Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 

Anvelope

- - - - -
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#1
alexis4tm

alexis4tm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,393
  • Înscris: 21.02.2007
Nu am gasit nici un topic dedicat anvelopelor de bicicleta si cum sunt in cautare de un set de anvelope m-am gandit sa deschid un topic in care cine doreste poate sa-si spuna parerea despre anvelopele pe carele le utilizeaza, comportamentul lor in timp, poate enumerati ceva avantaje/dezavantaje!  
Daca tot am deschis eu topicul sa fiu si primul care isi expima parerea despre ce utilizeaza, desi am bicicleta cumparata de curand (second) si nu cred ca va fi concludent ceea ce voi spune.
Deci am o bicicleta Focus Black Rider echipata cu anvelope Continental Explorer 26x2.1. Cel pe fata este varza (probabil l-a mutat de pe spate pe fata fostul proprietar).
Am facut o iesire de aproximativ 15 km pe diferite suprafete ca asfalt, poteci de pamant, prin padure, pe alocuri cu noroaie si recent am bagat un pic si pe zapada.
Comportamentul pe asfalt mi s-a parut ok, (daca tin cont ca anvelopa de pe fata o pot considera de sosea :) nu prea mai au crampoane) si nu mi-am scos limba la pedalat,  insa pe noroaiele din padure cam derapau, chiar si cel din spate care este in stare mult mai buna.
Pe zapada aderenta a fost destul de ok (aici am smecherit un pic si am scazut presiunea din ele).
Testul vizual al anvelopelor mele, ... pline de gauri, am demontat cauciucul de pe fata si este plin de petece si am tras concluzia ca anvelopele astea sunt mai sensibile la pene.

Poate prin parerile vostre despre anvelopele pe care le folositi, ajutam persoamele,  printre care ma numar si eu. care nu stiu ce anvelope sa cumpere.


PS: Daca mi-a scapat vreaun topic dedicat anvelopelor, rog un moderator sa-l stearga pe cel deschis de mine!

Edited by alexis4tm, 29 December 2010 - 19:51.


#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Sincer eu nu am avut niciodata o pana cu bicicletele astea "bune" de dupa revolutie (si n-am avut ceva de marca si am facut drumuri de zeci de km). Am si MTB si trekking/street bike (MTB e mai putin folosit dar cu ambele merg si pe drumuri de padure). Bine un prieten a avut 3 pene intr-o saptamina si merge 1km+1km pe zi (chiar si o pana incredibila dintr-un spin de trandafir).

Ce as face eu daca ar fi sa trebuiasca sa-mi schimb ceva? As da un ochi pe la niste review-uri, as face intersectia cu ce pot sa cumpar si asta e (preturile am vazut ca in general sint acceptabile dar asta depinde de fiecare: pentru unii ieftin este 20 RON pentru altii 100).

#3
nicuvasile2008

nicuvasile2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 23.11.2010
Anvelope bune,ca marca ,sunt Schwalbe,in opinia mea sunt cele mai bune.
Maxxis iarasi sunt ok.De Continental am auzit ca nu fac chiar niste anvelope foarte stralucite

#4
lacoste

lacoste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 18.05.2008
Pe asta de trekking ar merge si ceva mai subtirel.De asta am sa ma bag si eu in vorba cu ale mele 1.75 : pana acum am schimbat 2 seturi de anvelope in afara de cele originale, si anume la inceput am avut niste Vredestein C-Rock care mau tinut 3 ani si inca mai tineau doar ca, eu folosind numai frana de spate, una dintre ele sa uzat prematur, devenind foarte predispusa la pene dese la mersul prin oras peste liniile de tramvai si gropi luate cu viteza.
Comportamentul lor atat dinamic pe asfalt cat si offroad, a fost unul care ma determinat sa le pun la categoria de anvelope multilaterale, pentru ca au aderenta cam pe orice suprafata.Ca un punct mai putin forte e, comparativ cu modelul original de anvelope ce erau montate din fabrica(nu mai stiu numele), am simtit o stabilitate mai slaba pe virajele luate vitejeste.

Attached File  CDC1026177.jpg   46.75K   83 downloads

Al doilea set e format din 2 anvelope Kenda Sport Cruising, care de la primele pedale, am observat ca "pleaca" ca din pusca, si de asta pentru oras le consider excelente, din cauza profilului slick, contactul cu solul e la nivel optim si nu obosesti pedaland pe o distanta mare, e chiar ceva de care am fost uimit profund.Pe uscat, sunt imbatabile din pricina pretului mic.
Attached File  412HTRUBooL._SL500_AA300_.jpg   11.31K   104 downloads

Daca ar fi sa aleg acum dintre unele noi din nou, cred ca as alege Kenda, pentru lejeritatea la pedalare si pentru directia care e mai usor de controlat.

Edited by lacoste, 30 December 2010 - 01:42.


#5
alexis4tm

alexis4tm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,393
  • Înscris: 21.02.2007

 f300, on 29th December 2010, 20:21, said:

Sincer eu nu am avut niciodata o pana cu bicicletele astea "bune" de dupa revolutie ....

Ce as face eu daca ar fi sa trebuiasca sa-mi schimb ceva? As da un ochi pe la niste review-uri, as face intersectia cu ce pot sa cumpar si asta e (preturile am vazut ca in general sint acceptabile dar asta depinde de fiecare: pentru unii ieftin este 20 RON pentru altii 100).
Limita mea pt cat as da pentru un pneu ar fi pana in 100ron, intrucat nu fac performanta ci doar vreau ca pneurile ce le voi lua sa imi ofere o relativa pretectie la pene si sa se comporte decent atat pe asfalt cat si pe off-road (paduri, trasee montane...)
Daca iau in considerare ca sunt o atractie irezistibila pentru pene (un exemplu: la o iesire prin padure cu fosta bicicleta "struto-camila: - made by me, am luat 3 gauri pe spate si 2 pe fata :) ).

Review-urile le-am luat la puricat de vreo luna, dr. goagle stie multe, tot citesc si recitesc si cu cat stiu mai multe cu atat nu mai stiu ce sa cumpar :) . Aproape toate pneurile disponibile pe site-urile romanesti le-am citit recenziile, dar nu m-am putut hotara:
1. Kenda Excavator: cu anvelopele astea este echipata bicicleta sotiei si l-am testat un picut ... EXTRAORDINARE pe off-road, pe terenuri noroioase, balti,  drumuri pietruite ... unde calca acolo ramane nici o urma de derapaj, dar pe sosea avand cramponajul mare ma cam gadila; si in plus ... la noi in tara nu se gasesc;
2. Schwalbe Table Top: am citit ca pe terenuri namoloase se cam incarca, in schimb pe sosea este ok, dar este sensibil la pene (si eu cum sunt o atractie  irezistibila la acest "defect" l-am lasat balta). Legea lui Murphy ... asta se gaseste la magazile cu  .ro;
3. Continental Vertical PRO: un cauciu foarte laudat ( http://www.mtbr.com/...266_151crx.aspx ). Pe asta eram hotarat sa-l cumpar, dar din nou legea lui Murphy ... la noi in tara nu se gaseste.
4. Schwalbe Fat Albert: Recenzi bune pentru terenuri accidentate si mai putin bune pentru sosea, cu pierderi de aderenta in curbe.
5. Continental Mountain King si SpeedKing: pare ca nu sunt chiar asa de "King"-uri.
6. Kenda Nevegal un cauciuc bun pentru roata spate dar cu fata ce fac? plus din nou cramponaj mare si rar pe "banda de rulare" desi sunt cam lente pe asfalt si scutura.
....

acum am ajuns iar la Continental, dar varinata Vertical Protec 26x2.3 ( http://www.chainreac...x?ModelID=18862 )nu sunt cele mai stralucite dar din ce am citit sunt ok atat pe teren accidentat cat si pe sosea. A avut cineva modelul asta, poate sa-mi spuna ca nu sunt ok si sa ma razgandesc din nou?
Multumesc!


@lacoste: multumesc pentru recomandari!, insa eu vreau sa merg pe ceva cu balonul mai mare minim 2.1 maxim 2.3

Edited by alexis4tm, 30 December 2010 - 11:40.


#6
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
Pe ambele biciclete (barbat si dama) am aceste anvelope: http://www.schwalbe....p...=468&info=1. Le tin pentru primavara-oras, toamna-oras si vara-munte (plimbari pe poteci, dealuri, nimic agresiv).

Pentru vara-oras, care insumeaza 70% din activitatea bicicletelor, doresc sa cumpar de la Schwalbe doua perechi din urmatoarele anvelope:
- Sammy Slick, tread HS 414, 360 gr., (http://www.schwalbe....ikel=457&info=1);
- Kojak, tread HS 385, 330 gr., (http://www.schwalbe....ikel=487&info=1);
- Marathon Racer, tread HS 366, 375 gr., (http://www.schwalbe....tikel=64&info=1).
Ce imi recomandati va rog ?

Multumesc !

#7
drysna

drysna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 360
  • Înscris: 12.04.2007
Ceva în genul primelor. Cale de rulare fără cramponi pentru eficiență, însă crampoane laterale pt curbe pe suprafețe cu aderență mai mică. Nu te rezuma doar la Schwalbe, ia și prețul în considerare și accesibilitatea pe piața românească.

#8
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009

 drysna, on 12th January 2011, 10:30, said:

Ceva în genul primelor. Cale de rulare fără cramponi pentru eficiență, însă crampoane laterale pt curbe pe suprafețe cu aderență mai mică. Nu te rezuma doar la Schwalbe, ia și prețul în considerare și accesibilitatea pe piața românească.
Mai ales in ce priveste accesibilitatea ai o foarte mare dreptate, mi-e ciuda ca a ajuns un obicei sa nu ne mai pierdem vremea cautand articole pe site-urile romanesti. Extra-sezonul nu este o scuza.

Am gasit ceva asemanator Sammy Slick-ului, cred c-o sa pun mana pe vreo patru bucati. Ce parere ai despre acestea ?
- http://www.marosbike...22-2395.html/65 RON/buc.;
- http://www.twin-biks...?id_product=210, 40 RON/buc..

Multumesc ca mai treci pe acest forum, in ultimul timp am fost cam singurul care am postat, probabil unii isi pun intrebarea daca nu am si alte treburi in viata asta.

#9
Sato

Sato

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,751
  • Înscris: 01.12.2001
nu, restul ne uitam cu invidie cati bani se duc in hobby-ul asta... :)

#10
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,305
  • Înscris: 02.02.2006
Ca în orice hobby, de altfel. Însă dacă cu adevărat îți place (și nu vrei doar să te dai mare), atunci și beneficiile vor fi pe măsură. :)

#11
alexis4tm

alexis4tm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,393
  • Înscris: 21.02.2007

 Sato, on 12th January 2011, 20:33, said:

nu, restul ne uitam cu invidie cati bani se duc in hobby-ul asta... :)

Sa vezi ce misto este cand ai doua hobby-uri!   Aaaaaauu mama!
Insa vorba lui @alexcrist exista si partea cu beneficii in masura in care traiesti hobby-urile respectivei! :first:

Edited by alexis4tm, 13 January 2011 - 18:34.


#12
iunicu

iunicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 03.10.2007
Spre deosebire de multe hobbyuri asta isi amortizeaza singur cheltuielile.
Ia calculati cati km faceti zilnic cu bicicleta si calculati cat ar consuma o masina pe distantele astea.
In plus o aportul adus sanatatii este necomensurabil prin miscare.

#13
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009

 Sato, on 12th January 2011, 20:33, said:

nu, restul ne uitam cu invidie cati bani se duc in hobby-ul asta... :)
Să vezi câți bani se duc când ești audiofil, când o sursă audio entry level pleacă de la 3.000 € sau un cablu interconnect sau pentru incinte de același calibru pornește și el de pe la 200 € ! Și toate astea doar pentru o audiție corectă.  :devilred:

Edited by Popybo, 21 January 2011 - 10:05.


#14
alexis4tm

alexis4tm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,393
  • Înscris: 21.02.2007

 Popybo, on 21st January 2011, 10:04, said:

Să vezi câ?i bani se duc când e?ti audiofil, când o sursă audio entry level pleacă de la 3.000 ? sau un cablu interconnect sau pentru incinte de acela?i calibru porne?te ?i el de pe la 200 ? ! ?i toate astea doar pentru o audi?ie corectă.  :devilred:

Orice placere cere sacrificii. Exemplele pot tinde spre infinit.

Am insa o intrebare ontopic: cati dintre voi utilizeti anvelope de sezon (vara/iarna)? Sau un set de pneuri cu crampoane este suficient pt. toate sezoanele?

Edited by alexis4tm, 21 January 2011 - 11:34.


#15
drysna

drysna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 360
  • Înscris: 12.04.2007

 Popybo, on 12th January 2011, 14:47, said:

Mai ales in ce priveste accesibilitatea ai o foarte mare dreptate, mi-e ciuda ca a ajuns un obicei sa nu ne mai pierdem vremea cautand articole pe site-urile romanesti. Extra-sezonul nu este o scuza.

Am gasit ceva asemanator Sammy Slick-ului, cred c-o sa pun mana pe vreo patru bucati. Ce parere ai despre acestea ?
- http://www.marosbike...22-2395.html/65 RON/buc.;
- http://www.twin-biks...?id_product=210, 40 RON/buc..

Multumesc ca mai treci pe acest forum, in ultimul timp am fost cam singurul care am postat, probabil unii isi pun intrebarea daca nu am si alte treburi in viata asta.
Daca esti calculat iti dai seama usor daca chiar ai nevoie de o investitie in plus la bicicleta. Daca ma lasam purtat de val muream de foame; cauciucul meu pe fata are un joc lateral insa nici nu imi pasa. E loc berechet in ciclism si pt cei care se dau pe un mtb din 1998 in care nu au investitt mai mult de 400 lei in total.
Revenind... 4 bucati? :D Da ce, le pui la Logan?

#16
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009

 drysna, on 26th January 2011, 10:24, said:

Revenind... 4 bucati? :D Da ce, le pui la Logan?
Faptul că am două biciclete (de fapt a doua e a soției) îmi crează un avantaj când mă târguiesc cu negustorul.  :argue:  Aș fi un fraier să le cumpăr pe rând. Caucioacele.

#17
fuscobal

fuscobal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 29.12.2004

 Popybo, on 21st January 2011, 10:04, said:

Să vezi câți bani se duc când ești audiofil, când o sursă audio entry level pleacă de la 3.000 € sau un cablu interconnect sau pentru incinte de același calibru pornește și el de pe la 200 € ! Și toate astea doar pentru o audiție corectă.  :devilred:

Aoleu, nu-mi spune. Eu am ajuns sa-mi antifonez tot livingul pentru a stoarce ultimul strop din sistemul audio...si tot mai e loc gramada de imbunatatit. Cand voi fi miliardar excentric voi construi o camera speciala decuplata mecanic numai pentru auditii. De asemenea as vrea sa-l readuc la viata pe Einstein pentru a concepe cauciucul cu aderenta infinita in curbe pe asfalt uscat dar si prin pietrele de pe munti si care evident sa nu faca pana niciodata ci sa se indoaie cuiele sub ele :) !

#18
nicuvasile2008

nicuvasile2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 23.11.2010

 iunicu, on 18th January 2011, 22:36, said:

Spre deosebire de multe hobbyuri asta isi amortizeaza singur cheltuielile.
Ia calculati cati km faceti zilnic cu bicicleta si calculati cat ar consuma o masina pe distantele astea.
In plus o aportul adus sanatatii este necomensurabil prin miscare.


I agree

Edited by nicuvasile2008, 27 January 2011 - 00:11.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate