Ce ai mancat azi?
#23115
Posted 31 January 2019 - 16:30
#23116
Posted 31 January 2019 - 17:49
scrumbie si caras la gratar, f bune!
pacat ca am uitat sa pozez, mai o scrumbie deja ciugulita. se vede ca-n timpul saptamanii suntem pe repede-nainte! |
#23117
Posted 31 January 2019 - 18:54
crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 16:01, said:
Mi-a facut cu ochiul, la Lidl Și niște mezeluri, cam fără gust. Și mi-am făcut stoc de brânzeturi mucegăite... irina2014, on 31 ianuarie 2019 - 09:58, said:
pai da, ca tu nu mananci carne imi place ideea, mai putin tapetatul cu carne cruda, care oxideaza, pbbil Mi-a adus aminte cumva de pan bagnat Nu e carne de tartar, nu se poate mânca așa. Are porc ... |
#23118
Posted 31 January 2019 - 19:11
Asa se mananca, e o mancare traditionala in Germania.
http://translate.goo...a.org/wiki/Mett [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/C27_ys6dWI4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se manca crud. |
#23119
Posted 31 January 2019 - 20:05
E cam riscant....da’ treaba lor. Porcul și puiul nu se consuma crude...nici măcar rare, doar bine făcute.
|
#23120
Posted 31 January 2019 - 20:15
Am mincat toata copilaria porc complet crud sau in singe si nu s-a prins nici o trichineloza de mine
|
#23121
Posted 31 January 2019 - 20:23
@richelieu
Intreb aici, poate ajuta si pe alții. Oțetul balsamic, după desfacere, trebuie ținut la frigider ? Daca este tinut la temperatura camerei se strica ? Sau nu ? |
#23122
Posted 31 January 2019 - 20:41
crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 20:23, said:
@richelieu Intreb aici, poate ajuta si pe alții. Oțetul balsamic, după desfacere, trebuie ținut la frigider ? Daca este tinut la temperatura camerei se strica ? Sau nu ? Depinde cat este temperatura camerei? Vara si cu A/C este cald pentru orice aliment de tinut inafara frigiderului. Daca nu altceva, dar vor face viermisori, inclus si sarea! La mine doar in frigider sta, am observat ca la scurt timp dupa ce am desfacut sticla, s-a format o depunere pe fundul sticlei ca o vata imbibat in lichid si nu mi-a placut. vrajitoruldinoz, on 31 ianuarie 2019 - 20:15, said:
Am mincat toata copilaria porc complet crud sau in singe si nu s-a prins nici o trichineloza de mine Si de la citit fraza de mai sus imi vine rau ... richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 20:05, said:
E cam riscant....da’ treaba lor. Porcul și puiul nu se consuma crude...nici măcar rare, doar bine făcute. Carnea de vita trebuie sa fie foarte proaspata este conditia. De la asta inca nu m-am imbolnavit nici eu desi-l mananc din copilarie ca bunicul avea abator, macelarie, prelucra carnea in salam si altele. Atentie, ca nici nu se spala carnea, doar cunoscatorii se pot aventuria asa departe si adanc in arta culinara! |
|
#23123
Posted 31 January 2019 - 21:03
crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 20:23, said:
@richelieu Intreb aici, poate ajuta si pe alții. Oțetul balsamic, după desfacere, trebuie ținut la frigider ? Daca este tinut la temperatura camerei se strica ? Sau nu ? vrajitoruldinoz, on 31 ianuarie 2019 - 20:15, said:
Am mincat toata copilaria porc complet crud sau in singe si nu s-a prins nici o trichineloza de mine Și eu mănânc mici cruzi de exemplu Dar e riscant. La porc și la pasare. |
#23124
Posted 31 January 2019 - 21:05
crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 16:30, said:
Din păcate, foarte rar Am avut doua cutii in dulap, au expirat, bucuria cățelei Pfui, daca stiam de melci.... am fost si eu in lidl azi, mi-am luat to branzeturi si avocado, iau saptamanal 1-2 pungi d'alea mici. Cum erau melcii? In afara de suprasexuali si suoramuzicali. La casoleta, la cutie, cu/fara cochilie? nici nu m-am prins ca e saptamana frantuzeasca ), am fost fulgerica, ca ma grabeam PS: ca gaina aia care face un ou si o stie tot satul:recomand reteta de conopida pe care am postat-o ieri, combinatia de ierburi cu tahini....zuper! Edited by irina2014, 31 January 2019 - 21:06. |
#23125
Posted 31 January 2019 - 21:06
Aranzazu, on 31 ianuarie 2019 - 20:41, said: Depinde cat este temperatura camerei? Vara si cu A/C este cald pentru orice aliment de tinut inafara frigiderului. Daca nu altceva, dar vor face viermisori, inclus si sarea! La mine doar in frigider sta, am observat ca la scurt timp dupa ce am desfacut sticla, s-a format o depunere pe fundul sticlei ca o vata imbibat in lichid si nu mi-a plăcut. Quote
Carnea de vita trebuie sa fie foarte proaspata este conditia. De la asta inca nu m-am imbolnavit nici eu desi-l mananc din copilarie ca bunicul avea abator, macelarie, prelucra carnea in salam si altele. Atentie, ca nici nu se spala carnea, doar cunoscatorii se pot aventuria asa departe si adanc in arta culinara! |
#23126
Posted 31 January 2019 - 21:10
richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 21:06, said: Eu nu spăl niciodată nicio carne. Doar o șterg bine. Nici eu. Acum, imi place sa ma joc cu mancarea aici. Am oprit la un asiatic pe drum, ca imi arata ca fac inca o ora pana acasa. Traficul din paris e muuuult mai naspa ca cel din bucale la ora 17.00 Attached FilesEdited by MembruAnonim, 31 January 2019 - 21:11. |
#23127
Posted 31 January 2019 - 21:18
richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 21:06, said:
Chestia aia se întâmpla doar dacă oțetul este â€balsamic†cu ghilimelele de rigoare. Nu inteleg acel cuvant si nici pe cautare nu apare poate din cauza ghilimelelor al caror uz riguros la fel nu inteleg. Sa fie otet fals? richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 21:03, said: Nu se strica. Nici uleiul și nici oțetul nu se refrigereaza. La noi cand vara ard si peretii casei care-i caramida rosie, uleiul se rancezeste, in toate alea intra niste insecte negre care zboara pe urma peste tot si nu le poti scoate decat cu un zugravit cand totul ai scos din casa. De aceea avem multe frigidere sa fie loc uscat pentru pastrat alimentele din care vara nu se cumpara mult. Pana si conservele se strica cu data valabila daca au fost in caldura la 45*C. Nescafe in containerul original curge ... |
|
#23128
Posted 31 January 2019 - 22:02
Mai, eu am scos oțetul balsamic de la frigider.
Din momentul asta, @richelieu este răspunzător, daca se strică Attached Files |
#23129
Posted 01 February 2019 - 02:41
Aranzazu, on 31 ianuarie 2019 - 20:41, said:
Si de la citit fraza de mai sus imi vine rau ... De ce, e foarte bun. Mie imi place tot felul de carne cruda, porc, vita, peste. Mici, chiftele, sarmale in stare cruda, carpaccio, tartar, ceviche, sushi, sashimi, friptura in singe etc Acum Richeleu o sa spuna ca nu toata carnea netratata termic e cruda si are dreptate. |
#23130
Posted 01 February 2019 - 03:38
crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 22:02, said:
Mai, eu am scos oțetul balsamic de la frigider. Din momentul asta, @richelieu este răspunzător, daca se strică Si eu tin balsamico la temperatura camerei de vreo 2 ani de zile si n-are nimic. La uleiul de masline e altceva, e important sa nu bata direct lumina pe el in cazul in care este nu e in sticla inchisa la culoare sau doza de metal. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users