Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC
 Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie

Cat timp purtați o pereche d...

Problema Makita PLM 4628n
 Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...
 De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...

Pe la voi cum mai merg dezmembrar...

Ce sisteme audio ați avut la masi...
 

Vecinul mi-a lovit masina in parcare

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Nu cred ca este ilegal sa filmezi pe strada, sau sa tii reportofonul pornit, sau pur si simplu sa-l inregistrezi cu aplicatia telefonoului in timp ce el vorbeste. Daca era ilegal nu mai exista can can, si alte mizerii de genul. Este ilegal sa inregistrezi in institutii, mall-uri, la el in casa, etc., etc., asa ca da-i bataie.
nu. este ilegal sa inregistrezi pe cineva fara sa-ti dea voie. se urmareste la cerere, asa ca, de persoana in cauza nu zice nimic, nici nu patesti nimic.
inregistrezi o convorbire telefonica fara ca celalalt sa-ti dea voie, incalci confidentialitatea cuvantului. nu numai ca judecatorul o sa arunce proba pe geam, dar o sa-ti si iei un sut juridic in testicule pentru acea inregistrare.
pentru amuzamentul tau personal poti sa inregistrezi ce vrei. atata timp cat nu stie nimeni.... unde nu acuza nimeni calaul e somer. apari cu inregistrarea la televizor si se sesiseaza cineva, poti s-o incurci urat de tot, in functie de ce contine acea inregistrare.

#20
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
Amenintarea = Infractiune

Art. 226. - (1) Atingerea adusă vietii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuintă sau încăpere ori dependintă tinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseste cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor,convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.(3) Actiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infractiune fapta săvârsită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b ) dacă persoana vătămată a actionat explicit cu intentia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârsirea unei infractiuni sau contribuie la dovedirea săvârsirii unei infractiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificatie pentru viata comunitătii si a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

Mijloacele materiale de proba
Lucrurile ca mijloace de proba
Art. 335
(1) Sunt mijloace materiale de proba lucrurile care prin insusirile lor, prin aspectul lor ori semnele sau urmele pe care le pastreaza servesc la stabilirea unui fapt care poate duce la solutionarea procesului.
(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de proba si fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de inregistrare a sunetului, precum si alte asemenea mijloace tehnice, daca nu au fost obtinute prin incalcarea legii ori a bunelor moravuri.

Edited by polizei, 26 October 2011 - 03:12.


#21
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,556
  • Înscris: 04.05.2006

 popmarianc, on 25th October 2011, 11:33, said:

Vreau sa incerc sa raman calm si sa-l sun pe proprietar sa-l intreb daca are de gand sa-l lase pe "nepot" sa vorbeasca pentru el si sa-i explic sa inteleaga ca bani cash n-o sa vada de la mine vrea s-o facem pe asigurare bine, nu? ma duca la plitie si dau declaratie cum a fost ....o sa-mi ia si mie si lui permisul de conducere ne da si amenda ...si pana la urma tot prin asigurari isi va repara masina!         Cam asta e deocamdata.....va mai tin la curent cu noutatile....Sa ne-auzim sanatosi si fara evenimente!

Nu-l mai suna deloc, lasa-l pe el sa te sune. N-o sa faca nici o plangere, stai linistit, inca e in faza de amenintari. Cand te mai suna, fii ferm pe pozitie si zi-i ca asta-i pozitia ta si nu se schimba. Pana la urma, va ceda. E posibil ca el deja sa-si fi facut niste lucrari la service-ul ala si acum vrea sa-si scoata banii de pe ele...bani care, in mintea lui intra la categoria "paguba" (gandire de prost de altfel).

