Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...
 Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...
 M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 

Ce ai mancat azi?

* * * * - 31 votes
  • Please log in to reply
40999 replies to this topic

#23113
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
Mi-a facut cu ochiul, la Lidl :D

Attached Files



#23114
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
cu laptitz :)

#23115
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011

 irina2014, on 31 ianuarie 2019 - 16:15, said:

cu laptitz :)

Din păcate, foarte rar :lol:
Am avut doua cutii in dulap, au expirat, bucuria cățelei :D

#23116
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,539
  • Înscris: 13.10.2010
scrumbie si caras la gratar, f bune!
pacat ca am uitat sa pozez, mai o scrumbie deja ciugulita.
se vede ca-n timpul saptamanii suntem pe repede-nainte!

#23117
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,495
  • Înscris: 04.05.2006

 crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 16:01, said:

Mi-a facut cu ochiul, la Lidl :D
Mie de la semain francais mi s-a dat la melci. Am mâncat aseară un platou, foarte buni.
Și niște mezeluri, cam fără gust.
Și mi-am făcut stoc de brânzeturi mucegăite...

 irina2014, on 31 ianuarie 2019 - 09:58, said:

pai da, ca tu nu mananci carne

imi place ideea, mai putin tapetatul cu carne cruda, care oxideaza, pbbil

Mi-a adus aminte cumva de pan bagnat
Ori e făcut strict de design, ori se coace...ceea ce îl transforma intr-o idee interesantă :)
Nu e carne de tartar, nu se poate mânca așa. Are porc ...

#23118
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Asa se mananca, e o mancare traditionala in Germania.

http://translate.goo...a.org/wiki/Mett


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/C27_ys6dWI4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Se manca crud.

#23119
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,495
  • Înscris: 04.05.2006
E cam riscant....da’ treaba lor. Porcul și puiul nu se consuma crude...nici măcar rare, doar bine făcute.

#23120
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,876
  • Înscris: 21.06.2016
Am mincat toata copilaria porc complet crud sau in singe si nu s-a prins nici o trichineloza de mine :)

#23121
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
@richelieu
Intreb aici, poate ajuta si pe alții.
Oțetul balsamic, după desfacere, trebuie ținut la frigider ?
Daca este tinut la temperatura camerei se strica ?
Sau nu ? :scratchchin:

#23122
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 20:23, said:

@richelieu
Intreb aici, poate ajuta si pe alții.
Oțetul balsamic, după desfacere, trebuie ținut la frigider ?
Daca este tinut la temperatura camerei se strica ?  Sau nu ? Posted Image  

Depinde cat este temperatura camerei?    Vara si cu A/C este cald pentru orice aliment de tinut inafara frigiderului.  Daca nu altceva, dar vor face viermisori, inclus si sarea!
La mine doar in frigider sta, am observat ca la scurt timp dupa ce am desfacut sticla, s-a format o depunere pe fundul sticlei ca o vata imbibat in lichid si nu mi-a placut.

 vrajitoruldinoz, on 31 ianuarie 2019 - 20:15, said:

Am mincat toata copilaria porc complet crud sau in singe si nu s-a prins nici o trichineloza de mine Posted Image

Si de la citit fraza de mai sus imi vine rau ...

 richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 20:05, said:

E cam riscant....da’ treaba lor. Porcul și puiul nu se consuma crude...nici măcar rare, doar bine făcute.

Carnea de vita trebuie sa fie foarte proaspata este conditia.  
De la asta inca nu m-am imbolnavit nici eu desi-l mananc din copilarie ca bunicul avea abator, macelarie, prelucra carnea in salam si altele.
Atentie, ca nici nu se spala carnea, doar cunoscatorii se pot aventuria asa departe si adanc in arta culinara!

#23123
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,495
  • Înscris: 04.05.2006

 crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 20:23, said:

@richelieu
Intreb aici, poate ajuta si pe alții.
Oțetul balsamic, după desfacere, trebuie ținut la frigider ?
Daca este tinut la temperatura camerei se strica ?
Sau nu ? :scratchchin:
Nu se strica. Nici uleiul și nici oțetul nu se refrigereaza.

 vrajitoruldinoz, on 31 ianuarie 2019 - 20:15, said:

Am mincat toata copilaria porc complet crud sau in singe si nu s-a prins nici o trichineloza de mine :)
Nu Trichinella e pericolul, ci altele.
Și eu mănânc mici cruzi de exemplu :)
Dar e riscant. La porc și la pasare.

#23124
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

 crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 16:30, said:

Din păcate, foarte rar Posted Image
Am avut doua cutii in dulap, au expirat, bucuria cățelei Posted Image
pai era ceva mai deschis la culoare in cana, crezui ca-i laptitz. Posted Image

Pfui, daca stiam de melci.... am fost si eu in lidl azi, mi-am luat to branzeturi si avocado, iau saptamanal 1-2 pungi d'alea mici. Cum erau melcii? In afara de suprasexuali si suoramuzicali. La casoleta, la cutie, cu/fara cochilie? nici nu m-am prins ca e saptamana frantuzeasca Posted Image), am fost fulgerica, ca ma grabeam

PS: ca gaina aia care face un ou si o stie tot satul:recomand reteta de conopida pe care am postat-o ieri, combinatia de ierburi cu tahini....zuper!

Edited by irina2014, 31 January 2019 - 21:06.


#23125
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,495
  • Înscris: 04.05.2006

 Aranzazu, on 31 ianuarie 2019 - 20:41, said:



Depinde cat este temperatura camerei?    Vara si cu A/C este cald pentru orice aliment de tinut inafara frigiderului.  Daca nu altceva, dar vor face viermisori, inclus si sarea!
La mine doar in frigider sta, am observat ca la scurt timp dupa ce am desfacut sticla, s-a format o depunere pe fundul sticlei ca o vata imbibat in lichid si nu mi-a plăcut.
Chestia aia se întâmpla doar dacă oțetul este “balsamic” cu ghilimelele de rigoare.

Quote

Carnea de vita trebuie sa fie foarte proaspata este conditia.  
De la asta inca nu m-am imbolnavit nici eu desi-l mananc din copilarie ca bunicul avea abator, macelarie, prelucra carnea in salam si altele.
Atentie, ca nici nu se spala carnea, doar cunoscatorii se pot aventuria asa departe si adanc in arta culinara!
Eu nu spăl niciodată nicio carne. Doar o șterg bine.

#23126
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 21:06, said:


Eu nu spăl niciodată nicio carne. Doar o șterg bine.

Nici eu.

Acum, imi place sa ma joc cu mancarea aici. Am oprit la un asiatic pe drum, ca imi arata ca fac inca o ora pana acasa. Traficul din paris e muuuult mai naspa ca cel din bucale la ora 17.00

Attached Files


Edited by MembruAnonim, 31 January 2019 - 21:11.


#23127
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 21:06, said:

Chestia aia se întâmpla doar dacă oțetul este “balsamic” cu ghilimelele de rigoare.

Nu inteleg acel cuvant si nici pe cautare nu apare poate din cauza ghilimelelor al caror uz riguros la fel nu inteleg.   Sa fie otet fals?

 richelieu, on 31 ianuarie 2019 - 21:03, said:

   Nu se strica. Nici uleiul și nici oțetul nu se refrigereaza.  

La noi cand vara ard si peretii casei care-i caramida rosie, uleiul se rancezeste, in toate alea intra niste insecte negre care zboara pe urma peste tot si nu le poti scoate decat cu un zugravit cand totul ai scos din casa.   De aceea avem multe frigidere sa fie loc uscat pentru pastrat alimentele din care vara nu se cumpara mult.   Pana si conservele se strica cu data valabila daca au fost in caldura la 45*C.

Nescafe in containerul original curge ...

#23128
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
Mai, eu am scos oțetul balsamic de la frigider.
Din momentul asta, @richelieu este răspunzător, daca se strică :lol:

Attached Files



#23129
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,876
  • Înscris: 21.06.2016

 Aranzazu, on 31 ianuarie 2019 - 20:41, said:

Si de la citit fraza de mai sus imi vine rau ...

De ce, e foarte bun.
Mie imi place tot felul de carne cruda, porc, vita, peste. Mici, chiftele, sarmale in stare cruda, carpaccio, tartar, ceviche, sushi, sashimi, friptura in singe etc
Acum Richeleu o sa spuna ca nu toata carnea netratata termic e cruda si are dreptate.

#23130
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 crisstonne, on 31 ianuarie 2019 - 22:02, said:

Mai, eu am scos oțetul balsamic de la frigider.
Din momentul asta, @richelieu este răspunzător, daca se strică Posted Image

Si eu tin balsamico la temperatura camerei de vreo 2 ani de zile si n-are nimic. La uleiul de masline e altceva, e important sa nu bata direct lumina pe el in cazul in care este nu e in sticla inchisa la culoare sau doza de metal.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate