Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intoleranța lactoza- vegan v...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?
 Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF
 Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14690 replies to this topic

#12799
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Prietenul meu in varsta, fostul administrator la liceu (74 ani), desi e o namila de 1,90 sau 1,92 (in tinerete manca cate 3 farfurii de cartofi prajiti), a avut noroc toata viata doar de 2 masini Trabant si un Matiz din 2008 incoace. Matizache chior, fara radio sau aer conditionat. Drumuri Slatina-Piatra Olt.

Frumoasa masina Peugeot 407 in 2005, si afisaj fain de tot, portocaliu, mare, miros de nou superb, bass bun la boxe cum nu a mai avut niciuna din masinile ce au urmat. Tata zicea ce acceleratie moale are, asta e avion (era 1,6 HDI, mai mic decat 1,9 TDI de-l am eu din 2008 la Golf 5), dar crunta si uriasa mi-a fost dezamagirea cu Economy Mode in prima noapte in care am vrut sa ascult muzica in ea in curte.

Pana in 2009 TV-ul si sistemul audio nu erau la mine in camera, ci in living, unde ascultam doar cat eram singur acasa. Noaptea nu se putea.

Dupa 2014 si mai ales 2020, singur acasa e lucru rarisim. Inainte de 2014 era aproape zilnic. In studentie puteam baga muzica intre orele 11 si 14-16 cand se intorcea tata.

#12800
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
L.E.D.-urile au un mare avantaj: sunt mai vizibile în soare decât L.C.D.-urile. Dar şi consumă mai mult. De aia de pe un display L.C.D. color (până să apară astea moderne, cu luminozitate şi contrast mai bune, care însă consumă mai mult) era mult mai ce apărea pe ecran decât de pe un display L.C.D. color în lumină puternică; alea alb-negru nu prea aveau ele probleme cu lumina puternică nici la început de anii '90; de fapt şi alea de la sfârşit de anii '80 cred că erau destul de bune în privinţa asta.
Mai şmechere sunt V.F.D.-urile. Uneori poţi face operă de artă cu ele. Se pun şi pe unele maşini, dar în general vezi imaginea în oglindă, pentru că din păcate şi ele au probleme cu lumina puternică. În general se puneau pe aparatură audio/audio-video; ca f.d., nici nu prea am văzut aparatură audio/audio-video staţionară cu L.C.D. sau L.E.D., afară de D.V.D. playere (ca f.d. am un D.V.D. player care ziceam că e cu L.E.D., dar are V.F.D. verde; la vremea lui avea preţ "pentru premianţi"); probabil era mai avansată tehnologia + nu avea nevoie de sursă separată de lumină; mai erau cele cu cu contorizare mecanică, care nu aveau înotdeuana lumină la contor. La aparatele electronice portabile se punea însă L.C.D., pe motiv de consum; oare au fost produse aparate portabile cu display V.F.D.? (afară de calculatoarele de buzunar).
Deşi îmi plac în general chestiile mecanice, la display de electronice prefer displayul alfanumeric (doar L.C.D. cred că ar putea fi numit display digital). Inclusiv la ceasuri de mână; ce mi-aş dori un ceas digital din anii '80; am avut un "Elektronika" 55 stil anii '80 (de lumea zicea că-i "Casio") făcut prin 1991-1992 în Belarus, dar a intrat un pic de apă şi   Posted Image
Economy mode e chiar enervant la auto. Înţeleg să oprească radioul dacă puterea bateriei scade sub un anumit nivel, dar aşa...
Mi-aş dori să mă trezesc într-o dimineaţă de 2006-2008, cu Soare, să ies pe afară într-o lume în care încă îmi place parţial, o lume pe care încă o mai înţeleg şi în care nu mi-am pierdut speranţa.   Posted Image
Litoralul devenise deja de fiţe pe atunci... nu mai era simpluitatea anilor '90.

Edited by djl, 07 May 2022 - 13:42.


#12801
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Apropos de mare, când ne-am întors în 1997 de la Costineşti, nah, nu mai circula autobuzul şi 2 staţii am mers pe jos de la metrou (mai bine luam tramvaiul care se retrăgea la depoul din zonă). Pe vremea aia nu am comentat: de ce nu luăm taxi. Ce-i drept, din fericire, nici nu a trebuit să luăm multe bagaje.
Sora vitregă, cu care am fost atunci în vacanţă din păcate a dat casetele ei cu muzică acum mulţi ani. Am mai prins vreo 2. Cine ştie ce muzică interesantă mai descopeream. Tot la YouTube ajungeam într-un final, dar ştiam ce să se caut.
Melodiile cu "la mare, la soare" au cam reprezentat începutul decăderii muzicii din România.
Păcat că la noi posturile tv generaliste nu difuzau videoclipuri muzicale când începuseră să apară mai multe formaţii cu muzică pentru tineri. Tele 7ABC şi Pro Tv mai făceau invitaţii, dar cu live.
Casetele şi discurile, memorii pentru memoriile trecutului.   :(
Idem hârtia... când te uiţi pe mersul trenurilor, rişti vreo depresie.
Şi cărţi vechi, să ne lumineze.

#12802
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Tocmai ca acel mecanism marshav frantuzesc de la Peugeot nu tinea cont deloc de baterie. Cand bateria era dusa si motorul nu mai pornea, daca te faceai ca ai dat la automat (si nu a pornit, doar a tzacanit), radioul mergea, i se dadea voie sa mearga, presupunandu-se eronat ca motorul functioneaza, doar ca bateria fiind slaba, la volum mai mare pica in cap aparatul.

Ala e primul semn ca nu vei porni, la orice masina, daca muzica se intrerupe cand dai mai tare, e clar ca nu vei avea curent pentru electro-demaror. Posted Image

La celelalte marci de masina e impacata si capra si varza, daca vrei muzica fara motor se poate, daca o uiti pornita se opreste dupa 1 ora (30 minute la Dacia si Renault, mai restrictivi ca doar sunt tot francezi).

Unii fentau Economy Mode de la Peugeot dand drumul brusc la ambreiaj ca sa inece motorul, lasand contactul pus dupa faza asta.

In ziua de azi exista jump starter, fratele si-a luat unul, de la Xiaomi. E ca un power bank mai mare cu care poti porni si masina daca te lasa bateria te miri unde. Se incarca de la priza si are dimensiuni si greutate acceptabile, putand fi pus in rucsac sau bagaj.

Pe vremuri ma ofticam ca clipurile noi straine intrau cu intarziere pe Atomic TV. Erau pe MTV Europe.

Intarzierea in muzica straina se manifesta si azi, cand piese bune straine nu au loc de manelele autohtone si te trezesti ca devine hit la radio in Romania o piesa ce este uploadata pe Youtube acum 1-2 ani de zile :disgust:

#12803
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,882
  • Înscris: 28.11.2006
Off: un prieten are un Opel Astra de vreo 20 de ani, si si-a cumparat Cd player. A cerut celui care l-a montat sa i-l puna "pe direct", adica sa functioneze si fara contactul pus. Acum se oftica, pentru ca nu obisnuieste sa asculte muzica in masina, in schimb are o grija in plus cand opreste motorul :P

#12804
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Asta cu pe direct si pe contact e mai mult la masinile necomputerizate(Daewoo aveau pozitie contact Accesorii si Motor, contact cu 2 pozitii, una pentru muzica) dinainte sa apara acel "head unit", care in 2005 deja exista.

Fara cheie in contact daca apesi pe radio, acesta porneste la toate masinile, numai ca la Peugeot ai maxim 20 minute apoi doar cu motor pornit, la celelalte ai cate 1 ora de functionare dupa ce apesi (30 minute la Renault si Dacia).

La Peugeot se oprea cum luam contactul, la Golful pe care il am si azi se opreste daca scot cheia din contact. Numai ca trecand pe Youtube din 2021, modulatorul FM se opreste cand iau contactul si ma aleg cu fashaiala, deci scot cheia daca opresc motorul. Posted Image

Priza de 12 V pe direct e o prostie, trec prin parcari unde modulatoare alimentate permanent imi astupa muzica pe 50 de metri. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 08 May 2022 - 21:40.


#12805
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Unele idei sunt bune, dar undeva pe traseu intervine cineva şi fute ideea. Am spus cum ar trebui să funcţioneze radio"casetofonul" auto, dar dacă propun ideea, precis va interveni cineva ... pe fir.
La 'Trabi' bunicului nu cred că depindea de contact. Dar bunicul, că de ce derulez atâta casetele, că se strică... păi dacă e prost (era un "Suny"), normal că se strică; îţi iei casetofon doar ca să dai play şi în rest să te uiţi la el? Nu mai ştiu cum era la... "Opelul" tatălui meu.
Caseta audio a fost în esenţa sa evoluţia muzicii la purtător. Mulţi nu cred că-şi dau seama de acest aspect. Posturile de radio puteau fi şi mişto, dar mai greu cu acoperirea. Cred că au existat şi radiocasetofoane auto şmecheroase, ce permiteau şi înregistrarea, dar nu am văzut vreunul în viaţa reală. Şmecheroase erau şi cele care permiteau radio + casetă compactă + C.D. + aux, dar astea au fost foarte rare, că erau scumpe şi aveai nevoie de spaţiu. Au existat şi magazii C.D. pentru auto, dar aveai nevoie de spaţiu pentru pus aşa ceva, deci nu mergea pe orice maşină. Încearcă să le explici celor care aveau vârsta noastră în anii '90 despre ce însemnau chestiile astea.

#12806
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Posturile TV muzicale clar au avut acoperire mai mare decat cele radio. Pe cablu intrau usor via satelit, mai ales ca emiteau si necodat (Atomic) si nu trebuia cine stie ce receiver, mergea cu oricare.

Pe FM trebuia licenta locala si alea greu de obtinut. Tu te intrebai de ce nu a existat radio prin cablu, eu ma intrebam de ce nu exista in fiecare oras statie de la fiecare radio FM ca blocuri de 10 etaje erau mereu destule ca sa emita de pe ele.

Romantic FM s-a auzit pe Videotext intre 1998 si 2002 toamna. Sau 2000-2002, stiu ca in 1998 era sunetul de la MTV Europe.

#12807
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Când nu eşti în mişcare, da. Când eşti în mişcare, radioul are acoperire mai mare. La televiziune am înţeles că nu puteai recepţiona în mişcare imagini, nici măcar în banda V.H.F. (F.I.F.) iar televiziunea prin cablu nu se recepţiona în maşină. Acum cu streamingul via internet, e altă poveste, poţi avea în mişcare, mai ales că acoperirea 3G/4G e mai mare decât în 2010. 5G, cu ăsta încă se câcâie şi nu ştiu de ce (nah, uite tehnologie nouă pe care o accept).
La radio ai fi putut avea pe Medii acoperire mai lungă, cu sacrificarea calităţii audio (pentru unii poate ar fi fost deranjant), dar la noi nu au fost, afară de Pro F.M. Tulcea, posturi comerciale de radio care să emită în A.M.; nici Radio 3 România tinere nu emitea în A.M. (M.A.).
Slatina am văzut că nu e extrem de departe de Piteşti. Oare la Piteşti sau Piatra Olt nu se putea face un emităţor F.M. privat înainte de 1997?
Pentru tineri radioul era o sursă de muzică şi distracţie. O lumină nevăzută în acei ani. Televizorul, mai greu dacă nu locuiai în unele zone (acoperire mai mare a posturilor private sau tv prin cablu; nici nu ştiu când a început să apară televiziunea prin cablu la ţară, dar cred că s-a extins o dată cu internetul). Biletele de intrare la concerte şi festivale, nu cred că erau pentru oricine; poate doar la alea moca era mai ieftin.
În autobuzele "D.A.F." din Bucureşti era muzichie. În tramvaiele tip V3A-93, doar excepţional, deşi difuzoare existau. Şi tramvaiele "Rathgeber" aveau difuzoare, dar nu am auzit vatman să pună radio...
petit_christian , ia zi, ai idee ce hotel e cel din poză? E la Băile Herculane.

Posted Image

Edited by djl, 09 May 2022 - 12:58.


#12808
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,833
  • Înscris: 15.08.2014
Hercules daca nu ma insel ?

#12809
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Da, acela este. Mulţumesc!
Mă întreb, care era diversitatea mărfurilor, calitatea mărfurilor, disponibilitatea mărfurilor în magazinele universale din provincie versus la cele mai importante din Bucureşti ("Unirea", "Cocor", "Titan", "Bucur-Obor"). Ce frumos ar fi fost ca în frumoasele tramvaie albastre din Bucureşti să apară reclame la aceste magazine (pe ultimele 2 treceau treceau tramvaie din astea; la primele 2 după 2000 ajungeai în apropiere cu tramvaie albaste).
Nu ştiu pe unde aş putea găsi reclame la unele produse din anii '90 (şi poate început de '000). Că la electronice şi electrocasnice nu sunt aşa de multe reclame.
Aspectul ăla de vechi rămas încă avea farmecul lui.
Azi e bucurie când în unele magazine mai bagă muzichie!