#22
popmarianc

popmarianc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.10.2011
Nu pot decat sa fiu de acord cu tot ce spuneti voi in momentul de fata si cu capul sus sa primesc "palmele" ! In legatura cu faza busitului masinii a 2 oara am mai fost sfatuit in sensul asta.....problema e ca de ceva timp nu mai vad masina individului in parcare, deci zic pass aici.....chestia e ca unul din sfatuitorii mei s-a enervat asa de tare incat mi-a promis ca ma ajuta sa-i blochez "legal" orice parghie sau actiune legala ar putea sa intreprinda individul impotriva mea....ceea ce cred ca si incearca pentru ca dde alaltaseara nu m-a mai sunat deloc....deci cred ca incearca sa-si puna "pilutele" la treaba! Daca totul iese exact cu scenariul care mi l-a descris ajutorul meu ...dupa aia o sa ma sune sa ma roage el a mergem la asigurari sa-si faca si el masina odata deci urati-mi bafta!

#23
crz

crz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 27.09.2005
Multa bafta, amice :). Te rog sa ne tii la curent.

#24
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
iar asta tre sa hotareasca un judecator in prealabil.
de asemenea, il scoate pe cel care a participat la conversatie si nu pe cel care a inregistrat-o.

Quote

dacă făptuitorul surprinde săvârsirea unei infractiuni sau contribuie la dovedirea săvârsirii unei infractiuni;
ceea ce aici nu-i cazul.

Edited by Pengoon, 26 October 2011 - 15:02.


#25
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
Este cazul , pentru ca l-a injurat si l-a amenintat ca-i insceneaza diverse fapte .

INFRACȚIUNI CONTRA DEMNITĂȚII


Amenintarea constituie infractiune
Fapta de a amenința o persoana cu savârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soțului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depași sancțiunea prevazuta de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințarii.Acțiunea penala se pune în mișcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.


Quote

Bine bai "sulica"(nu pot reproduce cuvatul original) lasa ca ne vedem maine dimineatza la Politie la cercetari penale ca o sa aduc vreo 2-3 martori sa zica ca erai beat mort in seara aia

P.S. oricum ambii sunt cam in aceeasi oala ....

Edited by polizei, 26 October 2011 - 16:35.


#26
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
sa tot fie ea infractiune. idea e ca nu ai voie sa inregistrezi preventiv, ca doar doar cineva o incalca legea. ai voie, cand il surprinzi pe unul in flagranti, ceea ce la convorbiri telefonice nu prea ai cum.

Edited by Pengoon, 26 October 2011 - 16:33.


#27
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
Pai nu inregistrez preventiv .... omu ma injura si ma ameninta la telefon si poc am apasat un buton si am inceput sa-l inregistrez .Practic il surprind cand savarseste infractiunea (adica atunci cand ma injura si ma ameninta)

SURPRÍNDE vb. tr. 1. a prinde pe cineva asupra unei fapte pe care intenționează s-o săvârșească pe ascuns. ◊ (mil.) a cuceri pe neașteptate. 2. a mira, a uimi. 3. a observa (pe furiș); a descoperi. (după fr. surprendre)

Edited by polizei, 26 October 2011 - 16:48.


#28
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
si daca numai te-o trimis repede la origini ce faci? ca n-apuci sa pornesti inregistrarea cat te-o injurat ala. asta pe langa faptul ca io unu ma-ndoiesc ca se accepta o inregistrare audio nefacuta de politie ca proba in instanta.

#29
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,844
  • Înscris: 30.01.2006
Deja o dati in sefeuri frate, eu ziceam doar sa bage putin frica in cocalarul ala si cam atat, mai departe daca vrea sa intenteze proces cu inregistrarea sa se duca la un avocat si-i spune ala ce sa faca mai departe, dar nu cred ca va fi cazul. Si oricum, convorbirile telefonice in care participi le poti inregistra la orice ora, de aia e si aplicatia aia la telefoane pusa din fabrica, altfel nu o puneau. Nu ai voie sa-i bagi altuia microfoane si sa aranjezi flagranturi fara aprobabre, dar la telefonul meu, in casa mea, si pe strada, in zona publica, fac ce vreau. Maine poimaine o sa ma dea vre-unu in judecata ca filmam un Ferrari pe strada si l-am surprins si pe el in cadru si l-am pus pe iotub.

#30
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006

Quote

si daca numai te-o trimis repede la origini ce faci? ca n-apuci sa pornesti inregistrarea cat te-o injurat ala. asta pe langa faptul ca io unu ma-ndoiesc ca se accepta o inregistrare audio nefacuta de politie ca proba in instanta.
Il tragi de limba   :naughty:  
Pana de curand aceste inregistrari nu puteau fi folosite in procese civile ci doar in cele penale . Acum pot fi folosite in ambele .Judecatorul trebuie sa accepte aceste probe si daca sunt indoieli cu privire la autenticitate  sau cealalta parte contesta acest lucru,trebuie sa se ajunga la expertize .

Quote

Deja o dati in sefeuri frate, eu ziceam doar sa bage putin frica in cocalarul ala si cam atat, mai departe daca vrea sa intenteze proces cu inregistrarea sa se duca la un avocat si-i spune ala ce sa faca mai departe, dar nu cred ca va fi cazul. Si oricum, convorbirile telefonice in care participi le poti inregistra la orice ora, de aia e si aplicatia aia la telefoane pusa din fabrica, altfel nu o puneau. Nu ai voie sa-i bagi altuia microfoane si sa aranjezi flagranturi fara aprobabre, dar la telefonul meu, in casa mea, si pe strada, in zona publica, fac ce vreau. Maine poimaine o sa ma dea vre-unu in judecata ca filmam un Ferrari pe strada si l-am surprins si pe el in cadru si l-am pus pe iotub.
Da , deja are destule date si articole ca sa-l sperie putin daca mai suna :D

Edited by polizei, 26 October 2011 - 20:07.


#31
popmarianc

popmarianc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.10.2011
Cred ca cretinii astia doi (pot sa-i numesc astfel ca deja m-am enervat) incearca sa-mi organizeze un flagrant....pe scurt ieri m-a sunat mosul toata ziua si nu i-am raspuns dar l-am sunat eu aseara cand am ajuns acasa si....a inceput cu de-acum eterna intrebare: Ia zi , cum facem?....intreb : V-ati hotarit sa mergem la asigurator?....el - Nu domle ca nu vreau s-o fac prin asigurare ca la service dureaza o luna de zile si io am nevoie de masina...etc etc....zic - Bre nene la service daca te duci ati face programare si te duci atunci lasi masina si-n doua zile e gata!......si atunci
i-a iesit porumbelu pe gura:- Da` hai sa mergem acolo unde ti-ai facut-o tu iau eu ce trebuie si vopsea si chit si ce mai trebuie si s-o facem repede(idiotul)....atuci a inceput sa sune alarma-n capul meu....mi-am adus aminte de toate conversatiile cu el si cu nepotul iclusiv cand facea referire la Cercetari Penale unde cred ca are vreo cunostina care-i hraneste ambitia prostului!

Zic - Nu nene trebuie sa intelegi ca singurul loc unde ma voi intalni cu matale e la asigurari sau la Politie!....mi-a inchis si m-a sunat peste 5 minute ca el si-a luat liber maine si dimineata ne gasim la Politie la Rutiera....i-am explicat ca in mod normal trebuia sa plec din localitate deci oricum dimineata nu pot sa vin mai bine sa-si ia liber poimaine si ne gasim la Politie....la care el
-Io ma duc la Politie si vedem ce zic aia si dupa aia vii si tu....zic - Bine nene daca maluta te duci la Politie singur atunci eu o sa stau frumusel acasa sa astept citatia!.....i-am urat sanatate(sincer....nu prea) si i-am inchis!

  P.S Sper sa n-ajung sa fac scenarii pe aici ca la Santa Barbara la care se uita soacra-mea si am auzit ca a trecut de episodul 4000(Santa Barbara sau Tanar si Nelinistit?.....unul din doua)

#32
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,771
  • Înscris: 26.08.2008

 polizei, on 26th October 2011, 20:59, said:

Il tragi de limba   :naughty:
Exact, il provoaca subtil...   :peacefingers:

 popmarianc, on 27th October 2011, 08:48, said:

Cred ca cretinii astia doi (pot sa-i numesc astfel ca deja m-am enervat) incearca sa-mi organizeze un flagrant....

  P.S Sper sa n-ajung sa fac scenarii pe aici ca la Santa Barbara la care se uita soacra-mea si am auzit ca a trecut de episodul 4000(Santa Barbara sau Tanar si Nelinistit?.....unul din doua)
Mai, dar ce p***a  masii masina are babuinul?
La ce dracu toate scenariile, amenintarile astea?
Vrea sa ii iei masina noua sau ce?  Ca eu nu pricep nimic!
Sigur e cumul de doua chestii: e bolnav si nu are alte ocupatii! Dracu'... nu au fost victime, nu i-ai facut masina dauna totala... chiar nu inteleg!

Multa bafta in rezolvarea situatiei!     :console:

LE:
Ca si altii pe aici, am zis si zic mereu: in caz de eveniment rutier, daca este "partenerul" ok si se poate face constant amiabil - sa se faca - daca nu, ura si la gara, Politie direct: indiferent de consecinte veti iesi mult mai ok decat din astfel de "combinatii"!

Edited by BlueKing-69, 27 October 2011 - 08:14.


#33
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,566
  • Înscris: 26.06.2003

 BlueKing-69, on 27th October 2011, 09:10, said:

Sigur e cumul de doua chestii: e bolnav si nu are alte ocupatii!

Tru that. Zilele trecute era un caz de pensionar plictisit care a taiat coarda unui alpinist utilitar.

OnTopic - de ce mai avem asigurare daca nu o folosim?

#34
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003

 danX, on 27th October 2011, 09:22, said:

Tru that. Zilele trecute era un caz de pensionar plictisit care a taiat coarda unui alpinist utilitar. [...]
Uat za fuc?  :surprise:
L.E.: Am gasit stirea. Ghizas!!!!

Edited by shiva, 27 October 2011 - 09:11.


#35
popmarianc

popmarianc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.10.2011

Quote

Mai, dar ce p***a  masii masina are babuinul?
La ce dracu toate scenariile, amenintarile astea?
Vrea sa ii iei masina noua sau ce?  Ca eu nu pricep nimic!
Sigur e cumul de doua chestii: e bolnav si nu are alte ocupatii! Dracu'... nu au fost victime, nu i-ai facut masina dauna totala... chiar nu inteleg!

Multa bafta in rezolvarea situatiei!     :console:

LE:
Ca si altii pe aici, am zis si zic mereu: in caz de eveniment rutier, daca este "partenerul" ok si se poate face constant amiabil - sa se faca - daca nu, ura si la gara, Politie direct: indiferent de consecinte veti iesi mult mai ok decat din astfel de "combinatii"!

  Deci....masina babuinului este mai mult decat "scumpul" Logan si care - dupa cum am mai postat - a suferit urm. avarii : - aripa fata st. zgariata (vreo 20 cm exact deasupra rotii) in perimetru se mai afla si 2 adincituri de vreo 7 cm fiecare iar bara de plasic e putin "frecata"(daca o stergi cu ulei nu cred ca s-ar mai cunoaste)

@BlueKing-69...initial a parut mai mult decat OK(un mosulica preocupat doar sa-si faca masina mai repede)...dar inclin sa cred ca a fost un act de teatru si asta a fost strategia lor de la inceput...

#36
Bosley

Bosley

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 19.07.2007
Eu cred ca iti faci griji degeaba. Cum masina ta e reparata de unde pot dovedi ei ca tu ai lovit masina respectiva ?
Te faci ca nu stii nimic si gata :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate