezenta la ore ( la 10 absente = 1 pct la purtare , 20 = 2 pct. etc ) pe semstru avem cate 3 bilete, fiecare motivandu-ne absentele pe o zi ( in total 3 zile pe sem. ). etc. Insa cel mai deranjant lucru e atunci cand esti pus absent nemotivat ca nu ai uniforma pe tine! Probabil o fi ghinionul de a prinde profesorul nervos in aceea zi, acel profesor netinand cont de faptul ca alatadata erau cate 7,8 fara uniforma. Asa ca as dori sa va intreb daca ati patit asa ceva sau daca si la voi absurditatea tipa. Tot odata doresc sa va intreb daca si in scolile voastre la orice miscare auziti aceleasi lucruri banale: ,, i-ati uniforma '' ( sau tricoul acela pentru vara care trebuie platit cu 35 de lei ), daca mai faci aia ai absenta nemotivata sau cel mai rau cand afli ca vei avea nota scazuta la purtare ( vrajeli peste vrajeli ). Asa ca astept cat mai multe pareri si povesti de ale voastre sa mai aflu si io cate ceva despre celelalte scoli, sa mai fac o comparatie, sa ma mai distrez ... MS! Edited by Lucian_M, 19 April 2011 - 21:03. |
|
Posted 17 April 2011 - 23:00

![]() ![]() |
Posted 17 April 2011 - 23:07

Vai ce absurzi sunt profesorii in ziua de astazi cand au pretentia ca elevul sa vina imbracat decent la scoala.
Deja cred ca astia care au pretentia ca sa se invete sau sa se faca temele, ar trebui asteptati noaptea dupa bloc si sa li se dea o lectie. |
Posted 17 April 2011 - 23:11

La noi in liceu ,toti cei aprox 700 de elevi,au cumparat uniforme in proportie de 65%,acum nici 20 per total nu le mai poarta,si nu comenteaza nimeni.
Daca invatati la licee de fite ,logic ca au aspiratii. |
Posted 17 April 2011 - 23:17

Uniforma scolara e ceva retardat in 2011.
Se poate veni imbracat decent si fara uniforma. In timpul liceului cel mai tare am fost iritat ca trebuia sa sarim gardu ca sa putem sa pleca de la o ora/doua pentru ca erau niste portari retarzi care nu ne lasau sa iesim decat la ore fixe. Daca avem si uniforme sa poata sa zica lumea pe strada "Uite ba, astia au fugit de la ore si joaca biliard" era si mai retardata treaba. |
Posted 17 April 2011 - 23:27

Nu. nu sunt din Focsani, iar ala nu e liceu de fite, doar pt ca are uniforma
![]() iar tu Laurentiu nu cred ca are sens sa postezi degeaba.... scutestete de 1 min de apasat pe butoane sunt de acrod cu tine trident ca se poate veni imbracat decent si fara uniforma... dar uniforma e pentru a nu se face discriminare ( care oricum se face dupa tipul de telefon, adidasi, haine de la aducatie fizica, posetele fetelor =)) etc ) oricum incet incet te obisnuiesti cu ea dar cand se intampla una din asta te enerveaza rau ! Ca sa deschid un alt subiect... voi nu credeti ca muzica si desenul e ceva stupid ! adica se tot spune ca ar trebui sa iti mareasca media bla bla.... PE NAIBA! am colegi care au 7 la muzica, pentru ce? ca nu au stiut scrie 2 nume corect? Oricum ca de obicei, depinde si ce profesori prinzi... mai retarzi mai prosti mai ABSURZI ! |
|
Posted 17 April 2011 - 23:39

Asta e motivul uniformelor? sa nu se faca discriminare? toata lumea egala? ... atunci situatia e mai grava decat imi imaginam.
Copii trebuie sa se invete de la gradinita ca in societatea asta capitalista nu exista oameni egali. Unii sunt bogati din nasteri, altii frumosi, altii destepti, alti nu foarte destepti ( de ex: cei care au avut ideia uniformelor )... nimeni nu este egal cu altu si fiecare pentru el, cel mai bogat/sanatos/puternic/destept supravietuieste restul moare. La liceu ar trebui sa faci muzica/desen daca esti la un liceu de musica/desen. Chestiile care sunt de cultura generala trebuiesc facute ... la scoala generala, iar in liceu specializare pe un domeniu ( chimie, fizica, informatica, desen, muzica, limba romana... ). Chestia cea mai cretina pe care am facut-o in liceu a fost limba latina ( nici acum nu prea m-am prins la ce ar fi putut sa imi foloseasca...). Edited by trident, 17 April 2011 - 23:44. |
Posted 18 April 2011 - 00:15

Daca majoritatea copiilor / parintilor nu vor uniforma, nu au cum sa o impuna.
In ce priveste absentele ... Va fi mult mai sever peste cativa ani, cand lucrezi la patron. |
Posted 18 April 2011 - 00:19

Nu e teorie, e realitate ( asta nu inseamna ca oamenii nu se pot organiza in haite la mai multe niveluri pentru maximizarea sanselor de supravieturie ).
Nu vad absolut nici o beneficiu la treaba cu uniforme. Cine e destept tot o sa aiba cuvant de spus, cine are bani tot o sa aiba cuvant de spus, cine e frumos/frumoasa tot o sa aiba cuvant de spus, deci cui foloseste? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users