#12810
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Uitam de zona comercială de la P-ţa Sudului, deşi acolo nu e magazin universal. Complexul "Aleea Castanilor", Magazinul B.I.G. (Bucătărie, Industriale, Gospodine). Când încă era talciciocul de unde e mall-ul acuma (la P-ţa Sudului) am intrat o dată când am aşteptat pasionaţii de transport în comun (prima întâlnire de genul). M-am ales cu un telefon N.M.T. de colecţie, "Ericsson" FH212... cred că şi ăsta era mia de dolari la vremea lui.
Târgul de la Vitan era ceva enorm în primii ani '90, se mergea până spre Podul Mihai Bravu. Acum talcioacele şi târgurile sunt o umbră a ce au fost, cel puţin în Bucureşti.
Nici anticarii de la Universitate nu mai sunt...

Edited by djl, 09 May 2022 - 19:59.


#12811
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,906
  • Înscris: 14.11.2004
In DAF si Citaro am auzit radio la inceput, pe urma le-au oprit. Cel mai intalnit era EuropaFM care avea si o emisiune de hit-uri ale anilor 90, ca fix aia ascultam si eu in masina dimineata la munca, cand nu luam transportul in comun.

Economy mode ai si pe Dacia si Renault moderne, ca la munca mai stau cu radio pornit si motorul oprit (deh urasc sa ard gazul degeaba) si brusc il taie si trebuie sa-i mai dai o cheie.

Asa arata targul Vitan in 1992. Eu ca si copil il frecventam mai des pe cel din zona Obor, fiind mai aproape si mereu mergeam la "rusi" cand cauta tata tot felul de "fieratanii" pe care acum le iei de la magazinele de bricolaj.

Attached File  Targul Vitan 1992 - Caleidoscop.jpg   311.96K   14 downloads

Magazinul Unirii in 1984. Faine acele geamuri cu tenta aurie, arata a cladire socialista, dar mult mai frumoasa decat pocitania neagra cu alb de acum.

Attached File  Magazinul Unirii - 1984.jpg   262.41K   13 downloads

Via Caleidoscop.

Edited by connectorxp, 09 May 2022 - 21:05.


#12812
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Eu am apucat târgul de la Obor mai spre sfârşitul anilor '90, când probabil nu mai era cine ştie ce. Am luat de acolo cu 10.000 Lei o lampă de radio că voiam să repar un aparat.
Şi în tarabele de la Piaţa Obor, capătul dinspre Şos. Colentina mai erau cu vechituri.
Lămpi am găsit şi la "Unirea" în anii '90. Pe la et. 1 sau 2 am auzit că era magazinul. În imaginea de mai sus (sunt curios din ce filmare o fi fost luată) se vede şi o casă de marcat "Sweda" Suedia. În anii '90 nu cred că mai erau în uz acel model de case de marcat. Dar după ce au apărut casele de marcat electronice, care erau mai fiabile, de ce tot nu s-au dotat unele standuri din raioanele din magazinele universale cu ele şi trebuia să te duci la "biroul" casieriţei... în "Bucur Obor" mai era şi în 2010 chestia asta.
La auto nu se poate face un sistem separat de alimentare a radioului, cu acel dispozitiv de protecţie de care ziceam eu?
Ce nostalgie îmi provoacă unele produse din imaginile cu "Unirea"    :(

Edited by djl, 09 May 2022 - 23:04.


#12813
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Eu n-am avut atatea casete si etc.  Primul casetofon prin 1992.  Doar vreo 2 casete eu habarn-avand ca poti sa cumperi de la piata.  Dupa nu aveam bani sa cumpar asa des, cumparam cam odata pe an.  Dupa 2001 au aparut salile de jocuri si aveau winamp si muzica.  Net am avut tarziu acasa si nu auzisem de google pana sa ma prind eu de cum merge net-ul a luat o groaza de vreme,  dar la casete renuntasem de prin 1998 ca aparuse mcm si atomic si pur si simplu n-avea sens sa iei casete

Edited by karax, 10 May 2022 - 07:49.


#12814
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,906
  • Înscris: 14.11.2004
In 1997 luam din piata CD-uri audio cu Backstreet Boys, Spice Girls, Gipsy Kings si ce era la moda. Trebuie sa caut o poza cu mine si colectia de CD-uri de care eram tare mandru.

Backstreet Boys - Everybody (Backstreet's Back) era pe unul dintre CD-uri:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6M6samPEMpM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Plus tone de casete luate de la tarabe din targuri, sau de pe Calea Mosilor. La tara era un tip care in zi de targ (joi) avea orice noutate si putea face orice compilatie la cerere.

Melodia asta am ascultat-o in "umbrelutele" din Parcul Obor, unde acum este Primaria sector 2, plus alte hituri de la Ice MC, Maxx, incat tata l-a platit pe omul de la "butoane" si a luat acasa caseta respectiva care si acum mai exista.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ViP87WipSm0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12815
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Îţi cumpărai casete, C.D.-uri dacă îţi plăcea anumită muzică pe care o doreai să o asculţi la modul obsesiv sau nu aveai chef să aştepţi până apare piesa la tv. Dacă nu îţi cumpărai casete preînregistrate, măcar luai una blank şi tot trăgeai, cum mai făceam unii.  :)   Dacă te pasiona muzica mai de nişă, atunci să ai propria colecţie de muzică era necesară.
Casete originale, nu prea am avut. C.D.-uri originale, cred că mai multe decât pirat. Vorbesc de vremurile de dinainte de 2010. La casetele pirat, calitatea înregistrării depindea foarte mult de cine o făcea. Dar nici la cele originale vândute în anii '90 nu prea aveai calitate bună, inclusiv la cele Occidentale. Începuseră să folosească maşini de copiat casete, care nu mai ofereau super calitate audio. Am una pirat, luată acum ceva ani, care se aude mai bine decât unele originale.
Pe unele casete originale din vremea aia se cer azi bani mulţi dacă sunt cu chestii din România. Eu, care pe când am luat-o pe aia pirat trasă bine m-am ales tot la 1 Leu şi cu una cu Şcoala Vedetelor.   :)   De C.D.-uri cu chestii Româneşti, ce să zic, sunt şi mai scumpe.
Piesele postat de connectorxp rup şi azi.    :bigwhitegrin:   Deşi sunt Oborean, nu mai ţin minte unde erau umbreluţele în parc.
O altă piesă care rupea, deşi era Bubble Gum.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZyhrYis509A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Uite şi o călătorie în anul de graţie 2000 (Noi în anul 2000/Când nu vom mai fi copii).

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KoRNnTqJr_Q?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12816
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Mă uitam pe "Google" Maps să văd dacă mai dau de o fostă reclamă luminoasă care se afla pe blocul cu colane de la P-ţa Romană (nr. 9).
Nu am mai dat; probabil a dispărut cam pe când am terminat eu A.S.E.-ul. Dar mă uit, 2008, ce reclamă "Vodafone". Dă eroare. Şi apoi bang, am realizat că dacă schimbii ani vezi ofertele din decursul timpului. Între 2008 şi 2009 reclamele deja diferă (schimbaţi şi voi anii): https://www.google.r...!7i13312!8i6656
Şi uitasem că unele modele de chioşcuri sunt aşa de vechi.
Revenind la telefonie, primul mobil (celular) l-am văzut pe viu în 1997, la un unchi. "Philips" Fizz. A făcut o scurtă demonstraţie când eram la bunicii materni şi a sunat pe telefonul fix. Bunicul avea pe atunci un telefon cordless, care e pus pe undeva pe la mine acuma. Nu mai ştiu dacă folosea şi telefon cu disc.
Mare parte din oameni aveau telefon cu disc pe atunci, mare parte din ele fiind celebrere "ElectroMagnetica" EM-72 sau modele asemănătoare. Alea făcute în anii '80 cam sufereau de slaba calitatea de la tăierea de costuri (probabil şi unele din anii '70). Culmea, modelul anterior de telefon cu disc, RS-70.533, făcut în anii '60, era mai calitativ, dar erau deja rare, că se înlocuiau din oficiu.
În zona bunicilor, la Potcova, în staţia de troleibuz de la complexul comercial (adică cum mergi spre centru) erau în corpul adăpostului staţiei şi 2 cabine de telefon public. La prima staţie de acolo, dacă faci dreapta, e ceva care ne aminteşte unora de copilărie, feilinare tronconice: https://www.google.r...!7i16384!8i8192
După ce am terminat generala (1997) nu am mai văzut telefoane publice cu monede decât în staţiile de metrou.
Scumpe erau cartelele de telefon public cu cartelă. Cred că mai ieftină sau cam pe acolo era intrarea la ştrand.
Iar cu banii de o cartelă, cred că puteai lua 2-3 prăjituri de la o cofetărie. Sau o casetă video blank. O casetă audio "RAKS" cu bandă "B.A.S.F." costa vreo 15.000 Lei, o cartelă telefonică minim 50.000. Un C.D. audio original, 150.000 - 200.000 Lei. În 1998-2000.

Edited by djl, 11 May 2022 - 10:14.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate