Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Alimentatia inteligenta
Last Updated: May 30 2016 09:26, Started by
The_Listeneritza
, Mar 01 2011 20:56
·
0
#37
Posted 03 March 2011 - 11:30
Nicolla, on 3rd March 2011, 11:23, said: - cereale bune pentru tranzitul intestinal, alea care iti determina matzu' sa impinga friptana mai repede ca sa nu putrezeasca de tot cat circula prin tine. - de adaugat: cartofii prajiti nu se considera leguma. |
#38
Posted 03 March 2011 - 11:35
darkangelo, on 3rd March 2011, 10:21, said: pentru ca mie nu-mi place carnea. de cand ma stiu, cu placere am mancat doar pate de ficat si cremvusti, ceea ce trebuie sa recunosti sunt niste rahaturi care nu au ce cauta pe masa noastra. m-au fortat ai mei toata copilaria sa mananc carne si dupa ce am scapat de ei, am renuntat si la ciorba si la carne. ziceam ca nu recomand nimanui sa fie vegetarian sau vegan pentru ca este foarte greu si periculos pentru sanatate. in primii ani in care nu am mancat carne, habar n-aveam ca trebuie sa inlocuiesc proteinele de origine animala cu proteine de origine vegetala, asa ca am ajuns la o anemie destul de nasoala si a trebuit sa ma reintorc la carne. a fost un chin pentru mine, pentru ca nu-i suport nici mirosul. apoi m-am apucat sa citesc si sa gandesc si sa invat ceva anatomie si am reusit sa-mi fac un menu optim pentru mine, asa ca acum nu am niciun fel de probleme de sanatate. dar cand citesc peste tot de vegetarieni care ii sfatuiesc pe ceilalti sa renunte la carne mi se face parul maciuca. pentru ca nu poti deveni vegetarian sau vegan ca e la moda acuma. ca sa devii vegetarian sau vegan sau, raw-vegan, in primul rand trebuie sa ai o motivatie mai puternica decat moda sau ca-ti spune unul pe un forum si in al doilea rand trebuie sa aloci foarte mult timp studiului, ca nu esti vegetarian daca mananci orez, stevie, mere si nuci ca asa ai auzit la televizor. trebuie sa stii ce mananci, cum combini ce mananci, in ce cantitati trebuie sa mananci si cum se gatesc chestiile astea. pe de alta parte, costa mai mult sa fii vegetarian, vegan, raw-vegan, decat sa fii omnivor. a, am uitat sa spun, ca se gasesc o gramada de cretini care habar n-au despre ce vorbesc, dar scriu si ei cate o carte, cate un articol sau fac un film si apar o mie care iau de bune tampenile astea si le prolifereaza. nu cred ca mancatul inteligent presupune sa renunti la carne. cred ca mancatul inteligent presupune sa renunti la cacaturile de genul dulciuri cacalau pe toata durata zilei, sa nu mai bem sucuri din astea infecte, cat mai putin fast-food, cred ca mai degraba ar trebui mancata o shaorma decat aripioare de la kfc daca n-ai incotro, cereale in loc de micul dejun, etc. a, ca nu ar trebui sa mancati salam, parizer si restul nenorocirilor pline de chimicale denumite mezeluri, e de bun simt si cred ca oricine are putin creier in cap isi poate da seama de asta. ca e bine pe cat posibil sa mancati carne luata de la tara, nu din asta injectata, da, corect, dar sa renunti de tot la carne? care e logica? Nicolla, on 3rd March 2011, 10:23, said: In loc sa va certati pe vegan/omnivor, mai bine ati da niste linii generale de urmat pentru o "alimentatie inteligenta", oricum sunt greu de urmat in ziua de azi, dar incep eu si continuati voi: - 3 mese pe zi + 2 gustari, cantitati mici de mancare la fiecare masa - mic dejun consistent, cina usoara si luata cu minim 3 ore inainte de culcare - maxim 30-40% din hrana zilnica sa fie carne, romanii s-au obisnuit sa bage friptane si salam toata ziua si nici macar o leguma la 3 zile.. - cereale bune pentru tranzitul intestinal, alea care iti determina matzu' sa impinga friptana mai repede ca sa nu putrezeasca de tot cat circula prin tine. - cititi etichetele cand cumparati mancare - nu folositi sarea la fiert, fiecare sa-si puna in farfurie cat are nevoie (la fierbere nenorocirea aia de antiaglomerant se descompune in CIANURA) Nu asta era ideea pe care-a vrut s-o exprime initiatoarea. Sunt deja suficiente topicuri despre alimentatia potrivita cu astfel de sfaturi. Ca de altfel si unul despre vegetarieri. |
#39
Posted 03 March 2011 - 11:36
Dev, on 3rd March 2011, 10:57, said: PS: Charger, leul era ironic Dap.... Nicolla, on 3rd March 2011, 11:23, said: - mic dejun consistent, cina usoara si luata cu minim 3 ore inainte de culcare Quote - cereale bune pentru tranzitul intestinal, alea care iti determina matzu' sa impinga friptana mai repede ca sa nu putrezeasca de tot cat circula prin tine. Quote - nu folositi sarea la fiert, fiecare sa-si puna in farfurie cat are nevoie (la fierbere nenorocirea aia de antiaglomerant se descompune in CIANURA) darkangelo, on 3rd March 2011, 11:30, said: - de adaugat: cartofii prajiti nu se considera leguma. |
#40
Posted 03 March 2011 - 11:37
darkangelo, on 3rd March 2011, 11:30, said: de acord cu tot ce spui in afara de chestia asta cu cerealele. dar daca e musai, sa incerce sa manance cereale integrale nu cacaturi din alea cu zahar, bilute de cacao si ce s-a mai inventat in domeniul asta dulce si colorat. - de adaugat: cartofii prajiti nu se considera leguma. Eu cand spun cereale chiar ma refer la cereale, nu la mizeriile alea la cutie. Paine cu seminte, seminte ca atare. Painea alba nu e deloc buna din punctul asta de vedere, nu contine nimic din invelisul bobului si taman in ala sta fibra. Deci mancand doar paine alba bagi de fapt doar glucide pana mori.. Sa continuam. Parizerul, pateul din comert, cremwurstii si alte mizerii care contin 70% slanina si rahat si 30% carne NU SUNT BUNE. La asa continut de slanina, dezavantajele depasesc cu mult avantajele pe care ti le-ar aduce carnea din compozitie. Nu mai vorbim de alte ingrediente cum ar fi monoglutamatul ucigator de neuroni. |
#41
Posted 03 March 2011 - 11:37
Poti lua sare de mare (si mare) fara antiaglomeranti si o moara (asa-i zice?!). Asa ai sare pura proaspat macinata. Adevarat si pentru piper.
|
#42
Posted 03 March 2011 - 11:39
#43
Posted 03 March 2011 - 11:39
#44
Posted 03 March 2011 - 11:47
richelieu, on 3rd March 2011, 11:36, said: ....asta e greu de inteles...sa stii Dev, on 3rd March 2011, 11:35, said: Nu asta era ideea pe care-a vrut s-o exprime initiatoarea. Sunt deja suficiente topicuri despre alimentatia potrivita cu astfel de sfaturi. Ca de altfel si unul despre vegetarieri. tind mai degraba sa sustin teoria cu locavorii decat aia cu vegetarienii si carnivorii. interesanta mi s-a parut teorial despre laptele de vaca. si eu ma gasit mai multe surse care spun acelasi lucru si tind s-o cred din doua motive: laptele de vaca nu e indicat pentru bebelusi si exista foarte multi oameni care au alergie la laptele de vaca dar nu au probleme cu laptele de capra sau de bivolita. Edited by darkangelo, 03 March 2011 - 11:47. |
#45
Posted 03 March 2011 - 12:10
Lactatele par intradevar foarte controversate, eu recunosc ca n-am reusit sa-mi fac o parere clara despre ele. Laptele ca atare il folosesc foarte rar, de obicei cand fac clatite . In schimb beau (mananc?!) iaurt, mananc branza - cottage cheese, ricotta, mozzarela - de preferat de bivolita, feta, cas de capra, brie (aia de capra e dementiala) si alte branze fermentate, mai rar cascaval, uneori smantana si foarte des unt.
Mi-am propus la un moment dat sa renunt vreo luna, doua complet la lactate sa vad ce se intampla dar imi plac prea mult si n-am trecut de saptamana . |
#46
Posted 03 March 2011 - 12:13
darkangelo, on 3rd March 2011, 11:47, said: pentru tine nu e greu de inteles, dar daca ai sti tu cati cred ca mananca bine daca baga in ei cartofi prajiti cu cascaval pane si o sticla de cola... Nu eram deloc ironic, eram chiar foarte serios. Scuze daca s-a inteles altceva. Quote Eu cand spun cereale chiar ma refer la cereale, nu la mizeriile alea la cutie. Paine cu seminte, seminte ca atare. Painea alba nu e deloc buna din punctul asta de vedere, nu contine nimic din invelisul bobului si taman in ala sta fibra. Deci mancand doar paine alba bagi de fapt doar glucide pana mori.. Da, asta am inteles, si eu si cred ca si ceilalti (de unii sunt convins). Dar cand ai o initiativa (laudabila) cum e cea pe care ai avut-o tu cu postul respectiv, este necesar sa faci precizarile cat mai complete, pentru ca.....majoritatea oamenilor nu sunt atat de informati cum esti tu. De aceea venim cu precizari si completari, pentru a crea o sursa de informare cat mai accesibila oricui. Edited by richelieu, 03 March 2011 - 12:18. |
|
#48
Posted 03 March 2011 - 12:29
Eu fac un blend de cereale integrale cam asa: iau fulgi de cereale integrale (grau, ovaz - boabe crude zdrobite, parca Sanovita), le pun seara intr-un bol cu ceva apa (sa le cuprinda), dimineata sunt fleasca, le bag la blender cu putin miez de nuca si miere de albine, iese un terci usor de asimilat. E mult mai comestibil decat sa pui boabele uscate intr-un iaurt si sa te chinui sa le mesteci.
|
#49
Posted 03 March 2011 - 12:30
#50
Posted 03 March 2011 - 12:39
Ok, in continuare, pentru ca nu-s chiar atat de informata: Ce dezavantaje prezinta alimentele afumate?
E ok sa inlocuiesc complet salamul de orice fel cu (sa zicem, am gasit ieri la un magazin fain) o pulpa de pui dezosata, rulata si invelita in bacon, toata dandanaia afumata bine si fara conservanti? Sau sa inlocuiesc cremwurstii cu virsli (vita + oaie + porc + slanina, afumati si fara conservanti si potentiatori)? Pe termen lung ce varianta ar fi mai avantajoasa? |
#51
Posted 03 March 2011 - 12:47
richelieu, on 3rd March 2011, 12:30, said: In speta, Sanovita De departe preferatele mele, pacat ca au cea mai proasta distributie posibila. Ce-mi place mie de la ei gasesc din doua in doua saptamani, m-am saturat sa tot trag de cei de la supermarket. Sanovita Brakfast + Zuzu dietetic, combinatia suprema Attached Files |
|
#52
Posted 03 March 2011 - 12:48
google:
CE ADUCE FUMUL Din punct de vedere fizico-chimic, fumul este un aerosol rezultat din arderea incompleta a lemnului sub diferite forme (aschii, rumegus). Fumul contine aer, vapori de apa, compusi organici sub forma de microparticule condensate lichide si solide (funingine, cenusa). Compozitia fumului este complexa, variind in functie de calitatea lemnului si de modul in care se obtine. Componentele principale ale fumului sunt: acizi alifatici iritanti (formic, propionic, succinic, fumaric), aldehide heterociclice potenti al mutagene (furfural), cetone, alcooli neurotoxici (metilic), hidrocarburi policiclice aromate, potential cancerigene (benzpirenii), dioxine, perturbatori hormonali cu potential cancerigen. Continutul de 3,4 benzpiren in carnea sau branza afumata nu trebuie sa depaseasca 1 ppm. MODALITATI DE AFUMARE Alimentele pot fi afumate prin diferite metode: afumare la rece afumare la cald, afumare fierbinte, afumare umeda, afumare rapida, artificiala (fum lichid) in functie de specialitatea alimentara ce se doreste a fi obtinuta. Totusi, e bine de stiut ca depasirea temperaturii de 350 grade C - 400 grade C in procesul de generare a fumului determina formarea, in cantitati crescute, a hidrocarburilor policiclice aromate si a dioxinelor. Cercetarile recente au demonstrat faptul ca temperaturile foarte ridicate ale fumului favorizeaza aparitia substantelor cancerigene (PAH), fumul rece fiind mult mai indicat datorita continutului lui mult mai scazut in astfel de substante nocive. Pentru crearea fumului se folosesc numai anumite esente lemnoase, fiind interzisa utilizarea carbunilor huila, a turbei sau a acetilului. ASPECTELE POZITIVE Pe langa actiunea nociva explicata mai sus, fumul exercita si o serie de efecte pozitive asupra carnii si preparatelor din carne, imbunatatindu-le caracteristicile senzoriale (aroma, gust, culoare), bacteriologice, fizico-chimice. Fumul are actiune bactericida, in special asupra Escherichia coli si a speciilor de Bacillus. In timpul procesului de afumare a produselor din carne au loc si modificari importante ca: scaderea cantitatii de nitriti si a pH-ului, cresterea suculentei si fragezimii prin umflarea si inmuierea colagenului din tesutul conjunctiv. In plus, fumul sporeste protectia impotriva rancezirii grasimilor. |
#53
Posted 03 March 2011 - 12:55
#54
Posted 03 March 2011 - 13:00
Clar mancarea facuta de tine fata de salamul si crenvustii (mananca cineva din astia?! eu nu pot sa suport nici mirosul) cumparati din magazin.
Totusi de ce trebuie s-o afumi? Puiul ala cu bacon la cuptor sau in tigaie va fi foarte bun! Stiu ca afumatul carnurilor este nesanatos insa nu m-a pasionat subiectul intr-atat incat sa aprofundez. Uite aici o publicatie, poti citi abstractul: http://www.ncbi.nlm..../pubmed/7447916 vp-emanuel, on 3rd March 2011, 11:47, said: Sanovita Brakfast |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users